Dodaj do ulubionych

Produkcja TV firmy Jard

IP: router:* / 10.102.3.* 02.03.03, 13:27
Dziś oglądałem "program" o Unii Europejskiej zrobiony przez tą firmę. Całość
prowadził nijaki Maciek Malinowski były robotnik "Fadomu". Żenujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: darth Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 14:18
      zenujace bo o Unii, że robotnik były czy że Fadomu?
      • Gość: roy Re: Produkcja TV firmy Jard IP: router:* / 10.102.3.* 02.03.03, 17:06
        Gość portalu: darth napisał(a):

> zenujace bo o Unii, że robotnik były czy że Fadomu?

Żenujący był sposób prowadzenia. Jak się nie wie o czym się dyskutuje to się
        nie zabiera glosu.
        • kartofla Re: Produkcja TV firmy Jard 02.03.03, 17:14
          Nie chce bronic prowadzacego, bo nie widzialam, ale jak znam gust pana
          inzyniera, to kazal cos tam pogadac, zeby bylo widac turkus w tle, albo napis
          Jard. A o czym i z kim sie gada to pewnie nie mialo znaczenia! :)
    • Gość: zorro Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.136.251.* 02.03.03, 19:18
      zarówno radio jak i tv jard powstały chyba tylko po to żeby reklamować jakieś
      placki czy zapiekanki wytwarzane w knajpach dziemiana. do tych reklam "dorabia"
      się potem jakiś program, obojętnie jaki i obojętnie o czym. sytuacja odwrotna
      niż w innych ,leprzych stacjach rtv. nie dziwmy się potem poziomowi produkcji
      jardu. nie wiadomo zresztą czy ludzie robiący te programy mają odpowiedni
      sprzęt i "motywację" finansową.
    • Gość: Zenek Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.arbornet.org 03.03.03, 00:17
      Gosc portalu: roy napisal/(a):

> Dzis ogladal/em "program" o Unii Europejskiej zrobiony przez ta firme. Cal/osc
      > prowadzil/ nijaki Maciek Malinowski byl/y robotnik "Fadomu". Zenujace.

On nazywa sie Zdzisiek a nie Maciek. Zdzislaw Malinowski. Kretyn do kwadratu. Notowany przez policje
    • Gość: kg Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.205.214.* 03.03.03, 18:57
      Witam,

Nie rozumiem jednej rzeczy - po co osoby, ktore tak bardzo smieja sie z firmy
      Jard - namietnie ogladaja jej telewizje i sluchaja radia. Wiedza kto o ktorej
      wystepowal, co mowil, co powiedzial glupiego a co smiesznego...
      Zwracaja nawet uwage na takie szczegoly jak Turkus czy napis Jard w tle.

Proponuje zlozenie wniosku o wydanie koncesji do krajowej Rady, zainwestowanie
      kilkuset tysiecy w sprzet, biura, ludzi, i pokazanie na co bedzie stac - osoby
      krytykujace.

Nie zapominajmy, ze zyjemy w trudnych czasach i kazdy ma swoje metody na
      dzialanie i zarabianie kasy - bo o to tu chodzi.

Mala dygresja - p. Dziemian jezdzi leksusem, a wiekszosc ktorzy go tu pouczaja
      jak ma robic biznes - nie ma wogole samochodu. p. Dziemian - jest wlascicielem
      6 hoteli - a wiekszosci nie stac na wynajecie dobrego mieszkania.

Kto tu kogo ma pouczac Panowie i Panie?

• Gość: Telesfor Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.arbornet.org 03.03.03, 20:14
        Gosc portalu: kg napisal/(a):

> Witam,
        >
        > Nie rozumiem jednej rzeczy - po co osoby, ktore tak bardzo smieja sie z firmy
        > Jard - namietnie ogladaja jej telewizje i sluchaja radia. Wiedza kto o ktorej
        > wystepowal, co mowil, co powiedzial glupiego a co smiesznego...
        > Zwracaja nawet uwage na takie szczegoly jak Turkus czy napis Jard w tle.
        >
        > Proponuje zlozenie wniosku o wydanie koncesji do krajowej Rady, zainwestowanie
        > kilkuset tysiecy w sprzet, biura, ludzi, i pokazanie na co bedzie stac - osoby
        > krytykujace.
        >
        > Nie zapominajmy, ze zyjemy w trudnych czasach i kazdy ma swoje metody na
        > dzialanie i zarabianie kasy - bo o to tu chodzi.
        >
        > Mala dygresja - p. Dziemian jezdzi leksusem, a wiekszosc ktorzy go tu pouczaja
        > jak ma robic biznes - nie ma wogole samochodu. p. Dziemian - jest wlascicielem
        > 6 hoteli - a wiekszosci nie stac na wynajecie dobrego mieszkania.
        >
        > Kto tu kogo ma pouczac Panowie i Panie?
        > A nie zastanawiales sie nigdy skad ten leksus i 6 hoteli? A moze to Ty jestes tym jedynym, ktory u Dziemiana dorobil sie dobrego samochodu i ladnego mieszkania?Kup se do tego mieszkania duze lustro i codziennie tam zagladaj, po jakims czasie powinienes zrozumiec, gdzie Twoje miejsce...
        >
        >
      • dkobrynska Re: Produkcja TV firmy Jard 06.03.03, 17:43
        Gość portalu: kg napisał(a):

> Witam,
        >
        > Nie rozumiem jednej rzeczy - po co osoby, ktore tak bardzo smieja sie z
        firmy
        > Jard - namietnie ogladaja jej telewizje i sluchaja radia. Wiedza kto o
        ktorej
        > wystepowal, co mowil, co powiedzial glupiego a co smiesznego...
        > Zwracaja nawet uwage na takie szczegoly jak Turkus czy napis Jard w tle.
        >
        > Proponuje zlozenie wniosku o wydanie koncesji do krajowej Rady,
        zainwestowanie
        > kilkuset tysiecy w sprzet, biura, ludzi, i pokazanie na co bedzie stac -
        osoby
        > krytykujace.
        >
        > Nie zapominajmy, ze zyjemy w trudnych czasach i kazdy ma swoje metody na
        > dzialanie i zarabianie kasy - bo o to tu chodzi.
        >
        > Mala dygresja - p. Dziemian jezdzi leksusem, a wiekszosc ktorzy go tu
        pouczaja
        > jak ma robic biznes - nie ma wogole samochodu. p. Dziemian - jest
        wlascicielem
        > 6 hoteli - a wiekszosci nie stac na wynajecie dobrego mieszkania.
        >
        > Kto tu kogo ma pouczac Panowie i Panie?
        >
        >
        >
        hmmm... ja też nie rozumiem, Dziemian faktycznie jeździ Lexusem, ale chyba z
        15-letnim i to w dodatq kupionym w komisie za marne grosze - nikt go wczesniej
        brac nie chcial, bo elektronika niby kodem zabezpieczona...poza tym chcialbym
        sie dowiedziec, kto kryje sie pod kg? jakis kilogram, a moze ma np na imie
        Konrad?? kto to wie?? i jeszcze jedno. Do tej pory sądziłam, że Dziemian ma na
        imię J. (Jarosław), a nie P. Dziemian... a propos - jest w b-stocku
        częstotliwość do wzięcia - kto się łapie??
        dominika
    • Gość: zorro Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.136.69.* 03.03.03, 20:32
      dziemian niech sobie jezdzi czym chce, ja jezdze autem kilkq razy tanszym, niz
      lexus.no chyba ze radio jard jest radiem ludzi jezdzacych czyma lepszym niz
      lexus.. SZĘŚC BOZE 1

SORRY JA JEZDZĘ TYLKO TOYOTA (BOZE I DZIEMIAN WYBACZ)I CHYBA NIE ZASŁŁUZYŁEM
      ŻEBY SŁUCHAC L.S. DZIEMIANA.
      PS
      OJEDZENIU Z JAGO ŚW,KNAJPY NAWET NIE MYŚLĘ
      • Gość: pmp Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.205.214.* 04.03.03, 10:21
        Ja tam jezdze Ikarusem... a do Dziemiana i jego Leksusa nic nie mam, haruje jak
        wół przez całe życie to mu sie należy jeszcze lepszy wóz... a to czym kto
        jezdzi i co kto ma jest chyba mało istotne, natomiast jesli chodzi o jego
        wszystkie radia i telewizje to chyba mozna bylo sie juz przyzwyczaic do
        Jardowskiegio stylu przez kilka lat dzialalnosci radia.... z roku na rok jest
        coraz bardziej popularne a jego poziom niczym nie odbiega od idiotycznych
        seriali czy biesiad puszczanych w telewizji... bo czy nie tego pragną masy?? -
        własnie tego - a dowodem na to sa pieniadze ktore Pan J.D. na tym całym
        chłamie zarabia.
        Wiec jesli komus sie nie podoba niech wrzuci sobie inne, radio, inna telewizje
        albo najlepiej przeprowadzi sie z Poski "B" w inne miejsce... zobaczymy jak tam
        sobie poradzi wielki mędzrzec z kresów wschodnich, zycze powodzenia!!!

• Gość: Jan Wolt Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 80.51.58.* 09.03.03, 09:54
          Gość portalu: pmp napisał(a):

> Ja tam jezdze Ikarusem... a do Dziemiana i jego Leksusa nic nie mam, haruje
          jak
          >
          > wół przez całe życie to mu sie należy jeszcze lepszy wóz... a to czym kto
          > jezdzi i co kto ma jest chyba mało istotne, natomiast jesli chodzi o jego
          > wszystkie radia i telewizje to chyba mozna bylo sie juz przyzwyczaic do
          > Jardowskiegio stylu przez kilka lat dzialalnosci radia.... z roku na rok jest
          > coraz bardziej popularne a jego poziom niczym nie odbiega od idiotycznych
          > seriali czy biesiad puszczanych w telewizji... bo czy nie tego pragną masy?? -

> własnie tego - a dowodem na to sa pieniadze ktore Pan J.D. na tym całym
          > chłamie zarabia.
          > Wiec jesli komus sie nie podoba niech wrzuci sobie inne, radio, inna
          telewizje
          >
          > albo najlepiej przeprowadzi sie z Poski "B" w inne miejsce... zobaczymy jak
          tam
          >
          > sobie poradzi wielki mędzrzec z kresów wschodnich, zycze powodzenia!!!

W domu przez myśl by mi nie przeszło, żeby włączać tą żenadę. Niestety czasem
          jestem ZMUSZONY do słuchania, będąc np. na zakupach w Central Parku czy innym
          sklepie, gdzie ekspedientki namiętnie katują tym klientów. Ciekawe, czy szef
          radia PIARD im za to płaci ?
    • Gość: Gość portalu: gość portalu Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.205.214.* 04.03.03, 10:53
      Bardzo dziekuję za zwrócenie uwagi na moja skromną osobę, rzeczywiście
      pracowałem w PPEB FADOM , niestety odszedłem w roku 1991. To bardzo budujące
      ,że ktoś zwrócił uwagę na moją przeszłośc, mam nadzieję, że mój przykład
      pozwoli innym na uwierzenie, że wytrwałą pracą i nieustannym kształceniem się
      można osiągnąc wiele. W moim przypadku jest to stanowisko Dyrektorem d/s
      Marketingu&Turystyki, a mam zamiar nadal sukcesywnie się rozwijać, czego życzę
      autorowi tego listu.
      Zdzisław Malinowski / Maciek
      • Gość: roy Re: Produkcja TV firmy Jard IP: router:* / 10.102.3.* 04.03.03, 11:06
        Gość portalu: Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Bardzo dziekuję za zwrócenie uwagi na moja skromną osobę, rzeczywiście
        > pracowałem w PPEB FADOM , niestety odszedłem w roku 1991. To bardzo budujące
        > ,że ktoś zwrócił uwagę na moją przeszłośc, mam nadzieję, że mój przykład
        > pozwoli innym na uwierzenie, że wytrwałą pracą i nieustannym kształceniem się
        > można osiągnąc wiele. W moim przypadku jest to stanowisko Dyrektorem d/s
        > Marketingu&Turystyki, a mam zamiar nadal sukcesywnie się rozwijać, czego
        życzę
        > autorowi tego listu.
        > Zdzisław Malinowski / Maciek

Jako osoba publiczna występująca w TV budzisz pewne zainteresowanie. Co mial na
        myśli Zenek mówiąc o twoim notowaniu na policji?
        • Gość: Zdzislaw Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.205.214.* 04.03.03, 13:25

> > Zdzisław Malinowski / Maciek
          >
          > *****************************************************
          > Jako osoba publiczna występująca w TV budzisz pewne zainteresowanie. Co mial
          na
          >
          > myśli Zenek mówiąc o twoim notowaniu na policji?

Tego dokladnie nie wiem, ponieważ, pracowalem w 1992 roku w hotelu Lesny jako
          ochrona restauracji i hotelu oraz bylem swiadkiem w kilku sprawach zwiazanych
          z tą pracą.Zostałem wciągniety w jedną z tych spraw, ale nie zostalem ukarany,
          wiec może chodzi o to, ale myślę raczej, że "Zenek" posiada swoje plany,
          których nie może zrealizować i przelewa frustracje na inne osoby, widocznie
          uważa , że jest lepszy ode mnie, kto wie może tak rzeczywiscie jest.

Z.M.
          • Gość: roy Do: kg, pmp, gościa portalu IP: router:* / 10.102.3.* 04.03.03, 13:50
            Nadajecie z tego samego adresu:IP 195.205.214. Piszecie z kompa swojego szefa
            na jego polecenie? A może to ty Maciek jako {pfu} dyrektor wszystko płodzisz?
            Nieladnie.

• Gość: zdzislaw Re: Do: kg, pmp, gościa portalu IP: 195.205.214.* 04.03.03, 14:12
              Gość portalu: roy napisał(a):

> Nadajecie z tego samego adresu:IP 195.205.214. Piszecie z kompa swojego
              szefa
              > na jego polecenie? A może to ty Maciek jako {pfu} dyrektor wszystko
              płodzisz?
              > Nieladnie.
              >

Teraz wiem , że mam do czynienia z osobą, która mnie zna osobiście, wszelkie
              uwagi proszę kierowac na mój adres e-mail : biuro@jard.pl , wszelka
              korespondencja "mailowa" trafia na mój komputer osobisty w firmie JARD, poza
              tym miałem nadzieję na ciekawą wyminę zdań na temat tego co zrobiłem, a
              nie "spowiedź". Nadmieniam, że pierwszy raz występowałem w TV ,ze swoja
              autorską audycją. Myslałe, również, że otrzymam kilka ciekawych propozycji jak
              to zrobić inaczej, a otrzymałem tylko jakies bezosobowe uwagi, więc dziekuje
              za nie i kończę spotkanie.
              Zdzisław Malinowski
              • Gość: roy Re: Do: kg, pmp, gościa portalu IP: router:* / 10.102.3.* 04.03.03, 16:09
                Gość portalu: zdzislaw napisał(a):

> Gość portalu: roy napisał(a):
                >
                > > Nadajecie z tego samego adresu:IP 195.205.214. Piszecie z kompa swojego
                > szefa
                > > na jego polecenie? A może to ty Maciek jako {pfu} dyrektor wszystko
                > płodzisz?
                > > Nieladnie.
                > >
                >
                > Teraz wiem , że mam do czynienia z osobą, która mnie zna osobiście, wszelkie
                > uwagi proszę kierowac na mój adres e-mail : biuro@jard.pl , wszelka
                > korespondencja "mailowa" trafia na mój komputer osobisty w firmie JARD, poza
                > tym miałem nadzieję na ciekawą wyminę zdań na temat tego co zrobiłem, a
                > nie "spowiedź". Nadmieniam, że pierwszy raz występowałem w TV ,ze swoja
                > autorską audycją. Myslałe, również, że otrzymam kilka ciekawych propozycji
                jak
                > to zrobić inaczej, a otrzymałem tylko jakies bezosobowe uwagi, więc dziekuje
                > za nie i kończę spotkanie.
                > Zdzisław Malinowski
                *****************************************************************8

Zawsze mialeś problemy ze zrozumieniem najprostszych rzeczy. Widzę że nic się
                nie zmieniło. Dlaczego nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie panie: kg,
                pmp, Zdzisław?
          • Gość: Eryk Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 04.03.03, 23:25
            Od jakiegoś czasu oglądam tę telewizję i wydaje mi się, że jest coraz lepiej,
            ale faktycznie ten prowadzący program o Unii nie był najlepszy. Może niedługo
            pojawią się nowe osoby. Trzymam za was kciuki.
            • Gość: maximus Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 212.33.91.* 05.03.03, 09:39
              Gość portalu: Eryk napisał(a):
              witaj macku
              mysle ze ta krytyka pod twoim adresem to stek bzdor uwazam iz,jestes
              najbardziej konstroktywna osoba w tej firmie
              trzymaj tak dalej i powodzenia
              > Od jakiegoś czasu oglądam tę telewizję i wydaje mi się, że jest coraz lepiej,
              > ale faktycznie ten prowadzący program o Unii nie był najlepszy. Może niedługo
              > pojawią się nowe osoby. Trzymam za was kciuki.
              • Gość: roy Re: Produkcja TV firmy Jard IP: router:* / 10.102.3.* 05.03.03, 11:07
                Gość portalu: maximus napisał(a):

> Gość portalu: Eryk napisał(a):
                > witaj macku
                > mysle ze ta krytyka pod twoim adresem to stek bzdor uwazam iz,jestes
                > najbardziej konstroktywna osoba w tej firmie
                > trzymaj tak dalej i powodzenia
                > > Od jakiegoś czasu oglądam tę telewizję i wydaje mi się, że jest coraz lepi
                > ej,
                > > ale faktycznie ten prowadzący program o Unii nie był najlepszy. Może niedł
                > ugo
                > > pojawią się nowe osoby. Trzymam za was kciuki.

Zamiast oglądać TV Jard, radzę poczytać słownik ortograficzny, będzie z tego
                większy pożytek. Bzdur i konstruktywna pisze się przez u . Gratuluję Maćku
                obrońcy.
                • kartofla Re: Produkcja TV firmy Jard 05.03.03, 16:10
                  Jak na razie widac, ze tv jard odstapila nieco od pokazywania krainy wiecznej
                  sczesliwosci Jarlandi, ale ciekawe jak na dlugo. Czyzby wieksza swoboda?
                  • Gość: bomber Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 05.03.03, 21:38
                    Nie znam osobiście firmy Jard, ale na nieszczęście widziałem porażkowy
                    niedzielny program. Jak to coś można nazwać konstruktywnym? To coś w za małym
                    żakieciku, z bombą z przodu i krawaciku sprzed 5 lat?
                    Ciekaw jestem, czy ten strój spowodował brak poczucia estetyki, skąpstwo, czy
                    brak funduszy, bo jak wiadomo w całym mieście, ta firma nie docenia swoich
                    pracowników.
                    Jeżeli nadal nadal będziemy widywali coś takiego, z pewnością wiadoma telewizja
                    nie pocieszy się dużą oglądalnością, bo jak oglądać takie sino zaróżowione coś?
                • Gość: ssss Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bsk.vectranet.pl 03.04.03, 23:31
                  sssss
    • Gość: biedronka Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 06.03.03, 19:20
      To żenujące, że za robienie mediów biorą się ludzie, którzy nie mają o tym
      zielonego pojęcia. Mówię, tu nie o pracownikach, którzy pewnie zmuszeni są
      wykonywać polecenia szefostwa, a raczej szefa, ale o człowieku, który
      udowodnił, że może zna się na robieniu pieniędzy, ale nie na robieniu mediów.
      Choć wiem, że początki są trudne, to czy warto się porywać z motyką na księżyc?
      Moim zdaniem z tej telewizji będzie taka sama kicha jak z radia.
    • kamieniec Re: Produkcja TV firmy Jard 06.03.03, 20:30
      JAK DLA MNIE LUDZIE ROBIĄCY TĄ TELEWIZJE CAŁKIEM NIEŹLE DAWALI SOBIE RADĘ BEZ
      FIRMY JARD. TERAZ TA NOWA NAZWA WSZYSTKO POPSUJE. A WSZYSTKO SZŁO JUŻ W DOBRYM
      KIERUNKU! lUDZIE NIE DAJCIE ZMIENIAĆ WASZEGO PROGRAMU, NAWET TA SPELENIĄCA
      DZIENNIKARKA W KOŃCU SIĘ WYROBIŁA. BYŁO NAPRAWDĘ W PORZĄDKU. PODKREŚLAM BYŁO.
      • Gość: rowerzyk Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.euro-net.pl 06.03.03, 21:20
        kamieniec napisała:

> JAK DLA MNIE LUDZIE

(...)

A po co ten caps lock?

rowerzyk
        • Gość: zzxc Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.ld.euro / 10.100.48.* 06.03.03, 21:30
          A po to zeby emocje uwypuklic. za proste?
          • Gość: gandi Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 212.33.91.* 07.03.03, 12:17
            wiecie co?
            tv jard nie jest zla to poprostu jest oki
            ale na milosc boska dysponujecie sprzetem zapleczem tech zrobcie cos normalnego
            i zadbajcie o wyglad prezenterow prosze
            informacje sa potrzebne ale swieze kazdego dnia ,a nie wkolo macieju to samo
            i wiecej luzu nie robcie nic pod dyktando szefa prosze bo nie jestescie
            atrakcyjni i nic dziwnego ze nie macie reklam u siebie bo ciezko sprzedac jest
            poprostu prowizorke
            pozdrawiam
            gandi
            • Gość: trium Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 07.03.03, 13:32
              Kiedys pracowalem w jardzie i wiem, ze z niezaleznosci nici. Nie da sie nic
              zrobic po swojemu, bo nad wszytskim czuwal wszystkowiedzacy...
              jak znam zycie niedlugo ci ludzie sie wykrusza, bo wszyscy z pomyslami laduja w
              lepszych miejscach, pewnie ludzie juz pomalu sie wykruszaja. A ze sprzetem tez
              nie bedzie latwo, wszystko w jardzie to prowizorka.
              • poziomk Re: Produkcja TV firmy Jard 14.03.03, 15:12
                Gos´c´ portalu: trium napisa?(a):

>A ze sprzetem tez nie bedzie latwo, wszystko w jardzie to prowizorka.
                No to juz wszystko jasne, czemu co chwile cos nie gra :))
    • Gość: ja Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 07.03.03, 20:22
      No i program stracil na wartosci, czyzby jakies redukcje?
    • Gość: oglądaczka Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 16:59
      Oglądałam ostatnie wiadomości TV jard czy btm, bo już połapać się nie można, i
      śmiem twierdzić, że to żenada to co tam leci, czy już nie ma ciekawszych
      wydarzeń w mieście?
      • Gość: lex Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 195.205.214.* 09.03.03, 07:14
        jal zwykle -tylko pieprzyć potraficie-nie dziwie sie :sex jest w modzie
        ostatnio a to niedobrze,niedobrze
        • Gość: roy Re: Produkcja TV firmy Jard IP: router:* / 10.102.3.* 09.03.03, 09:27
          Gość portalu: lex napisał(a):

> jal zwykle -tylko pieprzyć potraficie-nie dziwie sie :sex jest w modzie
          > ostatnio a to niedobrze,niedobrze
          • Gość: biedronka Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 09.03.03, 14:08
            Jasne, że krytyka zawsze boli, ale jeśli się nie będzie krytykować to będą
            wychodziły same gnioty. Żeby jeszcze był ktoś kto będzie słuchał krytyki.
            Przecież to dla waszego dobra, żeby się ludzie z was nie śmieli, ale skoro
            jesteście mądrzejsi... Macie szansę zrobić fajną telewizję, tylko żeby
            właściciel wam nie przeszkadzał. Pozdrawiam.
            • Gość: Monter Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.arbornet.org 10.03.03, 01:22
              Gosc portalu: biedronka napisal/(a):

> Jasne, ze krytyka zawsze boli, ale jesli sie nie bedzie krytykowac to beda
              > wychodzil/y same gnioty. Zeby jeszcze byl/ ktos kto bedzie sl/uchal/ krytyki.
              > Przeciez to dla waszego dobra, zeby sie ludzie z was nie smieli, ale skoro
              > jestescie madrzejsi... Macie szanse zrobic fajna telewizje, tylko zeby
              > wl/asciciel wam nie przeszkadzal/. Pozdrawiam.
              Ciekawe co przez to rozumiesz? Jak to nie przeszkadzal? Myslisz, ze to publiczna telewizja czy radio, gdzie szef nie musi ( i przewaznie nie ma) pojecia o tym co robi. Wlacz radio bialystok, lub telewizje bialystok a nawet akadere. Tamtejsi szefowie nie musza martwic sie wplywy. Finansowanie zapewniaja ustawy i placa podatnicy. Dlatego mozna bawic sie robota i pokazywac bzdury. W razie krytyki powolac sie na misje mediow publicznych i zamknac w ten sposob twarz oponentom. Jednak kiedy mozesz liczyc tylko na siebie, dzialasz inaczej. Musisz zarobic. A jesli przy okazji podoba sie to innym, to moze cieszyc. Badania mowia za siebie.
              • kartofla Re: Produkcja TV firmy Jard 10.03.03, 11:35
                chcialabym zobaczyc wyniki ogladalnosci tej telewizji, moze polsat przebili :)
    • Gość: darth A ja pamietam IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 13:12
      Kiedyś była kablówka u nas na słonecznym stoku, Mecze kosza były - niezłe(całe)
      boks był z dobrym komentarzem, durny Krzywiec mówił o filmach i jakos tak było
      weoło i inaczej (zawsze np były całe wybory miss podlasia). technika co prawda
      typowo VHS-owa była ale jakoś to wszystko było do oglądania a teraz to mamy
      same NEWSY o tym jakie i gdzie posiedzenie sie odbyło i że sołtysa głowa
      bolała... i to pokazane 5 dni po fakcie. I nie prawda że to Dziemian namieszał
      bo to samo było za "Vectry"
      • gipson to bylo jak piekny sen 10.03.03, 14:14
        byl kiedys taki czas kiedy btm cos robil, cos sie dzialo.......
        ci ludzie czyli jedna dziennikarka wiadomosci + jeden dziennikarz od sportu i
        motoryzacji+ 2 operatorow (jeden z pojeciem a drugi z zapalem) oni naprawde
        chcieli cos robic! dostawali marne wynagrodzenie ale laczylo ich zamilowanie i
        wspolny cel! to za tych czasow byly spoko wiadomosci choc wychodzily tylko 2
        razy w tygodniu ale byle ok.!
        niestety jak wszystko co moze byc piekne niestety sie konczy....
        pewnego radosnego dnia pan ktorego latwiej przeskoczyc niz obejsc czyli znany
        wszystkim jarek ktory pod sadlem szuka swych jajek!
        i wszystko sie zmienilo! zaczelo sie od pieknych wizjiiiiiiii i wizjiiii i
        planow ! i niestety na tym sie skonczylo!
        ciekawe dlaczego jest teraz ogloszenie w prasie ze szukaja
        operatorow,dziennikarzy?
        mam obawy ze juz powoli i ta stara ekipa sie wykruszyla! hmmmm no z wyjatkiem
        pana wojtka k. ktory wrocil i o cos walczy! mam przeczucie ze to juz jest koniec

pozdrawiam wszystkich na forum!
        gipson
        • Gość: vivi to bylo jak piekny sen ale nie btm IP: *.biaman.pl 12.03.03, 08:29
          gipson napisał:

> byl kiedys taki czas kiedy btm cos robil, cos sie dzialo.......
          > ci ludzie czyli jedna dziennikarka wiadomosci + jeden dziennikarz od sportu i
          > motoryzacji+ 2 operatorow (jeden z pojeciem a drugi z zapalem) oni naprawde
          > chcieli cos robic! dostawali marne wynagrodzenie ale laczylo ich zamilowanie
          i
          > wspolny cel! to za tych czasow byly spoko wiadomosci choc wychodzily tylko 2
          > razy w tygodniu ale byle ok.!
          > niestety jak wszystko co moze byc piekne niestety sie konczy....
          > pewnego radosnego dnia pan ktorego latwiej przeskoczyc niz obejsc czyli znany
          > wszystkim jarek ktory pod sadlem szuka swych jajek!
          > i wszystko sie zmienilo! zaczelo sie od pieknych wizjiiiiiiii i wizjiiii i
          > planow ! i niestety na tym sie skonczylo!
          > ciekawe dlaczego jest teraz ogloszenie w prasie ze szukaja
          > operatorow,dziennikarzy?
          > mam obawy ze juz powoli i ta stara ekipa sie wykruszyla! hmmmm no z wyjatkiem
          > pana wojtka k. ktory wrocil i o cos walczy! mam przeczucie ze to juz jest
          konie
          > c
          >
          > pozdrawiam wszystkich na forum!
          > gipson

gipson wtedy było fajnie bo nie było jeszcze Vectry i BTM-u, tylko niejaki Pan
          Kazik na słonecznym.
        • Gość: ANIA Re: to bylo jak piekny sen IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 17:11
          gipson napisał:

> byl kiedys taki czas kiedy btm cos robil, cos sie dzialo.......
          > ci ludzie czyli jedna dziennikarka wiadomosci + jeden dziennikarz od sportu i
          > motoryzacji+ 2 operatorow (jeden z pojeciem a drugi z zapalem) oni naprawde
          > chcieli cos robic! dostawali marne wynagrodzenie ale laczylo ich zamilowanie
          i
          > wspolny cel! to za tych czasow byly spoko wiadomosci choc wychodzily tylko 2
          > razy w tygodniu ale byle ok.!
          > niestety jak wszystko co moze byc piekne niestety sie konczy....
          > pewnego radosnego dnia pan ktorego latwiej przeskoczyc niz obejsc czyli znany
          > wszystkim jarek ktory pod sadlem szuka swych jajek!
          > i wszystko sie zmienilo! zaczelo sie od pieknych wizjiiiiiiii i wizjiiii i
          > planow ! i niestety na tym sie skonczylo!
          > ciekawe dlaczego jest teraz ogloszenie w prasie ze szukaja
          > operatorow,dziennikarzy?
          > mam obawy ze juz powoli i ta stara ekipa sie wykruszyla! hmmmm no z wyjatkiem
          > pana wojtka k. ktory wrocil i o cos walczy! mam przeczucie ze to juz jest
          konie
          > c
          >
          > pozdrawiam wszystkich na forum!
          > gipson

CZESC GIPSON;))
          CHOC TWOJ WPIS JEST JUZ STARY I MOZE NIE ZAGLADASZ NA TA STRONKE MAM NADZIEJE
          ZE WPADNIESZ NA MOJE POZDROWIONKA SPECJALNIE DLA CIEBIE:)

ANIA

• agutka Re: Produkcja TV firmy Jard 12.03.03, 11:53
      Drogi panie Malinowski i inni. Mam juz dosc wysluchiwania jak to oczerniam
      Ciebie i innych na forum. Otoz informuje wszem i wobec, ze tego nie czynilam,
      poniewaz wszelkie, moje wpisy mozecie znalezc jako agutka i tylko pod tym
      nickiem udzielam sie na forum. Takze mam dosc wysluchiwania takich opinii na
      swoj temat, a skoro forumowiczom nie podoba sie to co robisz, to nie zwalaj
      tego na innych, bo mnie jest bardzo przykro z tego powodu. Praca w mediach
      niestety podlega ocenie przez innych i trzeba sie liczyc i z krytyka i
      pochwalami. Pozdrawiam - Agnieszka.
    • kamieniec Re: Produkcja TV firmy Jard 14.03.03, 15:02
      Dlaczego zmienili prowadzącego? Ten czarny był całkiem w porządku, a potem
      przyszedł jakiś mało uczesany, nie podobał mi się wcale. A poza tym program
      schodzi na psy. Głos jest do kitu. Coraz gorzej to wygląda, a już trzymałem za
      was kciuki. Postarajcie się.
    • Gość: black Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.piasta.pl 20.03.03, 13:12
      te posty w cyklu "produkcja TV..." sa doskonala reklama dla samej telewizji,
      juz kilkoro moich znajomych zaczelo ogladac... ja zreszta tez
      i powiem szczerze ze jest super !!! - to nic ze kompletnie nieprofesjonalna,
      zarowno prowadzenia, zdjecia jak i relacje reporterskie, ale naprawde fajna -
      jest blisko ludzi i o to chodzi, po co maja powtarzac to co robi Obiektyw czy
      inne serwisy udajac doswiadczonych profesjonalistow
      szkoda tylko ze prezenterzy codziennie sie zmieniaja, mogliby juz wybrac
      jednego, czy dwoch zeby ludzie sie przyzwyczaili do twarzy
      i na Boga - po jaka cholere przeglad prasy o 17 nadawac
      (i powtarzac go jeszcze...)
      a i jeszcze pozdrowienia dla Pana Wojtka Koronkiewicza za swietne komentarze do
      materiałow!!
      to jedyny dziennik ktory sprawia ze na mojej twarzy pojawia sie usmiech !!! -
      mowie to bez zadnych zlosciwosci...
      pozdr.... dzialajcie dalej i nie udawajcie tylko profesjonalistow, badzccie
      soba i bawcie sie w TV
      black
      • Gość: trium Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 20.03.03, 15:33
        Gość portalu: black napisał(a):

> te posty w cyklu "produkcja TV..." sa doskonala reklama dla samej telewizji,
        > juz kilkoro moich znajomych zaczelo ogladac... ja zreszta tez
        > i powiem szczerze ze jest super !!! - to nic ze kompletnie nieprofesjonalna,
        > zarowno prowadzenia, zdjecia jak i relacje reporterskie, ale naprawde fajna -
        > jest blisko ludzi i o to chodzi, po co maja powtarzac to co robi Obiektyw czy
        > inne serwisy udajac doswiadczonych profesjonalistow
        > szkoda tylko ze prezenterzy codziennie sie zmieniaja, mogliby juz wybrac
        > jednego, czy dwoch zeby ludzie sie przyzwyczaili do twarzy
        > i na Boga - po jaka cholere przeglad prasy o 17 nadawac
        > (i powtarzac go jeszcze...)
        > a i jeszcze pozdrowienia dla Pana Wojtka Koronkiewicza za swietne komentarze
        do
        >
        > materiałow!!
        > to jedyny dziennik ktory sprawia ze na mojej twarzy pojawia sie usmiech !!! -
        > mowie to bez zadnych zlosciwosci...
        > pozdr.... dzialajcie dalej i nie udawajcie tylko profesjonalistow, badzccie
        > soba i bawcie sie w TV
        > black

Czyżby ktoś z Jardu przeniósł się na Piasta i stamtąd nadawał, bo jak wiadomo
        IP Jardu jest już doskonale znane. Jak sie robi syf, to ciężko jest to
        usprawiedliwić, ale takie wypowiedzi zasłaniają nieco brak jakiegokolwiek
        pojęcia o robieniu programu. Także drodzy pracownicy Jardu, na nic się nie
        zdadzą pozytywne opinie pisane z innego komputera, bo każdy kto choć trochę ma
        pojęcia o dobrym programie TV nie odważy się napisać podobnych głupot.
    • Gość: maxim Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 212.33.91.* 02.04.03, 09:22
      bez sensu straszna kicha wczorajsze prima aprilisowe wydanie wiadomosci btm a
      ta prowadzaca boze kartofel straszny chodzi mi o nos a dykcja pozal sie boze
      skonczcie z tym
      • Gość: on Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 217.97.203.* 02.04.03, 10:32
        wiesz , jak sie zatrudnia "prezenterow radiowych" do prowadzenia
        programow tv, to jaki chciales miec efekt? :))
    • agutka Re: Produkcja TV firmy Jard 02.04.03, 11:40
      Ja to wszystko staralam sie wytlumaczyc, ze tak sie nie robi, ze tak nie mozna,
      ze ludzie beda sie smiac itd. Nie chciano mnie sluchac, wiec dlatego odeszlam.
      Mimo to pozdrawiam swoja stara ekipe:)
      • Gość: Stanislaw Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.03, 21:15
        agutka napisała:

> Ja to wszystko staralam sie wytlumaczyc, ze tak sie nie robi, ze tak nie
        mozna,
        >
        > ze ludzie beda sie smiac itd. Nie chciano mnie sluchac, wiec dlatego
        odeszlam.
        > Mimo to pozdrawiam swoja stara ekipe:)

Hej Agutko! A kiedy to dadzo na Hot-Bird, zebym i ja mogl "zarubiezem"
        obejrzec:)
        • Gość: max Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 212.33.91.* 03.04.03, 11:02
          wlasnie ci ludzie nie potrafia sie wyslowica sa wpuszczani na wizje wiec na
          litosc boga troszke profesjonalizmu i zeby to bylo na czasie wiadomosci nie
          ograniczajcie jakosci kosztami bo to na pysk poleci
          • agutka Re: Produkcja TV firmy Jard 03.04.03, 12:38
            Ja bym raczej nie liczyła ani na lepszą jakość, ani na większy zasięg. Żeby
            robić telewizję potrzeba więcej ludzi i sprzętu.
          • Gość: majster Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.piasta.pl 04.04.03, 11:21
            widze ze tu na forum gazety sami telewizyjni fachowcy... jaka wiedza...
            umiejetnosci... doswiadczenie, same omnibusy medialne ...
            jesli tak bardzo kochacie telewizje i chcecie pomoc mysle ze wlasciciel tego
            calego Jardu nie bedzie mial nic przeciwko, z tak wielka troska wypowiadacie
            sie o tej telewizji, wiec moze dajcie im kilka konkretnych rad... co, jak
            robic... drodzy specjalisci

a jesli piszecie dla samej przyjemnosci pisania glupot, a ogladacie tylko po to
            zeby pozniej cos napisac... to przeciez jest tyle kanalow, takie piekne
            telenowele, teleturnieje i inne teleglupoty

• kartofla Re: Produkcja TV firmy Jard 03.04.03, 22:31
      I znów jakaś żałosna banda będzie robić TV taka pewnie, jaka robi Radio. Dobrzy
      w Jardzie nie zostają, co widać zresztą po całej firmie, brak jakichkolwiek
      fachowców.
      • Gość: hehe Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.ld.euro / 10.100.48.* 04.04.03, 07:21
        za to ty bylas najwiekszym fachowcem w firmie. pierdolisz glupoty, az sie
        sluchac nie chce. jest grono ludzi, ktorzy maja wiedze i doswiadczenie, ale
        gdzie oni maja dostac ta prace? nie widzisz jaka jest sytuacja na rynku pracy?
        • agutka Re: Produkcja TV firmy Jard 04.04.03, 22:16
          Nigdy nie uwazalam, sie za zadnego fachowca, jestem za chuda w uszach i
          doskonale o tym wiem, ale umiem jeszcze odroznic co jest dobre a co zle!
          • Gość: Video Re: Produkcja TV IP: *.arbornet.org 05.04.03, 01:07
            Agutka? Sama jestes sobie winna!Sadzilas,ze mozesz cos zmienic, udoskonalic...Wiesz jednak, ze brak Ci doswiadczenia...W tv bylas krotko i Twoja (tele)wizja nie dala sie obronic. Od poczatku wiadomo bylo, ze nie nadajesz sie do tej "paczki". Wiesz o co chodzi? Im wiecej profesjonalizmu, tym gorzej. Tzw. zasada kardynalna w JARDZIE. Wlasciciel wyznaje zasade: udac glupa, zmienic temat, kocham dzieci. Normalny czlowiek od razu polapie sie o co chodzi, ale normalnych tam malo. Dyrektor marketingu notowany na policji, nowy szef radia lubi osobnikow tej samej plci z tym, ze mlodszych (z mlodziezowego radia), szef telewizji to homo sowieticus rodem z USSR. Poza tym jaka telewizja? Komercyjna? Chodzi pewnie o unikni(c)cie podatkow i wykazanie kosztow. Oprocz reklam JARDU inne reklamy praktycznie nie istnieja. Latwo sie przekonac. Numery na fakturach sa 2-cyfrowe...
            • Gość: truim Re: Produkcja TV IP: *.csk.pl 06.04.03, 14:02
              ktos rzeczywiscie powinien sie wziac za te firme, skoro nie ma dochodow to z
              czego sie utrzymuje, widac sporo szwindli sie robi, moze trzeba zaczac od
              sprawdzenia umow o prace itp.
    • trium1 Re: Produkcja TV firmy Jard 09.04.03, 22:40
      Produkcja TV firmy Jard - bez zmian. DNO!
      • poziomk Re: Produkcja TV firmy Jard 10.04.03, 10:45
        Myślałem, że po tych wszystkich krytycznych uwagach, ktoś wreszcie z tym coś
        zrobi. TV Jard oraz Radio , a przede wszystkim RADIO JARD1 wreszcie zacznie
        liczyć się ze zdaniem innych. Przypadkiem trafiłem na forum tegoż radia , i co
        się okazuje, krytykuje się to o czym pisze się TU i o czym pisałem wcześniej -
        czyli o złym odbiorze, usterkach, i zanikach. Więc pytam - kiedy doprowadzi się
        do poprawnego odbioru, bez świergolenia, zaników, przesterowanego sygnału, rds
        i innych ?
        • trium1 Re: Produkcja TV firmy Jard 10.04.03, 11:03
          Poziomku czy ty nie wiesz, ze w Jatrdzie wszystko musi być najlepsze, nawet
          opinie o tej najbardziej dziadowskiej firmie na świecie. Największy Dobroczyńca
          Białegostoku by sobie nigdy nie pozwolił, żeby na własnym, prywatnym czacie czy
          forum pojawiła się tam jakakolwiek krytyczna opinia i jego firmie, a reszta
          pracowników nie dopuszcza go do tej, jakże cennej informacji, że cały Jard to
          dno. Nic się nie zmieni! A ich własne czaty czy fora są najpewniej do
          pokazywania dla innych, niewiedzących, a już na pewno spoza Białegostoku, czym
          jest cały PJARD.
    • agutka Re: Produkcja TV firmy Jard 15.04.03, 19:35
      a co tam ciekawego w mojej bylej firmnie?
    • Gość: turysta Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.tkb.net.pl 15.04.03, 19:55
      nic nowego , kibel w 312 sie zatkał. heheheh
    • Gość: ogladacz Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.csk.pl 14.05.03, 20:00
      Nie wiem co to jest, ale cos tam leci - jakies krajobrazy z tekstem na
      tandetnym podkladzie muzycznym. Jezeli to jest karaoke to takiego syfu jeszcze
      nie widzialem. Jak juz nie macie co puszczac, to lepiej wrzucic
      plansze "Przepraszamy za usterki", efekt bedzie lepszy i mniej smiechu od
      widzow. Boze, ze tez takie cos ma koncesje!!!
      • poziomk Re: Produkcja TV firmy Jard 14.05.03, 20:24
        O ile mi wiadomo to Ta firma ma 2 koncesje na radio.
        Na TV nie ma żadnej koncesji (chyba). Nie nadaje przez ETER tylko przez kabel
      • Gość: hd Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 13:38
        Potwierdzam w 100 %. Tylko drażni mnie ten program, jak można go wyłączyć w
        telewizora?

Nie wiem co to jest, ale cos tam leci - jakies krajobrazy z tekstem na
        tandetnym podkladzie muzycznym. Jezeli to jest karaoke to takiego syfu jeszcze
        nie widzialem. Jak juz nie macie co puszczac, to lepiej wrzucic
        plansze "Przepraszamy za usterki", efekt bedzie lepszy i mniej smiechu od
        widzow. Boze, ze tez takie cos ma koncesje!!!

• guziol Re: Produkcja TV firmy Jard 15.05.03, 23:19
          O, przepraszam. BTM to najlepszy... kabaret w woj. podlaskim. Dlatego szkoda
          byłoby stracić ją z zasięgu wzroku. Niech żyje Rzeczpospolita Idiotów!
          • trium1 Re: Produkcja TV firmy Jard 17.05.03, 11:16
            guziol napisał:

> O, przepraszam. BTM to najlepszy... kabaret w woj. podlaskim. Dlatego szkoda
            > byłoby stracić ją z zasięgu wzroku. Niech żyje Rzeczpospolita Idiotów!

Niedlugo moze miec silna konkurencje w postaci TV Trwam, ale chyba nasz rodzimy
            kanal go przebije, bo czarni maja wiecej zwolennikow swego klubu rozrywki,
            czyt. Kosciol, niz fani klubu rozrywki Krag. No i zasieg mniejszy, ale za to
            nasz wlasna moze szybciej padnie.
            • Gość: Akir Re: Produkcja TV firmy Jard IP: 212.33.90.* 17.05.03, 12:35
              Ludzie ręce opadają , Nie wiem czy to zazdrość czy co , jak ktoś chce robić
              telewizję to niech robi szkody z tego żadnej nie ma, macie pretensje że to wy
              nie występujecie w tej telewizji? załużcie swoją.Rozumiem że można mieć
              pretensje do telewizji publicznej, bo to za moje pieniądze.
              Kilka razy brałem udział w różnych projektach , teatr amatorski, zespół
              rockowy, ale całe szczęście że nie byliście na moich koncertach bo pewnie
              byście powiedzieli że Santana jest lepszy i po co ja wogle gram jak można kupić
              sobie Santanę.
              Co do Dziemiana to już wogle nie wiem o co chodzi, robi sobie biznesy jak chce,
              i nic mi do tego, dzięki niemu przynajmniej jest kilka miejsc pracy, Jeśli
              umiecie to robić lepiej to załużcie firmę i róbcie , O ile wiem dziemian też
              nie jest bogaty z domu i swoje pieniądze sam zarobił.

P.S. przepraszam za literówki , ale jestem na ćwiczeniach w szkole i muszę
              pisać chyłkiem :-)

Pozdrowienia Akir
              • Gość: hd Re: Produkcja TV firmy Jard IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 08:52
                Gość portalu: Akir napisał(a):

> Ludzie ręce opadają , Nie wiem czy to zazdrość czy co , jak ktoś chce robić
                > telewizję to niech robi szkody z tego żadnej nie ma, macie pretensje że to wy
                > nie występujecie w tej telewizji? załużcie swoją.Rozumiem że można mieć
                > pretensje do telewizji publicznej, bo to za moje pieniądze.
                > Kilka razy brałem udział w różnych projektach , teatr amatorski, zespół
                > rockowy, ale całe szczęście że nie byliście na moich koncertach bo pewnie
                > byście powiedzieli że Santana jest lepszy i po co ja wogle gram jak można
                kupić
                >
                > sobie Santanę.
                > Co do Dziemiana to już wogle nie wiem o co chodzi, robi sobie biznesy jak
                chce,
                >
                > i nic mi do tego, dzięki niemu przynajmniej jest kilka miejsc pracy, Jeśli
                > umiecie to robić lepiej to załużcie firmę i róbcie , O ile wiem dziemian też
                > nie jest bogaty z domu i swoje pieniądze sam zarobił.
                >
                > P.S. przepraszam za literówki , ale jestem na ćwiczeniach w szkole i muszę
                > pisać chyłkiem :-)
                >
                > Pozdrowienia Akir

Tu nie chodzi o zazdrośc, tylko o to, czy Bialystok musi przez cały czas być
                najbardziej wiesniackim miastem wojewódzkim w Polsce, z wieśniackim stylem,
                który bądź, co bądź kreuje w dużej mierze właśnie dziemian.
              • hawk.eye Re: Produkcja TV firmy Jard 19.05.03, 11:31
                > O ile wiem dziemian też nie jest bogaty z domu i swoje pieniądze sam zarobił.

A zastanawiałeś się jak zarobił te pieniądze? Powszechnie wiadomo, że na
                przekrętach i na wyzysku ludzi pracujących w jego śmiesznych hotelach. W tej
                firmie z zamiłowania pracuje banda nieuków, bo wiedzą, że nikt ich gdzieś
                indziej nie zatrudni, a ludzie doświadczeni i wyszkoleni, biorąc pod uwagę
                sytuację na rynku pracy, są na tą firmę skazani.

A Ty, zamiast pisać na ćwiczeniach w szkole, to lepiej byś się na nich uczył,
                bo jak się nie będziesz uczył, to pójdziesz do pracy do dziemiana i na przykład
                ze niedouczonego kelnera staniesz się wysokiej klasy czyscicielem kibli
                hotelowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka