Dodaj do ulubionych

Muchobór stoi w wielkim korku

19.09.06, 21:45
Tak się składa, że mieszkam na MB i też jeżdżę codziennie do szkoły na
Solskiego . Korki są i to od dawna. Nigdy jednak na Oporów nie jechałem dłużej
niż 45 minut więc do 2 godzin to jeszcze trochę brakuje. Po zamknięciu
Krzemienieckiej jest nawet jakby mniej tych korków (choć może to tymczasowe).
Mam wrażenie, że chodzi o to aby wykazać tragizm sytuacji kosztem faktów.
Druga sprawa - uwaga do autora artykułu - ta ulica w którą skręca się z
Avicenny w lewo to nie jest Mokronoska a ulica WIEJSKA.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:55
      to co pomysł aby w tym ukł komunikacyjnym zamykac Krzemieniecką. Nie można było
      poczekac do owarcia zamniętego łącznika do estakady? Remonty ulic ciągną się w
      nieskończoność. Np przy ul. głównej pracuje po 3 pracowników i jedna
      koparka.Brak nadzoru i kompetencji. Nic nowego.
    • Gość: Paul Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.06, 22:07
      Jak zwykle ch..e z ZDIK sie wykrecaja
      • Gość: miralon Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:16
        Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego nikt nie pomysli o tym, ze nalezy
        usprawnic ruch - chocby tymczasowo na dwoch skrzyzowaniach a korki by sie troche
        rozladowaly. Chodzi mi o skrzyzowania: Minska-Graniczna i
        Avicenny-Wiejska-Mokronoska-Cesarzowicka. Sadze ze postawienie tam tymczasowej
        sygnalizacji swietlnej mogloby pomoc. Jesli jak mowa w artykule zostanie
        zmieniony uklad drogi z pierszenstwem przejazdu tak ze glowna bedzie przebiegac
        w lewo z Avicenny w Wiejska to powstawac beda kolosalne korki na Mokronoskiej.
        Pamietajmy ze wiele aut jedzie od strony Katow ale i z Bielan ta nowa trasa.
        Pewnie -zaraz ZDiK powie ze takie swiatla to duzo kosztuja. Wydaje mi sie jednak
        ze w porownaniu do kosztow calej inwestycji i tych wszystkich prowadzonych
        remontow to wielkie nic. Wiecej kosztuje paliwo "wypalone" w tych korkach. No
        ale to paliwo jest nasze a nie ZDiK-u.
        • martouf Re: Muchobór stoi w wielkim korku 19.09.06, 22:39
          Krzemieniecka to była jedyna ulica, którą jako tako mogłem dojechać na Muchobór.
          Teraz to już będzie tragedia...
        • Gość: Piterson Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.06, 23:42
          Przeczytałem artykuł. Ludziom budują kanalizację, to chyba powód do
          zadowolenia, prawda? Korki, no cóż, może warto pomyśleć o komunikacji
          miejskiej. Gdyby każdy przesiadł się na autobus, wtedy korki natychmiast
          znikną. Ach, zapomniałem przecież, że ludzie jak już mają autko, to nie będzie
          im się chciało iść na przystanek, więc w takim razie polecam jakąś dobrą gazetę
          lub wyjazd przed świtem. Wrocław wymaga remontów i to bardzo wielu. Ja cieszę
          się z każdego remontu oraz budowy kanalizacji, czasem warto się pomęczyć, aby
          podnieść standard życia i jakość naszych dróg. Mieszkam w tej okolicy i nie
          rozumiem dlaczego tym ludziom się to nie podoba, że coś robi się dla nich...
          • Gość: marc Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 00:17
            Zgadza sie. Ale powiedz mi teraz jak ja sie mam przesiasc na autobus, kiedy codziennie jade do pracy na Kowale, po drodze odwożąc małe dziecko. Komunikacją miejską bez żadnych korków zajmowało mi to 1,5 godziny... Nie wszyscy mogą tak po prostu przesiąść się na autobus...
          • Gość: gosc Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 19:01
            no w sumie masz racje..
            A teraz wez pod uwage liczbe linii, czestotliwosc przejazdu autobusu i liczbe
            mieszkancow...
            Nie zmieszcza sie w autobusach :)
    • lillalu Re: Muchobór stoi w wielkim korku 19.09.06, 22:43
      Eeeech, jak prowadzi moja Kasia, to mogę z nią nawet i trzy godziny w korku
      stać, tak ją strasznie kocham!
    • Gość: Złotniczanin Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:47
      Poczekajcie jak Muchobór rozkopią naokoło tak jak Złotniki i zostawią bo się
      przeniosą z rozkopywaniem na Wojszyce. Będziecie mieć oazę ciszy i spokoju.
      Organizacja pracy pozwala na godziwy odpoczynek mieszkańców w sielankowym
      nastroju przez całą dobę. Mało przyjezdnych.
    • Gość: bob Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.chello.pl 19.09.06, 23:00
      rzadko w tej czesci miasta bywam, ale ona zawsze w godz. szcztu stoi w
      megakorku, podjerzewam, ze teraz to juz jest tam totalny bezwlad. tak to jest
      jak sie prawie nie buduje nowych drog, a wydaje pozwolenia na budowe kolejnych
      blokow w tym rejonie
    • Gość: m Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:31
      na solskiego jest gimnazjum (dawniej sp 15-chodziło sie..) wiec te"dzieci" nie
      sa takie małe-moga sobie dojechac na rowerze! i to bedzie jakies 10 min! przez
      lasek oporowski.jeszcze brakuje goscia który mówi,ze jak zyje to takiego korka
      niewidział i reportaz gotowy!!!no nie?:)
      • przygod_kilka Re: Muchobór stoi w wielkim korku 19.09.06, 23:48
        Nie remontują - źle, remontują - jeszcze gorzej. Narzekam, więc jestem.
        • Gość: bart Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.os1.kn.pl 20.09.06, 07:26
          ja mieszkam na Psim Polu i tez stoimy w korkach. Dobrze wam tak co mysleliście
          że będziecie mieli le;iej. Wszyscy są tacy sami !!! hahahaha
      • Gość: Anna Maria Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:27
        Na Solskiego jest przedszkole i szkoła podstawowa. Gimnazjum jest na Morelowskiego.
    • Gość: lepper Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.crowley.pl 20.09.06, 08:26
      Jakby choć część mieszkańców przesiadła z blachosmrodów do komunikacji
      miejskiej, to problem zostałby złagodzony. Wszyscy potrafią oczywiście tylko
      narzekać. Ma jeden z drugim 2 km z domu do pracy i musi jechać blachosmrodem.
      Tak właśnie rodzą się korki, które były we Wrocku i bez tych remontów, więc cały
      ten artykuł to jedno wielkie bicie piany.
      • adka Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 08:40
        Wszystkich mądralińskich, którzy proponują, aby przesiąść się do komunikacji
        miejskiej zapraszam, żeby dojechali na Muchobór Wielki komunikacją miejską i
        przekonali się jak ona jest tu fanatastycznie rozwiązana - próbę proszę
        powtórzyć przynajmniej raz dziennie przez tydzień (np. w godzinach od 7 do 9) i
        wtedy możemy rzeczowo porozmawiać.
        dla zainteresowanych:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=47858688&v=2&s=0
      • Gość: ogon Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 212.160.172.* 20.09.06, 09:01
        najwyraźniej żal dupcię sciska że nie stac na "blachosmroda", nie?
        • Gość: Ktoś Re: Muchomor stoi w wielkim korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:10
          Sromotnikwy czy zwyczajny?
        • tbernard Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 12:26
          Teraz mało kogo nie stać na jakiegoś tam nadającego się do jazdy blachosmroda.

Też tam mieszam i codziennie wożę 4 litery autem. Czasem miałbym ochotę
          dla dobra publicznego i swoich nerwów powrócić do komunikacji miejskiej
          ale tam za rzadko kursują i często pojazdy są przepełnione, że wejść się
          nie da. Do tego irytująca jest gó..ażeria, która wsiada na przystanku
          przy Tyrmanda i wysiada na kolejnym przystanku za mostem. Gdybym ja miał
          do przebycia tylko 1 przystanek, to wcale by mi się stać nie chciało, ale hrabiątka muszą się koniecznie chociaż trochę przejechać.
          To, że przez nich nie ma szans wsiąść ktoś kto dalej musi jechać zupełnie
          ich nie interesuje.

Ponadto autobusy też w korku stoją, gdyby miały pas wydzielony i punktualnie
          jeździły i w miarę często i nie były przepełnione do nieprzytomności to
          może rozważyłbym przesiadkę (oczywiście z biletem okresowym, bo pojedyncze
          są wyjątkowo nieatrakcyjne przy uwzględnieniu ceny paliwa i spalania).
      • Gość: Fakir Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 195.117.40.* 20.09.06, 12:07
        a jeden z drugim 2 km z domu do pracy i musi jechać blachosmrodem.
        > Tak właśnie rodzą się korki, które były we Wrocku i bez tych remontów, więc cał
        > ten artykuł to jedno wielkie bicie piany.

nie jest takie proste..
        umnie w pracy w tym samym dziale sa conajmniej dwie osoby które mogłyby
        przesiąsc sie na rower i zamiast pól godziny w korku dojechałyby w 15 minut.
        Ale jako ze sam dojeżdzam rowerem (dzieki temu zyskuję conajmniej polowe czasu w
        stosunku do innych srodków transportu), to nie polecam tego srodka transportu
        osobom o słabych nerwach, szczególnie w miejscach gdzie trzeba (powinno się)
        jechać drogą lub ją przecinać... Chamstwo i brawura niektórych użytkowników
        dróg jest niesamowita, poczynając od karkołomnego wyprzedania, kończąc na
        nieustępowwaniu pierwszeństwa...
    • garym Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 10:26
      Objazd z MW do FAT mozna zrealizowac, przez droge ktora zaczyna sie na Awicenny
      pomiedzy torami i dochodzi do Krzemienieckiej za pierwszym przejazdem. Gdy
      poprzednio Krzemieniecka juz byla zamknieta to wlasnie tamtedy sporo ludzi
      jezdzilo. Pozniej ktos na tej drodze nasypal gore piachu i w ten sposob zamknal
      ten objazd.
      Swoja droga to nie rozumiem dlaczego nie remontowano tego docinka rownoczesnie z
      Trawowa. Przejazd i tak wtedy na kilka miesiecy byl zamkniety wiec mozna bylo to
      wykorzystac.
      • Gość: ciekawy Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 10:32
        a teraz ten objazd też jest zamknięty
        • Gość: ciekawy Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 10:33
          to wyżej to oczywiście pytanie:)
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.lan.pop.pl 20.09.06, 15:47
        > Objazd z MW do FAT mozna zrealizowac, przez droge ktora zaczyna sie na
        Awicenny
        > pomiedzy torami i dochodzi do Krzemienieckiej za pierwszym przejazdem.

Większość tej drogi jest drogą wewnętrzną czyli przebiega przez prywatny teren
        (prawdopodobnie należący do firmy Dyckerhoff), więc nie można tak zwyczajnie
        skierować tam objazdu. Ale to nie znaczy oczywiście, że się w ogóle nie da,
        trzeba tylko wyjść poza utarte schematy i zwrócić się do Dyckehoffa o
        udostępnienie tej drogi (nawet za odpłatnością), utwardzić jej ok. 100 metrowy
        odcinek i sprawa załatwiona.
        Półtora roku temu na posiedzeniu Komisji Rozwoju Przestrzennego i Architektury
        Rady Miejskiej przedstawiałem tą propozycję (jako zaproszony gość) w obecności
        kierownictwa ZDiKu i Wydziału Inwestycyjno Technicznego UM, dając ją jako
        przykład braku minimalnej choćby inwencji ze strony urzędników odpowiedzialnych
        za drogi i komunikację. Pokazywałem zdjęcia jak w czasie zamknięcia Trawowej
        dziesiątki samochodów przedziera się tamtędy przez wertepy, gdy kierowcy na
        własną rękę odkryli ten skrót. Ostatecznie Dyckerhoff zamknął tą drogę, bo na
        nieutwardzonym odcinku po opadach porobiły się potworne nierówności (mimo że
        kilkakrotnie równali tą drogę i podsypywali kruszywo), a na dodatek zaczęło być
        destabilizowane świeżo wyremontowane torowisko kolejowe. Nie można mieć do nich
        pretensji, bo droga wymagała koniecznie utwardzenia, a trudno wymagać od
        prywatnej firmy, żeby nie dość, że udostępnia za friko własny teren, to jeszcze
        za darmo robiła ludziom na tym terenie drogi. To należy do obowiązków Wydziału
        Inwestycyjno Technicznego. I jestem pewien, że gdyby zaproponowano
        Dyckerhoffowi taki układ to na pewno by się zgodzili, chociażby z tego powodu,
        że przecież ich betniarki kursujące bez przerwy na różne budowy też by
        korzystały z tej drogi.
        Wtedy, kiedy to omawiałem było już po herbacie, bo remont Trawowej właśnie się
        kończył, ale liczyłem, że wyciągną wnioski na przyszłość. Jak widać nadzieja
        płonna. I dlatego ktoś musi im pogonić kota, żeby zaczęli poważniej traktować
        swoje obowiązki. Np. jakiś nowy radny Rady Miejskiej :-)

Dariusz Wojtyński.

• Gość: gosc Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 19:10
        moze dlatego ze nei remontowano Trawowej :D
    • Gość: Marcin Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:56
      Czemu nie otworzyli łącznika Avicenny z Krzemieniecką, wzdłuż torów, obok
      betoniarni????????????????????????????????????????????????????
      • hubertluk1 Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 11:09
        Najgorsze, że tak naprawdę nie wiadomo kiedy ten cholerny remont się skończy,
        ponieważ cytując za Gazetą Wrocławską ma potrwać "conajmniej pół roku...".
        Swoją drogą to czy ktoś potrafi wytłamaczyć jak k....wa można wkopywać 500
        metrów rury przez "conajmniej pół roku". Jakby sowieci w takim tempie budowali
        gazociąg przez Bałtyk to oddaliby go za 2000 lat. Dołączam się do propozycji
        aby otworzyć łącznik między Avicenny a Krzemieniecką.
    • Gość: mieszkanka MW Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:12
      Trzeba przesiąść się na rower. Mam ogromną satysfakcję, gdy mijam wszystkie konserwy stojące w korku.
      • tbernard Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 12:31
        Gość portalu: mieszkanka MW napisał(a):

> Trzeba przesiąść się na rower. Mam ogromną satysfakcję, gdy mijam wszystkie kon
        > serwy stojące w korku.

Zapewne mniej satysfakcji by były, gdyby na tym rowerze coś złego się
        przytrafiło i karetka nie mogła dojechać.
      • Gość: gość Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 20.09.06, 12:36
        Rewelacyjny wręcz pomysł dla matki, która odwozi dzieci do przedszkola na drugi
        koniec Wrocławia. Gratuluję poczucia humoru
        • Gość: m Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:23
          rewelacyjnym jest pomysl zapisywania dziecka na drugi koniec wrocławia-ja
          rozumiem,ze na MW wprowadziło sie ostatnim czasu duzo ludzi z gminu i sobie nie
          zdawali sprawe jak sie jezdzi po tym miescie ale bez przesady... rower to dobre
          rozwiazanie!tak jak na całym świecie!
          • Gość: gość Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 20.09.06, 13:45
            na całym świecie są drogi rowerowe i przestrzegane jest prawo ruchu drogowego;
            co do wyboru przedszkola, to skończyły się czasy gdzie praca, szkoła i przedszkole
            były w jednym miejscu
            • Gość: Fakir Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 195.117.40.* 20.09.06, 15:06
              na całym świecie są drogi rowerowe i przestrzegane jest prawo ruchu drogowego;
              > co do wyboru przedszkola, to skończyły się czasy gdzie praca, szkoła i przedszk
              > ole > były w jednym miejscu

jezeli na własne zyczenie ktoś traci czas i pieniadze to jego sprawa- wspolczuje
              dziecku - spedzanie dziecinstwa w samochodzie to nienajlepszy pomysł...
              • Gość: gość Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 20.09.06, 15:28
                jeżeli masz lepszy, to się nim podziel
                o wyborze przedszkola decyduje nie tylko jego bliskość zamieszkania, ale także
                jego jakość oraz oczywiście dostępność (trzeba nieżle kombinować by zapisać
                dziecko do publicznego), ale to już temat na inne forum
                • Gość: Fakir Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 195.117.40.* 20.09.06, 15:43
                  Wiem ze z przedszkolami jest klopot - jednak swoje zajecia mozna tak
                  rozplanowac i ich miejsca zeby nie krązyc po całym mieście...
                • Gość: artek Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:38
                  na przedszkole na strzegomskiej złego słowa nie dam powiedzieć - a już drugie
                  moje dziecko w tym roku będzie je kończyć!
                  a, zdarza się że emilka jedzie ze mną na rowerze - i jak widzę nie ona jedna.
              • Gość: Kasiek Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 22.09.06, 12:49
                Lepiej żeby dziecko spędzało czas podczas jazdy z rodzicem, niż siedziało od 7
                do 17(albo i lepiej) w przedszkolu
                • Gość: Fakir Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 195.117.40.* 22.09.06, 13:27
                  Ciekawy tok myslenia - trzymac małe dziecko kawał czasu w oparach spalin. Moze
                  to kwestia doświadczeń z przedszkola - byłem szczęsliwy jak chodzilem do niego
                  na 5.30 (moi rodzice pracowali na 6.00) - wracalem dośc poźno - nie zamienił bym
                  tego na siedzenie w metalowej klatce :)/.....
                  • Gość: Kasiek Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 22.09.06, 13:59
                    Mimo wszystko wolę ten czas spędzić z dzieckiem, podróż na księżyc to też nie
                    jest więc czas nam szybko upływa na rozmowie.Co do spalin to chyba więcej wdycha
                    je dziecko na tylnym foteliku rowera pomykającego pomiędzy samochodami na
                    Mińskiej niż w klimatyzowanym aucie.
    • Gość: RR Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:43
      Popieram pomysł przywrócenia skrótu drogą obok betoniarni.
      To bardzo ułtwiłoby ruch w okolicy.
      Jeżeli we fragmencie jest to droga prywatna Urząd Miata mógłby w tosce o dobro
      mieszkańców wynegocjować za opłatą pozwolenie przejazdu na czas remontu.
      Prosimy władze o pilne rozpatrzenie propozycji.
    • garym Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 13:24
      wysłane:

Szanowny Panie Dyrektorze,

W związku z zamieszczonym artykułem w Gazecie Wyborczej i Pańską deklaracją
      otwarcia na propozycje dotyczące rozładowania ruchu w rejonie Muchoboru Wlk.,
      proszę o uwzględnienia pomysłu który pojawił się na forum GW pod wspomnianym
      artykułem. Objazd pomiędzy ulicą Trawową, a nieremontowanym odcinkiem ul
      Krzemienieckiej można poprowadzić drogą betonową pomiędzy ulicami Avicenny i
      Krzemieniecką wzdłuż torów kolejowych. Nie wiem jaki jest stan prawny tej drogi,
      ale wydaje mi się, że w przypadku wyższej potrzeby społecznej można ją
      zaadaptować do ruchu. Poprawy wymaga tylko jej środkowy odcinek. Mam nadzieję,
      że pozytywnie rozpatrzy Pan tą propozycję i w ten sposób ułatwi Pan dojazd do
      centrum wielu tysiącom mieszkańców Muchoboru Wielkiego i okolicznych miejscowości.
      • Gość: gość Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 217.8.190.* 20.09.06, 13:48
        można również rozpatrzyć możliwość poprowadzenia tymczasowej drogi (jak w
        przypadku ul.Mińskiej) wzdłuż remontowanej ul. Krzemienieckiej
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.lan.pop.pl 20.09.06, 18:03
        > Krzemieniecką wzdłuż torów kolejowych. Nie wiem jaki jest stan prawny tej
        drogi

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=48897304&a=48942227
      • Gość: gosc Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.core.lanet.net.pl 20.09.06, 19:04
        hehehe juz widze wdziecznosc mieszkancow blokow przy torach :D:D:D:D
        • Gość: Anna Maria Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:29
          A jakie bloki tam stoją????
    • Gość: Zygmunt Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 20.09.06, 13:48
      Uważam, że jedną z przyczyn takiego stanu rzeczy jest dodatkowo bardzo zła
      (bezmyślna!) organizacja ruchu na wytyczonym objeździe ul. Avicenny. Ulica ta
      pozostała podporządkowana na skrzyżowaniu Wiejskiej i Muchoborskiej a ponadto
      Wiejska jest nadal podporządkowana na skrzyżowaniu z Solskiego-Karmelkowej. O
      ile takie rozwiązanie może było dobre w normalnej sytuacji to aktualnie - po
      jednoczesnym rozkopaniu Krzemienieckej, Mińskiej i Klecińskiej jest całkowicie
      bezsensowne.
      Avicenny powinna na czas remontu mieć pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu z
      Wiejską, gdyż nieporównywalnie więcej samochodów jedzie od strony Avicenny niż
      od strony Smolca. Ponadto należałoby dać pierwszeństwo przejazdu skręcającym z
      Wiejskiej w lewo w Solskiego przed nadjeżdżającymi Karmelkową - od Karmelkowej
      także nadjeżdża mniej samochodów .
      • tbernard Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 13:52
        Zapewne o Mokronoską chodziło a nie o Muchoborską.
        • garym Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 14:03
          i Mokronosy lub Cesarzowice a nie Smolec :)
          a najlepiej Katy Wroclawskie
    • djbrunon Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 14:09
      to jeszcze nic wczoraj jak wracalem od znajomych pierwszym nocnym do domu 241 z
      dworca chyba na Zajezdni go nie poinformowali ze krzemieniecka zamknieta, i
      koles pojechał z Fatu na Krzemieniecką i tu go niespodzianka spotkala dojechal
      ale do barierek o musiał zawracac a przu olazji wupuscił mnie z tego busu i
      poszedłem na Trawową mialem polewke ale chyba mi sie wydawało ze wpadł w dziure
      cofając Busa BUahahahahahaha ale miałem polewe na zakonczenie Dnia :)
    • Gość: Luk Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 213.77.49.* 20.09.06, 14:26
      Człowieku co Ty piszesz, ja tez jestem mieszkańcem Muchoboru, po zamknięciu
      Krzemienieckiej spróbuj dojechac do Minskiej od strony Avicenny!!! Spróbuj
      przejechac do Minskiej jadąc od Strzegomskiej !!!
      • pudelko_zapalek Re: Muchobór stoi w wielkim korku 20.09.06, 14:29
        o ile sie oreientuje to łącznik nalezy do gminy a ostanio był przecierz jakiś czas objazd ale mieszkancy sąsiadujących domów wykopali kilka "dziurek" zeby uniemożliwić przejazd serdecznie ich teraz pozdrawiam.........
      • Gość: Brunon Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:07
        ja tesz jestem mieszkancem Muchoboru i mieszkam na Trawowej nie sie nie
        denerwuj ja tez sie denerwuje ze są te chore wykopu i wogóle ale ciesz sie ze
        Wachadłowego ruchu nie wprowadzili na minskiej
        • garym Re: Muchobór stoi w wielkim korku 22.09.06, 09:06
          Ruchu wahadlowego nie ma bo prace wykonuje tam inna firma a nie Hydrobudowa. Jak
          widac mozna sie postarac i polozyc plyty w taki sposob, zeby dwa pasy ruchu
          byly. A i jakosc tych plyt jest znacznie lepsza od tych kladzionych przez
          Hydrobudowe - swoja droga Hydrobudowa zdjela te plyty z ul. Gagarina skazujac
          okolicznych mieszkancow na prawie roczny brodzenie w blocie.
    • Gość: h2 Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 62.233.179.* 22.09.06, 11:41
      Dzwońcie do Urzędu Miejskiego 071/7777340, do osób odpowiedzialnych za
      zamknięcie ul. Krzemienieckiej. Niech wymyślą jakiś sposób, np. betonową
      równoległą drogę na odcinku robót.
      • eliz1971 Re: Muchobór stoi w wielkim korku 05.10.06, 09:17
        to jedna wielka żenada!! Wczoraj od godz. 17 spod Fat-u nie jeżdził ani 119
        ani 319, mimo rozkładu o godz. 17.27 i 17.33, nie było żadnego, przyjechał
        dopiero o godz. 17.55. Dzwoniłam pod numer skarg i wniosków 071/321-72-71,
        pan powiedział odkrywczym głosem, że są korki i oni o tym wiedzą. No to
        k...rwa odkrył Amerykę !!. Nie dość, że zmienili trase przez zamknięta
        Krzemieniecką i teraz jeżdzi na Muchobór W. tylko 319 i 119, które mają tylko
        2 kursy na godzinę to jeszcze ich nie ma. Skoro zabrali 107 to może
        zwiększono by częstotliwość rzekomo szczytowego 319 i zastąpiono go małym
        busem, bo normalny autobus i tak wozi w większośc powietrze. Przecież w
        rzeczywistości i tak większość dojażdza do Grabiszyńskiej pod Fat i tam się
        przesiada, zrobic więc busy dojażdzające tylko Fat-Nowy D. krzyżówka, które
        kurosowac będą ciagle. Korki się robia, bo ludzie maja w dupie czekanie
        godzine na autobus, to jest k...wa ŻENADA!!!

• Gość: Gosc Re: Muchobór stoi w wielkim korku IP: 195.205.73.* 13.10.06, 07:47
      Muchobór stał się dla mnie więzieniem. Gdy wrócę do domu już nigdzie nie
      wyjeżdżam żeby nie tracić życia i nerwów w korku. Jeśli coś nie zostało
      załatwione w drodze do czy z pracy to czeka do następnego dnia. Nie robię nawet
      sobotnio-niedzielnych zakupów owocowo-warzywnych w Hali Strzegomskiej mimo, że
      na osiedlu brak jest tego typu sklepów. Konieczność wyjechania gdziekolwiek
      powoduje u mnie tak dużą frustrację, że cierpi na tym rodzina. Jestem
      absolutnie niemobilna. Sytuacja nie poprawia się nawet w soboty i niedziele.
      Korki nie są zalezne od pory dnia. Ratunku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka