Dodaj do ulubionych

Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki???

29.01.08, 08:27
Dzień dobry!
Mój synek musi być przez pewien czas na diecie bezglutenowej.
Chciałabym kupić dobry automat do pieczenia chleba. Czy ktoś mógłby
mi jakiś dobry polecić.
Dziękuję z góry. Sylwia
Obserwuj wątek
    • dronka Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 29.01.08, 09:57
      Dołączam się do pytania, bo sama chętnie kupię dobry i praktyczny automat do chleba.
      • kasiapro1 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 29.01.08, 10:09
        Wrzucilam w googla automat do...opinie,jest tego sporo.Najlepiej mi
        wypadl taki niemiecki,za ok. 200 zl
    • polly6 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 29.01.08, 10:24
      ja mam Elbę, bardzo dobrze się sprawuje, teraz w Lidlu jakieś są w
      sprzedaży, w ogóle w supermarketach i na allegro pełno jest tych
      automatów. Myślę, żeby wbierać takie z 2 mieszadłami.
      • mamciulka-nikulka Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 29.01.08, 13:02
        Jak działają takie automaty? Bo jak czytam "wsypuje się składniki"
        to jakoś tak dziwnie???
        • aaangel Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 30.01.08, 23:30
          wcale nie dziwnie,wsypuje sie i mozna isc spacsmileMoj nastawiam wieczorkiem a rano
          mam swiezy chlebus
          • mamciulka-nikulka Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 31.01.08, 10:26
            A jeśli chodzi o użytkowanie, to taki z dwoma mieszadłami jak bardzo
            się różni od takiego z jednym - kompletnie jestem zielona w tym
            temacie??? Bardzo mnie to ciekawi, sama bym sobie zakupiła takie
            cudeńko
            • polly6 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 31.01.08, 15:27
              myślę, że taki z dwoma mieszadłami jest po prostu dokładniejszy i
              chyba misa jej wtedy większa. Ale moja mama ma Clatronica z jednym
              mieszadłem i tez pyszny chlebek jej sie upiecze smile
              Ja właśnie dzisiaj bedę piec - tzn. wsypię składniki smile i potem
              tylko wyjmę gorący chlebek, który wsztscy w domu uwielbiają smile
    • mamamaria3 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 31.01.08, 21:26
      z automaty z dwoma mieszadłami wychodzi chlebek podłużny, z jednym "wysoki" - z dziwnym kształtem jak na chleb. Jeżeli to ma być chleb bezglutenowy to najlepiej wybierz taki z programem dla bezglutków. Wprawdzie na podstawowym programie też się upiecze i będzie dobry, ale na gluten-free wychodzi lepszy.
      Ja kupiłam na allegro przywieziony z Niemiec i jestem bardzo zadowolona z ceny i z użytkowania (ok.100zł). Siostrze kupiłam chyba mulinex za całe 300zł - w ciągu roku zszedł teflon i był już napraiany
      • mamciulka-nikulka Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 31.01.08, 21:32
        No właśnie w sklepach to marny wybór. A jakie marki możecie polecić??
        • blizniaczka1 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 01.02.08, 11:00
          A jak smakuje taki chleb bezglutenowy pieczony w domu?
          Ten, ktory musze kupowac dla dziecka w sklepie jest ohydny, taki
          jakby czerstwy, i synek nie chce jesc, chyba ze jest opieczony na
          chrupko w tosterze.
          Taki automat w sumie by mi sie przydal, zeby czasem dla nas upiec
          zdrowy chleb z maki pp.
          • dronka Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 02.02.08, 13:43
            Wlasnie mysle nad zakupem automatu, teraz robie w piekarniku. Ten diametralnie
            rozni się od tego sklepowego, jest mięciutki, pulchny, długo jest świeży. Ma też
            inny kolor, bardziej przypomina bułkę niż chleb. Robię go z mieszanki chlebowej
            firmy Bezgluten i trzymam się przepisu na opakowaniu.
    • mamamaria3 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 01.02.08, 21:34
      jak na mój gust ten pieczony w domu nie jest wcale smaczniejszy. może tańszy. Bezglutenowe chleby są smaczne tylko po tosterze. Moje dziecię je bułki schar i one są super w smaku tylko cena... Ale też smaczne bułki wychodzą z mąki schar - z przepisu na opakowaniu
      • kasiapro1 Re: Automat do pieczenia chleba bezglut.-jaki??? 02.02.08, 13:18
        Wlasnie zamowilam przez allegro:
        www.allegro.pl/item301329720_duzy_automat_do_chleba_1000_elta_ba123_od_jksklep.html
        Ma dwa mieszadla,duza maoc co wazne,sporo programow,czytalam dobre
        opinnie o nim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka