nodorf 26.03.03, 11:04 www1.gazeta.pl/katowice/1,35055,1383675.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genuine44 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 26.03.03, 13:14 Nie badz nudny Nodorf. Katowice chca stawiac pomnik swoim zalozycielom, Ty chcesz stawiac pomnik okupantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski do nodorfa IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 13:51 Historia Katowic i Śląska przedstawia się zupełnie inaczej od Bydgoszczy. Warto by było to w końcu zauważyć. To samo dotyczy Gdańska ,więc nawiązania również do tego miasta są cokolwiek nie na miejscu . To dopiero mama wyrzadziła Ci krzywdę rodząc Cię w Bydgoszczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: do nodorfa 26.03.03, 13:56 > To dopiero mama wyrzadziła Ci krzywdę rodząc Cię w Bydgoszczy :-) Co Ty tez opowiadasz atomski? Nodorf urodzil sie w Brombergu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne do nikogo, tak tylko.... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 14:14 genuine44 napisał: > > > To dopiero mama wyrzadziła Ci krzywdę rodząc Cię w > Bydgoszczy :-) > > Co Ty tez opowiadasz atomski? Nodorf urodzil sie w > Brombergu :) Puszczając wodze fantazji, można sobie zadać pytanie, czy krzywda to, czy zaszczyt, rodzić się kto wie, może dla jakiejś misji specjalnej? /ale to tylko takie tam (chore na pewno) domysły.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: do nikogo, tak tylko.... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 10:31 dla niego -krzywda na kazdym kroku widac jak się męczy : )) w takich Katowicach to przynajmniej miałby z kim pogadać ,ktoś by go poklepał przyjacielsko po ramieniu ,przytulił do piersi : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 27.03.03, 11:11 Nudna to jest przede wszystkim ta skamielina umysłowa, o którą się potykam w tym wątku. Liczyłem, jeśli nie na dyskusję, to przynajmniej na rzeczową wymianę zdań. Tymczasem nastąpiły wycieczki osobiste - najlepiej wytrenowany element z repertuaru "dyżurnych" i sprowadzanie wszystkiego do jednego mianownika, znanego już z innych "brombergowych" tematów. Frau Cygne, która baja o jakowyś "misjach specjalnych" informuję, że w garażu trzymam doborowe zagony pancerne Bundeswehry, gotowe do akcji. Nie wstydzę się, że urodziłem się w Bydgoszczy, za to wy wstydzicie się, że mieszkacie w Brombergu. A przecież to jedno miasto Bydgoszcz/Bromberg. Zasługi są zasługami. Kto się zasłużył dla miasta, nie powinien być traktowany jako okupant. Bez względu na kontekst historyczny, chociaż analogie z Katowicami są w moim mniemaniu zupełnie uprawnione (począwszy od spraw grubego kalibru: dzisiejszą pozycję oba ośrodki zawdzięczają Prusakom, po drobniejsze: identyczne potraktowanie cmentarza ewangelickiego). Proszę uważnie przeczytać wcześniejszy artykuł - podobieństwa są uderzające. Na miano okupanta zasługują raczej osoby, które wysiłki na rzecz uhonorowania odpowiednich osób torpedują. Ich zasługi dla Bydgoszczy ograniczają się do adresu meldunkowego w dowodzie, więc nadrabiają bosoantkową sofistyką. Może by tak ulica/skwer Aronsohna na dobry początek? Niekontrowersyjnych postaci jest mnóstwo: ci, których nie tknięto w czasach II RP (Peterson), architekci, malarze (Leistikow). PS. Ciąg dalszy katowickiej dyskusji, która wyszła już dawno z podziemia i toczy się m.in. na łamach wysokonakładowej prasy oraz podczas publicznych zgromadzeń. www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1393198.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 11:40 Bydgoszcz - to słowo ,które musi cię mocno ranić. Rańmy więc : Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz... i pod żebra : Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, podbródkowy : Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz,Bydgoszcz, nokaut : )))))))))) zyjesz ? ocknij się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 11:52 Zdaje się ,ze z cegieł zamku kazimierzowskiego zbudowano piekny niemiecki gmach Poczty ? To tylko jedna z zasług narodu niemieckiego ... Czy doczekam się od ciebie Nodorfku w końcu jakiegoś szczerego przejawu chęci wspóżycia . Ty mówisz ,ze boimy się mówić o historii? To pomówmy o tym co Niemcy zrobili z polskimi obiektami ,które pod pozorem rozwoju miasta zostały lekką ręką zniszczone . To jak ? Doczekam się jakiegoś linku do bydgoskich murów miejskich rozebranych przez Niemców ? Czy dalej bedzie propaganda niemiecka ? I tak bedę to traktował na przyszłość ,gdy zrozumienia potrzeb Polaków brak. Niby z jakiej okazji Twoje miałyby być większe od moich ? Tym bardziej ,że jest Was ze trzech w tym mieście . Przeprowadź się do Katowic ,tam plebiscyty zrobiły swoje . Masz większe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 27.03.03, 12:40 nodorf napisał: > Nudna to jest przede wszystkim ta skamielina umysłowa, o którą się potykam w > tym wątku. Liczyłem, jeśli nie na dyskusję, to przynajmniej na rzeczową > wymianę > zdań. Tymczasem nastąpiły wycieczki osobiste - najlepiej wytrenowany element > z repertuaru "dyżurnych" i sprowadzanie wszystkiego do jednego mianownika, > znanego już z innych "brombergowych" tematów. Frau Cygne, która baja o > jakowyś "misjach specjalnych" informuję, że w garażu trzymam doborowe zagony > pancerne Bundeswehry, gotowe do akcji. Nie wstydzę się, że urodziłem się w > Bydgoszczy, za to wy wstydzicie się, że mieszkacie w Brombergu. A przecież to > jedno miasto Bydgoszcz/Bromberg. Zachowujesz się nodorf jak chamski akwizytor, za wszelką cenę wciskający towar, którego nikt nie chce kupić. Ja, nodorfie, nie mieszkam w Brombergu. Mieszkam od urodzenia w polskim mieście Bydgoszcz, które miało w swej historii nieszczęście być okupowane najpierw przez Prusaków, potem przez Niemców. Moja metryka urodzenia mówi o Bydgoszczy, świadectwo chrztu, wszystkie świadectwa ze szkoły podstawowej i średniej, adres zameldowania, miejsce pracy, wszystko to wymienia Bydgoszcz - nie Bromberg. Nazwa Bromberg jest, tu w Polsce, nazwą tylko i wyłącznie historyczną i taką pozostanie. Że urodziłeś się w Brombergu to możesz powiedzieć Niemcowi, który inaczej nie skojarzy, ale w jakimkolwiek polskim urzędzie powiesz, że to zdarzyło się w BYDGOSZCZY. I możesz się spluć aż do odwodnienia, a tego nie zmienisz. Przestań więc roić i wróć do RZECZYWISTOŚCI. Popatrz na mapę Polski, której na geografii uczą się polskie dzieci i pogódź się z tym, co tam widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: 217.97.134.* 27.03.03, 14:31 lokator napisał: (...) dokładnie tak! I skończ pieprzyć chłopie, bo robisz koło pióra mniejszości niemieckiej w tym kraju. Przez ciebie zwrot 'mniejszość niemiecka' zaczyna mi się mocno źle kojarzyć. I nie tylko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sztyrllic Bosy Antek kontra - Typ Nordycki czysty a..... 27.03.03, 23:14 nodorf napisał: > Nie wstydzę się, że urodziłem się w Bydgoszczy, za to wy wstydzicie się, że mieszkacie w Brombergu. A przecież to jedno miasto Bydgoszcz/Bromberg. > Na miano okupanta zasługują raczej osoby, które wysiłki na rzecz uhonorowania odpowiednich osób torpedują. !!!!!! > Ich zasługi dla Bydgoszczy ograniczają się do adresu meldunkowego w dowodzie, > więc nadrabiają bosoantkową sofistyką. !!!!! Nodorfie: Twoja działalność propagandowa wskazuje na to , że świadomość masz ustawioną prawidłowo, a cel jasno wytyczony. Najwyrażniej któryś Twój dziad został tu przez swoich zostawiony na "chów". Torpedujących okupantów musisz zniszczyć, (choćby psychicznie), skamielinę umysłową rozbić, a świadomość odpowiednio ukształtować. Z bosymi Antkami - SOFISTAMI (!) możesz zrobic co zechcesz. Możesz ich pozbawić meldunku, jeśli nie pozwolą sobie wpisać Bromberg. Zaczynasz swoją misję... powodzenia (koniec bajki) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold17 O mniejszosci pseudoniemieckiej 28.03.03, 11:24 Ludzie przeciez to zadni Niemcy wystarczy wejsc na forum Katowice i poczytac ,jak probuja sie poslugiwac swoim "ojczystym jezykiem" Przedstawiciele tej tak zwanej mniejszosci niemieckiej nosza typowo germanskie nazwiska Gonschior,Sykorra,Strzalla,Miś,Bartodziej,Bocian,Pazdzior czy Wischniewsky,a przywodca opolskiej mniejszsoci pseudoniemieckiej do niedawna nazywal sie Henryk Król,ale od pewnego czasu nazywa sie oczywiscie Heinrich Kroll.Takiemu Nodorfowi wydaje sie ,ze jest Niemcem ,bo jego dziadek podpisal volksliste. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=4622870&a=4622870 Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 28.03.03, 12:20 Strategia "gwardzistów" i zaciężnych fedainów zza Wisły jest zawsze taka sama i przebiega dwutorowo. Po pierwsze, sprowadzanie każdego okołoniemieckiego tematu, bez względu na kontekst, do kwestii krzywd i postawy "nie oddamy ani guzika", którego zresztą nikt nie chce odebrać. Posiadanie innego zdania to rewanżyzm, pragnienie zmiany granic oraz utożsamienie z nazizmem. Drugi sposób to próba zepchnięcia tematu na płaszczyznę osobistą. Wówczas fruwają beztrosko w powietrzu znane już z innych wątków "kurwy, kretyni i kutafony". Znamienne, że post otwierający był pozbawiony komentarza, a i tak wszystko potoczyło się po staremu. Wykonujecie jakąś misję specjalną? Wy chyba ciągle nie rozumiecie, o co chodziło w tym wątku. Leistikow i Aronsohn krwiożerczymi okupantami? Wiech z Torunia, nowo objawiony znawca pogmatwanej historii Bydgoszczy/Bromberga, dokonuje nadinterpretacji. Nie reprezentuję mniejszości niemieckiej, więc nie ma prawa Ci się źle kojarzyć. Zresztą byłoby to zastosowanie stalinowskiej reguły odpowiedzialności zbiorowej. Na tej samej zasadzie mógłbym powiedzieć, żebyście nie robili koło pióra społeczności polskiej, bo po kolejnych starciach "zaczyna mi się mocno źle kojarzyć". Zwłaszcza, kiedy jej przedstawiciel pisze o swojej ojczyźnie per "ten kraj". Ale nie robię tego. Bo ilu was jest? Trzech + dwunickowiec sztyrllic. Łatwo perorować o tolerancji, dopóki nie nastąpi zderzenie z "innym" lub "obcym". Podczas gdy atomski wypisuje w słupkach nazwę miasta, która kojarzy mi się równie dobrze jak Bromberg (a miała znokautować - powiedz, skąd w Tobie ten sadyzm?), Lokator udaje, że zna przyszłość i zaklina, że już nigdy przenigdy ... co? Nie mam podobnych uzdolnień, więc o nadchodzących czasach się nie wypowiadam. A to niby ja miałem powrócić do RZECZYWISTOSCI. Niemcy, nawet jeśli burzyli, to zaraz rekompensowali to powstaniem nowych cacuszek architektury. Poczta, Teatr ... No właśnie, a co zbudowano na miejscu zburzonego przez polskie władze Teatru? Nic. Po kolejce wąskotorowej pozostało tylko dobre wspomnienie. Po kanale, jezdnie jakich tysiące na całym świecie. Poszukiwanie linku do murów miejskich pozostawiam Tobie, atomski. Nie przychodź na gotowe. Też się czymś wykaż. Mimo że, jak napisałeś, uprawiam niemiecką propagandę, z chęcią poczytam tę polską (bez negatywnego wydźwięku). Ale chyba będą trudności ze znalezieniem, bo tu nie pielęgnuje się należycie historii. Niedawno użyto murów miejskich jako fragmentu nowego budynku przy Pod Blankami. Szczerych dowodów chęci współżycia dałem już wystarczająco dużo. Bez wzajemności, niestety. A potem zdziwienie, że na agresję odpowiada się ogniem. Jak można twierdzić, że moje potrzeby są większe od Twoich, skoro na ulicach gołym okiem widać, że jest akurat odwrotnie. Z kolei, na ewentualny brak zrozumienia potrzeb bydgoszczan zażalenia proszę kierować do rządu w Warszawie, a nie do nodorfa. Gdyby to leżało w mojej mocy, spełniłbym wszystkie wasze marzenia. PS. Do Arnolda17: nazwisko nie definiuje narodowości. Tak jak niemieckie nie przesądza, że premierem i członkami polskiego rządu są Niemcy, tak słowiańskie nie przekreśla takiego pochodzenia. W innym wypadku, w samej Bydgoszczy mielibyśmy do czynienia z kilkudziesięciotysięczną mniejszością niemiecką (proszę przejrzeć książkę telefoniczną!). Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 28.03.03, 13:41 nodorf napisał: > Strategia "gwardzistów" i zaciężnych fedainów zza Wisły jest zawsze taka sama > i przebiega dwutorowo. Po pierwsze, sprowadzanie każdego okołoniemieckiego > tematu, bez względu na kontekst, do kwestii krzywd i postawy "nie oddamy ani > guzika", którego zresztą nikt nie chce odebrać. Posiadanie innego zdania to > rewanżyzm, pragnienie zmiany granic oraz utożsamienie z nazizmem. Drugi > sposób > to próba zepchnięcia tematu na płaszczyznę osobistą. Wówczas fruwają > beztrosko > w powietrzu znane już z innych wątków "kurwy, kretyni i kutafony". Znamienne, > że post otwierający był pozbawiony komentarza, a i tak wszystko potoczyło się > po staremu. Wykonujecie jakąś misję specjalną? Wy chyba ciągle nie > rozumiecie, > o co chodziło w tym wątku. Leistikow i Aronsohn krwiożerczymi okupantami? > > Wiech z Torunia, nowo objawiony znawca pogmatwanej historii > Bydgoszczy/Bromberga, dokonuje nadinterpretacji. Nie reprezentuję mniejszości > niemieckiej, więc nie ma prawa Ci się źle kojarzyć. Zresztą byłoby to > zastosowanie stalinowskiej reguły odpowiedzialności zbiorowej. Na tej samej > zasadzie mógłbym powiedzieć, żebyście nie robili koło pióra społeczności > polskiej, bo po kolejnych starciach "zaczyna mi się mocno źle kojarzyć". > Zwłaszcza, kiedy jej przedstawiciel pisze o swojej ojczyźnie per "ten kraj". > Ale nie robię tego. Bo ilu was jest? Trzech + dwunickowiec sztyrllic. Łatwo > perorować o tolerancji, dopóki nie nastąpi zderzenie z "innym" lub "obcym". > > Podczas gdy atomski wypisuje w słupkach nazwę miasta, która kojarzy mi się > równie dobrze jak Bromberg (a miała znokautować - powiedz, skąd w Tobie ten > sadyzm?), Lokator udaje, że zna przyszłość i zaklina, że już nigdy > przenigdy ... co? Nie mam podobnych uzdolnień, więc o nadchodzących czasach > się nie wypowiadam. A to niby ja miałem powrócić do RZECZYWISTOSCI. > > Niemcy, nawet jeśli burzyli, to zaraz rekompensowali to powstaniem nowych > cacuszek architektury. Poczta, Teatr ... No właśnie, a co zbudowano na > miejscu zburzonego przez polskie władze Teatru? Nic. Po kolejce wąskotorowej > pozostało > tylko dobre wspomnienie. Po kanale, jezdnie jakich tysiące na całym świecie. > Poszukiwanie linku do murów miejskich pozostawiam Tobie, atomski. Nie > przychodź > na gotowe. Też się czymś wykaż. Mimo że, jak napisałeś, uprawiam niemiecką > propagandę, z chęcią poczytam tę polską (bez negatywnego wydźwięku). Ale > chyba > będą trudności ze znalezieniem, bo tu nie pielęgnuje się należycie historii. > Niedawno użyto murów miejskich jako fragmentu nowego budynku przy Pod > Blankami. > > Szczerych dowodów chęci współżycia dałem już wystarczająco dużo. Bez > wzajemności, niestety. A potem zdziwienie, że na agresję odpowiada się > ogniem. > Jak można twierdzić, że moje potrzeby są większe od Twoich, skoro na ulicach > gołym okiem widać, że jest akurat odwrotnie. Z kolei, na ewentualny brak > zrozumienia potrzeb bydgoszczan zażalenia proszę kierować do rządu w > Warszawie, > a nie do nodorfa. Gdyby to leżało w mojej mocy, spełniłbym wszystkie wasze > marzenia. > > PS. Do Arnolda17: nazwisko nie definiuje narodowości. Tak jak niemieckie nie > przesądza, że premierem i członkami polskiego rządu są Niemcy, tak > słowiańskie > nie przekreśla takiego pochodzenia. W innym wypadku, w samej Bydgoszczy > mielibyśmy do czynienia z kilkudziesięciotysięczną mniejszością niemiecką > (proszę przejrzeć książkę telefoniczną!). Nodorf, jak się skupisz to potrafisz sensownie coś napisać. Nie rozumiem tylko Twojego zdziwienia co do reakcji otoczenia na to co piszesz i ogólnie na Ciebie. Jeżeli w którymś wątku napisałeś (oddaję sens innymi słowami): "widzicie więc jaki w Polsce jest syf, lepiej odłączyć się od tych, którzy was nie chcą i was lekceważą i przyłączyć się na powrót do Heimatu i wtedy będzie dobrze", to późniejsza reakcja już na Ciebie tylko musi być alergiczna. Napisz konkretnie o co Ci chodzi i będziemy dyskutować. Czy chcesz powstania w Bydgoszczy Niemieckiego Domu Kultury, czy chcesz dwujęzycznych nazw ulic, czy też zmiany nazwy miasta na Bromberg, czy też chodzi Ci tylko o to, żeby jakąkolwiek Twoją wypowiedź wydrukowała Wyborcza. Napisz, określ się szczerze, a nie tylko werbalnie i będziemy dyskutować. PS. Nie jestem jasnowidzem i nie wiem co będzie za sto lat, ale dopóki żyje moje pokolenie, to Bydgoszcz zachowa status quo i Ty tego nie zmienisz. PS2. Nie rozmawiasz z idiotami, twierdzisz, że wyciągasz rękę - w porządku - przyjmujemy to za dobrą monetę, ale takich pojednawczych tekstów napisałeś też dużo i za każdym razem Twoja ręka pokazywała figę. Reprezentujesz niemieckie widzenie świata i próbujesz nas do niego przekonać. W żaden sposób nie dociera do Ciebie, że my reprezentujemy polskie widzenie interesów Bydgoszczy i mamy nad Tobą kolosalną przewagę: Bydgoszcz jest obecnie polskim miastem i nie zamierzamy tego zmieniać. Jeżeli chcesz coś od Polaków uzyskać to na polskich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.SBI.COM 28.03.03, 14:30 a jak pisalem ze sie wszyscy spotkalismy i pogadalismy jak bydgoszczak z brombergerem to mi nikt nie wierzyl ;-)))) no i mamy zgode ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=5095728&a=5104755 Odpowiedz Link Zgłoś
arnold17 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 28.03.03, 20:21 nodorf napisal: PS. Do Arnolda17: nazwisko nie definiuje narodowości. Tak jak niemieckie nie przesądza, że premierem i członkami polskiego rządu są Niemcy, tak słowiańskie nie przekreśla takiego pochodzenia. W innym wypadku, w samej Bydgoszczy mielibyśmy do czynienia z kilkudziesięciotysięczną mniejszością niemiecką (proszę przejrzeć książkę telefoniczną!). Nodorf masz racje ,ze nazwisko nie definiuje narodowosci,ale zwroc uwage na to ,ze z tych tak zwanych Niemcow zamieszkujacy Gorny Slask i Slask Opolski oprocz tego ,ze malo ktory ma niemieckie nazwisko to prawie nikt z nich nie zna niemieckiego kiedys czytalem ,ze tylko kilka procent z nich jako tako mowi po Niemiecku,a przeciez ci niby Niemcy zwarta grupa zamieszkuja wschodnia czesc Opolszczyzny cale gminy sa zamieszkane przez MN.Moje zdanie jest takie ,ze to sa Slazacy ,ktorym sie zachcialo Reichu i dla niemieckich paszportow robia za Niemcow.Dla porownania podam ,ze na Litwie mimo bardzo dlugiej rusyfikacji jakies 90% tamtejszych Polakow deklaruje znajomosc polskiego podobnie jest z Niemcami zamieszkujacymi Alzacje,P Odpowiedz Link Zgłoś
aa41 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 28.03.03, 14:39 Bromberg to brzmi dumnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sztyrllic Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 28.03.03, 14:54 Nodorf, to kim Ty własciwie jesteś. Już nawet ja się gubię. -Polak zniemczony -Niemiec spolszczony -polaczek wchodzący bez mydła Niemcom -typ nordycki, czysty aryjczyk, to chyba nie .. -wiec kim, wszystkim po trochu , czyli ..? Określ sie jednoznacznie, żeby była jasność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 28.03.03, 21:55 Nodorf jest pracownikiem (politrukiem) GW, która jest przecież gazetą niemiecką. 80% wydawnictw gazetowych w Polsce jest w rękach obcego kapitału, najczęściej niemieckiego.Najbardziej antypolskie gazety to:GW, Tygodnik Powszechny, Wprost i Polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 09:04 Nodorf ,od oglądania irackiej wojny ,troszkę się pogubiłeś chyba ze stronami Wisły ? Te kilka mądrych słówek w które ubrałeś kilka zdań ,galimatias jeszcze pogłębiły . Geograficznie opisujesz bowiem śląskich folksdeutschów ,a nawiązujesz do mnie (tak to ja napisałem ,ze jesteś kutafonem ) . Zupełnie jakby Fordon był po prawej stronie Wisły na mapie . Układ pretensji i żalów też wygląda zgoła inaczej ,a jak się Ciebie czyta już wiadomo ,że na krok nie można ustąpić . Trzeba lać ile wlezie ( i tak będę robił ) ,bo się człowiek zagapi ,nie daj Boże da palec ,a jutro Nodorf będzie chciał rękę . U nas Nodorf zaczyna dopiero krucjatę . W Katowicach ,gdzie Niemcy radzą sobie dużo lepiej ,ten sam Nodorf idzie dalej : Re: glupota i debilizm tzw. mniejszosci niemiecki nodorf 25-02-2003 12:35 odpowiedz na list odpowiedz cytując Co to ma być, Niklot? Listy proskrypcyjne do kolejnej Bromberger Blutsonntag drukujesz? Sam widzisz, ilu dobrych Niemców mieszka w Bydgoszczy. A to tylko ci na literę "S"... Chcemy autonomii, tak jak Sląsk jej pragnie. Koniec cytatu . Twoje metody są tak podobne do działań nazistowskich przed wybuchem II wojny światowej ,że nie dziw się ,że skojarzenia same przychodzą . Te nawoływania do powrotu ziomków . Cykl pretensji ,żalów zupełnie jak te wysuwane wobec Wolnego Miasta Gdańsk . I jak się skończyły ? Wszyscy wiemy . Po wtóre autonomii ci się zachciewa ? Tutaj ? Dla trzech pseudonemaszków robić sobie tyle zachodu ? Aaaaa ,to po to by stworzyć warunki dla powrotu brombergerom . Dopiero by się zaczął cyrk . Codziennie skargi ,pisma w magistracie ,na ograniczenia wobec narodu niemieckiego ... A to Fara kiedyś była niemieckim kościołem i chcieliby po niemiecku msze ... Jeden Nodorf w Bydgoszczy pomnożony przez 100 tylko daje 100 razy więcej pretensji. Zaprawdę powiadam –LAĆ W PYSK . Tyle teraz wystarczy ,ale jak się zaniedba ,odpuści ... Historia lubi się powtarzać. Co do tytułu wątku niby pozbawionego komentarza ,to informuję nieśmiało ,ze komentarzem był tytuł ,czyli nawiązanie ,szukanie analogii do naszego miasta . Warto czasem rozumiec ,co się pisze . Tanie chwyty i wmawianie ,ze wszystko sprowadzane jest do nazizmu albo ataków prywatnych ,możesz sobie wsadzić niniejszym w tyłek . Czytaj uwazniej co sam piszesz ,czytaj ,co inni piszą ,bo klepiesz swoje –mam wrażenie – zupełnie nie zapoznawczy się z treścią. Takie głupizny potem wychodzą i potok nowych pretensji. Skąd my to znamy ? : ))))))))))))))) Cały Nodorf. A teraz najlepsze . ciąg mega – giga bzdur . Pozwolę sobie cytować wieszcza i komentować : Głupoty Nodorfa w cudzysłowiach : „Niemcy, nawet jeśli burzyli, to zaraz rekompensowali to powstaniem nowych cacuszek architektury. Poczta, Teatr ... No właśnie, a co zbudowano na miejscu zburzonego przez polskie władze Teatru?” -Ale szajba . Niemieckie to „cacuszka” ,a polskie to rozsypujące się stodoły : ))) No pewnie ,ze się rozsypujące ,skoro z rozmysłem zaniedbane (ratusz , mury ) przez Niemców . Trzeba być naprawdę niezłym głupolem ,albo ortodoksyjnym wyznaniowcem jakiejś idei -takiej jak faszyzm -by uznać ,że obiekty średniowieczne zostaną zrekompensowane przez „cacuszka niemieckie” z XIX i XX w . Chyba jednak wystarczy być Niemcem -nazizmu nie znali w 1772 roku - po co przywracać pamięci polskie pamiątki ,skoro to niemieckie miasto ? Oni dobrze wiedzieli jaką wartość przedstawiają i to dlatego zniszczyli . Interpretacja Nodorfa o stawianiu w zamian” niemieckich cacuszek” to niezła głupizna . Śmiem nawet niniejszym twierdzić ,ze jesteśmy dużo bardziej cywilizowanym narodem ,bo jakoś nikt „ od nas” do tej pory nie wpadł na to by zburzyć podupadającą od lat synagogę w starym Fordonie. Za Niemca taki stan rzeczy nie uszedłby. Wniosek z tego taki ,ze Niemcy na każdym kroku niszczyli, tępili myśl o Polsce ,a Nodorf dziwi się ,ze ktoś nie ma ochoty pamiętać o Niemcach i uchylać im kapelusza . Dlaczego wymagasz czegoś ,czego sam nie potrafisz ? Parafrazując – Was Niemców tutaj nie ma i nigdy nie było . Kapujesz ? Jeszcze jedna sprawa . Do momentu , gdy na miejscu starego nie powstanie nowe ,zawsze jest szansa na odbudowę . „Nic. Po kolejce wąskotorowej pozostało tylko dobre wspomnienie. Po kanale, jezdnie jakich tysiące na całym świecie. „ -To się nazywa postęp ,choć mam pewną satysfakcję ,ze role się odwróciły . Jakbyśmy byli Niemcami ,to byśmy zupełnie zasypali ,ale jesteśmy Polakami i zaczęliśmy starania o wpisanie kanału na listę UNESCO. Twe serce powinno się radować więc ,nie smucić . „Poszukiwanie linku do murów miejskich pozostawiam Tobie, atomski. Nie przychodź na gotowe. Też się czymś wykaż. Mimo że, jak napisałeś, uprawiam niemiecką propagandę, z chęcią poczytam tę polską (bez negatywnego wydźwięku). Ale chyba będą trudności ze znalezieniem, bo tu nie pielęgnuje się należycie historii. „ -Znowu nic nie zrozumiałeś ? Uwaga tłumaczę : Nie ja na tym forum sypię linkami ,tylko ty . Mnie te linki są do niczego niepotrzebne . Wszystko mam w książkach . Twierdziłes ,że chcesz współżyć . Ja napisałem ,ze jesteś nieszczery ,co widać ot ,choćby po tematyce przywoływanych przez Ciebie linków . Link do przykładowych murów miejskich byłby z Twojej strony gestem dobrej woli, wykazaniem się chęcią współzycia ,szczerością . Zachwiałby moją paskudna oceną Ciebie . Wszystko jasne ? Pewnie ,ze wszystko jasne ,tak sobie tylko radośnie popierdujesz ,dobrze wiesz co miałem na myśli ,tylko Tobie, prawdziwemu volksdeutschowi nie wypada propagować takich rzeczy . Kłuje cię w serce wszystko co polskie . Możesz sobie pisac ,że tak nie . To i tak widać . Bydgoszcz, Bydgoszcz ,Bydgoszcz – oj, jak boli : )))))))))))))))) „ Niedawno użyto murów miejskich jako fragmentu nowego budynku przy Pod Blankami.” -No i ? Coś chciałeś udowodnić ? Do czegoś nawiązać ? Mury polskie .Budynek polski . Postawiono go NA MURZE . To ma chyba nawet swoje historyczne tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 29.03.03, 19:05 Jeszcze troche a dobrowolnie zapisze sie do bandy atomskiego. Nie da rady spokojnie czytac tych niby niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bydgoszcz sprostowanie 31.03.03, 12:08 Gość portalu: Maria napisał(a): > GW, która jest przecież gazetą > niemiecką. 80% wydawnictw gazetowych w Polsce jest w rękach obcego kapitału, > najczęściej niemieckiego Z uwagi na sklad akcjonariatu naszego wydawcy moglibysmy sie od biedy zgodzic z pogladem, ze GW jest gazeta amerykanska. Ale niemiecka???? Eeeee..... www.agora.pl/agora_pl/1,22977,685955.html?menu=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprostowanie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 11:16 to nie jest gazeta niemiecka to nie jest gazeta amerykanska to jest gazeta zydowska, a poniewaz wiekszosc wlascicieli ma polskie obywatelstwo: jest to gazeta wybiorczo polska (pozdrowienia dla karpia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_marten Re: sprostowanie IP: *.acn.pl 01.04.03, 11:41 Gość portalu: Ted® napisał(a): > to nie jest gazeta niemiecka > to nie jest gazeta amerykanska > to jest gazeta zydowska, a poniewaz wiekszosc wlascicieli ma polskie > obywatelstwo: jest to gazeta wybiorczo polska (pozdrowienia dla karpia;) No jak Ty nic a nic czytac nie umiesz... Przeciez jak napisane, ze amerykanska, to po co jeszcze dodawac, ze zydowska? Samo przez sie zrozumiale ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprostowanie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 11:45 Gość portalu: jan_marten napisał(a): > > No jak Ty nic a nic czytac nie umiesz... Przeciez jak > napisane, ze amerykanska, to po co jeszcze dodawac, ze > zydowska? Samo przez sie zrozumiale ;-))) sam sie naucz czytac wiekszosc indian nie ma zydowskiego pochodzenia (chociaz moge sie mylic) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_marten Re: sprostowanie IP: *.acn.pl 01.04.03, 12:05 Gość portalu: Ted® napisał(a): >(chociaz moge sie mylic) no, wreszcieś prawde rzekł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprostowanie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:50 Gość portalu: jan_marten napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > >(chociaz moge sie mylic) > > no, wreszcieś prawde rzekł > wiec jednak, indianie tez od kiedy wiem o murzynach mialem nadzieje, ze chociaz indianie no coz, w tej sytuacji faktycznie nie ma roznicy amerykanska gazeta! jak sie pacyfisci dowiedza to naklad ..... walnie o glebe az milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: sprostowanie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:20 Gość portalu: Ted® napisał(a): > to nie jest gazeta niemiecka > to nie jest gazeta amerykanska > to jest gazeta zydowska, a poniewaz wiekszosc wlascicieli ma polskie > obywatelstwo: jest to gazeta wybiorczo polska (pozdrowienia dla karpia;) To, że gazeta jest żydowska (niestety) wszyscy wiemy, ale rzecz jasna nie zaszkodzi przypominać od czasu do czasu. (jutro mogę napisać to samo, po kubek się nie wybieram..) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold17 Glupota mniejszosci pseudoniemieckiej 29.03.03, 14:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=4967365&a=4972425 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=4967365&a=5011139 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=4945731 Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Do Arnolda17 31.03.03, 10:13 arnold17 napisał: <Nodorf masz racje ,ze nazwisko nie definiuje narodowosci,ale zwroc uwage na to ,ze z tych tak zwanych Niemcow zamieszkujacy Gorny Slask i Slask <Opolski oprocz tego ,ze malo ktory ma niemieckie nazwisko to prawie nikt z <nich nie zna niemieckiego kiedys czytalem ,ze tylko kilka procent z nich jako <tako mowi po Niemiecku,a przeciez ci niby Niemcy zwarta grupa zamieszkuja <wschodnia czesc Opolszczyzny cale gminy sa zamieszkane przez MN.Moje zdanie jest takie ,ze to sa Slazacy ,ktorym sie zachcialo Reichu i dla niemieckich paszportow robia za Niemcow.Dla porownania podam ,ze na Litwie mimo bardzo dlugiej rusyfikacji jakies 90% tamtejszych Polakow deklaruje znajomosc <polskiego podobnie jest z Niemcami zamieszkujacymi Alzacje,P Język, tak jak nazwisko, również nie determinuje narodowości. Mogą istnieć dwa różne narody mówiące tym samym językiem lub jeden posługujący się różnymi. Niemcy w Alzacji i południowym Tyrolu (włoska Górna Adyga) mówią w ojczystym języku, ponieważ żyli w cywilizowanych państwach, którym nie przyszło do głowy im tego zabraniać. Jak było pod tym względem w Polsce przed 1990 r., wiadomo. Etniczni Niemcy z Nadwołża przesiedleni do Kazachstanu także w większości nie mówią już po niemiecku, łatwo zgadnąć dlaczego. Czy to oznacza, że są Kazachami lub Rosjanami? Nie, ponieważ historycy łatwo wywiodą ich pochodzenie z rdzenia Niemiec. Ze Slązakami i innymi volksdeutschami nie posługującymi się językiem ojczystym pewnie jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Do atomskiego 31.03.03, 11:39 1. Post do Niklota na forum śląskim wyrwałeś z kontekstu. Koleś zaczął wypisywać niemieckie nazwiska z bydgoskiej książki telefonicznej z numerami oraz adresami i to bynajmniej nie z sympatii. Stąd moja ostra reakcja: "Co to ma być, Niklot? Listy proskrypcyjne do kolejnej Bromberger Blutsonntag drukujesz?" W Twojej interpretacji wygląda na to, jakbym to ja witał te przygotowania z radością. Tymczasem złowieszczy termin "BB" odnosi się do 3 IX 1939 r., kiedy ofiarami byli niemieccy cywile. Stąd nawiązanie. 2. atomski napisał: <Zaprawdę powiadam –LAĆ W PYSK . Wiemy już teraz kto, posługując się językiem Ewangelii, nawołuje do nienawiści i pragnie wojny. <Tyle teraz wystarczy ,ale jak się zaniedba ,odpuści ... To co się takiego strasznego stanie? Jak się zaniedba, odpuści to ... Bydgoszcz będzie mniej zaniebana i zapuszczona. 3. <Co do tytułu wątku niby pozbawionego komentarza ,to informuję nieśmiało ,ze <komentarzem był tytuł ,czyli nawiązanie ,szukanie analogii do naszego miasta . W szukaniu analogii do Katowic nie widzę nic zdrożnego. 4. <No pewnie ,ze się rozsypujące ,skoro z rozmysłem zaniedbane (ratusz , <mury ) przez Niemców . <Śmiem nawet niniejszym twierdzić ,ze jesteśmy dużo bardziej cywilizowanym <narodem ,bo jakoś nikt „ od nas” do tej pory nie wpadł na to by zburzyć <podupadającą od lat synagogę w starym Fordonie. Właśnie. A dlaczego ta synagoga tak podupadła? Bo była z rozmysłem zaniedbywana przez polską administrację. No, ale tego przecież Niemcy ją nauczyli... 5. <Wniosek z tego taki ,ze Niemcy na każdym kroku niszczyli, tępili myśl o <Polsce ,a Nodorf dziwi się ,ze ktoś nie ma ochoty pamiętać o Niemcach i <uchylać im kapelusza . Polacy cieszyli się w Bydgoszczy względną swobodą (własna prasa, organizacje sportowe, gospodarcze). W liczbach bezwzględnych: przed 1920 r. mieszkało tu kilkunastokrotnie więcej Polaków niż tuż przed 1772. Dziwię się, że niektórzy nie mają ochoty pamiętać o niemieckiej historii, bo w ten sposób przede wszystkim sobie robią wielką krzywdę (mniejsze inwestycje, małe wpływy z turystyki, nieestetyczne otoczenie). 6. <Was Niemców tutaj nie ma i nigdy nie było . Zart, zaklinanie przeszłości i teraźniejszości, Orwell czy bezbożne życzenie? 7. <Do momentu , gdy na miejscu starego nie powstanie nowe ,zawsze jest szansa <na odbudowę . Szansa jest. W XVIII w. też były wieczne szanse na budowę Kanału zaplanowaną przez Rzeczpospolitą. Gdyby Fryderyk Wielki nie zakasał rękawów, to pewnie do dzisiaj byśmy czekali. 8. <To się nazywa postęp ,choć mam pewną satysfakcję ,ze role się odwróciły . <Jakbyśmy byli Niemcami ,to byśmy zupełnie zasypali ,ale jesteśmy Polakami i <zaczęliśmy starania o wpisanie kanału na listę UNESCO. Twe serce powinno się <radować więc ,nie smucić . Raduje się, bo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=4436077&a=4436077&v=2&strona=0 9. <No i ? Coś chciałeś udowodnić ? Do czegoś nawiązać ? Mury polskie .Budynek <polski . Postawiono go NA MURZE . To ma chyba nawet swoje historyczne tradycje. Chciałem udowodnić, że nie potrzeba Niemców, żeby niszczyć polskie mury. Odpowiedz Link Zgłoś
niklot_swarozyc Nodorf nie rob z siebie niewiniatka 03.04.03, 19:15 Autor: nodorf@NOSPAM.gazeta.pl Data: 31-03-2003 11:39 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- 1. Post do Niklota na forum śląskim wyrwałeś z kontekstu. Koleś zaczął wypisywać niemieckie nazwiska z bydgoskiej książki telefonicznej z numerami oraz adresami i to bynajmniej nie z sympatii. Stąd moja ostra reakcja: Zaczalem pisac nazwiska z bydgoskiej ksiazki telefonicznej,bo jeden folksdojcz twierdzil ,ze w Polsce nie ma niemieckich nazwisk typu Schneider czy Schmidt i dlatego Slazacy maja polskie nazwiska ,bo im polski "okupant" je zmienil. Oto post tego "Niemca" Autor: Gość: Wasz Marjanek IP: *.BO1.srv.t-online.de Data: 17-02-2003 21:05 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- niklot_swarozyc napisał: > Król,Kurzała,Pażdzior,Sojka,Miś typowo niemieckie nazwiska A Wasz Marjanek pisze: To wy polscy debile zrobiliscie z Krolla czy Baera Krola czy Misia. A Rosenzweiga Kowalskiego czy Poznanskiego ! Przeciez to polskie ustawodawstwo powojenne zmuszalo setki tysiecy ludzi do spolszczania rodowitych nazwisk.. Za komuny nie bylo w polce Schmidtow czy Schneiderow - a tylko czysto polsko brzmiace nazwiska Kowalski czy Krawczyk. Teraz - bo to modne w nowobogackich kregach Polaczkow - powracaja Schmit - Pierdzielscy czy Rokita-Dupkiewicze. Ale wy Polacy byliscie juz zawsze pajacami Europy !! Pyrsk! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Do genuine44 31.03.03, 11:44 • Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu genuine44 29-03-2003 19:05 odpowiedz na list odpowiedz cytując <Jeszcze troche a dobrowolnie zapisze sie do bandy <atomskiego. Nie da rady spokojnie czytac tych niby niemcow. Nie bądź takim minimalistą. Zapisz się do bandy Giertycha albo Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: 31.03.03, 13:28 Nodorf, niczym nasmarowany tłuszczem zapaśnik już leżysz na łopatkach, a jeszcze się wyślizgujesz i gryziesz. Nie brak Tobie inteligencji i wygadania, nie brak Tobie tupetu. Ale wszelkie Twoje rozumowanie ma jedną zasadniczą wadę. Otóż ty myślisz po bolszewicku. Mimo, że nasze stanowisko czasami się do siebie zbliża, czasami jesteśmy o krok od wspólnego zdania na jakiś temat, to w ostatnim momencie piszesz coś co nie pozwala myśleć o Tobie przyjaźnie. Tym czymś jest odpodmiotowienie człowieka. A jeszcze dokładniej - odpodmiotowienie Polaka. Nodorfie, sławiąc dokonania niemieckie, pisząc o tym co Niemcy w Bydgoszczy ZBUDOWALI, ignorujesz zupełnie stosunek Niemców do Polaków. A tymczasem to człowiek jest podmiotem, a nie jego wytwory. A macie, wy Niemcy, na sumieniu wiele zła. Lata najazdów, niszczenia polskiej kultury, polskiego języka i wreszczie fizyczną eksterminację. Można tego nie włączać do dzisiejszych stosunków między Polakami a Niemcami, ale nie można o tym zapomnieć. A jakiekolwiek porozumienie, akurat z Tobą, będzie możliwe dopiero wtedy, gdy pozbędziesz się tego aroganckiego stosunku rasy panów do rasy niewolników. W tej chwili jesteś tylko małą, dokuczliwą wszą, na którą dla odmiany ja - Polak będę spoglądał z góry. Jeżeli czegoś od nas chcesz to POPROŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski CIĄG DALSZY "RE" LOKATORA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 13:44 Ponieważ brak postępu w rozumieniu ,muszę posunąć się do cytowania wieszcza i analizy : Nodorf: „ 1. Post do Niklota na forum śląskim wyrwałeś z kontekstu. Koleś zaczął wypisywać niemieckie nazwiska z bydgoskiej książki telefonicznej z numerami oraz adresami i to bynajmniej nie z sympatii. Stąd moja ostra reakcja: Co to ma być, Niklot? Listy proskrypcyjne do kolejnej Bromberger Blutsonntag drukujesz?" -Być może Ciebie coś wzburzyło . Tyle ,że ta część przytaczana wyżej - mnie nie . Nie sądzę by wburzyła też kogokolwiek . Pominąłeś jednak część o autonomii . To jest sedno sprawy . „W Twojej interpretacji wygląda na to, jakbym to ja witał te przygotowania z radością. Tymczasem złowieszczy termin "BB" odnosi się do 3 IX 1939 r., kiedy ofiarami byli niemieccy cywile. Stąd nawiązanie.” -Brak mojej interpretacji na ten temat . Przeczytałem natomiast o autonomii na ziemi bydgoskiej . Pojawił się więc komentarz do tego pomysłu – LAĆ W PYSK . Podtrzymuję . Jak już jesteśmy przy Krwawej Niedzieli : Kwestia cywilów niemieckich strzelających z wieży kościoła na Placu Wolności do wojsk polskich (i z innych wesołych miejsc) jest pewna . Kwestia niewinności jest więc co najmniej sporna . Kwestia kłamstw jakoby Polacy zabili 3 września 10000 tysięcy Niemców jest bezsporna –to kłamstwo i niemiecka propaganda , która żyje do dziś . Przestań czytać te bzdury ,bo tak nasiąkniesz , że w dobrej wierze wyjdziesz na ulicę i naprawdę przytrafi Ci się coś przykrego. „Wiemy już teraz kto, posługując się językiem Ewangelii, nawołuje do nienawiści i pragnie wojny.” -Goebels też tak sobie tłumaczył reakcje Polski na pretensje i żale kierowane pod jej adresem ? Jak to było ? Że naród niemiecki jest uciśniony ,brak równouprawnienia na ziemiach polskich ? Szykanowanie ? Ponieważ co drugi kościół nie odprawia mszy w języku niemieckim ? Mamy jawny przykład (jeden z tysiąca) na znęcanie się nad narodem niemieckim ? I dlatego ,ponieważ Polska chce wojny, będzie ją miała . Poznajesz Nodorf ? To Twój tok myślenia .Jak widać wcale nie jesteś lepszy . Dziadek wbił sobie stempelek ,a wnuk tak już cudownie nasiąknął . To ja Ci jeszcze raz wytłumaczę . Trzeba własnie LAĆ W PYSK by nie dopuścić do wojny . Już kapujesz ? „To co się takiego strasznego stanie? Jak się zaniedba, odpuści to ... Bydgoszcz będzie mniej zaniebana i zapuszczona.” -Już pisałem ,co się stanie . Przybędzie stado Nodorfów , pewnie z wydawcami „Bromberga” na czele i bedziemy mieli w mieście cyrk -nie porządek . Codziennie będzie nowa sprawa w sądzie ,a to że stryj Olaf zrobił kupę na jakiejś działce i tak w ogóle to jego ziemia i grzecznie prosi by Tesco się wyniosło z tej działki , by oddać Hotel po Orłem . I tego typu oznaki . Będzie larum , że kościół na Placu Wolności to od zawsze był niemiecki- czas by oddać . Później przyjdzie czas na wprowadzanie języka niemieckiego . Później będzie czas na plebiscyt ? Bo pretensje i żale zaczną trafiać do Berlina . Berlin przedstawi sprawę znęcania się nad narodem niemieckim i pogrozi paluszkiem ... To ja mówię – WYPIERDALAĆ . Za wczasu tak mówię . Jesteś kwintesencją polityki germanizacyjnej na tych ziemiach i dowodem ,ze reagować trzeba szybko i stanowczo - nie popełniać tych samych błędów . Wszelkie argumenty ,że chcesz tylko wsółżyć zgodnie i mieć trochę swobody to kłamstwa . Już teraz to widać . .Strach się bać co by było gdyby Niemcy mieli tu solidniejsze podstawy . Dobroduszny i życzliwy Nodorfik nabrałby takiej buty jak w Katowicach ? Zaprawdę powiadam – LAĆ W PYSK !! Póki nie jest za późno. „W szukaniu analogii do Katowic nie widzę nic zdrożnego.” -Nie o to chodzi . Denerwowałeś się ,ze wątek pomimo –niby- braku komentarza z Twojej strony ,potoczył się jak się potoczył ,czemu wyraziłeś zdziwienie ,a ja wytłumaczyłem . Już kapujesz ? „Właśnie. A dlaczego ta synagoga tak podupadła? Bo była z rozmysłem zaniedbywana przez polską administrację. No, ale tego przecież Niemcy ją nauczyli...” -Głupiś . Sprawy własności niejasne . Polacy nie chcą inwestować w coś co zabiorą po remoncie Żydzi ,a przed remontem Żydzi nie bardzo chcą ,bo nie mają potrzeby utrzymywania tutaj gminy żydowskiej . Ot cała historia . Niemcy z pewnością by nie dopuścili do takiego zaniedbania . Z pewnością . Za Niemca taka synagoga byłaby bardzo aerodynamiczna . Nie wystawałaby nad wysokość chodnika . Ot cywilizacja jak się patrzy . I to uwielbienie do porządku ... „Polacy cieszyli się w Bydgoszczy względną swobodą (własna prasa, organizacje sportowe, gospodarcze). W liczbach bezwzględnych: przed 1920 r. mieszkało tu kilkunastokrotnie więcej Polaków niż tuż przed 1772. Dziwię się, że niektórzy nie mają ochoty pamiętać o niemieckiej historii, bo w ten sposób przede wszystkim sobie robią wielką krzywdę (mniejsze inwestycje, małe wpływy z turystyki, nieestetyczne otoczenie). „ Ależ pamiętają ,pamiętają . To dlatego tak słabo kochają Niemców i jeszcze mniej Polaków ,co dla ratowania dupy podpisali volkslistę ,a ich wnukowie teraz rżną Niemców pełną gębą . Rozumiem ,że uważasz ,ze powinniśmy dziękować Niemcom ,za “względną swobodę” ? Co za głupek . Wypieprzyliscie Polaków z ich domów , poburzyliście , stawiajac swoje „niemieckie cudeńka” ,a teraz macie pretensje ,że tyle Wam “zawdzięczamy” a wdzięczności brak ?? Co byś zrobił jakbym przyszedł do Twojego domu i powiedział –Masz słabe meble Nodorf ,kupię ci lepsze . To jakieś starocie . Niepotrzebnie też wzmagają u Cię nostalgię . Zamieszkam w tym mieszkaniu ,a ty staniesz się moim służącym (Polacy robili za służących Niemcom ). Dam Ci nawet pewną swobodę . Jak będziesz miał zatwardzenie to będziesz mógł poprzeklinać po niemiecku pod nosem . Ale tylko w kiblu i tylko w czasie zatwardzenia . Normalnie będziesz posługiwał się językiem polskim- Niestety rodzina w sile trzech stryjów z widłami przepędzi mnie w końcu z mieszkania ... Ale ja ciągle pamiętam krzywdę . Nie daruję moich mebli . Żądam szacunku do moich mebli . (Jak się to uda ,to zażądam opuszczenia lokalu przez służacego Nodorfa ) . Nie lubię bowiem jak ktoś zasiedla moje mieszkanie . Czujesz ? Potrafisz się wczuć ? „Zart, zaklinanie przeszłości i teraźniejszości, Orwell czy bezbożne życzenie?” -Odpowiedź na kilkaset lat dążenia do starcia mojego narodu z powierchni ziemi . „Chciałem udowodnić, że nie potrzeba Niemców, żeby niszczyć polskie mury.” -Mur nie został zniszczony . Niemcy dziwnie pojmują pojęcie niszczenia . Synagogi o wysokosci chodnika to dla nich szczyt porządku i nowoczesnosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: CIĄG DALSZY 'RE' LOKATORA 31.03.03, 14:00 Gość portalu: atomski napisał(a): > To ja Ci jeszcze raz wytłumaczę . Trzeba własnie LAĆ W PYSK by nie dopuścić > do wojny . Już kapujesz ? > To ja mówię – WYPIERDALAĆ . Za wczasu tak mówię . > Jesteś kwintesencją polityki germanizacyjnej na tych ziemiach i dowodem ,ze > reagować trzeba szybko i stanowczo - nie popełniać tych samych błędów . > Wszelkie argumenty ,że chcesz tylko wsółżyć zgodnie i mieć trochę swobody to > kłamstwa . Już teraz to widać . > .Strach się bać co by było gdyby Niemcy mieli tu solidniejsze podstawy . > Dobroduszny i życzliwy Nodorfik nabrałby takiej buty jak w Katowicach ? > > Zaprawdę powiadam – LAĆ W PYSK !! Póki nie jest za późno. > > Popieram. Też nie lubię gdy ktoś pluje mi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne atomskiego nie mozna nie poprzeć IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 14:29 lokator napisał: > Gość portalu: atomski napisał(a): > > > To ja Ci jeszcze raz wytłumaczę . Trzeba własnie LAĆ W PYSK by nie dopuści > ć > > do wojny . Już kapujesz ? > > > To ja mówię – WYPIERDALAĆ . Za wczasu tak mówię . > > > Jesteś kwintesencją polityki germanizacyjnej na tych ziemiach i dowodem ,z > e > > reagować trzeba szybko i stanowczo - nie popełniać tych samych błędów . > > Wszelkie argumenty ,że chcesz tylko wsółżyć zgodnie i mieć trochę swobody > to > > kłamstwa . Już teraz to widać . > > .Strach się bać co by było gdyby Niemcy mieli tu solidniejsze podstawy . > > Dobroduszny i życzliwy Nodorfik nabrałby takiej buty jak w Katowicach ? > > > > Zaprawdę powiadam – LAĆ W PYSK !! Póki nie jest za późno. > > > > > Popieram. Też nie lubię gdy ktoś pluje mi w twarz. Nodotf we wcześniejszej wyp. napisał: "Ilu Was jest - trzech?" Myślę, że jest więcej ludzi podobnie myślących, tylko nia kazdy umie tak trafnie wyrazić swoją opinię jak atomski, czy lokator. Swoją droga jakas dziwna znieczulica zapanowała w narodzie, bo wierzyć się nie chce, by ludzie mieli tak krótką pamięć. Dopóki ten stan będzie trwał taki nodorf bedzie uważał, że jeden na trzech to i tak jego przewaga. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: atomskiego nie mozna nie poprzeć 31.03.03, 18:48 > Nodotf we wcześniejszej wyp. napisał: "Ilu Was jest - trzech?" To ja czwarty, prosze. > Swoją droga jakas dziwna znieczulica zapanowała w narodzie, Popatrz na TV, popatrz na SLD a jak chcesz do reszty obrzydzic te sprawy to posluchal "patriotyczna prawice" z Giertychem na czele i posluchaj bajan Leppera. I co tu sie dziwic, ze narod dziecinnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Homan Jajko czy kura? IP: *.net.pl / 192.168.1.* 02.04.03, 15:07 genuine44 napisał: > Popatrz na TV, popatrz na SLD a jak chcesz do reszty > obrzydzic te sprawy to posluchal "patriotyczna prawice" z > Giertychem na czele i posluchaj bajan Leppera. I co tu > sie dziwic, ze narod dziecinnieje. Naród jest taki, bo ma takie władze? Władze są takie, bo taki jest naród? Pozdrawiam Krzysztof Homan Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Jajko czy kura? 02.04.03, 15:41 > Władze są takie, bo taki jest naród? Popelniono ogromny blad. Wmawiano ludziom, ze wygrali i teraz pora na zbieranie owocow. Nikt nie pomyslal aby po prostu wziasc sie do pracy. Cale spektrum polskiej polityki, zajete bylo wylacznie wrzaskiem: Balcerowicz musi odejsc. I co maja dzisiaj? Narod ma tendencje do histeryzowania i anarchii ktora myli z wolnoscia. Z kim rozmawiam to kazdy wie jak byc powinno, ale wiekszosc z nich nie robi nic bo nie warto. Dla jednych nie warto bo Polska rzadzi zydokomuna dla innych nie warto bo krajem rzadzi Rydzyk i koscielna hydra. a wiec lepiej jest sobie usiasc w fotelu, poczytac Nie, posluchac madrosci Leppera, narzekac, narzekac, narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 01.04.03, 09:59 Znowu ci sami i znowu to samo. Logika walki triumfuje. Lokator porównuje mnie do zapaśnika, zapominając, że to wasza czwórka usiłuje ściągnąć mnie z widowni na matę, gdzie się wściekle kotłujecie w poszukiwaniu przeciwnika. Od ostatniego rozsądnego postu Lokatora, nie dałem Mu podstaw do agresji, ale zaniepokojony tym faktem atomski wygłasza leninowską tyradę i podjarany Lokator powraca do ideologicznego pionu: <A jakiekolwiek porozumienie, akurat z Tobą, będzie możliwe dopiero <wtedy, gdy pozbędziesz się tego aroganckiego stosunku rasy panów do rasy <niewolników. W tej chwili jesteś tylko małą, dokuczliwą wszą, na którą dla odmiany <ja - Polak będę spoglądał z góry. Jeżeli czegoś od nas chcesz to POPROŚ. Właśnie tu spoglądasz jak przedstawiciel rasy panów na przedstawiciela rasy niewolników. Nie będę was (4) o nic prosił, bo, po pierwsze; jestem u siebie, po drugie; nie posiadacie już tego, co jest dla mnie najcenniejsze, gdyż w waszych (4) rękach diamenty zamieniają się w popiół; po trzecie, niczego byście mi dali - potraficie tylko zabierać. I miotać wyzwiska. Oni mówią: <Zaprawdę powiadam – LAĆ W PYSK !! Póki nie jest za późno. <To ja mówię – WYPIERDALAĆ . Za wczasu tak mówię . <Popieram. Też nie lubię gdy ktoś pluje mi w twarz. A cygne na to dobrotliwie: <Myślę, że jest więcej ludzi podobnie myślących, tylko nia kazdy umie tak <trafnie wyrazić swoją opinię jak atomski, czy lokator. A ja powiadam: naśladujcie Niemców. Jeśli już nie chcecie uczyć się porządku, pracowitości, punktualności, dokładności, to chociaż wyciągnijcie lekcję z historii jak oni. Czego m.in. nauczyli się z ostatniego stulecia?: tolerancji i otwartości, szacunku dla inaczej myślących. A jakie wnioski wyciągnęła nasza czwórka? Zadnych. Zamieniła się rolami i powtarza bezmyślnie, co wyczytała w gomułkowskich brykach. "Wybaczamy i prosimy o wybaczenie" - zwrócili się w tamtych mrocznych czasach polscy biskupi do niemieckich. Nie doczytaliście? P.S. Wracając do właściwego tematu wątku, który się nie z mojej winy wykoleił: uczczenia zasług osób niepolskiego pochodzenia oraz ich wykorzystania w promocji miasta. Na forum bydgoskim podniósł się swego czasu rejwach przy okazji Fryderyka Wielkiego, że Niemiec, że zaborca itp. Tymczasem władze innego miasta w Polsce nie mają obiekcji wykorzystywać do promocji postaci, w której żyłach również płynęła krew niemiecka i która przyłożyła rękę do rozbiorów. Nie wierzycie?: (to nie jest żart primaaprilisowy!) www1.gazeta.pl/szczecin/1093892,34939,1394636.html?v=3&a=5104702#opinie No, ale szczecinianie nie patrzą już przez krajowe okulary krótkowidza, tylko lokalne - dalekowidza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:29 Zawsze mówiłem ,ze Niemcy to nic . Najgorsi są foklsvagendojcze . To oni grają na uczuciach prawdziwym Niemcom .Grają na uczuciach też garstce tych Niemców (baltendeutsche ,besarabiendeutsche) co tu mieszkali często siłą przesiedleni w czasie zaborów bądz wojny . Już ich dziadkowie popisali się patriotycznym gestem i jak mieli fyrtla przy dupie zmienili czem prędzej obywatelstwo . Niestety niewiele i to pomogło ,bo faszysci ich i tak pózniej pogrupowali i przyznali dwie najniższe klasy prawdziwego Aryjczyka . I wnuki właśnie tych naturalizowanych Podniemców czynią w tym kraju największe zamieszanie . Dziadkowie wykazali się pragmatycznym podejsciem do sprawy .Teraz ,następne pokolenia ślepo tęsknią i marzą o potędze Wielkich Niemiec . Zwykle nie z wyboru serca (no bo jak ? ) . To dla lepszego bytu . Co tam granice ,jaka Polska ? Kasa się liczy . Ech sny o potędze : )))))))))))) Jeszcze raz historyjka dla Nodorfa ,bo widzę ,ze ni w ząb nie zrozumiał : Co byś zrobił jakbym przyszedł do Twojego domu i powiedział –Masz słabe meble Nodorf ,kupię ci lepsze . To jakieś starocie . Niepotrzebnie też wzmagają u Cię nostalgię . Zamieszkam w tym mieszkaniu ,a ty staniesz się moim służącym (Polacy robili za służących Niemcom ). Dam Ci nawet pewną swobodę . Jak będziesz miał zatwardzenie to będziesz mógł poprzeklinać po niemiecku pod nosem . Ale tylko w kiblu i tylko w czasie zatwardzenia . Normalnie będziesz posługiwał się językiem polskim- Niestety rodzina w sile trzech stryjów z widłami przepędzi mnie w końcu z mieszkania ... Ale ja ciągle pamiętam krzywdę . Nie daruję moich mebli . Żądam szacunku do moich mebli . (Jak się to uda ,to zażądam opuszczenia lokalu przez służacego Nodorfa ) . Nie lubię bowiem jak ktoś zasiedla moje mieszkanie . Czujesz ? Zostawiłes tu meble i to daje Ci jakiekolwiek prawo do własności ? Ocipiałeś misiu ? I obojętnie jakie są Twoje korzenie . Ani jedne ,ani drugie nie dają ci żadnych praw do tych ziem . Jesteś tutaj gościem jako Niemiec .Zachowuj się jak gość ,bo nikt nie lubi jak gosc zakłada nogi na stół u gospodarza .Bez względu na zasób tolerancji gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 01.04.03, 16:48 nodorf napisał: > Znowu ci sami i znowu to samo. Logika walki triumfuje. Lokator porównuje mnie > do zapaśnika, zapominając, że to wasza czwórka usiłuje ściągnąć mnie z > widowni > na matę, gdzie się wściekle kotłujecie w poszukiwaniu przeciwnika. Od > ostatniego rozsądnego postu Lokatora, nie dałem Mu podstaw do agresji, ale > zaniepokojony tym faktem atomski wygłasza leninowską tyradę i podjarany > Lokator powraca do ideologicznego pionu Nodorfie, mistrzu manipulacji, tutaj jesteś bezbronną ofiarą, co nie przeszkadza Ci w innych wątkach nawoływać Bydgoszczan do odłączenia się od Polski, która nas rzekomo nie chce, i przyłączenia się do Heimatu. Krętacz jesteś i prowokator - to wszystko. Normalnym, uczciwym Polakom, pochodzenia niemieckiego, oraz Niemcom powiem w ten sposób: tablice INFORMACYJNE dwujęzyczne, a nawet dziesięciojęzyczne - TAK, pomnik Bismarcka albo Fryderyka Wielkiego - NIE, dwujęzyczne nazwy ulic - NIE (chyba, że nodorf znajdzie chociaż JEDNEGO Niemca, który został od wojny w Bydgoszczy, słabo mówiącego po polsku, albo wcale), promocja miasta NIE przez dodanie drugiego członu do nazwy Bydgoszcz i NIE reklamowanie się na ŚWIECIE jako Bromberg, ale promowanie miasta przez obniżanie podatków i stosowanie ułatwień dla inwestorów, NIE nawoływanie do zmiany granic, sprzedawanie kamienic cudzoziemcom (w tym Niemcom) - TAK, sprzedawanie ziemi cudzoziemcom (w tym Niemcom) - TAK, twierdzenie, że Bydgoszcz jest miastem niemieckim - NIE, objaśnianie, że Bydgoszcz jest polskim miastem leżącym na ziemiach etnicznie polskich - TAK, przyznawanie, że w Bydgoszczy istnieją zabytki niemieckiej kultury - TAK, twierdzenie, że historia daje Niemcom prawo do uznawania Bydgoszczy za miasto niemieckie - NIE, NIE, NIE. -------------------------------------------------------------------------------- prof. Kazimierz Kozłowski, dyrektor Archiwum Państwowego w Szczecinie: Katarzyna II to był wielki człowiek oświecenia, ktoś ważny dla Europy, dla Rosji, ale dla Polaków to była inicjatorka i lider rozbiorów ojczyzny. W dziwny sposób chcą teraz zaistnieć Polacy w polskim Szczecinie. To niehonorowo. My jesteśmy spadkobiercami urbanistycznymi, architektonicznymi, ale nie duchowymi Stettina. Nie możemy czerpać satysfakcji z tego, co było w okresie niemieckim. I nie wiadomo, czy Niemcy by tego chcieli. Nie możemy mówić, że to był jeden Szczecin. www1.gazeta.pl/szczecin/1093892,34939,1394636.html?v=0&f=70 Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 02.04.03, 09:41 lokator napisał: > Normalnym, uczciwym Polakom, pochodzenia niemieckiego, oraz Niemcom powiem w > ten sposób: tablice INFORMACYJNE dwujęzyczne, a nawet dziesięciojęzyczne - TAK, > pomnik Bismarcka albo Fryderyka Wielkiego - NIE, dwujęzyczne nazwy ulic - NIE > (chyba, że nodorf znajdzie chociaż JEDNEGO Niemca, który został od wojny w > Bydgoszczy, słabo mówiącego po polsku, albo wcale), promocja miasta NIE przez > dodanie drugiego członu do nazwy Bydgoszcz i NIE reklamowanie się na ŚWIECIE > jako Bromberg, ale promowanie miasta przez obniżanie podatków i stosowanie > ułatwień dla inwestorów, NIE nawoływanie do zmiany granic, sprzedawanie > kamienic cudzoziemcom (w tym Niemcom) - TAK, sprzedawanie ziemi cudzoziemcom (w > tym Niemcom) - TAK, twierdzenie, że Bydgoszcz jest miastem niemieckim - NIE, > objaśnianie, że Bydgoszcz jest polskim miastem leżącym na ziemiach etnicznie > polskich - TAK, przyznawanie, że w Bydgoszczy istnieją zabytki niemieckiej > kultury - TAK, twierdzenie, że historia daje Niemcom prawo do uznawania > Bydgoszczy za miasto niemieckie - NIE, NIE, NIE. Nareszcie język dialogu. Z częścią stanowiska co prawda się nie zgadzam, ale przynajmniej spisaliśmy cywilizowany "protokół rozbieżności". I jeszcze ostatni link z cyklu "jak robią to inni": www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1398729.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 10:18 no proszę ,"chamski akwizytor" pokusił się o ocenę poziomu dyskusji :-) fiu ,fiu ! Odpowiedz Link Zgłoś
niklot_swarozyc Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 10:48 W sukurs Brombergowi Autor: nodorf@NOSPAM.gazeta.pl Data: 12-02-2003 11:47 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Gdybyście mieli czas i ochotę, wspomóżcie swoich mniej licznych ziomków na Północy. Bydgoszcz też walczy o poszanowanie własnej historii i lepszą przyszłość. Podaję niektóre linki. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=1722539www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=634847 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=3396270www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=4547930 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=4266851www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=4165044 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=3983830www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2964072&a=2964072 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=4474191&a=4484261www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2662910&a=2674272 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=4366934&a=4366934 -------------------------------------------------------------------------------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=4603978 Bromberg pozdrawia Kattowitz ... Autor: Gość: gut IP: *.nyc.rr.com Data: 28-02-2003 04:32 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- ... w szczegolnosci willego i arnolda ze tak dzielnie od czasu do czasu wspieraja nasza walke ( nodorfa i mojej skromnej osoby ) o nasz maly heimat na pieknych pruskich ziemiach ! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=4781242 Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 12:28 niklot_swarozyc napisał: > > > Bromberg pozdrawia Kattowitz ... > Autor: Gość: gut IP: *.nyc.rr.com > Data: 28-02-2003 04:32 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > ------------------------------------------------------------------------------ > ... w szczegolnosci willego i arnolda ze tak dzielnie od czasu do czasu > wspieraja nasza walke ( nodorfa i mojej skromnej osoby ) o nasz maly heimat > na pieknych pruskich ziemiach ! > Sprawdziłem informacje od Niklota - gut rzeczywiście to napisał. U nas są jeszcze grzeczni, ale na forum Śląsk.... to dopiero hołociarstwo i pruska buta i bezwzględność. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 12:28 lokator napisał: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=423 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:30 lać w pysk ! Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 15:45 Moje liberalne (liberalne na temat stosunkow miedzy narodami) poglady ulegaja zachwianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 15:55 genuine44 napisał: > Moje liberalne (liberalne na temat stosunkow miedzy > narodami) poglady ulegaja zachwianiu. Rozwiń myśl, ja nie zrozumiałem. ------------------------------------------------------------------------------- Tu nie ma walki Polaków z Niemcami, bo na tym forum nie odezwał się dotąd żaden Niemiec z Niemiec, tam urodzony (i mówiący tylko po niemiecku ;-). To jest walka z faszystowską hakatą i pruską butą, którą np. taki nodorf przesiąkł pocierając się niemieckim banknotem. Bo co z niego za Niemiec.... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 16:12 > Rozwiń myśl, ja nie zrozumiałem. Mam paru znajomych Niemcow i nie sadze aby ktokolwiek z nich marzyl o powtornym " cywilizowaniu" Bromberga. Chodzi mi raczej o to, ze przyjazne gesty wobec sladowej mniejszosci niemieckiej maga i jak widac sa interpretowane prze takich jak Nodorf jako przyzwolenie na "lanie w morde" jak mowi atomski. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 16:15 na szczescie nodorf i inne oszolomy ze slaska nie sa przedstawicielami rzadu niemieckiego. Dobrze tez ze atomski nie jest przedstawicielem naszego:))) III wojne bysmy mieli:)))) pzdr. obie strony barykady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 16:37 ivica napisał: > na szczescie nodorf i inne oszolomy ze slaska nie sa przedstawicielami rzadu ni > emieckiego. Dobrze tez ze atomski nie jest przedstawicielem naszego:))) III woj > ne bysmy mieli:)))) > > pzdr. obie strony barykady A Ty w którym miejscu jestes? Oczywiście z boku się przyglądasz i nie zastanawiasz się pewnie wcale czy w ogóle to Ciebie dotyczy. Gdyby atomski, czy jemu podobni byli przedstawicielami naszego rządu, to taki nodorf i jemu podobni pyska by nie śmiał otworzyć, nie byłoby zatem do kogo mówić "lać w mordę". P.S. atomski pisał w pysk, na mordę poprawil gen.44, też mi się wydaje, że lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca " lac w morde " ? ... lub " zabij........" 02.04.03, 16:46 Gość portalu: cygne napisala ; > Gdyby atomski, czy jemu podobni byli przedstawicielami naszego rządu, to taki > nodorf i jemu podobni pyska by nie śmiał otworzyć, nie byłoby zatem do kogo > mówić "lać w mordę". - ???????????? by juz taki okres w Polsce i tacy ludzie " czlonkami rzadu" .Byly tez osoby ktore nie tylko "laly w morde " ale mialy na uslugach KATOW !!! " ojca mi zabiles gnoju" ! - powiedziala na sali sadowej corka zakatowanego przez HUMERA. Wiecej na ten temat znalesc mozna na forum w watku pt: " URBAN" . radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: ' lac w morde ' ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 16:57 radca napisał: > by juz taki okres w Polsce i tacy ludzie " czlonkami rzadu" .Byly tez osoby > ktore nie tylko "laly w morde " ale mialy na uslugach KATOW !!! > > " ojca mi zabiles gnoju" ! - powiedziala na sali sadowej corka zakatowanego > przez HUMERA. I co w zwiazku z tym? Radco, czy z Toba jest aby wszystko w porządku? Co Ty porównujesz? > Wiecej na ten temat znalesc mozna na forum w watku pt: " URBAN" . > radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 17:02 Gość portalu: cygne napisał(a): > radca napisał: > > > > by juz taki okres w Polsce i tacy ludzie " czlonkami rzadu" .Byly tez os > oby > > ktore nie tylko "laly w morde " ale mialy na uslugach KATOW !!! > > > > " ojca mi zabiles gnoju" ! - powiedziala na sali sadowej corka zakatowaneg > o > > przez HUMERA. > > > I co w zwiazku z tym? > Radco, czy z Toba jest aby wszystko w porządku? Co Ty porównujesz? > > > > > Wiecej na ten temat znalesc mozna na forum w watku pt: " URBAN" . > > > radca - porownje taki sposob myslenia - jak twoj i atomskiego.Ja sie nie pytam - " czy z toba jest wszystko w porzadku" cygne. Nie musze pytac - bo sama dajesz swiadectwo. radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 18:12 > Nie musze pytac - bo sama dajesz swiadectwo. Ty niestety tez nie raz swiadectwo dajesz. (nienajlepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 18:20 genuine44 napisał: > > > Nie musze pytac - bo sama dajesz swiadectwo. > > Ty niestety tez nie raz swiadectwo dajesz. (nienajlepsze) - ale nie ublizam personalnie i zawsze pisze pod tym samym nickiem. Zauwaz tylo jak sie robi akcja w stylu "huzia na jozia" - to pojawiaja sie rozne nicki :) nigdy o nikim nie wyrazalem sie np. " jestes idiota " lub w podobnym stylu. radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 18:32 Moze zamiast grac role moralnego guru, wyrazilbys swoje zdanie na temat watku? Nie odpowiada? Moglbys sie narazic Nodorfowi? Odpowiedz Link Zgłoś
radca " moralny guru " ? 02.04.03, 18:44 genuine44 napisał: > Moze zamiast grac role moralnego guru, wyrazilbys swoje > zdanie na temat watku? - nie " gram roli moranego guru" - nie to jest moja intencja. Wyrazam tylko swoje spostrzezenia i nie twierdze,ze powinny sie spotykac aceptacja. > Nie odpowiada? Moglbys sie narazic Nodorfowi? - "wyrazic swoje zdanie na temat watku" ? Byc moze to uczynie kiedys. Jesli wyrazam swoja opinie - to nie kieruje sie tym - " czy sie komus naraze - czy nie" radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: ' lac w morde ' ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 19:17 radca napisał: > Gość portalu: cygne napisał(a): > > > radca napisał: > > > > > > > by juz taki okres w Polsce i tacy ludzie " czlonkami rzadu" .Byly t > ez os > > oby > > > ktore nie tylko "laly w morde " ale mialy na uslugach KATOW !!! > > > > > > " ojca mi zabiles gnoju" ! - powiedziala na sali sadowej corka zakato > waneg > > o > > > przez HUMERA. > > > > > > I co w zwiazku z tym? > > Radco, czy z Toba jest aby wszystko w porządku? Co Ty porównujesz? > > > > > > > > > Wiecej na ten temat znalesc mozna na forum w watku pt: " URBAN" . > > > > > radca > > - porownje taki sposob myslenia - jak twoj i atomskiego.Ja sie nie pytam - > " czy z toba jest wszystko w porzadku" cygne. > > Nie musze pytac - bo sama dajesz swiadectwo. > > radca Tak, rzeczywiscie popierając atomskiego - daję świadectwo. Gdybys raczył zapoznać się z całym wątkiem i postarał się zrozumiec w jakim kontekście to powiedział atomski, dzis nie porównywałbyś tu nikogo do HUMERA !! Oczywiście powiedzenie "lać w pysk" nie jest na pewno eleganckie, ale wyraża bezsilność w porozumieniu się, jednym słowem nie pozostaje jak "lać" itd.. To jest zachowanie w pewnym sensie symboliczne, a Ty sprowadzsz wszystko do czasów stalinowskich, do czasów okrutnych zbrodni. Spontaniczną dyskusje młodych ludzi, emocjonalne wypowiadanie swoich opinii w kwestii zachowania polskości Ty porównujesz do tamtych czasów. Mówiąć o ew. udziale w rządzie takich ludzi jak atomski, myślałam o ludziach konkretnych, majacych własne zdanie, ukształtowana świadomość , poczucie patriotyzmu. Do tej pory w polskim rządzie zasiada zwykle banda pajaców. Dlaczego nie wyrazisz swojej opinii w kwestii polsko-niemieckiej nie zastanowisz się do KOGO można porównać NODORFA? Dlaczego nie odpowiedziałeś genuini44? Odpowiedz: Chcesz żeby Bydgoszcz została Brombergiem ze wszystkimi tego skutkami??? Bez tego nie ma co z Toba dalej dyskutowac na ten temat. A w ogóle po swoim "wystąpieniu" w tym wątku jesteś winien atomskiemu przeprosiny. Jak Polak(?) - Polakowi(!). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 19:41 Gość portalu: cygne napisał(a): > Tak, rzeczywiscie popierając atomskiego - daję świadectwo. - nikt Ci tego nie zabrania.Lecz o co innego tutaj chodzi ( poczytaj swoje wczesnie slowa skierowane odnosnie mojej osoby) > Gdybys raczył zapoznać się z całym wątkiem i postarał się zrozumiec w jakim > kontekście to powiedział atomski, dzis nie porównywałbyś tu nikogo do > HUMERA !! - nigdzie nie porownywalem atomskiego do HUMERA.Porownywalem przypadki. > Oczywiście powiedzenie "lać w pysk" nie jest na pewno eleganckie, - dziekuje,ze podzielasz moja opinie > ale wyraża bezsilność w porozumieniu się, jednym słowem nie pozostaje > jak "lać" itd.. - czyli,jezeli nie potrafi sie kogos przekonac do swojego "punktu widzenia" to nalezy " lac w morde" ? > To jest zachowanie w pewnym sensie symboliczne, a Ty sprowadzsz wszystko do > czasów stalinowskich, do czasów okrutnych zbrodni. - " symboliczne lanie w morde" ? i to jest OK ? > Spontaniczną dyskusje młodych ludzi, emocjonalne wypowiadanie swoich opinii w > kwestii zachowania polskości Ty porównujesz do tamtych czasów. - "spontaniczna dyskusja mlodych ludzi" ? dobre sobie :))) Myslalem,ze forum dyskusyjne sklada sie z forumowiczow,ale nalezy brac "taryfe ulgowa " i pytac o wiek ? > Mówiąć o ew. udziale w rządzie takich ludzi jak atomski, myślałam o ludziach > konkretnych, majacych własne zdanie, ukształtowana świadomość , poczucie > patriotyzmu. - " konkretnych" ? " ha ha ha ( czy to jest o atomskim ? ) Prosze sie zapoznac z wszystkimi wypowiedziami atomskiego na forum. " majacych wlasne zdanie" ? - a kto tutaj na foum go nie ma ? Czy sadzisz,ze inni pisza tutaj w czyims imieniu ? > Do tej pory w polskim rządzie zasiada zwykle banda pajaców. - daj przyklady,bo nie wiem wedlug jakich kryteriow oceniasz ? > Dlaczego nie wyrazisz swojej opinii w kwestii polsko-niemieckiej nie - a czy mam taki obowiazek ? " w kwestii polsko- niemieckiej " ? > zastanowisz się do KOGO można porównać NODORFA? - nie analizowalem Nodorfa > Dlaczego nie odpowiedziałeś genuini44? - jestes adwokatem genuini 44 ? > Odpowiedz: Chcesz żeby Bydgoszcz została Brombergiem ze wszystkimi tego > skutkami??? - dziwne pytania zadajesz ? chcesz,aby ci odpowiadac - gdy sama wykazujesz sie ublizaniem w moja strone ? > Bez tego nie ma co z Toba dalej dyskutowac na ten temat. - warunek? czy szantaz ? > A w ogóle po swoim "wystąpieniu" w tym wątku jesteś winien atomskiemu > przeprosiny. - za co ? > Jak Polak(?) - Polakowi(!). - co to znowu za slowa ? czys ty czasem....? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: ' lac w morde ' ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 20:26 radca napisał: - > > - za co ? Wiesz za co ? Za porównanie "przypadku", w którym znalazł się mi.in atomski do "przypadku" Humera. Zgodnie z Twoją odpowiedzią. > > Jak Polak(?) - Polakowi(!). > > - co to znowu za slowa ? czys ty czasem....? Nie, wyobraz sobie, że wszystko ze mną w najlepszym porządku. Uchyliłeś się od odpowiedzi na najważniejsze pytanie. Myślałam, że tak będzie, dlatego przy tym jednym "slowie" jest znak zapytania. W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a raczej nie chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:37 Gość portalu: cygne napisał(a): > Wiesz za co ? Za porównanie "przypadku", w którym znalazł się mi.in atomski > do "przypadku" Humera. > Zgodnie z Twoją odpowiedzią. - porownalem przypadek" lania w morde " i nie tylko sam atomski sie w tym znalazl.Atomski napisal " LAC W PYSK! " a ktos wzmcnil " LAC W MORDE ". Wiec jest to porownanie - do dawnych metod.Czyli mialem na mysli,ze tak sie tworzylo "utrwalanie wladzy ". Nie wpieraj na sile tutaj atomskiego - i nie przekrecaj wypowiedzi. > > > Jak Polak(?) - Polakowi(!). > > > > - co to znowu za slowa ? czys ty czasem....? > > Nie, wyobraz sobie, że wszystko ze mną w najlepszym porządku. - dobrze,ze masz takie zdanie o sobie, > Uchyliłeś się od odpowiedzi na najważniejsze pytanie. - nie uchylam sie od odpowiedzi.Odpowiadam na pytania wtedy kiedy mam na to ochote. > Myślałam, że tak będzie, - wiele myslisz i " wiesz,ze wiesz ":))) > dlatego przy tym jednym "slowie" jest znak zapytania. - twoja sprawa jakie systemy stosujesz > W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a raczej nie > chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem. - mam sie rozplakac ? :))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:40 > - mam sie rozplakac ? :))) Nie, po prostu wystawiasz sobie swiadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: ' lac w morde ' ? IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 20:41 Gość portalu: cygne napisał(a): > > W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a raczej nie > chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem. Hehe! Ty niby jesteś? Atomski niby jest? Jego adwokat genuine co tylko mu przyklaskuje i usprawiedliwia bo dla niego to normalne od wielu lat??? Nie dość, że fason straciłem to jeszcze pewnie zleją mnie po mordzie... ;((( Post z żydowską gazetą, potem post z laniem w mordę... Rozczarowałem się Tobą ["sad, but true"] :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: ' lac w morde ' ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 20:53 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: cygne napisał(a): > > > > > W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a raczej ni > e > > chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem. > > Hehe! > Ty niby jesteś? Atomski niby jest? Jego adwokat genuine co tylko mu > przyklaskuje i usprawiedliwia bo dla niego to normalne od wielu lat??? > Nie dość, że fason straciłem to jeszcze pewnie zleją mnie po mordzie... > ;((( > > Post z żydowską gazetą, potem post z laniem w mordę... > Rozczarowałem się Tobą ["sad, but true"] > :((( Jeśli takie sa powody, przyznam, że niewielka to dla mnie strata. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:58 Gość portalu: cygne napisał(a): > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Gość portalu: cygne napisał(a): > > > > > > > > W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a racz > ej ni > > e > > > chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem. > > > > Hehe! > > Ty niby jesteś? Atomski niby jest? Jego adwokat genuine co tylko mu > > przyklaskuje i usprawiedliwia bo dla niego to normalne od wielu lat??? > > Nie dość, że fason straciłem to jeszcze pewnie zleją mnie po mordzie... > > ;((( > > > > Post z żydowską gazetą, potem post z laniem w mordę... > > Rozczarowałem się Tobą ["sad, but true"] > > :((( > > > Jeśli takie sa powody, przyznam, że niewielka to dla mnie strata. - masz niezwykle ciety jezyk Cygne.Dziwne tylko,ze akurat zarzucasz innym to co siedzi w Tobie. i jak tutaj mozna z Toba Cygne dyskutowac ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: ' lac w morde ' ? IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 21:02 radca napisał: > - masz niezwykle ciety jezyk Cygne.Dziwne tylko,ze akurat zarzucasz innym > to co siedzi w Tobie. > Ma, ma! Dla mnie świeciła jaśniej na forum niż Słońce, nawet po "Pub Bromberg". Teraz wyszła z niej mieszanka "Elżebiety Wilekiej" z atomskim:((( > > radca ps [podaję zdanie bardzo ujaskrawione, qwoli ścisłości] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne uwaga, bo wybuchnie.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 21:14 Gość portalu: ispan napisał(a): > radca napisał: > > > - masz niezwykle ciety jezyk Cygne.Dziwne tylko,ze akurat zarzucasz innym > > to co siedzi w Tobie. > > > Ma, ma! Dla mnie świeciła jaśniej na forum niż Słońce, nawet po "Pub Bromberg". > > Teraz wyszła z niej mieszanka "Elżebiety Wilekiej" z atomskim:((( > > > Dwóch znawców mojej osobowości się znalazło; a co to będzie jak mieszanka wybuchnie... > ps [podaję zdanie bardzo ujaskrawione, qwoli ścisłości] (żeby kontrast zwiększyć?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: ' lac w morde ' ? IP: *.*.*.* 03.04.03, 09:17 Gość portalu: nie napisał(a): > ?? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: ' lac w morde ' ? IP: *.yahoo.de 03.04.03, 09:19 Gość portalu: nie napisał(a): > Gość portalu: nie napisał(a): > > > ?? > ?? Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:29 >.Lecz o co innego tutaj chodzi Wlasnie Radco. > - nigdzie nie porownywalem atomskiego do HUMERA.Porownywalem przypadki. Porownanie bzdurne i nie na miejscu. > - " symboliczne lanie w morde" ? i to jest OK ? Radco, czy Ty naprawde nie kumasz czy udajesz? > Prosze sie zapoznac z wszystkimi wypowiedziami atomskiego na forum. Czyzby nas czekal teraz nowy, nie konczacy sie watek Radcy z cytatami atomskiego? Radco piszemy tutaj na konkretny temat i wypowiedzi atomskiego z innych watkow nie maja nic do rzeczy. Wszyscy wiemy, ze masz awersje do atomskiego wiec nie musisz o niej przypominac. > > > Dlaczego nie wyrazisz swojej opinii w kwestii polsko-niemieckiej nie > > - a czy mam taki obowiazek ? " w kwestii polsko- niemieckiej " ? Jasne, ze nie masz. Tylko w takim razie powstaje pytanie po co piszesz w watku poswieconym tej problematyce? > - dziwne pytania zadajesz ? //---// > chcesz,aby ci odpowiadac - gdy sama wykazujesz sie ublizaniem w moja strone ? //--// > > - warunek? czy szantaz ? //--// > - co to znowu za slowa ? czys ty czasem....? Radco, masz talent do mielenia jezorem bez przekazania zadnej tresci poza zlosliwosciami. Odpowiadasz pytaniami na pytania, czy dlatego, ze nie potrafisz dac odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: ' lac w morde ' ? IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 20:43 genuine44 napisał: > >.Lecz o co innego tutaj chodzi > > Wlasnie Radco. > > > - nigdzie nie porownywalem atomskiego do > HUMERA.Porownywalem przypadki. > > Porownanie bzdurne i nie na miejscu. > > > - " symboliczne lanie w morde" ? i to jest OK ? > > Radco, czy Ty naprawde nie kumasz czy udajesz? > > > Prosze sie zapoznac z wszystkimi wypowiedziami > atomskiego na forum. > > Czyzby nas czekal teraz nowy, nie konczacy sie watek > Radcy z cytatami atomskiego? Radco piszemy tutaj na > konkretny temat i wypowiedzi atomskiego z innych watkow > nie maja nic do rzeczy. Wszyscy wiemy, ze masz awersje do > atomskiego wiec nie musisz o niej przypominac. > > > > > > Dlaczego nie wyrazisz swojej opinii w kwestii > polsko-niemieckiej nie > > > > - a czy mam taki obowiazek ? " w kwestii polsko- > niemieckiej " ? > > Jasne, ze nie masz. Tylko w takim razie powstaje pytanie > po co piszesz w watku poswieconym tej problematyce? > > > > - dziwne pytania zadajesz ? > > //---// > > chcesz,aby ci odpowiadac - gdy sama wykazujesz sie > ublizaniem w moja strone ? > > //--// > > > > > - warunek? czy szantaz ? > > //--// > > > > - co to znowu za slowa ? czys ty czasem....? > > > Radco, masz talent do mielenia jezorem bez przekazania > zadnej tresci poza zlosliwosciami. Odpowiadasz pytaniami > na pytania, czy dlatego, ze nie potrafisz dac odpowiedzi? Cygne napisała: "W tym wątku nie jestes partnerem do rozmowy, bo nie potrafisz, a raczej nie chcesz wyrazić swojego zdania zgodnie z jego tematem." Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:51 Przybyly posilki brombergerow. Co slychac w Warshau? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan nicht - ich sehe einer Show an (ntxt IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 20:56 Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: nicht - ich sehe einer Show an (ntxt 02.04.03, 21:11 Chyle czola przed Twoja znajomoscia niemieckiego. Mozesz pisac do mnie takze po chinsku z tym samym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan :))) IP: *.acn.waw.pl 02.04.03, 21:15 genuine44 napisał: > Chyle czola przed Twoja znajomoscia niemieckiego. > Mozesz pisac do mnie takze po chinsku z tym samym skutkiem. widzę, że jednak nie wszystko co niemieckie działa jak płachta na byka:)))) Sehr gut:)) pozdr ps Sorry za byka! Wypadek z enterem:) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: :))) 02.04.03, 21:19 > widzę, że jednak nie wszystko co niemieckie działa jak płachta na byka:)))) Tu nie o niemcach piszemy a o tych co niemcami chcieliby byc. Podziwiam Niemcow za Bacha, Mozarta, Bethovena i paru innych. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 21:01 genuine44 napisał: > Przybyly posilki brombergerow. > > Co slychac w Warshau? - " zlosliwosc ludzka nie zna granic " no do tego jeszcze zawisc radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 21:10 chac w Warshau? > > - " zlosliwosc ludzka nie zna granic " no do tego jeszcze zawisc Zawisc?? A ta zawisc to niby czego dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ' lac w morde ' ? 02.04.03, 20:53 genuine44 napisał: > >.Lecz o co innego tutaj chodzi > > Wlasnie Radco. - wiem i zdaje sobie sprawe :) > > - nigdzie nie porownywalem atomskiego do > HUMERA.Porownywalem przypadki. > > Porownanie bzdurne i nie na miejscu. - przed chwila wyjasnilem szerzej w jednym z watkow > > - " symboliczne lanie w morde" ? i to jest OK ? > > Radco, czy Ty naprawde nie kumasz czy udajesz? - Twoja sprawa - jak to ocenisz,nie moge Ci narzucac kierunku myslenia :) > > Prosze sie zapoznac z wszystkimi wypowiedziami > atomskiego na forum. > > Czyzby nas czekal teraz nowy, nie konczacy sie watek > Radcy z cytatami atomskiego? Radco piszemy tutaj na > konkretny temat i wypowiedzi atomskiego z innych watkow > nie maja nic do rzeczy. Wszyscy wiemy, ze masz awersje do > atomskiego wiec nie musisz o niej przypominac. - tylko,ze ja sie bronilem, atomski wymyslal w stylu,ze np. " radca chce powywieszac wszystkich lekarzy na drzewach" - czy to jest madre,logiczne i prawdziwe ? Tutaj akurat "zwolennicy atomskiego" nie zwrocili atomskiemu,ze pisze bzdury wyssane ze swej wybujalej fantazji. Tych przykladow sa setki i nie tylko w moja strone. Odnosnie "wyciagania " watkow atomskiego ? - juz kiedys napisalem swoja ocene.Widac,ze jest "wzorem godnym nasladowania" - czy sie moze myle ? > > > > > Dlaczego nie wyrazisz swojej opinii w kwestii > polsko-niemieckiej nie > > > > - a czy mam taki obowiazek ? " w kwestii polsko- > niemieckiej " ? > > Jasne, ze nie masz. Tylko w takim razie powstaje pytanie > po co piszesz w watku poswieconym tej problematyce? - juz we wczesniejszych postach napisalem,ze nie oceniam tutaj tej sprawy. Oceniam to,ze latwo bylo atomskiemu - tworzyc demagogie i " wizje " na to co sie stanie przez Nodorfa itd. Lecz atwo krzyknac bylo: " LAC W PYSK ! " Nastepnie natychmiast sie pojawilo " LAC W MORDE " itd.itd. Tak sie tworza typowe " bojowki" . > Radco, masz talent do mielenia jezorem bez przekazania > zadnej tresci poza zlosliwosciami. - no widzisz.... "mielenia jezorem " - piszesz ? a chcialas - bym Ci odpowiedzial.Rozumiesz teraz ? > Odpowiadasz pytaniami na pytania, czy dlatego, ze nie potrafisz dac > odpowiedzi? - dam Tobie wybor,jak sobie to wytlumaczysz - napewno sprawi Ci wielka satysfakcje :) pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.04.03, 17:23 Gość portalu: cygne napisał(a): > ivica napisał: > > > na szczescie nodorf i inne oszolomy ze slaska nie sa przedstawicielami rza > du > ni > > emieckiego. Dobrze tez ze atomski nie jest przedstawicielem naszego:))) II > I > woj > > ne bysmy mieli:)))) > > > > pzdr. obie strony barykady > > A Ty w którym miejscu jestes? Oczywiście z boku się przyglądasz i nie > zastanawiasz się pewnie wcale czy w ogóle to Ciebie dotyczy. > Gdyby atomski, czy jemu podobni byli przedstawicielami naszego rządu, to taki > nodorf i jemu podobni pyska by nie śmiał otworzyć, nie byłoby zatem do kogo > mówić "lać w mordę". > > P.S. atomski pisał w pysk, na mordę poprawil gen.44, też mi się wydaje, że > lepiej brzmi. Nie sadze, aby rewizjonizm byl celem polityki wspolczesnych Niemiec. Maja dosc problemow z DDR. Ludzie pokroju nodorfa (tzw. "möchte-gerne" Deutsche) sa bardziej niemieccy, niz sami Niemcy! A moze ich pochodzenie niemieckie bylo zbyt "chwiejne" (pobobno posiadanie owczarka niemieckiego nie uprawnia do zbobycia statusu Niemca!) i stad tacy zgorzkniali, lub probuja za wszelka cene nam cos udowodnic?! Oni sa w zasadzie biedni, zalosnie bronia swojej niemieckosci, a wszystkimi porami wychodzi z nich Polak! Ale jaki........! "Die stärkste Kraft reicht nicht an die Energie heran, mit der manch einer seine Schwäche verteidigt" (Karl Kraus) (w tlumaczeniu mniej wiecej: "Najwieksza sila nie dorowna energii, ktora niektorzy zuzywaja, by bronic swojej slabosci" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 16:41 ivica napisał: > pzdr. obie strony barykady Pozdrawiam wszystkich widzów! Macie chipsy? Siedzicie wygodnie w fotelach? No to wracamy na arenę..... ------------------------------------------------------------------------ Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz ni dzieci nam germanił... Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 16:53 powiem tak... co prawda mam czesc moich przodkow ma germanski rodowod, urodzlem sie zbyt pozno by czuc nienawisc do Niemcow za II wojne, jednakze to co czasami wypisuje nodorf (krwawa niedziela itp. powoduje iz otwiera mi sie scyzoryk w kieszeni). Ale niech se pisze z zaden sposob nie jest on przedstwawicielem dla niemcow w Bydgoszczy jedynie moze dla kilku fanatycznych nacjonalistow. pzdr. PS: chipy juz dawno kupilem. A ta scene gdy jeden z glownych bohaterow tego spektaklu atomski mowi "w pysk lać" moge ogladac bez konca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 02.04.03, 16:54 a tak wogole to wiecej luzu panowie :)))))))) wiosna idzie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
radca byly kiedys takie czasy,gdy 02.04.03, 17:32 "lali w morde " za poglady.Wsadzano do wiezien.Stosowano szereg represji. Obarczano odpowiedzialnoscia zbiorowa ( czyt. rodzinna ). Nie wypowiadam sie odnosnie tematu,lecz dostrzegam tutaj niebezpieczenstwo po " obu stronach barykady " - jak to okreslil Ivica. i tak sie rodza zamieszki,coraz dalej i dalej,az dojdzie do "bojowek". " lac w morde " - jakie to proste..... radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: byly kiedys takie czasy,gdy 02.04.03, 18:11 My tu o wirtualnym laniu w morde idioty a Ty Radco zaraz nam wyklad historii. A moze jeszcze na wytlumaczysz jak traktowac takiego Nodorfa? Podstawic drugi policzek? Odpowiedz Link Zgłoś
radca mozna sie zgadzac lub nie 02.04.03, 18:27 genuine44 napisał: > My tu o wirtualnym laniu w morde idioty - bez komentarza (: > a Ty Radco zaraz nam wyklad historii. - dalem tylko kilka porownan z zycia > A moze jeszcze na wytlumaczysz jak traktowac takiego Nodorfa? - ja traktuje jako partnera w dyskusji i traktuje jako czlowieka- ktory ma swoje przemyslenia > Podstawic drugi policzek? - przeciez Nodorf nkogo nie pobil,a jezeli ma swoje opinie - to mozna sie z Nim zgadzac lub nie.Zawsze mozna podyskutowac i dokonywac analiz. Chyba,ze komus "nerwy puszczaja" ? ale czy zaraz nalezy bic ? pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: mozna sie zgadzac lub nie 02.04.03, 18:37 > - dalem tylko kilka porownan z zycia Dodaj: porownan bez sensu > - przeciez Nodorf nkogo nie pobil, A kto pobil Nodorfa? >a jezeli ma swoje opinie - to mozna sie > z Nim zgadzac lub nie.Zawsze mozna podyskutowac i dokonywac analiz. Wlasnie, analiza Nodorfa zostala dokonana przez lokatora, atomskiego i paru innych. Nie jest ona zbyt pochlebna dla niego. > Chyba,ze komus "nerwy puszczaja" ? ale czy zaraz nalezy >bic ? Czasami masz tylko dwa wyjscia: bic lub byc bitym. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Bajka dla Radcy 03.04.03, 01:01 Dawno, dawno temu byla sobie rodzina mieszkajaca w Bydgoszczy, Toruniu, Poznaniu, Inowroclawiu i okolicach tych miast. Byli nie tylko dumni z zawieszonych na scianach rodowych herbow ale takze starali sie aby podtrzymac tradycje pracy dla Kraju dzieki ktorej ktorys z ich przodkow dostal prawo poslugiwania sie tym herbem. Pewnego dnia okazalo sie, ze juz nie ma znanych miast a pojawily sie inne Bromberg, Thorn czy Posen. Brat pradziadka piszacego (ksiadz zreszta), zostal wyslany na poczatku 1940 roku na zasluzony odpoczynek do niemieckiego uzdrowiska Stuthoff (okolice miasta Danzig)gdzie odpoczywa w pokoju do dzis, pradziadek natomiast, zostal ucywilizowany zaraz na poczatku wrzesnia 39 w poblizu miasta Bromberg w dolinie, majacej nie wiedziec czemu, przydomek "smierci". Jeden z jego synow zostal skazany przez sad miasta Posen za przestepstwa przeciwko cywilizacji, i wyslany do lepszego, bardziej cywilizowanego swiata bodajze zwacego sie Buchenwald. Domyslam sie, ze musialo byc mu tam dobrze bo nigdy nie wrocil. Drugi syn zaginal podczas wrzesniowej wycieczki po Polsce gdy bezrozumnie wdawal sie w polemiki z turystami z zachodniej granicy. Trzeciemu sie zmarlo w Posen a czwarty i ostatni, wyslany przez pewnego pol- niemca do Potulic zostal uratowany w ostatniej chwili przez prawdziwego niemca z nadreni. Kiedys bawilem sie w obliczenia ile moglbym miec kuzynow i kuzynek, wyszlo mi gdzies pomiedzy 10 a 20, nie mam zadnego. Tak wiec Radco wybacz, ale gdy wystepujesz w obronie Nodorfow chcacych przynosic nam cywilizacje, to ja bardzo dziekuje. Rozumiem, ze jadamy niemiecki (austriacki) chleb i nie wypada kasac karmiacej reki, ale moze warto chociaz siedziec cicho? Czasami warto wspomnie stara madrosc: Mowa jest srebrem a milczenie zlotem. Szczegolnie gdy nie ma sie zbyt wiele do powiedzenia na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Folksdojcze prosza o bratnia pomoc 03.04.03, 13:06 ivica napisał: > PS: chipy juz dawno kupilem. A ta scene gdy jeden z glownych bohaterow tego > spektaklu atomski mowi "w pysk lać" moge ogladac bez konca :))) Rozbawiłeś mnie do łez. Fajny gość jesteś.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niklot_swarozyc Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy 02.04.03, 18:55 Z mniejszoscia folksdojczowska nie wolno sie patyczkowac,bo inaczej rozbestwia sie ,jak na Forum Katowice tam byli olewani przez normalnych forumowiczow i admina to teraz jest tam rzeznia .Praktycznie nie ma watku ,w ktorym nie bylo by obelg na Polakow.Element folksdojczowski juz nawet nie ukrywa ,ze z Polakami nalezy zrobic porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jäger Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 11:33 niklot_swarozyc napisał: > Z mniejszoscia folksdojczowska nie wolno sie patyczkowac,bo inaczej rozbestwia > sie ,jak na Forum Katowice tam byli olewani przez normalnych forumowiczow i > admina to teraz jest tam rzeznia .Praktycznie nie ma watku ,w ktorym nie bylo > by obelg na Polakow.Element folksdojczowski juz nawet nie ukrywa ,ze z > Polakami nalezy zrobic porzadek. Niklot co Ty tu piszesz? Wstyd co nie miara!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 13:07 Gość portalu: Jäger napisał(a): > niklot_swarozyc napisał: > > > Z mniejszoscia folksdojczowska nie wolno sie patyczkowac,bo inaczej > rozbestwia > > sie ,jak na Forum Katowice tam byli olewani przez normalnych forumowiczow > i > > admina to teraz jest tam rzeznia .Praktycznie nie ma watku ,w ktorym nie > bylo > > by obelg na Polakow.Element folksdojczowski juz nawet nie ukrywa ,ze z > > Polakami nalezy zrobic porzadek. > > Niklot co Ty tu piszesz? > Wstyd co nie miara!!!!!!!!!!!! Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 13:11 Gość portalu: Jäger napisał(a): > niklot_swarozyc napisał: > > > Z mniejszoscia folksdojczowska nie wolno sie patyczkowac,bo inaczej > rozbestwia > > sie ,jak na Forum Katowice tam byli olewani przez normalnych forumowiczow > i > > admina to teraz jest tam rzeznia .Praktycznie nie ma watku ,w ktorym nie > bylo > > by obelg na Polakow.Element folksdojczowski juz nawet nie ukrywa ,ze z > > Polakami nalezy zrobic porzadek. > > Niklot co Ty tu piszesz? > Wstyd co nie miara!!!!!!!!!!!! Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy IP: 217.97.134.* 03.04.03, 13:35 Gość portalu: Europejka napisał(a): > > Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! > pozdr. ??? [w kwestii formalnej] Jäger = Europejka ?? rzeczywiście - toczka w toczke! ;-P Jäger ma to samo IP (nie nicka), bo też z Rzeszy pisze po prostu... pozdr. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 14:45 Gość portalu: Wiech napisał(a): > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! > > pozdr. > > ??? [w kwestii formalnej] > > Jäger = Europejka ?? > rzeczywiście - toczka w toczke! > ;-P > > Jäger ma to samo IP (nie nicka), bo też z Rzeszy pisze po prostu... > > pozdr. > W. Drogi Wiechu, - to ze Jäger tez z Niemiec pisze, nic nie oznacza! Znam kilka osob piszacych z Niemiec i maja co prawda podobne IP, ale nie identyczne!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze chociaz poglady ma zblizone i nie narozrabia na "moje" konto :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niklot_swarozyc Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy 03.04.03, 19:22 Gość portalu: Wiech napisał(a): > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! > > pozdr. > > ??? [w kwestii formalnej] > > Jäger = Europejka ?? > rzeczywiście - toczka w toczke! > ;-P > > Jäger ma to samo IP (nie nicka), bo też z Rzeszy pisze po prostu... > > pozdr. > W. Jager to jeden z najglupszych folksdojczy ,uzywa roznych nickow i pisze takie brednie ,ze rece opadaja. Data: 16-03-2003 15:15 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Autor: Gość: Hartmut IP: *.dip0.t-ipconnect.de Data: 16-03-2003 15:03 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Ludosc naplywowa? Pokaz mi polskie cmentarze na Slasku, Pommorzu czy Prusach Wschodnich, ktore sa starsze niz 55 lat? I czym tu mamay rozmawiac, chlopie oklamujesz sam siebie! Data: 18-03-2003 10:47 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Autor: Gość: krzyzak IP: *.dip0.t-ipconnect.de Data: 17-03-2003 22:24 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- polska okupacja rzucila nas w XVIII wiek. negatywne referendum rzuci nas w sredniowiecze Data: 21-03-2003 10:01 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Autor: Gość: qwert IP: *.dip0.t-ipconnect.de Data: 20-03-2003 23:32 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- czy wy wiecie, co to wogole wolnosc? chyba nie bez powodu postawiono akurat u was "arbeit macht frei!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Klon!!!! Ale nie moj!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 19:34 niklot_swarozyc napisał: > Gość portalu: Wiech napisał(a): > > > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > > > > Jäger, jak to mozliwe, ze mamy identyczny nick?!!! > > > pozdr. > > > > ??? [w kwestii formalnej] > > > > Jäger = Europejka ?? > > rzeczywiście - toczka w toczke! > > ;-P > > > > Jäger ma to samo IP (nie nicka), bo też z Rzeszy pisze po prostu... > > > > pozdr. > > W. > > Jager to jeden z najglupszych folksdojczy ,uzywa roznych nickow i pisze takie > brednie ,ze rece opadaja. > > Data: 16-03-2003 15:15 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Autor: Gość: Hartmut IP: *.dip0.t-ipconnect.de > Data: 16-03-2003 15:03 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Ludosc naplywowa? Pokaz mi polskie cmentarze na Slasku, Pommorzu czy Prusach > Wschodnich, ktore sa starsze niz 55 lat? > > I czym tu mamay rozmawiac, chlopie oklamujesz sam siebie! > > Data: 18-03-2003 10:47 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Autor: Gość: krzyzak IP: *.dip0.t-ipconnect.de > Data: 17-03-2003 22:24 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > polska okupacja rzucila nas w XVIII wiek. negatywne referendum rzuci nas w > sredniowiecze > > Data: 21-03-2003 10:01 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Autor: Gość: qwert IP: *.dip0.t-ipconnect.de > Data: 20-03-2003 23:32 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > czy wy wiecie, co to wogole wolnosc? chyba nie bez powodu postawiono akurat u > was "arbeit macht frei!" Dlaczego "ten wielonickowy" ma identyczny z moim IP numer??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Klon!!!! Ale nie moj!!! IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 19:40 Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > Gość portalu: Europejka napisał(a): > Dlaczego "ten wielonickowy" ma identyczny z moim IP numer??? > pozdr. Może też mieszka w Twoim domu? :))))) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Klon!!!! Ale nie moj!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 20:18 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > > > > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > Dlaczego "ten wielonickowy" ma identyczny z moim IP numer??? > > pozdr. > > Może też mieszka w Twoim domu? > :))))) > > > > Ups.......musze sie rozejrzec!! :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Klon!!!! Ale nie moj!!! 04.04.03, 03:29 ja myslalem ze ty spokojna Europejka a tu takie buty :))))))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy 03.04.03, 23:59 radca napisał: > - czyli,jezeli nie potrafi sie kogos przekonac do swojego "punktu widzenia" > to nalezy " lac w morde" ? radca napisał: > - porownalem przypadek" lania w morde " i nie tylko sam atomski sie w tym > znalazl.Atomski napisal " LAC W PYSK! " a ktos wzmcnil " LAC W MORDE ". > Wiec jest to porownanie - do dawnych metod.Czyli mialem na mysli,ze tak sie > tworzylo "utrwalanie wladzy ". radca napisał: > "lali w morde " za poglady.Wsadzano do wiezien.Stosowano szereg represji. > Obarczano odpowiedzialnoscia zbiorowa ( czyt. rodzinna ). > > Nie wypowiadam sie odnosnie tematu,lecz dostrzegam tutaj niebezpieczenstwo > po " obu stronach barykady " - jak to okreslil Ivica. > > i tak sie rodza zamieszki,coraz dalej i dalej,az dojdzie do "bojowek". > " lac w morde " - jakie to proste..... radca napisał: > genuine44 napisał: > > > My tu o wirtualnym laniu w morde idioty > > - bez komentarza (: > > > A moze jeszcze na wytlumaczysz jak traktowac takiego Nodorfa? > > - ja traktuje jako partnera w dyskusji i traktuje jako czlowieka- ktory ma > swoje przemyslenia > > > Podstawic drugi policzek? > > - przeciez Nodorf nkogo nie pobil,a jezeli ma swoje opinie - to mozna sie > z Nim zgadzac lub nie.Zawsze mozna podyskutowac i dokonywac analiz. > > Chyba,ze komus "nerwy puszczaja" ? ale czy zaraz nalezy bic ? radca napisał: > Atomski ... > Jestes tak samo niebezpieczny - jak osoby pragnace powrotu do granic z czasow > II wojmy swiatowej - lub z zaborow. > > Jedni biliby palkami,a drudzy kijami bejsbolowymi. > > Tacy ludzie - jak Ty atomski w czasach "utrwalania wladzy PRL " mieli by > zapewne wiele "odznaczen". > > ps. caly problem polega tylko na tym,ze nie jestem zwolennikiem " LANIA W > PYSK" lub " LANIA W MORDE " > > ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze. radca napisał: > Gość portalu: atomski napisał(a): > > > To znaczy ,ze niezrozumiawszy w ogóle czym mowa ,akurat utknęly Ci w > > pamięci > > słowa , które znasz z podwórka : LAĆ W PYSK i akurat napisał je atomski ? > > - znam nie tylko " z podworka",znam ze stadionow,znam rowniez z historii, > gdzie "bojowki " niemieckie " laly w morde ",palily sklepy,wybilaly szyby - > bo ulegly psychozie.Byly rowniez takie wydarzenia w Polsce,sa rowniez i w > innych krajach. > > Wystarczy,ze znalazlo sie pare osob na forum ( powiedzmy -Katowice itp.). > Zaczeli podpuszczac - podajac tematy i stworzona zostala psychoza i strach > przed Niemcami.W ten sposob - beda nastepowaly klotnie i klotnie. > Wreszcie,gdy nerwy puszcza zacznie sie "LANIE W PYSK" lub " LANIE W MORDE". > Przeciwnik nie pozostanie dluzny.Sprawa taka sie rozniesie na szersze kregi. > > Na koncu ukaza sie artykuly,ze " Polacy maja strach przed Niemcami" > "Polacy obawiaja sie,ze Niemcy - tylko czekaja,by przejac ziemie polskie " > itd.itd. > > i to wlasnie dostrzeglem - Drogi atomski w Twej postawie. radca napisał: > - chlopaki sie bawia,a Ty dostajesz furii :) --------------------------------------------------------------------------- Do Radcy (i jego bandy). Dyskutowanie o wszystkim jest domeną filozofów. W życiu nie ma dyskusji na każdy temat. I nie chodzi mi o to, że są tematy tabu - nie. Są po prostu sprawy nie wymagające dyskusji. Nie dyskutujemy o oderwaniu części kraju i przyłączeniu do innego państwa. Nie dyskutujemy o tym, że Bydgoszcz jest pruskim miastem leżącym na terenie Prus. Nie dyskutujemy o tym, że jest potrzeba wprowadzenia na części terytorium Polski rządów innego państwa - bo Polacy nie potrafią i tak będzie lepiej. Nie dyskutujemy o powrocie Bydgoszczy do Heimatu. Na te tematy i parę innych nie ma i nie będzie dyskusji i nie jest to wcale kwestia mojego czy też paru innych osób "punktu widzenia" tylko polskiej racji stanu. Jeżeli tego nie rozumiesz to tak - jesteś tylko zapitym szlachciurą. "Bojówki" Piłsudskiego - Legiony - nie traktowały takich nodorfów jak partnerów w dyskusji. Traktowały ich bagnetem i kulą po to, żebyś dzisiaj mógł swoje opinie wygłaszać po polsku, a nie po niemiecku. I teraz, tutaj ma miejsce utrwalanie władzy. Ale nie utrwalanie "władzy ludowej", bo w swym prymitywiźmie tylko o takiej możesz pomyśleć. Teraz, tutaj utrwalamy polską władzę nad polskim terytorium. Ja nie boję się Niemców. Oni mają swoje problemy. Ale nie pozwolę by tu w mojej ojczyźnie ktoś dawał Niemcom pretekst do mieszania się w nasze sprawy. Z faszystowskimi gnidami się nie dyskutuje, faszystowskie gnidy się rozgniata. To zło które nieśmiało się rodzi, pasożytując na demokracji, trzeba zdusić w zarodku. Nie będzie drugiej prowokacji gliwickiej. A jeżeli to dla Ciebie jest zabawa, to sytuujesz sie na tym samym poziomie co Ci, którym pobłażasz. W kwestiach godności, honoru i ojczyzny ja jestem śmiertelnie poważny. Nie pozwolę naśmiewać się nodorfowi z tego guzika, którego nie mieliśmy oddać Niemcom ani jednego. Mój wujek broniąc tego guzika tułał się po obczyźnie i wócił do Polski po ponad pięćdziesięciu latach - w trumnie. On nie czuł do Niemców nienawiści - ożenił się z wdową po niemieckim żołnierzu. I we mnie nienawiści też nie ma. Ale nie pozwolę, aby pobłażanie głupocie pozwoliło historii na uczenie nas - Polaków - znowu tej samej lekcji. PS. Dyskutowanie polega na tym, że stawia się tezę, a potem broni lub obala, mniej lub bardziej udanymi argumentami. Ty Radco wyrzuciłeś ze swego umysłu mnóstwo słów po to, żeby podsumować je idiotycznym "ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan do lokatora IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 00:19 Zauważyłeś, że "wasza" banda ma monopol na rację? Zauważyłeś, że ci którzy sie z toba/atomskim/cygne nie zgadzają są przez was traktowani dokładnie tak samo jak traktujecie nodorfa? Zauważyłeś, że my nie jesteśmy nodorf? Jeżeli masz coś do nodorfa to się kuźba nie wyżywaj na wszystkich pozostałych. No ale skoro niezgoda z waszymi opiniami robi z nas bandę nodorfa (czy radcy, czy ispana) to skladam najszczersze kondolencje. Jesteś człowiekiem przeżartym przez poczucie zagrożenia. Zagrożenia w gruncie fikcyjnego. Jeżeli uważasz nodorfa za groźne ekstremum, to wiedz, że ekstrema się ignoruje (ja traktuję jego skrajne poglądy z przymrużeniem oka). Ekstrema zawsze będą istnieć. Z nimi takimi metodami nie zwyciężysz. Nawet przejmując postawę skranie ekstremalną, tyle że z drugiej strony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: do lokatora 04.04.03, 00:31 Sformuowania "i jego banda" użyłem celowo, ponieważ w stosunku do atomskiego było używane dokładnie takie samo sformuowanie. Ja nie znam osobiście nikogo z forum, a z atomskim łączy mnie jedynie fragment poglądów. Jestem Ci wdzięczny, bo dobitnie udowodniłeś, że żadnych band na tym forum nie ma, a to było również moim celem. PS.W tym fragmencie przekonań to Ty i ja akurat tworzymy bandę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: do lokatora IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 00:37 lokator napisał: > > PS.W tym fragmencie przekonań to Ty i ja akurat tworzymy bandę ;-) Czuję się zaszczycony:))) dobranoc wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy 03.04.03, 11:45 radca napisał: > by juz taki okres w Polsce i tacy ludzie " czlonkami rzadu" .Byly tez osoby > ktore nie tylko "laly w morde " ale mialy na uslugach KATOW !!! > > " ojca mi zabiles gnoju" ! - powiedziala na sali sadowej corka zakatowanego > przez HUMERA. 28 kwietnia 1939 r. Adolf Hitler zrywa pakt o nieagresji z Polską i wysuwa trzy żądania. Między innymi domaga się oddania Gdańska. 5 maja minister spraw zagranicznych Józef Beck w słynnym przemówieniu transmitowanym przez radio odpowiada Hitlerowi: "Polska nie da się odepchnąć od Bałtyku. .... Nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. ....Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor!". Jeżeli dzisiaj folksdojcze mówią o włączeniu Bydgoszczy do Niemiec, o tym, że Bydgoszcz leży na pięknej, pruskiej ziemi, to gdy Niemcy przyjdą, aby zabrać mi dom, nie będę dyskutował o wirtualnym, czy prawdziwym "laniu w pysk" tylko pójdę i będę ich zabijał. Dla mnie Radco jesteś głupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski o radcy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 14:31 po wstępnym zapoznaniu się z trescią postów radcy daje się zauwazyc ,ze znowu zchodzi on w prywatne rejony ,merytoryczne i konkretne dowody on znowu ściąga do poziomu zeszmacenia świadka . to nie jest wątek o tym jakim człowiekiem jest atomski .czy jest on konkretny ,czy nie i inne pierdoły .nie o tym ten watek. I nie to pacanie mnie oceniać .Spójrz na siebie pierwej : - zauważ po raz kolejny jak łatwo jest Ci dawac świadectwo tolerancji wobec jednych ,a jak biegasz jak pies z wywieszonym jęzorem za potknięciami innych . Opanuj się człowieku . Odpowiedz Link Zgłoś
radca o atomskim 03.04.03, 16:49 Atomski ... nie bede uzywal epitetow - jak Ty to stosujesz. powiem tylko krotko; Jestes tak samo niebezpieczny - jak osoby pragnace powrotu do granic z czasow II wojmy swiatowej - lub z zaborow. Jedni biliby palkami,a drudzy kijami bejsbolowymi. Jestes bardzo niebezpieczny - budujesz ideologie,manewrujac na prawo i lewo. Powtarzasz swoje wymysly po kilka razy w kolko- nadajac im wielokrotnie "wielkie litery " z wykrzyknikami. Nie umiesz spokojnie dyskutowac i nie jestes " czlowiekiem kompromisu " lub dialogu. Twoje popisy slowne byly ,az nadto dosadne - by miec inne wrazenie niz obecne. Straszyles i odgrazales sie nawet na temat Pubu ; " BROMBERG ". Tacy ludzie - jak Ty atomski w czasach "utrwalania wladzy PRL " mieli by zapewne wiele "odznaczen". Niestety .... pozdrowienia radca ps. caly problem polega tylko na tym,ze nie jestem zwolennikiem " LANIA W PYSK" lub " LANIA W MORDE " ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze. Ty atomski - jak ta "sfora " atakujesz grupowo i byc moze to Cie zaslepia ? Atakujesz - bo tak trzeba.Atomski kiedys obiecal,ze " bedzie walczyl" Przypomnij sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc o atomskim oraz o Europejce IP: *.awacom.pl 03.04.03, 19:50 Zawsze myślałem że atomski jest dobrym człowiekiem, jednak wprowadzanie na każdy wątek waszych kłótni (raczej kłótni atomskiego i jego chorych pretensji) jest poprostu bezczelne!!!! Twoje argumenty są nieuzasadnione, niepotrafisz rozmawiać z ludźmi tylko ich bezpodstawnie oskarżasz!! Kompletny brak racjonalnego myślenia!!! Zmień się chłopie bo coś ostatnio.... A teraz o Europejce... a raczej o jej problemie... Jeżeli ktoś ma wątpliwości że Europejka i Gager to jedna osoba to pragne powiedziec że wszyscy IP: *.dip0.t-ipconnect.de z takim IP mają tego operatora telefonów i modemik.... a co do Europejki to fajna babka... i nic więcej o niej nie napisze ;-P .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski do radcy -nudne dla innych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:02 ?Atomski ... nie bede uzywal epitetow - jak Ty to stosujesz powiem tylko krotko;? -To świetnie . Ja tez nie będę się zajmował kłamliwym manewrowaniem cytatami . Tworzeniem litani 50 wątków mojego autorstwa mającymi udowodnić co tam w głowie mi się ubrdało (a zawsze ubrda się dużo i nie na temat ). Powstrzymam się więc od podawania linków do takich tematów jak smierć dziecka w prywatnej przychodni w Fordonie ,jak potrącenie dziecka i niby brak pomocy karetki . Nie będę stosował Twojego stylu kłamliwych aluzji ,które ?gdy nie trafiają na zdecydowany opór ?stają się w głowie radcy faktem . Powiem ,krótko . ? Jestes tak samo niebezpieczny - jak osoby pragnace powrotu do granic z czasow II wojmy swiatowej - lub z zaborow.? -Jesteś tak samo niebezpieczny jak każdy schizofrenik . Masz najwyrazniej schizofrenię człowieku . Trzeba to sobie otwarcie w końcu powiedzieć Jesteś jak dr Jeckyl i mr Hyde . Jesteś taki cudownie tolerancyjny dla więźniów z którymi szopki stawiasz i volksdeutschów ,którzy pomniki Fryderyka i Bismarcka chcą stawiać ,a jednocześnie tak chorobliwie nienawistny w stosunku do każdego lekarza na którego choć cień podejrzenia padł , czy nawet mnie . Nie możesz usiedzieć ,jak coś napiszę ,co ? Jajka swędzą naszego bogobojnego ,tolerancyjnego radcę , franciszkanina za dychę bo atomski napisał LAĆ W PYSK : )) He,he Nie masz tu nic do napisania sensownego ,bo nie znasz historii, zależności geopolitycznych tego narodu ,ale postanowiłes się powymądrzać o atomskim ??? To znaczy ,ze niezrozumiawszy w ogóle czym mowa ,akurat utknęly Ci w pamięci słowa , które znasz z podwórka : LAĆ W PYSK i akurat napisał je atomski ? No co za okazja Radcy się nadarzyła by wątek zszedł na inne tory . Radca w siódmym niebie ... Biedny żałosny człowieczek . Stawia znowu swoje prywatne anse ,fochy nad meritum sprawy . Powaznej sprawy ?dodajmy . Widać to chocby po tym co pisał Niklot i linkach jego autorstwa o wyczynach folksdojczów na Ślasku . To dzięki takimi jak ty doszło do rozbiorów .Kłótliwym ,zawistnym szlachetkom bez majątku , bo przepitym . To ty jesteś po stokroć bardziej niebezpieczny !!!! ? Jedni biliby palkami,a drudzy kijami bejsbolowymi.? -proponuję lekturę ?Pana Tadeusza? ?doskonała analiza polskiego warcholstwa ,ale i polskich patriotów . Od razu widać w która grupę się wpisujesz : -Veto !! Veto !! Prywata !!! ? Jestes bardzo niebezpieczny - budujesz ideologie,manewrujac na prawo i lewo. Powtarzasz swoje wymysly po kilka razy w kolko- nadajac im wielokrotnie "wielkie litery " z wykrzyknikami.? - Tutaj chyba dr Jeckyl pisze o mr Hyde ?? Czyli ty o sobie samym ? ? Nie umiesz spokojnie dyskutowac i nie jestes " czlowiekiem kompromisu " lub dialogu.? -Nie umiesz spokojnie dyskutowac ,nie masz nic do powiedzenia w meritum sprawy ,ale nie przeszkodziło to w niczym ,by wątek sprowadzić z tematu . Zerowa tolerancja dla sposobu wypowiedzi . Pamiętam ,ze zwykle gdy cos kogoś nie powinno obchodzic to radca zwykł mówić : Czy łożysz na to ? Czy to Ciebie dotyczy ? itp. Slogany . To ja się teraz pytam : Pytanie 1: Czy ja się wtrącam w Twoje wątki ,gdzie głupoty wstawiasz ,aż żal patrzeć ? Mógłbym przeprowadzić odpowiednia akcję propagandową i zapodać pare linków ,gdzie ludzie uważają ,że wyłudzasz pieniądze . Pytanie 2 : Czy w tym wątku jest coś na co łozysz ,coś Ciebie dotyczy ? To wykaż się tolerancją i jak nie masz na temat NIC do powiedzenia po prostu ugryź się w język bo się ośmieszasz . Stąd potem reakcje innych w stylu ?Radco jesteś głupcem? (Rozumiem ze ty rozumiesz, ze piszą to tylko sb-ecy z bandy atomskiego ? jeśli tak tym bardziej jesteś głupcem ). ?Twoje popisy slowne byly ,az nadto dosadne - by miec inne wrazenie niz obecne.? -Chcesz podyskutowac o Twoich popisach złożonych z litani moich cytatów ? Tak ,tak radca wysmażył wiele sprytnie pociętych i złożonych postów mojego autorstwa . Rekordowy ?z tego co pamiętam miał z 50 postów . Rewelacyjne popisy : )) Na domiar złego musze Ci zakomunikować niniejszym ,że ostatnia Twoja wcinka narobiła Ci chyba wiecej szkody niż pozytku (wcześniejsze zreszta też ) .No widzisz ,a miałeś podwazyć wiarygodnośc świadka : )) Zamiast ukazać jak złym człowiekiem jest atomski ,pokazała jak smiesznym jest Radca . chodzi oczwiście o opis spotkania w Kaszczorku ,gdzie na kazdym kroku przypominam ,ze jest on odpowiedzią na Twoje kłamliwe słowa ,a w dodatku jest prawdą . Nadal podtrzymuje ,że mój opis jest prawdziwy ,choć zbyt naturalistyczny . ?Straszyles i odgrazales sie nawet na temat Pubu ; " BROMBERG ". - uhu !!!! Strach ma wielkie oczy . Tylko ,żeby Ci nie wypadły : )))))))))) ?Tacy ludzie - jak Ty atomski w czasach "utrwalania wladzy PRL " mieli by zapewne wiele "odznaczen".? -Tacy ludzie jak ty przysporzyliby sporo pracy w zakładach psychiatrycznych . Te natrętne mysli o SB , schizofrenia w tak rozwiniętym stadium . Kupa roboty . ?Niestety ....? -Dla społeczeństwa wręcz przeciwnie . Rodzina też by odsapnęła .Ciężko się żyje ze schizofrenikami (oglądałem film ?Piękny umysł?) ?pozdrowienia radca? pozdrowienia atomski ps. caly problem polega tylko na tym,ze nie jestem zwolennikiem " LANIA W PYSK" lub " LANIA W MORDE " -Tylko w wybranych tematach .W innych nie jesteś tak oszczędny. Dlatego nie ty będziesz mnie uczył tolerancji. ?ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze.? -W tym sęk. Ty atomski - jak ta "sfora " atakujesz grupowo i byc moze to Cie zaslepia ? Atakujesz - bo tak trzeba.Atomski kiedys obiecal,ze " bedzie walczyl" Przypomnij sobie :) Atomski jest jeden . Mamy więc na koniec urojenia . Coraz gorzej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atosmski i do zonca IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:05 masz jeszcze sporo czasu by poruszać się w jakims obszarze i go rozumieć . masz jeszcze sporo lektur do przeczytania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 20:06 Zapewne teraz mi się oberwie bo cie nie popieram... ale mi to wisi gdyż wiem żę w dobrym imieniu działam.. radca trzymaj się!!! cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:07 juz ci sie oberwało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski znowu do zonca IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:09 na pocieszenie musze powiedziec ,ze ty masz jeszcze wszystko przed sobą ,radca swoich zaległosci juz nie odrobi . i jest to- w zasadzie -z kolei -jest dla ciebie komplement . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: znowu do zonca IP: *.awacom.pl 03.04.03, 21:11 Ispanku drogi ja się nie pochamuje bo to co on robi z Radcą to... (wstaw tu sobie moje lub ojropejki słowa)... nie daruje mu, używa obrzydliwych argumentów, miesza w forum jego życie prywatne itp.!!!! Nie daruje... aż go nie pzreprosi za swój tupet... a rzeźnia ma przesrane bo jutro o 12 ja i Sant robimy mjejsce pod wierzowce... ;-) cze pozdr PS. Ispan kogo ty właściwie strone trzymasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: znowu do zonca ( Eureka?) IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 21:21 Gość portalu: zonc napisał(a): > Ispanku drogi ja się nie pochamuje bo to co on robi z Radcą to... (wstaw tu > sobie moje lub ojropejki słowa)... nie daruje mu, używa obrzydliwych > argumentów, miesza w forum jego życie prywatne itp.!!!! Nie daruje... aż go nie > > pzreprosi za swój tupet... AAAA!!! Chodzi o ten długi post do radcy? Nie czytałem go, żeby się nie denerwować:) Mam za dobry humor, a nauki po uszy. Jutro I decydujący etap:)) Jak wszystko się ułoży to spełni sie moje marzenie:))))) Czyż zycie nie jest za piękne, żeby się przejmować niestrawnościami atomskiego? ;))) > > > cze pozdr > > PS. Ispan kogo ty właściwie strone trzymasz??? Ej! Co ty? Za dużo sie atomskiego naczytałeś!!! Teraz ty definiujesz kategorie uczestników??? ;)))))))))) Uważaj bo Cię poślę do szkolnej ławki - czytać np. historię Kongo:))) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: znowu do zonca ( Eureka?) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 22:44 > Uważaj bo Cię poślę do szkolnej ławki - czytać np. historię Kongo:))) Jutro mam gorsze bzdury od historii Kongo... ;-) Nauki po uszy, prace do napiania a zabrać się nie moge... już od kilku godzin kompa wyłanczam... cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: znowu do zonca ( Eureka?) IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 22:47 Gość portalu: zonc napisał(a): > > > Uważaj bo Cię poślę do szkolnej ławki - czytać np. historię Kongo:))) > > > Jutro mam gorsze bzdury od historii Kongo... ;-) Nauki po uszy, prace do > napiania a zabrać się nie moge... już od kilku godzin kompa wyłanczam... Ja co 5 min wyłączam i włączam monitor:))) Komputer za wolno się budzi:)))) Prawdziwa nauka zacznie się po północy, kiedy na forum ucichnie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 20:10 Ja tez juz bylem odsyłany do literatury szkolnej, baa! Nawet 3 razy do szkoły podstawowej mnie posłał!!! ps zonc, radco łącze sie z Wami w rytmie rocka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:12 analfabeci wszystkich krajów łaczcie się : ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 20:26 ISpan wiedizałem że jesteś równy koleś... mi o temat panie czepialski nie chodzi tylko o całokształt... co by radca nie powiedział to feeeee... A tak serio to ty już chyba dialogu się nie nauczysz... cze pozdr PS. A jak już o muzie mówimy to "Czas ludzi cienia" dostał Fryderyka... kich nagroda ale miłe uznanie... VIVA Glaca, VIVA Sweet Noise... M. z W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne do zonca i ispana IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 20:27 Jakbyście chcieli oddać krew honorowo, to Wasz Guru organizuje na dzień po św. Wojciechu akcję. Przynajmniej w Polsce będzie jej trochę mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: do zonca i ispana IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 20:33 Gość portalu: cygne napisał(a): > > Jakbyście chcieli oddać krew honorowo, to Wasz Guru organizuje na dzień > po św. Wojciechu akcję. Honorowo to można oddać raz na pół roku. Limit juz wyczerpałem:))) A ty co taka żądna krwi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: do zonca i ispana 04.04.03, 03:40 nie prawda bo co dwa miesiace. a mozna jeszcze osocze co dwa tygodnie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: do zonca i ispana IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 09:07 ivica napisał: > nie prawda bo co dwa miesiace. a mozna jeszcze osocze co dwa tygodnie > pzdr. Ja słyszałem teorię, że częstsze oddawanie krwi niż 2 razy/rok powoduje jej trwałą nadprodukcję. Wtedy to już trzeba być konsekwentym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: do zonca i ispana IP: *.awacom.pl 03.04.03, 20:35 Wole mnieć takiego guru niż zachowywać się jak co niektórzy.... Ja krwi nie oddam bo nie moge... a gdyby mnie tu nie było to pewnie Cygne by Radce i Ispana ... tak samo jak on radce tak ty mnie nienawidzisz... cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: do zonca i ispana IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 20:53 Gość portalu: zonc napisał(a): > Wole mnieć takiego guru niż zachowywać się jak co niektórzy.... Ja krwi nie > oddam bo nie moge... a gdyby mnie tu nie było to pewnie Cygne by Radce i > Ispana ... tak samo jak on radce tak ty mnie nienawidzisz... Hola, hooola, Zoncek!!! Spokojniej:))) Co jak co, ale cygne o nienawiść posądzać nie mogę:) Na razie:))) > > > cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: do zonca i ispana 03.04.03, 22:08 Gość portalu: cygne napisał(a): > > Jakbyście chcieli oddać krew honorowo, to Wasz Guru organizuje na dzień > po św. Wojciechu akcję. > Przynajmniej w Polsce będzie jej trochę mniej.. - o tej krwi - to zaproponowal Ivica. pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: do zonca i ispana 04.04.03, 03:41 nie przeginasz troszkę ?? moze ty bys tez oddala troche to bys nie byla taka wsciekala :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: do zonca i ispana 04.04.03, 03:44 czemu miej?? naprawde nie ladnie sie wysmiewac. Pomysla moze ty lub twoi bliscy tez kiedys beda potrzebowali kiedys krwi. To jest powazna sprawa i nie powinna byc karta przetargowa w waszych klotniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne do ivicy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:39 ivica napisał: > czemu miej?? > > naprawde nie ladnie sie wysmiewac. Pomysla moze ty lub twoi bliscy tez kiedys b > eda potrzebowali kiedys krwi. To jest powazna sprawa i nie powinna byc karta pr > zetargowa w waszych klotniach. >moze ty bys tez oddala troche to bys nie byla taka wsciekala :)) Napisałam: Jakbyście chcieli oddać krew honorowo, to Wasz Guru organizuje na dzień po św. Wojciechu akcję. Przynajmniej w Polsce będzie jej trochę mniej.. Rzeczywiście , nie pomyślałam, że może ktoś to odebrać w sposób dosłowny. Np. "oddac serce" nie zawsze przeciez oznacza oddać swój mięsień sercowy do przeszczepu. Jest to ironia, wyrażona metaforycznie. P.S. Nie wściekam się. Piszę to co myślę - tak jak umiem. To, że ktoś jest nudny jak flaki z olejem, i klepie trzy po trzy bez związku, niekoniecznie świadczy o tym, że nie kipi złością. (nie kieruję tego do konkretnej osoby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 20:44 Gość portalu: atomski napisał(a): > analfabeci wszystkich krajów łaczcie się : ))))))))) Drogi atomski ty jestes jakims masochista tarzajacym sie z rozkosza w blocie, ktore wokol siebie i innych ludzi tworzysz! Dlaczego nie mozna zachowac podstawowych zasad kulturalnej rozmowy? Ty juz czatujesz na jakas wypowiedz Radcy, i obojetnie jaka ona by byla, atakujesz go i rozmowa konczy sie zawsze tym samym, madrzejszy ustepuje!, a ty nadal probujesz go besztac! Za co, ze Radca czlowiekiem o dobrym sercu jest?! Zadam moze ci najwazniejsze pytanie: czy kiedykolwiek straciles kogos bliskiego? Czy znasz bol po stracie bliskiej osoby? Nie bez powodu mowi sie, ze nie ma gorszego bolu, niz ten, kiedy dzieci odchodza przed rodzicami!!!!! Czy zastanowiles sie nad slowami, ktorymi tak szastasz; pomyslales, ze kogos ranisz? Chyba nie..... Co do zonca: dlaczego, gdy koncza ci sie argumenty, naskakujesz na jego ortografie! I co z tego, ze ma takie problemy! Czy jest to wymiernikiem jego inteligencji? Na pewno nie!!! A komus tak dac w twarz nie kazdy potrafi, do tego potrzebny jest tupet, a tego masz pod dostatkiem! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 20:51 Gość portalu: Europejka napisał(a): > Co do zonca: dlaczego, gdy koncza ci sie argumenty, OJropejko, zauważ że atomskiemu nigdy się nie kończą argumenty!!! Ich merytoryczność jest tylko różnie postrzegana:))) To co empucy mi zarzucał (nie o wszystko mi chodzi) to też mogę atomskiemu zarzucić, tyle że po trzykroć wzmocnione:) Gulczas pohamuj ten tupet bo będzie rzeźnia!!! ;))) > > pozdr. > pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 21:10 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > Co do zonca: dlaczego, gdy koncza ci sie argumenty, > > OJropejko, zauważ że atomskiemu nigdy się nie kończą argumenty!!! Ich > merytoryczność jest tylko różnie postrzegana:))) To co empucy mi zarzucał (nie > o wszystko mi chodzi) to też mogę atomskiemu zarzucić, tyle że po trzykroć > wzmocnione:) > > Gulczas pohamuj ten tupet bo będzie rzeźnia!!! > ;))) > > > > pozdr. > > > > pozdrawiam również Ispan, ja nie o tupecie zonczka-futurysty, naszej maskotki (zonc, nie bij slowami!) pisalam, tylko o tupecie atomskiego! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 21:14 Gość portalu: Europejka napisał(a): > > Ispan, ja nie o tupecie zonczka-futurysty, naszej maskotki (zonc, nie bij > slowami!) pisalam, tylko o tupecie atomskiego! > pozdr. On też nie jest święty:))) Tupecik niczego sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 21:19 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > > Ispan, ja nie o tupecie zonczka-futurysty, naszej maskotki (zonc, nie bij > > slowami!) pisalam, tylko o tupecie atomskiego! > > pozdr. > > On też nie jest święty:))) Tupecik niczego sobie:) Tupecik, bo mlody; mam nadzieje, ze z wiekiem ten tupecik nie dojrzeje do tupetu:-)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 21:24 HAHA.. tupet to jest jak ktoś działa dla własnego celu i wszelkimi środkami na bezczelnego to robi a ja bronie biednego Radcy!! A wy tacy mądrzy nie bądźcie bo jak maskotka się zbuntuje to po tyłkach dostaniecie... ;-) cze pozdr od futurysty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:14 Gość portalu: zonc napisał(a): > HAHA.. tupet to jest jak ktoś działa dla własnego celu i wszelkimi środkami > na bezczelnego to robi a ja bronie biednego Radcy!! A wy tacy mądrzy nie > bądźcie bo jak maskotka się zbuntuje to po tyłkach dostaniecie... ;-) > > > cze pozdr od futurysty ;-) - zoncik ( jak mowi Europejka :) usmialem sie serdecznie i fajnie,ze jestes na forum :))) pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 22:41 > - zoncik ( jak mowi Europejka :) usmialem sie serdecznie i fajnie,ze jestes > na forum :))) > > pozdrowienia > radca Europejka to dużo mówi... i czasami to za dużo ;-) ZOncik mi niepzreszkadza ale ta maskotka... to uważaj bo psem cie poszczuje ;-) cze pozdr PS. I mi miło że ci miło no i mi miło że ty jesteś ;-) Byłem i będe... więcej się udzielaj to zobaczysz żę jestem... i częściej ci miło będzie... och co za bzdury pisze... ide spać... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:45 Gość portalu: zonc napisał(a): > > - zoncik ( jak mowi Europejka :) usmialem sie serdecznie i fajnie,ze jeste > s > > na forum :))) > > > > pozdrowienia > > radca > > > > Europejka to dużo mówi... i czasami to za dużo ;-) ZOncik mi niepzreszkadza ale > > ta maskotka... to uważaj bo psem cie poszczuje ;-) - wesole :))) > cze pozdr > > PS. I mi miło że ci miło no i mi miło że ty jesteś ;-) Byłem i będe... więcej > się udzielaj to zobaczysz żę jestem... i częściej ci miło będzie... och co za > bzdury pisze... ide spać... ;-) - OK :))) pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.awacom.pl 03.04.03, 22:52 Może zajmij się pisaniem jakiegoś fajnego długiego wątku... ja próbowałem zrobić Expressgate ale mi nie wyszło... wkurzyli mnie nieźle, dla mnie to specjalnie zrobili... napisz coś żebym miał co robić jutro... bo ostatnio to o czym gadać na forum nie ma... choć dziś to całkiem nieźle... pisz tylko ładnie!!!! I tak głupio się nie śmiej po moich wypowiedziach ;-)) bo psa mam groźnego... cze pozdr ;-) PS. Mały, czarny latlerko kundel który muchy się boi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:05 Gość portalu: atomski napisał(a): > analfabeci wszystkich krajów łaczcie się : ))))))))) - a sa jeszcze tacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 20:55 Gość portalu: ispan napisał(a): > Ja tez juz bylem odsyłany do literatury szkolnej, baa! Nawet 3 razy do szkoły > podstawowej mnie posłał!!! > > > > ps zonc, radco łącze sie z Wami w rytmie rocka:))) Mnie pewnie tez zaraz do niedoksztalconych zalicza! Zonc, Radco, Ispanie lacze sie z Wami, jednak w rytm B.Dylana, jesli mozna!:-) pozdrawiam Ps."Choc krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady!" (S.J.Lec) - parafrazujac: atomskiego (+ kompania) nikt nie zmieni, kultury dyskusji nie nauczy....strzepienie ozora na darmo! z o o. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:18 Gość portalu: Europejka napisał(a): > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Ja tez juz bylem odsyłany do literatury szkolnej, baa! Nawet 3 razy do szk > oły > > podstawowej mnie posłał!!! > > > > > > > > ps zonc, radco łącze sie z Wami w rytmie rocka:))) > > Mnie pewnie tez zaraz do niedoksztalconych zalicza! > Zonc, Radco, Ispanie lacze sie z Wami, jednak w rytm B.Dylana, jesli mozna!:-) > pozdrawiam - dzieki serdeczne - ja rowniez z Toba :))) no i pozdrowienia znad " modrego Dunaju " oraz w rytmie "walca wiedenskiego":))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:04 Gość portalu: ispan napisał(a): > Ja tez juz bylem odsyłany do literatury szkolnej, baa! Nawet 3 razy do szkoły > podstawowej mnie posłał!!! > ps zonc, radco łącze sie z Wami w rytmie rocka:))) - ja rowniez jestem z Toba :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Twoje czepianie jest nudne (ntxt) 03.04.03, 22:03 Gość portalu: zonc napisał(a): > Zapewne teraz mi się oberwie bo cie nie popieram... ale mi to wisi gdyż wiem > > żę w dobrym imieniu działam.. radca trzymaj się!!! - dzieki :))) trzymam sie > > cze pozdr pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
radca do atomskiego 03.04.03, 21:59 Gość portalu: atomski napisał(a): > -To świetnie . Ja tez nie będę się zajmował kłamliwym manewrowaniem > cytatami . > Powstrzymam się więc od podawania linków do takich tematów jak smierć dziecka > w prywatnej przychodni w Fordonie ,jak potrącenie dziecka i niby brak pomocy > karetki . - jesli byly linki - to znaczy,ze pisaly o tym Media,a wiec nie bylo to " klamliwe manewrowanie". Mialem prawo - jako czytelnik,wspolczuc rodzinie z powodu doznanej tragedii.Mialem tez prawo- jako obywatel dazyc do tego, by takie przypadki zdarzaly sie jak najmniej. > -Jesteś tak samo niebezpieczny jak każdy schizofrenik . Masz najwyrazniej > schizofrenię człowieku . - dziwnie juz zaczynasz :))) > Trzeba to sobie otwarcie w końcu powiedzieć > Jesteś jak dr Jeckyl i mr Hyde . Jesteś taki cudownie tolerancyjny dla >więźniów z którymi szopki stawiasz - zapewne wiesz,ze nawet byl Arcybiskup Henryk Muszynski i poswiecil te Szopki. Tu nie o tolerancje chodzi,lecz "dostrzezenie Dobra w kazdym czlowieku " - nawet takim - ktory kiedys zbladzil. > i volksdeutschów ,którzy pomniki Fryderyka i Bismarcka -nigdzie nie pisalem,ze "jestem tolerancyjny dla chcacych stawiac pomniki ". Chetnie rozpoczalbym dyskusje z tymi osobami,ale obawiam sie zlosliwosci " z Twego otoczenia" i stosowania przeszkod. i zapewniam Cie,ze nie sugeruje tutaj niczego - co mozna by "wykorzystac " o moich pogladach. > a jednocześnie tak chorobliwie nienawistny w stosunku do każdego lekarza na > którego choć cień podejrzenia padł , czy nawet mnie . - a co Ty masz wspolnego " z lekarzami opisywanymi przez Media " ? wiec Drogi atomski - wyluzuj troche,bo wpadasz w obsesje w tym kierunku :) > Nie możesz usiedzieć ,jak coś napiszę ,co ? Jajka swędzą naszego > bogobojnego , tolerancyjnego radcę , franciszkanina za dychę bo atomski > napisał LAĆ W PYSK : > )) > He,he - " franciszkanina za dyche " ? Drogi atomski....pozostawie tobez komentarza. > Nie masz tu nic do napisania sensownego ,bo nie znasz historii, zależności > geopolitycznych tego narodu , - zrob liste,komu sie " podstawowka klania" i zacznij uczyc-tylko nie bij :) > ale postanowiłes się powymądrzać o atomskim ??? - wcale nie,wolalbymz Toba dyskutowac po ludzku,ale.... > To znaczy ,ze niezrozumiawszy w ogóle czym mowa ,akurat utknęly Ci w pamięci >słowa , które znasz z podwórka : LAĆ W PYSK i akurat napisał je atomski ? - znam nie tylko " z podworka",znam ze stadionow,znam rowniez z historii, gdzie "bojowki " niemieckie " laly w morde ",palily sklepy,wybilaly szyby - bo ulegly psychozie.Byly rowniez takie wydarzenia w Polsce,sa rowniez i w innych krajach. Wystarczy,ze znalazlo sie pare osob na forum ( powiedzmy -Katowice itp.). Zaczeli podpuszczac - podajac tematy i stworzona zostala psychoza i strach przed Niemcami.W ten sposob - beda nastepowaly klotnie i klotnie. Wreszcie,gdy nerwy puszcza zacznie sie "LANIE W PYSK" lub " LANIE W MORDE". Przeciwnik nie pozostanie dluzny.Sprawa taka sie rozniesie na szersze kregi. Na koncu ukaza sie artykuly,ze " Polacy maja strach przed Niemcami" "Polacy obawiaja sie,ze Niemcy - tylko czekaja,by przejac ziemie polskie " itd.itd. i to wlasnie dostrzeglem - Drogi atomski w Twej postawie. Kilka osob ( zapewne waskie grono ) ktorzy mieszkaja w Niemczech na papierach zaczelo sie z nudow bawic,a nasz Drogi atomski odrazu " do bicia " :) > No co za okazja Radcy się nadarzyła by wątek zszedł na inne tory . > Radca w siódmym niebie ... - ciesze sie ,ze nie bedzie "lania w morde ".Wole mediacje i dialog. > Biedny żałosny człowieczek . Stawia znowu swoje prywatne anse ,fochy nad > meritum sprawy .Powaznej sprawy ?dodajmy . - pozostawie to bez kmentarza -jesli pozwolisz ? > Widać to chocby po tym co pisał Niklot ilinkach jego autorstwa o wyczynach > folksdojczów na Ślasku . - chlopaki sie bawia,a Ty dostajesz furii :) > To dzięki takimi jak ty doszło do rozbiorów .Kłótliwym ,zawistnym szlachetkom >bez majątku , bo przepitym . To ty jesteś po stokroć bardziej >niebezpieczny !!!! - " do rozbiorow Polski " ? ej atomski,cos za bardzo sie przejales i wpadasz w panike. > -proponuję lekturę ?Pana Tadeusza? ?doskonała analiza polskiego > warcholstwa ,ale i polskich patriotów . Od razu widać w która grupę się > wpisujesz : > -Veto !! Veto !! Prywata !!! - wesoly jestes :) > To ja się teraz pytam : > Pytanie 1: > Czy ja się wtrącam w Twoje wątki ,gdzie głupoty wstawiasz ,aż żal patrzeć ? - "zal patrzec " ? ale jednak patrzysz i nawet je oceniasz po swojemu :) > Mógłbym przeprowadzić odpowiednia akcję propagandową i zapodać pare > linków ,gdzie ludzie uważają ,że wyłudzasz pieniądze . -daj linki "gdzie ludzie uwazaja,ze wyludzam pieniadze " . wesoly jestes atomski i jaki " ufny " :) > Pytanie 2 : > Czy w tym wątku jest coś na co łozysz ,coś Ciebie dotyczy ? - a Ty jak myslisz ? > To wykaż się tolerancją i jak nie masz na temat NIC do powiedzenia po prostu > ugryź się w język bo się ośmieszasz . -jak moge rozumiec i jak oceniasz kogos czy " ma cos do powiedzenia " - czy tez nie ? Jakie kryteria stosujesz ? > Stąd potem reakcje innych w stylu ?Radco jesteś głupcem? - bez komentarza > (Rozumiem ze ty rozumiesz, ze piszą to tylko sb-ecy z bandy atomskiego ? > jeśli tak tym bardziej jesteś głupcem ). - wytlumacz mi co oznacza ; " rozumiem,ze ty rozumiesz " ? dziwne sformulowania uzywasz no i na koncu Twoje rozumienie,ze ja rozumie i Twoja mysl,ze "jestem glupcem" :))) atomski - smiac sie chce uwierz mi. > -Chcesz podyskutowac o Twoich popisach złożonych z litani moich cytatów ? > Tak ,tak radca wysmażył wiele sprytnie pociętych i złożonych postów > mojego autorstwa . Rekordowy ?z tego co pamiętam miał z 50 postów . > Rewelacyjne popisy : )) - no sam widzisz - 50 , a to tylko czesc byla :) > Na domiar złego musze Ci zakomunikować niniejszym ,że ostatnia Twoja wcinka > narobiła Ci chyba wiecej szkody niż pozytku (wcześniejsze zreszta też ) .No > widzisz ,a miałeś podwazyć wiarygodnośc świadka : )) - komu szkode-temu szkode. > -Tacy ludzie jak ty przysporzyliby sporo pracy w zakładach psychiatrycznych . > Te natrętne mysli o SB , schizofrenia w tak rozwiniętym stadium . Kupa > roboty - "natretne mysli " ? Czytaj troche wiecej - to moze i trafisz na te materialy z czasow SB. > -Dla społeczeństwa wręcz przeciwnie . Rodzina też by odsapnęła .Ciężko się > żyje ze schizofrenikami (oglądałem film ?Piękny umysł?) -atomski - czy juz tak nisko upadasz,ze nie masz lepszych atutow ? > pozdrowienia > atomski dzieki za pozdrowienia i rowniez pozdrawiam radca > -Tylko w wybranych tematach .W innych nie jesteś tak oszczędny. Dlatego nie > ty będziesz mnie uczył tolerancji. - nie czuje sie - by Cie uczyc. Zycie Cie samo nauczy Drogi atomski > Atomski jest jeden . Mamy więc na koniec urojenia . Coraz gorzej ... - i tak bardzo sie martwisz ? czy sie juz doczekac nie mozesz ? "dyskutowac z Toba - to czysta przyjemnosc " :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan trochę statystyki IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 21:00 Jak utrzymamy takie tempo przyrostu postów jak w przeciągu ostatnich 3 tygodni, to za 205 dni przegonimy forum Poznań:))) Oczywiście o ile admin nam szyków nie popsuje odbierając wątki (np. "o dowcipach") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: trochę statystyki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 23:34 Najpierw przepraszam za eksperymentowanie z „Operą” . Cholerstwo wkleja zamiast cudzysłowów znaki zapytania i inne jaja jeszcze wyprawia . A teraz garść wyjaśnień na zarzuty jakobym to ja sprowadził ten wątek na prywatne tory ,albo tylko szukał zaczepki (uwagi dotyczą Europejki i zonca ) . Szkoda , ze nie da się inaczej niż cytowanie i wytykanie . Albo brak- kompletny-obiektywizmu ,albo zrozumienia tekstu, albo jedno i drugie : Pierwsza zaczepka radcy : Ktoś: : > Mówiąć o ew. udziale w rządzie takich ludzi jak atomski, myślałam o ludziach > konkretnych, majacych własne zdanie, ukształtowana świadomość , poczucie > patriotyzmu. Radca : - " konkretnych" ? " ha ha ha ( czy to jest o atomskim ? ) Prosze sie zapoznac z wszystkimi wypowiedziami atomskiego na forum. Druga : Ktoś : > Czyzby nas czekal teraz nowy, nie konczacy sie watek > Radcy z cytatami atomskiego? Radco piszemy tutaj na > konkretny temat i wypowiedzi atomskiego z innych watkow > nie maja nic do rzeczy. Wszyscy wiemy, ze masz awersje do >atomskiego wiec nie musisz o niej przypominac. Radca : - tylko,ze ja sie bronilem, atomski wymyslal w stylu,ze np. " radca chce powywieszac wszystkich lekarzy na drzewach" - czy to jest madre,logiczne i prawdziwe ? Tutaj akurat "zwolennicy atomskiego" nie zwrocili atomskiemu,ze pisze bzdury wyssane ze swej wybujalej fantazji. Tych przykladow sa setki i nie tylko w moja strone. Odnosnie "wyciagania " watkow atomskiego ? - juz kiedys napisalem swoja ocene.Widac,ze jest "wzorem godnym nasladowania" - czy sie moze myle ? Trzecia : ktoś : > Jasne, ze nie masz. Tylko w takim razie powstaje pytanie > po co piszesz w watku poswieconym tej problematyce? radca : - juz we wczesniejszych postach napisalem,ze nie oceniam tutaj tej sprawy. Oceniam to,ze latwo bylo atomskiemu - tworzyc demagogie i " wizje " na to co sie stanie przez Nodorfa itd. Mój komentarz do tej wypowiedzi : Czyli ja Radca zabrałem w tym watku głos jedynie dlatego ,ze nie podobało mi się uzyte słownictwo ,nie mam pojecia o czym dyskututujecie i nie będę się na ten temat wypowiadał . Do tego 1500 porównań moich słów z metodami SB i aluzji w tym stylu. Bardzo eleganckich. To ciekawe zonc , geniuszu ,ze jakoś Ci to nie przeszkadza . Przeszkadza ,natomiast gdy się „bronię” . Poczytajcie sobie , popatrzcie na chronologię zdarzeń . Kto kogo ? Pozwolicie jednocześnie na przyszłość ,ze sposób odpowiedzi na te zaczepki wybiorę sam ? Mogę ,co ??? Po wtóre : Nie naskakuję na ortografię zonca . Naskakuję na jego dadaistyczne wypowiedzi wzięte z sufitu na zasadzie: -mamy dziś ładny dzień -zonc – tokarka kłowa jest zielona -w ładny dzień można iść na spacer -zonc - metabolizm człowieka wraz z wiekiem jest coraz wolniejszy. Tym bardziej ,ze brzęczą mi koło ucha natrętnie dość ,a ja nie wiem jak mam dadaiście sensownie odpowiedzieć . Stąd moja uwaga ,ze sporo czasu musi jeszcze minąc by poruszać się w tak skomplikowanych ,ważnych dla Polski i złożonych problemach jak ten – ze zrozumieniem .To nie miejsce na dadaizm. Wiek jego natomiast nie pozwala mu na szacunek słowa . Zupełnie jak moja dwuletnia córka nie ma za grosz szacunku dla klawiatury . Zasypałaby Was tu monologiem w stylu : zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxffffffffffffffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff . Co ciekawe-dla Was -uważam ,ze niemal każde słowo moje użyte zostało ( w stosunku do Nodorfa )z takim naciskiem i oddzwiękiem jak trzeba było i powinno odnieść taki skutek jakiego się spodziewałem (kwestia podstaw psychologii ). Obawiam się ,ze Wasza kłótliwość, małostkowość ,sztuczne przywiązanie do konwenansów, cały efekt zepsuła ,a Nodorf znów nabrał nadziei ,ze ma jednak komu zapodawać swoje wykolejone linki . Gratuluję . I tu jeszcze jedna smutna refleksja . Czym różni się w stosunku do klawiatury moja dwuletnia córka od zonca –alias gulczasa ??? Niczym. Część do radcy : „jesli byly linki - to znaczy,ze pisaly o tym Media,a wiec nie bylo to " klamliwe manewrowanie". Mialem prawo - jako czytelnik,wspolczuc rodzinie z powodu doznanej tragedii.Mialem tez prawo- jako obywatel dazyc do tego, by takie przypadki zdarzaly sie jak najmniej.” Nic nie zrozumiałeś ? To ja sobie daruje pokazywanie poprzez linki jak Ci zależało na wieszaniu lekarzy . Ty się opierałes na gołej informacji z gazety o śmierci i głupim domysle redaktora ,oraz w drugim przypadku na anonimowym poscie na tym forum o nieudzieleniu pomocy przez karetkę . Tak solidne są Twoje podstawy . Właśnie tak ,gdy ferujesz wyrokami. Nawet nie poczekałeś na żadne dowody by oskarzyć lekarzy o mafijnośc ,rzucic paroma nazwiskami osób wspólpracujących z mafią lekarską .Na tym forum obraziłeś z nazwiska z 5 osób . Napisałem Ci wtedy ,ze należy Ci się pozew o zniesławienie . Pamiętasz ? Pamiętasz doskonale . „ - a co Ty masz wspolnego " z lekarzami opisywanymi przez Media " ? wiec Drogi atomski - wyluzuj troche,bo wpadasz w obsesje w tym kierunku :) „ -Jak to ? Nie wiesz ? Każdy lekarz to SB-ek ? To moja rodzina ! Nie widziałeś ? I na koniec znów nawiąże do postu Europejki o tym ,ze mądrzejszy ustepuje .Próbowałem wielokrotnie . Radca –mam wrażenie –chwile gdy nic się wokół atomskiego nie dzieje – odbiera jako moment zachęty na tego typu prywatne swawole . Zupełnie jak w tym wątku . W poprzednim i wielu wczesniejszych . Nie pozwolę sobie skakać po głowie . I w dupie mam co na ten temat myśli zonc ,czy ktokolwiek inny. Odpowiedz Link Zgłoś
radca atomski - do Prokuratury doniesc na radce 04.04.03, 13:26 Gość portalu: atomski napisal ; > Część do radcy : > > „jesli byly linki - to znaczy,ze pisaly o tym Media,a wiec nie bylo to > " klamliwe manewrowanie". Mialem prawo - jako czytelnik,wspolczuc rodzinie > z powodu doznanej tragedii.Mialem tez prawo- jako obywatel dazyc do tego, > by takie przypadki zdarzaly sie jak najmniej.” > > Nic nie zrozumiałeś ? To ja sobie daruje pokazywanie poprzez linki jak Ci > zależało na wieszaniu lekarzy . - pokaz - gdzie mi "zalezalo na wieszaniu lekarzy " ??? atomski - ty klamiesz jak.... Pokaz," gdzie mi zalezalo na wieszaniu lekarzy " ? Tylko znowu nie KLAM ! > Ty się opierałes na gołej informacji z gazety o śmierci i głupim domysle > redaktora ,oraz w drugim przypadku na anonimowym poscie na tym forum o > nieudzieleniu pomocy przez karetkę . - " glupim domysle redaktora " ??? atomski..... ty widzisz wszedzie " glupich " - tylko nie u siebie. > Tak solidne są Twoje podstawy . Właśnie tak ,gdy ferujesz wyrokami. - nigdy "nie ferowalem wyrokami" . Znowu zmyslasz atomski.Pokaz,gdzie tak bylo ? > Nawet nie poczekałeś na żadne dowody by oskarzyć lekarzy o mafijnośc ,rzucic > paroma nazwiskami osób wspólpracujących z mafią lekarską . - czy nie mylisz pojec atomski ? Widze,ze mylisz jedno z drugim. > Na tym forum obraziłeś z nazwiska z 5 osób . Napisałem Ci wtedy ,ze należy > Ci się pozew o zniesławienie . - " obrazilem " ? :))) kpiny urzadzasz atomski." proces o znieslawienie " ? Ty kpisz - czy o droge pytasz ? Dlaczego nie powiadomisz Prokuratury ? Powiadom,ze Andrzej Kaniecki " radca " "ZNIESLAWIL 5 OSOB " . Atomski - poczytaj sobie dokladnie cala historie opisana przezemnie i ocen - czy "znieslawilem " ? Jesli uwazasz,ze pisalem NIEPRAWDE - powiadom Prokurature - lub te osoby. Wierze,ze chcialbys doznac tej SATYSFAKCJI i przygladac sie takiemu PROCESOWI. Ja rowniez czekam,ze moze wreszcie - ktora z tych opisywanych osob uzna,ze pisze NIEPRAWDE ? Sa AKTA i materialy ,az kipia. Tylko pamietaj atomski..... "oskarzony ma wiecej praw w Polsce - niz OSOBA POKRZYWDZONA". Oskarzony ma prawo do obrony i cokolwiek moze posluzyc w celu udowodnienia jego braku winy - musi byc dokladnie zbadane. W czasie PROCESOW sadowych nieraz role sie dwracaja.Ja dysponuje bogatym materialem dowodowym - swiadczacym o "powiazaniach mafijnych lekarzy ", lecz jako "osoba pokrzywdzona " - bylem IGNOROWANY przez struktury wojskowe. Teraz,bede mogl to wszystko dokladnie ukazywac,a wiec .... atomski do dziela. Prokuratura czeka i przestan mnie straszyc ciagle - tylko dzialaj. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: atomski - do czubków doniesc na radce IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 14:29 Radca : „- pokaz - gdzie mi "zalezalo na wieszaniu lekarzy " ??? atomski - ty klamiesz jak.... Pokaz," gdzie mi zalezalo na wieszaniu lekarzy " ? Tylko znowu nie KLAM !” -wiesz co to jest kolokwializm ? Tutaj użyty w celu zastosowania jednego wyrazu ,zamiast całego pęczku uchybień prawnych zastosowanych przez Ciebie wobec klku nazwisk . Co mam Ci pisać rozprawkę naukową o Twoich chorobach i uchybieniach jak nic nie zrozumiesz . Cieszę się jednocześnie ,ze wyraz „wieszanie” wydał Ci się wystarczająco sugestywny . - - " glupim domysle redaktora " ??? atomski..... ty widzisz wszedzie " glupich " - tylko nie u siebie.” -Głupim ,w sensie ,czyniącym więcej szkody i nie posiadającym żadnej mocy prawnej . Ta głupia przesłanka wystarczyła Ci by znowu zacząć wieszanie lekarzy (uwaga znowu kolokwializm ) . Po nazwiskach . Pani J na pewno zatrze slady ,pan X wspólpracuje z mafią lekarską . Cały potok tego typu hiserii kwalifikujacej się na więzienie ,albo salkę u czubków . „- nigdy "nie ferowalem wyrokami" . Znowu zmyslasz atomski.Pokaz,gdzie tak bylo ? „ -No własnie wyżej napisałem . „- czy nie mylisz pojec atomski ? Widze,ze mylisz jedno z drugim.” -to zalezy ,co jest pierwszym a co drugim i jak się ma pierwsze do drugiego i czy aby nie na odwrót . „- " obrazilem " ? :))) kpiny urzadzasz atomski." proces o znieslawienie " ? Ty kpisz - czy o droge pytasz ? Dlaczego nie powiadomisz Prokuratury ? Powiadom,ze Andrzej Kaniecki " radca " "ZNIESLAWIL 5 OSOB " . Atomski - poczytaj sobie dokladnie cala historie opisana przezemnie i ocen - czy "znieslawilem " ? Jesli uwazasz,ze pisalem NIEPRAWDE - powiadom Prokurature - lub te osoby. „ Ty to biedny jesteś . Gdyby to zależało ode mnie to do czubków bym Cie wysłał nie do paki . Schemat był taki : Jest tragiczny wypadek . Dziennikarz się domysla – zaniedbanie . To woda na młym dla Radcy : Radca pisze ,ze sprawie łeb ukrecą bo pan X to mafia ,pani Y to mafia ,prokurtura to mafia ,on się spotkał (w zupełnie innej sprawie ) i już się domysla ,ze będą kłamać ,mataczyć zanim cokolkiek ktoś pomyslał ,zanim prokuratura wszczęła postepowanie . Już wtedy radca rzucał nazwiskami jak mięsem . I to jest własnie powód do procesu o zniesławienie . Rozumiesz już skarbie ? Tłumaczyłem pół roku temu i wydawało się ,ze zrozumiałeś . Druga sprawa (i parę wczesniejszych ) to ta karetka co ktoś na forum napisał ,ze nie udzieliła pomocy potrąconej. Radca znowu to samo . Larum na pól Polski . Znowu mafia prokuratorsko-lekarska ukreciła łeb sprawie: ))))))) Ty to jesteś biedny . Powiedz prawdę . Byłeś dla Sandauera z tym swoim wieszaniem lekarzy (uwaga kolokwializm ) zbyt radykalny i musiałeś się pożegnać ,narwańcu ??? Tymczasem pijany policjant samochodem zabija ludzi w Fordonie ,na drugi dzień w tym samym miejscu łapią drugiego pijanego policjanta za kólkiem ,strażacy sami podpalają . Media się rozpisują ,roztrząsają czym to jest spowodowane ,ale to nie tematyka dla Radcy .Radca wiesza lekarzy . Nie wnika w problematykę zjawiska . On wiesza . „Ja rowniez czekam,ze moze wreszcie - ktora z tych opisywanych osob uzna,ze pisze NIEPRAWDE ? Sa AKTA i materialy ,az kipia.” I reszta bzdur... -Jesteś tak nieudolny ,ze nic nie wskurasz . Wytoczą Ci za to sprawę z z zupełnie innego powództwa w innej sprawie i bekniesz . Tyle bedzie Twojego męczenniku bardzo tolerancyjny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: atomski - do czubków doniesc na radce IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 19:04 Czego ty się tak czepiasz tego Radcy. Ciekawe co Ty mądralo zrobiłbyś na jego miejscu czego oczywiście Ci nie życzę. Ale szkoda mi Ciebie że jesteś taki tępy i nierozumiesz że radca nie "wiesza lekarzy" tylko ostrzega inteligentnych ludzi przed czymś o czym nie każdy miał okazję się przekonać na szczęscie. ps.Ty w jego sytuacji usiadł byś i płakał :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atokto Re: atomski - do czubków doniesc na radce 05.04.03, 19:48 Gość portalu: sara napisał(a): > > ps.Ty w jego sytuacji usiadł byś i płakał :) > pozdrawiam A Ty saro chyba siedzisz na kolanach u ivicy jak to piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: atomski - do czubków doniesc na radce 05.04.03, 22:51 prosze mnie w to nie mieszac. jestem powaznym czlowiekiem i nazeczona by mi jakis sar nie darowala :)) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: atomski - do Prokuratury doniesc na radce 11.04.03, 18:18 radca napisał: > Gość portalu: atomski napisal ; > > > Część do radcy : > > > > „jesli byly linki - to znaczy,ze pisaly o tym Media,a wiec nie bylo > to > > " klamliwe manewrowanie". Mialem prawo - jako czytelnik,wspolczuc rodzini > e > > z powodu doznanej tragedii.Mialem tez prawo- jako obywatel dazyc do tego > , > > by takie przypadki zdarzaly sie jak najmniej.” > > > > Nic nie zrozumiałeś ? To ja sobie daruje pokazywanie poprzez linki jak Ci > > > zależało na wieszaniu lekarzy . > > - pokaz - gdzie mi "zalezalo na wieszaniu lekarzy " ??? > atomski - ty klamiesz jak.... > Pokaz," gdzie mi zalezalo na wieszaniu lekarzy " ? Tylko znowu nie KLAM ! > > > > Ty się opierałes na gołej informacji z gazety o śmierci i głupim domysle > > redaktora ,oraz w drugim przypadku na anonimowym poscie na tym forum o > > nieudzieleniu pomocy przez karetkę . > > - " glupim domysle redaktora " ??? > atomski..... ty widzisz wszedzie " glupich " - tylko nie u siebie. > > > > Tak solidne są Twoje podstawy . Właśnie tak ,gdy ferujesz wyrokami. > > - nigdy "nie ferowalem wyrokami" . > Znowu zmyslasz atomski.Pokaz,gdzie tak bylo ? > > > Nawet nie poczekałeś na żadne dowody by oskarzyć lekarzy o mafijnośc ,rzu > cic > > paroma nazwiskami osób wspólpracujących z mafią lekarską . > > - czy nie mylisz pojec atomski ? Widze,ze mylisz jedno z drugim. > > > > Na tym forum obraziłeś z nazwiska z 5 osób . Napisałem Ci wtedy ,ze należ > y > > Ci się pozew o zniesławienie . > > - " obrazilem " ? :))) kpiny urzadzasz atomski." proces o znieslawienie " ? > Ty kpisz - czy o droge pytasz ? > Dlaczego nie powiadomisz Prokuratury ? Powiadom,ze Andrzej Kaniecki " radca " > "ZNIESLAWIL 5 OSOB " . Atomski - poczytaj sobie dokladnie cala historie > opisana przezemnie i ocen - czy "znieslawilem " ? Jesli uwazasz,ze pisalem > NIEPRAWDE - powiadom Prokurature - lub te osoby. > > Wierze,ze chcialbys doznac tej SATYSFAKCJI i przygladac sie takiemu PROCESOWI > . > > Ja rowniez czekam,ze moze wreszcie - ktora z tych opisywanych osob uzna,ze > pisze NIEPRAWDE ? Sa AKTA i materialy ,az kipia. > > Tylko pamietaj atomski..... "oskarzony ma wiecej praw w Polsce - niz OSOBA > POKRZYWDZONA". > > Oskarzony ma prawo do obrony i cokolwiek moze posluzyc w celu udowodnienia jego > braku winy - musi byc dokladnie zbadane. > > W czasie PROCESOW sadowych nieraz role sie dwracaja.Ja dysponuje bogatym > materialem dowodowym - swiadczacym o "powiazaniach mafijnych lekarzy ", > lecz jako "osoba pokrzywdzona " - bylem IGNOROWANY przez struktury wojskowe. > > Teraz,bede mogl to wszystko dokladnie ukazywac,a wiec .... atomski do dziela. > Prokuratura czeka i przestan mnie straszyc ciagle - tylko dzialaj. > > radca Często czytuję posty radcy , żadko odpowiadam , bo nie wiem co powiadzieć , lecz jego doświadczenia i opisy tych doświadczeń nie budzą we mnie żadnych watpliwości . Trzeba samemu przeżyć coś , co On by , widzieć jego oczami , i potrzebna jest odrobina inteligencji i niezwątpienie w sprawiedliwość . Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: trochę statystyki 04.04.03, 00:08 teraz post będzie we właściwym miejscu ----------------------------------------------------------------------- radca napisał: > - czyli,jezeli nie potrafi sie kogos przekonac do swojego "punktu widzenia" > to nalezy " lac w morde" ? radca napisał: > - porownalem przypadek" lania w morde " i nie tylko sam atomski sie w tym > znalazl.Atomski napisal " LAC W PYSK! " a ktos wzmcnil " LAC W MORDE ". > Wiec jest to porownanie - do dawnych metod.Czyli mialem na mysli,ze tak sie > tworzylo "utrwalanie wladzy ". radca napisał: > "lali w morde " za poglady.Wsadzano do wiezien.Stosowano szereg represji. > Obarczano odpowiedzialnoscia zbiorowa ( czyt. rodzinna ). > > Nie wypowiadam sie odnosnie tematu,lecz dostrzegam tutaj niebezpieczenstwo > po " obu stronach barykady " - jak to okreslil Ivica. > > i tak sie rodza zamieszki,coraz dalej i dalej,az dojdzie do "bojowek". > " lac w morde " - jakie to proste..... radca napisał: > genuine44 napisał: > > > My tu o wirtualnym laniu w morde idioty > > - bez komentarza (: > > > A moze jeszcze na wytlumaczysz jak traktowac takiego Nodorfa? > > - ja traktuje jako partnera w dyskusji i traktuje jako czlowieka- ktory ma > swoje przemyslenia > > > Podstawic drugi policzek? > > - przeciez Nodorf nkogo nie pobil,a jezeli ma swoje opinie - to mozna sie > z Nim zgadzac lub nie.Zawsze mozna podyskutowac i dokonywac analiz. > > Chyba,ze komus "nerwy puszczaja" ? ale czy zaraz nalezy bic ? radca napisał: > Atomski ... > Jestes tak samo niebezpieczny - jak osoby pragnace powrotu do granic z czasow > II wojmy swiatowej - lub z zaborow. > > Jedni biliby palkami,a drudzy kijami bejsbolowymi. > > Tacy ludzie - jak Ty atomski w czasach "utrwalania wladzy PRL " mieli by > zapewne wiele "odznaczen". > > ps. caly problem polega tylko na tym,ze nie jestem zwolennikiem " LANIA W > PYSK" lub " LANIA W MORDE " > > ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze. radca napisał: > Gość portalu: atomski napisał(a): > > > To znaczy ,ze niezrozumiawszy w ogóle czym mowa ,akurat utknęly Ci w > > pamięci > > słowa , które znasz z podwórka : LAĆ W PYSK i akurat napisał je atomski ? > > - znam nie tylko " z podworka",znam ze stadionow,znam rowniez z historii, > gdzie "bojowki " niemieckie " laly w morde ",palily sklepy,wybilaly szyby - > bo ulegly psychozie.Byly rowniez takie wydarzenia w Polsce,sa rowniez i w > innych krajach. > > Wystarczy,ze znalazlo sie pare osob na forum ( powiedzmy -Katowice itp.). > Zaczeli podpuszczac - podajac tematy i stworzona zostala psychoza i strach > przed Niemcami.W ten sposob - beda nastepowaly klotnie i klotnie. > Wreszcie,gdy nerwy puszcza zacznie sie "LANIE W PYSK" lub " LANIE W MORDE". > Przeciwnik nie pozostanie dluzny.Sprawa taka sie rozniesie na szersze kregi. > > Na koncu ukaza sie artykuly,ze " Polacy maja strach przed Niemcami" > "Polacy obawiaja sie,ze Niemcy - tylko czekaja,by przejac ziemie polskie " > itd.itd. > > i to wlasnie dostrzeglem - Drogi atomski w Twej postawie. radca napisał: > - chlopaki sie bawia,a Ty dostajesz furii :) --------------------------------------------------------------------------- Do Radcy (i jego bandy). Dyskutowanie o wszystkim jest domeną filozofów. W życiu nie ma dyskusji na każdy temat. I nie chodzi mi o to, że są tematy tabu - nie. Są po prostu sprawy nie wymagające dyskusji. Nie dyskutujemy o oderwaniu części kraju i przyłączeniu do innego państwa. Nie dyskutujemy o tym, że Bydgoszcz jest pruskim miastem leżącym na terenie Prus. Nie dyskutujemy o tym, że jest potrzeba wprowadzenia na części terytorium Polski rządów innego państwa - bo Polacy nie potrafią i tak będzie lepiej. Nie dyskutujemy o powrocie Bydgoszczy do Heimatu. Na te tematy i parę innych nie ma i nie będzie dyskusji i nie jest to wcale kwestia mojego czy też paru innych osób "punktu widzenia" tylko polskiej racji stanu. Jeżeli tego nie rozumiesz to tak - jesteś tylko zapitym szlachciurą. "Bojówki" Piłsudskiego - Legiony - nie traktowały takich nodorfów jak partnerów w dyskusji. Traktowały ich bagnetem i kulą po to, żebyś dzisiaj mógł swoje opinie wygłaszać po polsku, a nie po niemiecku. I teraz, tutaj ma miejsce utrwalanie władzy. Ale nie utrwalanie "władzy ludowej", bo w swym prymitywiźmie tylko o takiej możesz pomyśleć. Teraz, tutaj utrwalamy polską władzę nad polskim terytorium. Ja nie boję się Niemców. Oni mają swoje problemy. Ale nie pozwolę by tu w mojej ojczyźnie ktoś dawał Niemcom pretekst do mieszania się w nasze sprawy. Z faszystowskimi gnidami się nie dyskutuje, faszystowskie gnidy się rozgniata. To zło które nieśmiało się rodzi, pasożytując na demokracji, trzeba zdusić w zarodku. Nie będzie drugiej prowokacji gliwickiej. A jeżeli to dla Ciebie jest zabawa, to sytuujesz sie na tym samym poziomie co Ci, którym pobłażasz. W kwestiach godności, honoru i ojczyzny ja jestem śmiertelnie poważny. Nie pozwolę naśmiewać się nodorfowi z tego guzika, którego nie mieliśmy oddać Niemcom ani jednego. Mój wujek broniąc tego guzika tułał się po obczyźnie i wócił do Polski po ponad pięćdziesięciu latach - w trumnie. On nie czuł do Niemców nienawiści - ożenił się z wdową po niemieckim żołnierzu. I we mnie nienawiści też nie ma. Ale nie pozwolę, aby pobłażanie głupocie pozwoliło historii na uczenie nas - Polaków - znowu tej samej lekcji. PS. Dyskutowanie polega na tym, że stawia się tezę, a potem broni lub obala, mniej lub bardziej udanymi argumentami. Ty Radco wyrzuciłeś ze swego umysłu mnóstwo słów po to, żeby podsumować je idiotycznym "ps. odnosnie sprawy w temacie nie wypowiedzialem sie jeszcze." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan do lokatora i atomskiego IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 00:21 Zauważyłeś, że "wasza" banda ma monopol na rację? Zauważyłeś, że ci którzy sie z toba/atomskim/cygne nie zgadzają są przez was traktowani dokładnie tak samo jak traktujecie nodorfa? Zauważyłeś, że my nie jesteśmy nodorf? Jeżeli masz coś do nodorfa to się kuźba nie wyżywaj na wszystkich pozostałych. No ale skoro niezgoda z waszymi opiniami robi z nas bandę nodorfa (czy radcy, czy ispana) to skladam najszczersze kondolencje. Jesteś człowiekiem przeżartym przez poczucie zagrożenia. Zagrożenia w gruncie fikcyjnego. Jeżeli uważasz nodorfa za groźne ekstremum, to wiedz, że ekstrema się ignoruje (ja traktuję jego skrajne poglądy z przymrużeniem oka). Ekstrema zawsze będą istnieć. Z nimi takimi metodami nie zwyciężysz. Nawet przejmując postawę skranie ekstremalną, tyle że z drugiej strony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: 04.04.03, 00:53 Gość portalu: ispan napisał(a): > Zauważyłeś, że "wasza" banda ma monopol na rację? Zauważyłeś, że ci którzy > sie > z toba/atomskim/cygne nie zgadzają są przez was traktowani dokładnie tak samo > jak traktujecie nodorfa? Zauważyłeś, że my nie jesteśmy nodorf? Jeżeli masz > coś > do nodorfa to się kuźba nie wyżywaj na wszystkich pozostałych. No ale skoro > niezgoda z waszymi opiniami robi z nas bandę nodorfa (czy radcy, czy ispana) > to skladam najszczersze kondolencje. Napisałem wyraźnie w paru wątkach, że o pewnych sprawach będę z nodorfem dyskutował, a o pewnych nie. Nie twierdzę, że nodorf jest idiotą. On jest prowokatorem. Dyskusja z każdym jest możliwa o ile nie narusza polskiego porządku prawnego. Czytaj dokładniej cały wątek to Ci nic nie umknie i nie utożsamiaj się z moimi oponentami tylko dlatego, że nie podoba się tobie sposób w jaki odnoszę się do co niektórych. Spróbuj zachować niezależność i nie wskakuj do worka, w którym nie jest Twoje miejsce. > Jesteś człowiekiem przeżartym przez poczucie zagrożenia. Zagrożenia w gruncie > fikcyjnego. Jeżeli uważasz nodorfa za groźne ekstremum, to wiedz, że ekstrema > się ignoruje (ja traktuję jego skrajne poglądy z przymrużeniem oka). Ekstrema > zawsze będą istnieć. Z nimi takimi metodami nie zwyciężysz. Nawet przejmując > postawę skranie ekstremalną, tyle że z drugiej strony. Historia źle traktuje tych, którzy lekceważą jej nauki. Do świata, w którym nie będzie wojen i wrogości lub chociażby rozbieżnych interesów, dużo nam jeszcze brakuje. Pamiętaj, że USA wygrało ze Związkiem Radzieckim nie przy użyciu armat tylko przy użyciu dolarów. Wszyscy dookoła będą do nas tak długo przyjaźnie nastawieni, dopóki będzie to leżało w ich interesie (patrz: Jaques Chirac). (Wbrew pozorom - wszystko co napisałem jest na temat) ------------------------------------------------------------------------- Sformuowania "i jego banda" użyłem celowo, ponieważ w stosunku do atomskiego było używane dokładnie takie samo sformuowanie. Ja nie znam osobiście nikogo z forum, a z atomskim łączy mnie jedynie fragment poglądów. Jestem Ci wdzięczny, bo dobitnie udowodniłeś, że żadnych band na tym forum nie ma, a to było również moim celem. PS.W tym fragmencie przekonań to Ty i ja akurat tworzymy bandę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 04.04.03, 02:23 I tak oto nasz natchniony austriacki rodak Radca, skutecznie zmienil tory watku, mielac jezorem jak zwykle nie na temat, ale za to przyczepiajac wszedzie ladnie wygladajace, lecz smierdzace latki. Nie, nie, ja tu glosu zabierac nie bede bo .... nie musze, ale ukrocic bande atomskiego przeciez musze. Nodorf cala swoja "dzialalnoscia" forumowa udowadnia swoja teze o koniecznosci powrotu starych niemieckich ziem do germanskiej macierzy ale przeciez na to nalezy patrzyc z przymruzeniem oka, chlopcy sie bawia. Ale atomski i jego banda to ZAGROZENIE!!! Sb-becy, przyjaciele Humera, bejsbolowcy bijacy po mordach, MOWIMY IM DOSYC!!! A przy okazji i nie zaszkodzi przywalic lekarzom i prokuratorom. Ja tu sie moge doszukac tylko konsekwencji w jednym: nie kasa sie reki ktora karmi a przyszlo nam zyc i pracowac dla niemcow. Ispana, ktoremu sie wydaje, ze zycie to jedna wielka akcja marketingowa mozna pominac milczeniem jak i naszego nieopierzonego, kasliwego Zonca. Staralem sie Radco wyluszczyc problem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=5079547&a=5472795 jak widac nie zrozumiales. Ktos wyzej okreslil Twoja dzialalnosc w tym watku jako glupote i chwilami mam wrazenie, ze uzyl najlagodniejszego z mozliwych okreslen. Lokator ma racje twierdzac, ze o pewnych rzeczach sie nie dyskutuje chyba, ze dyskusja nazwiemy rozdeptanie butem wszy. Nie, nie jestem antyniemiecki (jak mozna byc wrogiem Wagnera, Bethowena i dziesiatkow innych wspanialych Niemcow) jestem wrogiem szczekajacych Nodorfow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 09:14 genuine44 napisał: > I tak oto nasz natchniony austriacki rodak Radca, skutecznie zmienil tory > watku, mielac jezorem jak zwykle nie na temat, ale za to przyczepiajac > wszedzie ladnie wygladajace, lecz smierdzace latki. > > Nie, nie, ja tu glosu zabierac nie bede bo .... nie musze, ale ukrocic bande > atomskiego przeciez musze. Nodorf cala swoja "dzialalnoscia" forumowa > udowadnia swoja teze o koniecznosci powrotu starych niemieckich ziem do > germanskiej macierzy ale przeciez na to nalezy patrzyc z przymruzeniem oka, > chlopcy sie bawia. Ale atomski i jego banda to ZAGROZENIE!!! Sb-becy, > przyjaciele Humera, bejsbolowcy bijacy po mordach, MOWIMY IM DOSYC!!! A przy > okazji i nie zaszkodzi przywalic lekarzom i prokuratorom. > > Ja tu sie moge doszukac tylko konsekwencji w jednym: nie kasa sie reki ktora > karmi a przyszlo nam zyc i pracowac dla niemcow. > > Ispana, ktoremu sie wydaje, ze zycie to jedna wielka akcja marketingowa mozna > pominac milczeniem jak i naszego nieopierzonego, kasliwego Zonca. > > Staralem sie Radco wyluszczyc problem > > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=54&w=5079547&a= > 5472795"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=54&w=50 > 79547&a=5472795</a> > jak widac nie zrozumiales. Ktos wyzej okreslil Twoja dzialalnosc w tym watku > jako glupote i chwilami mam wrazenie, ze uzyl najlagodniejszego z mozliwych > okreslen. > > Lokator ma racje twierdzac, ze o pewnych rzeczach sie nie dyskutuje chyba, ze > dyskusja nazwiemy rozdeptanie butem wszy. Nie, nie jestem antyniemiecki (jak > mozna byc wrogiem Wagnera, Bethowena i dziesiatkow innych wspanialych Niemcow) > jestem wrogiem szczekajacych Nodorfow. Przypomnij sobie słowa cygne skierowane do radcy. Żal mi, że nie potrafisz się wykazać odrobiną kreatywności i napisac czegoś innego niż atomski. Teraz to ty szczekasz. A właściwie poszczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: 04.04.03, 09:50 Gość portalu: ispan napisał(a): > Przypomnij sobie słowa cygne skierowane do radcy. Żal mi, że nie potrafisz > się wykazać odrobiną kreatywności i napisac czegoś innego niż atomski. > Teraz to ty szczekasz. A właściwie poszczekujesz. Atomski, cygne, genuine44, lokator. Wszyscy mówimy o ojczyźnie, szacunku dla prawa, polskiej racji stanu. Ty mówisz o szczekaniu. Niech to zestawienie naszych postaw posłuży za komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 10:10 lokator napisał: > > Atomski, cygne, genuine44, lokator. Wszyscy mówimy o ojczyźnie, szacunku dla > prawa, polskiej racji stanu. Ty mówisz o szczekaniu. > > Niech to zestawienie naszych postaw posłuży za komentarz. on tego nie rozumie i nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
radca zestawienie postaw 04.04.03, 13:40 lokator napisał: > Atomski, cygne, genuine44, lokator. Wszyscy mówimy o ojczyźnie, szacunku dla > prawa, polskiej racji stanu. Ty mówisz o szczekaniu. - o ojczyznie,szacunku dla prawa,polskiej racji stanu itd. - mowi kazdy z nas tutaj.Tylko ,ze sa osoby- ktore nie uznaja przemocy,obelg i wyzwisk. Sa rowniez i tacy -ktorzy chetnie " leja w morde " > Niech to zestawienie naszych postaw posłuży za komentarz. - wlasnie pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: zestawienie postaw IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 14:42 radca napisał: > - o ojczyznie,szacunku dla prawa,polskiej racji stanu itd. - mowi kazdy z nas > tutaj.Tylko ,ze sa osoby- ktore nie uznaja przemocy,obelg i wyzwisk. -paranoik normalnie : )))) > Sa rowniez i tacy -ktorzy chetnie " leja w morde " -są tez tacy co przyszli pouczac i nauczać a juz mniej rozmawiac na temat i w dodatku sami maja swoje za uszami pozdr atomski Odpowiedz Link Zgłoś
radca zestawienie postaw - 04.04.03, 14:48 Gość portalu: atomski napisał(a): > -są tez tacy co przyszli pouczac i nauczać a juz mniej rozmawiac na temat i w > dodatku sami maja swoje za uszami - i jeszcze wysylaja innych do podstawowki.Czy tam rowniez ucza "lac w morde " ? oj bo jesli tak - to moze przestan wysylac.Prosze Cie. > > pozdr > atomski - dzieki i rowniez Cie pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: zestawienie postaw - IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 15:41 radca napisał: > - i jeszcze wysylaja innych do podstawowki.Czy tam rowniez ucza "lac w morde " > oj bo jesli tak - to moze przestan wysylac.Prosze Cie. -gdyby chodzili do szkoły ,nie obok szkoły- nie byłoby wrecz takiej mozliwosci , zresztą akurat Nodorf ma duzo wieksza wiedze w tym temacie jak Ty ,czy Ispan . tak wiec zupełnie pokreciłeś intencje. nie ci do podstawówki i nie tych lać w pysk .co gorsza jedno z drugim ma tyle wspólnego co nic. no chyba ze sugerujesz ,iż lepiej byc analfabetą (uwaga dla Europejki - to nie jest wyraz na kogoś kto sadzi ortografy ,to wyraz o duzo szerszym znaczeniu ). chlopstwo w czasie branki też się dziwiło ,ze pan przyszedł z szablą,cos prawił niezrozumiale o ojczznie .Na wojne wołał ,bo wróg u bram . Skomplikowanie prawił ,a pole nieskoszone ... Zresztą gdyby chociaż pańszczyznę mniejszą ustalił .Niedobry pan . i robi do taego taką durnowatą minę nicnierozumiejącego co się wokół dzieje skrzywdzonego dziecka Utożsamiasz się ? mam powoli wrazenie ,ze z kurami szybciej by było . > - dzieki i rowniez Cie pozdrawiam > radca dzieki i równiez pozdrawiam atomski p.s. dyskusja na poziomie gdakanie to ciekawe przezycie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 09:10 lokator napisał: > Sformuowania "i jego banda" użyłem celowo, ponieważ w stosunku do atomskiego > było używane dokładnie takie samo sformuowanie. Ja nie znam osobiście nikogo z > forum, a z atomskim łączy mnie jedynie fragment poglądów. Jestem Ci wdzięczny, > bo dobitnie udowodniłeś, że żadnych band na tym forum nie ma, a to było również > > moim celem. > > > PS.W tym fragmencie przekonań to Ty i ja akurat tworzymy bandę ;-) Banda ujdzie. "atomskiego bandę" nazwałbym bardziej agrsywną sforą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sarc IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 09:34 daja sie zauwazyc narastajace objawy radcomanii choroba charakteryzuje sie tym, ze niewazne co wazne kto u pacjenta ispana pojawily sie atomowe wypryski, choroba zarazliwa ale uleczalna Odpowiedz Link Zgłoś
radca diagnozy modne ostatnio na forum 04.04.03, 13:43 Gość portalu: Ted® napisał(a): > daja sie zauwazyc narastajace objawy radcomanii > choroba charakteryzuje sie tym, ze niewazne co wazne kto > > u pacjenta ispana pojawily sie atomowe wypryski, choroba zarazliwa ale > uleczalna - Tedzie.... czyzbys i Ty " atomowym zwyczajem " stawial diagnozy ? :))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: diagnozy modne ostatnio na forum IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:48 radca napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > daja sie zauwazyc narastajace objawy radcomanii > > choroba charakteryzuje sie tym, ze niewazne co wazne kto > > > > u pacjenta ispana pojawily sie atomowe wypryski, choroba zarazliwa ale > > uleczalna > > - Tedzie.... czyzbys i Ty " atomowym zwyczajem " stawial diagnozy ? :))) > > radca tak, bo jestem medykiem to taka wprawka przed dzisiejszym dyzurem w pogotowiu Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: diagnozy modne ostatnio na forum 04.04.03, 13:52 Gość portalu: Ted® napisał(a): > tak, bo jestem medykiem > to taka wprawka przed dzisiejszym dyzurem w pogotowiu - " dobry zart - tynfa wart" radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: diagnozy modne ostatnio na forum IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 14:01 radca napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > tak, bo jestem medykiem > > to taka wprawka przed dzisiejszym dyzurem w pogotowiu > > - " dobry zart - tynfa wart" > > radca Tak, to bardzo wesołe. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 03:54 Uważam iz wielu z posrod nas przesadzilo w tym watku. Kazdego nerwy poniosły. Powinniście troche wyluzować. Ja rozumię forum daje anonimowośc ale bez przesady !!!!!!!!!!!! moze nadmiar adrenalinki byscie sporzytkowali oddajac krew. od tczych dysput jeszcze nikt nie zostal uratowany a oddajac krew jak najbardziej. tak wiec prosze dekalrujcie sie ivica@gazeta.pl pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 09:43 ispana poniosły ambicje ,dostał po dupie a teraz gryzie : ))) to o czym podyskutujemy ispanie w wątku historycznym jak ty zielonego pojęcia nie masz o uwarunkowaniach historycznych tego kraju ? może o przeprowadzce do Nowego Yorku ? To chyba najbardziej kosmopolityczne miejsce na globie . Warszawa może byc za ciasna ,tam było getto . Uciekaj do NY bo się udusisz w tym kraju kosmopolityczny ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 09:55 Gość portalu: atomski napisał(a): > ispana poniosły ambicje ,dostał po dupie a teraz gryzie : ))) > to o czym podyskutujemy ispanie w wątku historycznym jak ty zielonego pojęcia > nie masz o uwarunkowaniach historycznych tego kraju ? > > może o przeprowadzce do Nowego Yorku ? To chyba najbardziej kosmopolityczne > miejsce na globie . Warszawa może byc za ciasna ,tam było getto . > Uciekaj do NY bo się udusisz w tym kraju kosmopolityczny ........ Co chwilę wystawiasz sobie złą laurkę. Fe! Fe! Z toba dyskutować? Jaja sobie robisz??? Z Kwiatkowskim - pampersem chcesz dyskutować? Głupim i niedouczonym, którego miejsce jest w pierwszym rzędzie podstawówki??? Nie śmiem nawet startować do jaśnie pana tonącego w swojej mądrości i nieomylności. Daj po ryju! Już!!! To twoja domena... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 10:28 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: atomski napisał(a): > > > Uciekaj do NY bo się udusisz w tym kraju kosmopolityczny ........ > > > Daj po ryju! Już!!! > To twoja domena... > ;((( > Różnica między mną i atomskim jest taka, że ja zadaję oszczędne, acz głębokie pchnięcia, a atomski swoją szabelką robi dużo furkotu. Bierze duży zamach i rąbie z całych sił, ale najważniejsze jest to, że nie są to razy dawane na oślep. Atomski ustawia się w dobrą stronę. Ciekawa rzecz: to dla mnie Radca jest głupcem (co napisałem wyżej i uzasadniłem), ale moja wypowiedź nie spotkałą się z żadnym odzewem! Widocznie cios był celny i bezdyskusyjnie słuszny. A może Radca nie wdaje się w ostre polemiki ze mną bo mnie nie zna? Atomskiego widział i się nie boi, a starcia ze mną unika, bo jest tchórzem i zdaje sobie sprawę z tego, że własna medialność go przerosła? A wobec razów atomskiego stosuje on i inni taką taktykę: atomski solidnym machem rozłupuje czerep na pół i co słyszy? "Trafiłeś celnie"? Nie. "Masz rację"? Nie. "Twoje argumenty są bardzo mocne"? Nie. Co słyszą atomski i wszyscy obserwatorzy? Słyszą: "Nie wolno brać takiego dużego zamachu!!!!!!" Po prostu nie na temat. Ispanie, jeżeli sądzisz, że poglądy atomskiego dotyczące Twojej osoby są jedynie jednostkowym wybrykiem to się mylisz. Ja też uważam, że Twój kosmopolityzm zaczyna być obraźliwy. Tyle tylko, że ubieram to w inną formę. Odpowiedz Link Zgłoś
radca o wyrazeniu ; " banda atomskiego " 04.04.03, 12:56 Czesto sie pojawia okreslenie "banda atomskiego ".Ciekawy jestem - kto tak nazwal i skad to kreslenie sie wzielo ? Ja nigdy tak nie okreslalem,lecz czesto sie to pojawia w skierowanych do mnie postach. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne o lokatorze... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:00 lokator napisał: > > ;((( > > > Ciekawa rzecz: to dla mnie Radca jest głupcem (co napisałem wyżej i uzasadniłem), ale moja wypowiedź nie spotkałą się z żadnym odzewem! Widocznie cios był celny i bezdyskusyjnie słuszny. A może Radca nie wdaje się w ostre polemiki ze mną bo mnie nie zna? Z "ust" mi to wyjąłes lokatorze, mnie to juz zastanawia od kilku dni. Nodorfa nazwałes chamskim akwizytorem, małą dokuczliwą wszą i co? Też nic. Odniósł się do Ciebie wręcz z sympatią, z nadzieją na dialog, który z Tobą jest możliwy. Nie moge nie wspomnieć chocby naszego młodego zonca, któremu krytyki nie szczędziłes, nie dość, że się nie obraził to jeszcze złożył Ci hołd. Wczoraj jak obserwowałam popisy radcy i jego drużyny, nie mogłam się nadziwić , że nie zareagował na słowo "głupiec", które jest bardzo obraźliwe. To, że Cię nie zna to nie jest argument. Mnie też nikt nie zna, ani ja nikogo, przeciez nie obraziłam radcy, a jak jestem atakowana, przez przybocznego ispana przede wszystkim. Wychodzi na to, że co niektórzy maja alergię na atomskiego i im kto bardziej obstaje za tym co on mówi, tym większym jest wrogiem. > Ispanie, jeżeli sądzisz, że poglądy atomskiego dotyczące Twojej osoby są > jedynie jednostkowym wybrykiem to się mylisz. Ja też uważam, że Twój > kosmopolityzm zaczyna być obraźliwy. Tyle tylko, że ubieram to w inną formę. ....formę, która wierzę, że do ispana dotrze, ale w stosunku do innych "dyżurny" zwrot atomskiego długo jeszcze będzie aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: 04.04.03, 13:25 Gość portalu: cygne napisał(a): > Wczoraj jak obserwowałam popisy radcy i jego drużyny, nie mogłam się > nadziwić , > że nie zareagował na słowo "głupiec", które jest bardzo obraźliwe. Tu się z Tobą nie zgodzę. Nie uważam, że słowo "głupiec" jest obraźliwe, gdyby tak było użyłbym innego, równie dosadnego. Celowo nie napisałem "głupek", "dureń", "idiota", "palant", "debil", czy też wyjątkowo wulgarnie np. "ryży chuj", ale użyłem wysmakowanego słowa "głupiec", które z samego założenia nie miało Radcy obrażać, ale nim wstrząsnąć. Inna sprawa, że po Radcy to spłynęło. Nie słowo oczywiście, tylko przesłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:52 lokator napisał: > Gość portalu: cygne napisał(a): > > > > Tu się z Tobą nie zgodzę. Nie uważam, że słowo "głupiec" jest obraźliwe, gdyby > tak było użyłbym innego, równie dosadnego. Celowo nie > napisałem "głupek", "dureń", "idiota", "palant", "debil", czy też wyjątkowo > wulgarnie np. "ryży chuj", ale użyłem wysmakowanego słowa "głupiec", które z > samego założenia nie miało Radcy obrażać, ale nim wstrząsnąć. > Inna sprawa, że po Radcy to spłynęło. Nie słowo oczywiście, tylko przesłanie. Oprócz "ryżego,.." które to wyrażenie raczej o Tobie świadczyłoby źle z racji swej wulgarności, wszystkie pozostałe można postawic w jednym rzędzie. Nie zarzucam Ci, że chciałeś radcę obrazić. Widocznie ja mam bardziej wyostrzony smak językowy, bo z podanych przez Ciebie mną słowo "głupiec" (w rodz.żeń) wstrząsnęłoby najbardziej. Poczułabym się obrażona bardzo. Słowa dureń, czy idiota używa się często przy okazji różnych zachowań, natomiast "głupiec" określa człowieka "całościowo". Tak myślę, ale oczywiście mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski rachunki vat rozdaję IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:43 Radca : „Czesto sie pojawia okreslenie "banda atomskiego ".Ciekawy jestem - kto tak nazwal i skad to kreslenie sie wzielo ? „ -Często i coraz częściej daje się słyszeć ,że Radca to głupiec. Ciekawy jestem – kto tak nazwał i skąd to określenie się wzięło ? Ispan : : Zauważyłeś, że "wasza" banda ma monopol na rację? Zauważyłeś, że ci którzy sie z toba/atomskim/cygne nie zgadzają są przez was traktowani dokładnie tak samo jak traktujecie nodorfa?” -Tyle tołkowania ,literek wystukanych i płonnych nadziei Lokatora na to ,że nie ma band ... a tu ispan na koniec z takim czymś . Fuj . Naprawdę jak się nie nic mądrego w temacie do powiedzenia ,to lepiej się nie odzywać .Nastepny kolo przyszedł żale wylewać na atomskiego ... Twój problem ,ispanie polegana tym ,ze wierzysz w to ,ze zawsze masz rację . Zabierasz głos na kazdy temat . Normalnie Leonardo Da Vinci się znalazł : )) Owszem piszesz,ze tak nie jest .Tylko co z tego ? Tymczasem są tematy o których zielonego pojęcia nie masz i liczysz jedynie na to ,ze sobie popyskujesz i dla świętego spokoju inni Ci ustapią .Jak nie ustępują ,zaczyna się pieśń o nietolerancyjności ,monopolu na wiedzę itp głupotki . Problem w tym tez ,ze jedynym kompromisem uznawanym przez Ispana jest taki który przyznaje mu rację .Marketingowe podejscie da się zastosować bowiem do każdego tematu (wg ispana ) : )) Moja przewaga nad Tobą chłoptasiu polega przede wszystkim ,ze jak już zabiorę głos w jakiej sprawie to mam ku temu solidne fundamenty . Nie ,jakieś tam profesjonalne ,ale nie tak mizerne jak Twoje by zaczynać dyskusję Nie zaczynam pieprzenia po próznicy dla pieprzenia po próżnicy na kazdy temat . Zwykle wiąże się to jednak z przekazaniem solidnej porcji wiedzy ,którą zawsze można zapożyczyć ,podszlifować czy –jak się pomylę - sprostować . Stąd też coś co ty postrzegasz u innych jako monopol na wiedzę , rację ,jest po prostu poparte tym ,ze ktoś coś przezył , zgłębił temat . Same pyskówki o podłożu kosmopolityczno -marketingowym to trochę za mało na mnie. Cóz ja ? Ja po setce bzdur pisanych przez Nodorfa ,setce bzdur pisanych na mój temat pisanych przez Radcę ,setce kąsań zupełnie nie merytorycznych ispana – standardowo wykazuję oznaki znudzenia . To nie jest poziom polemiki na którym mi zalezy ,a jej natrętcto powoduje ,ze traktuję ... Traktuje oponenta jak niechcianego natręta . Jeżeli zaskoczysz mnie jakąkolwiek wiedzą w jakimkolwiek temacie ,to zapewniam ,ze się poprawię . Na razie jesteś dla tak powaznym dyskutantem jak pijaczek pod budką z tym napojem . Jeżeli masz wrażenie ,ze mój poziom opada ,to miej świadomość ,ze go dostosowuję do Twojego . A o to kolejny przykład dlaczego : „Banda ujdzie. "atomskiego bandę" nazwałbym bardziej agrsywną sforą:) : Gdybys znowu zasłaniał się ,ze to żart te swoje uśmieszki na końcu to wiedz ,ze nie sprawi mi żadnego problemu nazwanie Cie brzydko i potem roześmianie się w twarz . Odpowiedz Link Zgłoś
radca bilet w jedna strone 04.04.03, 13:47 Gość portalu: atomski napisał(a): > ispana poniosły ambicje ,dostał po dupie a teraz gryzie : ))) - ciekawe stwierdzenie,hm... > to o czym podyskutujemy ispanie w wątku historycznym jak ty zielonego pojęcia > nie masz o uwarunkowaniach historycznych tego kraju ? - i znowu odsylanie do podstawowki ? > może o przeprowadzce do Nowego Yorku ? To chyba najbardziej kosmopolityczne > miejsce na globie . Warszawa może byc za ciasna ,tam było getto . > Uciekaj do NY bo się udusisz w tym kraju kosmopolityczny ........ - "bilet w jedna strone " ? Powroty do przeszlosci ? Tak bylo w naszym kraju. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® ble fuj IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 15:57 www.alpaga.republika.pl/12.gif Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: bilet w jedna strone 04.04.03, 16:30 > - ciekawe stwierdzenie,hm... Wlasnie, hm.. > > - i znowu odsylanie do podstawowki ? Histori mozna sie poduczyc bez podstawowki. Trzeba chciec. > Powroty do przeszlosci ? Tak bylo w naszym kraju. Bylo, bylo. Byli tez tacy co gineli bo nie lubili zyc w Brombergu ale zeby to zrozumiec trzeba troche pomyslec a niektorzy z tym maja problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Pijaństwo lekarzy? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 16:19 Radco, gdzie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Pijaństwo lekarzy? 04.04.03, 16:32 > > Radco, gdzie jesteś? Daj mu spokoj. Wlasnie odkryl, ze atomski to zaden architekt tylko lekarz wojskowy lubiacy piwo a jego zona prokurator wojskowy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARUCH Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 17:32 Re: sprostowanie Autor: Gość: cygne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl Data: 01-04-2003 13:20 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: TedR napisał(a): > to nie jest gazeta niemiecka > to nie jest gazeta amerykanska > to jest gazeta zydowska, a poniewaz wiekszosc wlascicieli ma polskie > obywatelstwo: jest to gazeta wybiorczo polska (pozdrowienia dla karpia;) To, że gazeta jest żydowska (niestety) wszyscy wiemy, ale rzecz jasna nie zaszkodzi przypominać od czasu do czasu. (jutro mogę napisać to samo, po kubek się nie wybieram..) CIĄG DALSZY "RE" LOKATORA Autor: Gość: atomski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl Data: 31-03-2003 13:44 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Polacy nie chcą inwestować w coś co zabiorą po remoncie Żydzi ,a przed remontem Żydzi nie bardzo chcą Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu Autor: Gość: atomski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl Data: 04-04-2003 09:43 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- to o czym podyskutujemy ispanie w wątku historycznym jak ty zielonego pojęcia nie masz o uwarunkowaniach historycznych tego kraju ? może o przeprowadzce do Nowego Yorku ? To chyba najbardziej kosmopolityczne miejsce na globie . Warszawa może byc za ciasna ,tam było getto . Uciekaj do NY bo się udusisz w tym kraju kosmopolityczny ........ ANTYSEMITYZM PFUJ PFUJ PFUJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 17:41 Jakiś warszawski Bydziak? Ej, uważaj, bo zarzucą Ci nadmierny kosmopolityzm! "Ja = patrzący z góry kosmopolita" Nie do końca jestem pewien skąd to się wzięło:((( Hehe! Ale przynajmniej dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARUCH Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 17:42 . Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu lokator 04-04-2003 10:28 odpowiedz na list odpowiedz cytując Różnica między mną i atomskim jest taka, że ja zadaję oszczędne, acz głębokie pchnięcia, a atomski swoją szabelką robi dużo furkotu. . rachunki vat rozdaję adres: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl Gość: atomski 04-04-2003 13:43 odpowiedz na list odpowiedz cytując Moja przewaga nad Tobą chłoptasiu polega przede wszystkim ,ze jak już zabiorę głos w jakiej sprawie to mam ku temu solidne fundamenty . PYSZALKI PFUJ PFUJ PFUJ!!! SOLIDNE FUNDAMENTY TO LANIE PO MORDZIE ANTYSEMITO? UWAZAJ ZEBY MOJA GMINA NIE WYSTAWILA CI RACHUNKU ZA GAZ Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 18:05 > ANTYSEMITO? Wow, to juz teraz bez zartow widze. Pomoc przybyla Ispanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 18:09 genuine44 napisał: > > > ANTYSEMITO? > > Wow, to juz teraz bez zartow widze. Pomoc przybyla Ispanie? Cały ty:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 18:47 > Cały ty:(((( Rzeczywiscie sporo masz do powiedzenia. (ty pisze sie Ty - ale Ty tego nie zrozumiesz i tak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARUCH Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 17:53 . Re: O Katowicach, a jakby też o Bydgoszczy lokator 03-04-2003 11:45 odpowiedz na list odpowiedz cytując gdy Niemcy przyjdą, aby zabrać mi dom, nie będę dyskutował o wirtualnym, czy prawdziwym "laniu w pysk" tylko pójdę i będę ich zabijał. JUZ SIE CIEBIE WSZYSCY BOJA JESTESCIE W KOLEJCE NASTEPNI PO IRAKU forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5038403&a=5472592 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARUCH Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 17:59 . Re: lokator 04-04-2003 09:50 odpowiedz na list odpowiedz cytując Atomski, cygne, genuine44, lokator. Wszyscy mówimy o ojczyźnie, szacunku dla prawa, polskiej racji stanu. SZAJBA WAM ODBILA ??? ZANIM ODWIOZA WAS DO CZUBKOW ZMOWCIE PACIOREK ZA OJCA RYDZYKA Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 18:16 Gość portalu: BARUCH napisał(a): Czy mógłbyś napisać o co Ci chodzi? Z tego co wyżej przeczytałem nie wynika żadna myśl przewodnia Twoich postów. Postanowiłeś dolać trochę swojego bełkotu? Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: O Katowicach, a jakby też o Brombergu 04.04.03, 18:35 > żadna myśl przewodnia Twoich postów. Postanowiłeś dolać trochę swojego bełkotu? Wlasnie o to chodzi. Belkot skutecznie zaciemnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Mały Berlin - to brzmi dumnie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 19:50 Go West, Young Brombergers. Autor: nodorf@NOSPAM.gazeta.pl Data: 03-02-2003 15:46 Bydgoszczanie, krajanie moi kochani, dajcie sobie spokój z zabieganiem o względy Torunia. Przecież oni nas nienawidzą i zawsze już tak pozostanie. Szanuję to uczucie, a gdybym był torunianinem, to nawet bym je rozumiał. Kuj- pom. jest nadwiślańską Palestyną. Niech każdy idzie w swoją stronę, bo w przeciwnym wypadku wybuchnie tu kiedyś intifada. Klasyczne zderzenie cywilizacji: oni są z "małego Wilna", my z "małego Berlina". Nie po to nosimy takie dumne miano, żeby teraz grzęznąć w bagnie operetkowego pojednania. Nasze słońce zawsze świeciło na Zachodzie: budujmy autostrady, rozwijajmy drogi wodne i połączenia lotnicze z Niemcami. Tam spoczywa nasze przeznaczenie. Go West, Young Brombergers. - nodorf, 03-02-2003 15:46 Ponieważ dyskusja coraz bardziej przypomina karczemną kłótnię proponuję ją zakończyć . Autor wątku od jakiegoś czasu nie bierze udziału w dyskusji, więc nie ma drugiej strony w sporze. Przepychanki słowne z radcą odbiegają zupełnie od głównego tematu wątku, nie ma sensu ich kontynuować. Otrzymaliśmy porcję postów ze stolicy, nie bardzo wiadomo w jakim celu, swoje wypowiedzi wszyscy znamy, niemniej jednak powinniśmy podziękować za włożony trud i zainteresowanie naszym forum. Znalazłam taki ładny kawałek autorstwa Nodorfa. Jako torunianka przytaczam go tymbardziej chętnie, poniewaz traktuje również o naszej bydg-toruńskiej przyjaźni. Może być zatem doskonałym materiałem na zakończenie wątku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Mały Berlin - to brzmi dumnie IP: *.finako.pl 05.04.03, 12:40 loooojojojojoj!!!! ale tu syff napierdalanka na maxa klassika nic nowego przestancie dupe nodorfowi obrabiac i tak was nie czyta od czwartku posuwa panienki w berlinie ech ludziska cos wam powiem kiedysmy z nadorfem i innymi ziomkami w pabie bromberg gawedzili przy browarku o przyszlej bidgoszczy nodorf byl jedyny co to chcial zeby w autonomicznym brombergu polska mniejszosc miala cos do powiedzenia chcial dyskutowac konsultowac he he he no to chyba wybije sobie z glowy jak poczyta atoma oszoloma histeryczna babe lokatora zludzenia oraz sentymenty wszelkie my tam od poczatku bylismy za tym zeby spoko swoje robic jak dotad po cichu i zbednego rozglosu i nie produkowac sie na zadnym forum bo kto to kurwa tutaj doceni no iw yszlo wreszcie na nasze 200 posta strzelilem a pierwszy raz na forum a nodorf tu tyle skrobal i nigdy nie doczekal jaja normalne Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Mały Berlin - to brzmi dumnie 12.04.03, 00:15 Gość portalu: hubert napisał(a): > loooojojojojoj!!!! ale tu syff napierdalanka na maxa klassika nic > nowego przestancie dupe nodorfowi obrabiac i tak was nie czyta od czwartku > posuwa panienki w berlinie > ech ludziska cos wam powiem kiedysmy z nadorfem i innymi ziomkami w pabie > > bromberg gawedzili przy browarku o przyszlej bidgoszczy nodorf byl jedyny > co to chcial zeby w autonomicznym brombergu polska mniejszosc miala cos do > powiedzenia chcial dyskutowac konsultowac he he he no to chyba wybije sobie > z glowy jak poczyta atoma oszoloma histeryczna babe lokatora zludzenia oraz > sentymenty wszelkie my tam od poczatku bylismy za tym zeby spoko swoje robic > > jak dotad po cichu i zbednego rozglosu i nie produkowac sie na zadnym forum bo > > kto to kurwa tutaj doceni no iw yszlo wreszcie na nasze 200 posta > strzelilem a pierwszy raz na forum a nodorf tu tyle skrobal i nigdy nie > doczekal jaja normalne Zniknąłeś kolego? Czy można do Ciebie pisać na ten adres? www.finako.pl/ofert/ofe.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Mały Berlin - to brzmi dumnie 13.04.03, 12:56 tropiciel alerzystow i prowokatorow pozdraiwa kolege :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Mały Berlin - to brzmi dumnie 13.04.03, 12:56 tropiciel alerzystow i prowokatorow pozdraiwa kolege :)))) Odpowiedz Link Zgłoś