Dodaj do ulubionych

U nas goraczka . Niedobrze

03.03.05, 13:41
Od momentu zrobienia cytografii Mikołaj blokuje się na sikanie i robienie
kupki. Trwa to już drugi tydzień.
Wczoraj Tata zadzwonił do mnie do pracy, że Mały od godziny ciągle płacze,
wiesza się na nim, i woła na siku albo kupkę, a posadzony na nocniku płacze i
kończy się na niczym.

Rzuciłam wszystko i przyjechałam do domu. Miszka zdążył się już do tego czasu
uspokoić, około 18 wróciło znowu. Wieszał mi się na szyi, płakał, wołał na
kupke, siusiu... Dopiero ciepła kapiel pomogła - zrobił kupkę po...
Nie wiem słuchajcie o co chodzi . Te kupki czasmi sa troszkę zatwardzeniowe (
ale bez przesady), a czasami normalne, a on boi się załatwić... Mam teorię, ze
boli go jeszcze siusiak i dlatego on się napina w ogóle do zrobienia kupki..
Cholera..

Na dodatek około 19 dostał gorączki 39 st. I tak całą noc - do 40 st.
Oczywiście zbijam przepisowo efferalganem w czopkach, nurofenem Forte,
pyralginy jeszcze nie dawałam, ale chyba będę musiała, bo i w dzień
temperatura sięga 39 st. Po zbiciu jest mniejsza 38.
Rano pobraliśmy mocz na bad ogólne i posiew (zawiźliśmy do rekomendwanego
przez Was kaktera na Targową). Po południu będzie wynik ogólnego. dam znać.
Mały ma katar.To jedyne co zaobserwowałam

Dzwoniłam wczoraj wieczorem do Rutki, ale jakoś nie zalecał mi zwiekszenia
dawki Furaginy (może powinnam???), a ja się nie dopytałam, głupia.... Nie wiem
czy można do niego dzwonić w takich wypadkach, o takich porach, ale
zadzwoniłam, aby spytać się co robić...

Tak czy siak - 1. goraczka - na razie nie wiem na jakim tle, 2. zatwardzenia i
histerie przy kupce i czasami przy sikaniu -
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: U nas goraczka . Niedobrze.---jeszcze jedno 03.03.05, 13:44
      dziewczyny - czy któraś z was spotkała się z zatwardzeniami, kłopotami z kupką/
      sikaniem - po furaginie / vitabutinie???
    • madziulec Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 13:51
      Dzwon do Rutki i pytaj wink
      W koncu to wazna sprawa!!!!!!
    • grazka8 Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 14:37
      Madziu jeżeli to ma być pocieszenie z moją małą też coś nie tak po tej
      cystografii tyle że nie gorączkuje ale ma strasznie ropny katar no i zauważyłam
      że mniej sika pokazuje że boli ją sisia ale nie ma zaczerwienienia więc stawiam
      na grypę teraz na szczęscie śpi
      • madziulaw Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 14:47
        pocieszenie to nie jest. Pocieszneim jest fakt, ze się do mnie odezwałaś...
        Buziaki Grażka. czekam na te wyniki ogólne moczu i dopiero zadzwonię do Rutki.
        Profilaktycznie podałam dodatkowo pół tabletki furaginy po południu. Napisże po 16.
        Buziaki.
        • madziulec Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 14:49
          Ja bym teraz zadzwonila a potem juz z tamtymi jeszcze raz. Na wszelki wypadek.
          Wg mnie cos sie moze dziac, a w takich wypadkach to sama wiesz - nei ma co
          czekac.
          • madziulaw Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 15:00
            Madziu, ale Rutka wczoraj mówił, żeby poczekac do tych wyników właśnie.. Za
            godzinę zresztą będę wiedziała na czym stoimy. Furagin tak czy siak dodatkowy
            podałam...
    • madziulaw Aktualizacja 03.03.05, 16:21
      leukocyty wyszły 2-4
      erytrocyty 0-3
      reszta ok

Chyba nie ZUM w takim układzie?..
      • madziulec Re: Aktualizacja 03.03.05, 16:22
        No.....
        Bylabym ostrozna.
        Dzown. Prosze Cie. i informuj.
        Bo sie sama zaczelam denerwowac....
        • madziulaw Re: Aktualizacja 03.03.05, 16:53
          Dzwoniłam do Rutki. Układ moczowy w porzadku.Brak podejrzeń uff.... Jutro rano
          zobaczymy co się hoduje w posiewie..

Ahoj
          • madziulec Re: Aktualizacja 03.03.05, 17:01
            No to widzisz. Nasze podejrzenia sa do kitu ;-( Nie znam sie na moczu. czas by
            przekazac komu forum wink))))))
            • madziulaw Re: Aktualizacja 03.03.05, 18:31
              madzia, nie pieprz trzy po trzy....
              Całuję
    • grazka8 Re: U nas goraczka . Niedobrze 03.03.05, 18:49
      Madziu u nas mocz też ok posiew także ale to jakis wirus jutro lądujemy u
      okulisty mała ma całe zaropiałe oczka i dalej mało sika coś cholercia jest w
      powietrzu i do tego nic nie je nadal brak gorączki
      • madziulaw dzień 2gi 04.03.05, 11:24
        Gorączka w dalszym ciągu utrzymuje się, choc mimo wszystko jest chyba
        lepiej.Dzisiaj rano Miszka miał 38,5. Dałam efferalgan, nasmarowałam mascią
        rozgrzewajacą. Zobaczymy. Mały ma za to dużo kataru (nie ropnego, bo przy ropnym
        trzeba podać antybiotyk), nie mógl przez to w nocy oddychać. w nocy było za to
        lepiej niż wczoraj, mniejsza trochę goraczka...
        Byliśmy wczoraj wieczorem u lekarza w przychodni, obadał Małego. generalnie nic
        nie stwierdził. Prawdopodobnie infekcja.

Przed chiwlą dzwoniłam w sprawie posiewu - wyszła niska flora różnorodna 10 ^3.
        Bałam się, że Miszka złapał jakieś paskudztwo w szpitalu, uff. Dobrze, że nie...
        Drogi moczowe odpadaja więc.

Jeśli jutro rano gorączka będzie utrzymywala się - podajemy antybiotyk (zinnat)

Grazynko - to mnie zmartwiłaś Melką. Jesli ropieją oczka - to sprawdźcie może
        zatoki. Jeśli nie okulistyczny problem, to może być coś z zatokami właśnie.
        I jeszcze jedno - czy Mała od jakiegos czasu nie pokasłuje Ci w nocy? (pytam pod
        kątem robaków), nie ma mdłości, wysypek alergicznych?

jeśli nie, to ewidentnie jakieś choróbsko dziecko bierze. Może ma małą goraczkę
        w nocy- i stąd te oczka/ Spróbuj zmierzyć dzisiaj w nocy.

Buziaki Dziewczyny
        • grazka8 Re: dzień 2gi 04.03.05, 11:39
          BYŁAM U LEKARZA RODZINNEGO I OKULISTY TE ZAROPIAŁE OCZKA TO PRZEZ TEN ROPNY
          KATAR DOSTAŁA RULID BO JAK TWIERDZI MÓJ LEKARZ NIE MA CO CZEKAĆ AŻ BAKTERIE
          ZAINFEKUJĄ DROGI MOCZOWE A PO ZA TYM JEST WIRUS ZAPALENIA SPOJÓWEK WIĘC TO TEŻ
          MOŻE BYĆ TA PRZYCZYNA A NA OCZKA CLOBROXIM JAKIES KROPLE I ROBIMY OKŁADY Z
          HERBATKI BO NA RUMIANEK JEST UCZULONA ALE I TAK ROZWALA CHAŁUPĘ NIC JEJ NIE
          PRZESZKADZA I PIĘKNIE WYSMARKUJE TEN SWÓJ KARTOFELEK MYŚLĘ ŻE DO NIEDZIELI
          BĘDZIE OK A KASZELEK MA TYLKO RANO PO NOCY ODKASZLUJE TĄ FLEGMĘ ALE POWIEM CI
          CO TERAZ ROBI UBRAŁA SOBIE STRINGI NA RAJTUZKI I STANIK A JAK TU WIERZYĆ ŻE
          NASZYM DZIECIOM COŚ DOLEGAsmilesmilesmile
          • madziulaw Re: dzień 2gi 04.03.05, 11:53
            ropny katar - antybiotyk. dobrze zrobiłaś, ze go podajesz. Mikołaj obecnie
            tańczy przy muzyce Fasolek (ulubione utwory to Mydło wszystko umyje, i myj ząbki).
            Idę się umyć, włosy, zadbać o siebie, bo przez ostatnie dni myślałm tylko o
            bakteriach (widziałam w wyobraxni roje całe), goraczce, Miśku. czas pomyśleć o
            sobie..
            Grażyna uściski. Mam nadzieję, ze uda nam się kiedyś zobaczyć. Slązacy to dobrzy
            ludzie. Najlepszy mój kumpel, to Ślązak właśnie.
            Bedę jeszcze pisała co u nas.

Uściskaj Amelkę.

• azosiolek Re: dzień 2gi 04.03.05, 12:44
              Bardzo mi sie podoba to co piszesz o Slazakach, jako ze sama jestem w polowie
              Slazaczka (nawet w Piastowie mozna takie znalezc!)wink)) Ciesze sie, ze Miszce
              dobry humor dopisuje - infekcja wyglada na niegrozna, tylko do konca trzeba ja
              wyleczyc, bo Matti z niewielkimi katarami buja sie juz od listopada...
              Pozdrowionka dla Was obojga
              Anka
              • madziulaw Re: dzień 2gi 04.03.05, 12:54
                Aniu, my to już mamy całkiem blisko do siebie, wnioskuję. Zapraszam do nas jak
                Misiowi minie infekcja. Bedzie nam b.miło.

• azosiolek Re: dzień 2gi 04.03.05, 13:34
                  Ano z radoscia. Jak CUM Mattiego (za 1,5 tyg.) wyjdzie dobrze, to bedzie okazja
                  do swietowania wink)
                  • madziulaw Ania, a w jakim dniu dokładnie ten CUM macie? 04.03.05, 15:28
                    będziemy trzymać kciuki
                    • azosiolek Re: Ania, a w jakim dniu dokładnie ten CUM macie? 04.03.05, 18:57
                      14 marca, w nastepny poniedzialek. Trzymajcie koniecznie!
        • anakon Re: dzień 2gi 04.03.05, 13:51
          Wiesz ja sie ostatnio zastanawiam nad tym Bakterem, ze jakies cholernie
          optymistyczne jest to laboratorium, bo zawsze mamy tam dobre wyniki i posiew
          mieszana flore gram+;-; pocieszajace jest to, ze w sumie jak jej pobrali na
          Szaserow z cewnikowania to tez wynik byl dobry, a jedynie wysokie ph jest u nas
          stala czescia programu i prawie zawsze wychodzi podwyzszone...nie mam pojecia
          dlaczego. A moja znow nie chce nic jest, ma katar, kaszel i juz nie wiem, chyba
          i mocz trzeba bedzie zbadac(choc u nas teoretycznie nie ma refluxu...)
          • madziulaw Re: dzień 2gi 04.03.05, 15:27
            Jeśli Ola ma katar kaszel
    • madziulaw 3cia doba--bez gorączki 05.03.05, 22:01
      Nos zapchany, ale temp już nie ma. Zobaczymy co dalej. Skropiłam poduchę
      oilbasem, Mały oddycha dzięki temu bez przeszkód, włączyłam nawilżacz. Mam
      nadzieje, ze będzie ok.

Dobrej nocy zycze wszystkim

• grazka8 Re: U nas goraczka . Niedobrze 06.03.05, 15:32
      Ja już też zwariowałam niby była poprawa ten zielony katar dostaje antybiotyk
      ale coś jest nie tak mała jest apatyczna brak apetytu(wiem antybiotyk)ale to
      nie to samo dziecko teraz na szczeście śpi goraczki brak jutro lece rano z
      moczem ale same powiedzcie jak tylko coś zaczna szwankować to dlaczego zawsze
      mamy te czarne myśli że to napewno coś z układem moczowym nie potrafię odgonić
      pózniej myśli że może to być coś innego wczoraj wariowała wszędzie było jej
      pełno a dzisiaj totalna klapa chyba mi już wali na mózg albo tak cholerna
      pogoda tak działa na nasze smerfy
      • madziulaw Re: U nas goraczka . Niedobrze 06.03.05, 17:17
        Grażka, po prostu nastapilo przesilenie, a poza tym antybiotyk powoduje z reguły
        lekkie osłabienie i brak apetytu. Moim zdaniem jest ok, jutro juz będzie lepiej.
        Nie wiem czy jest sens robić bad moczu, bo już w pierwszym coś by wyszło.
    • grazka8 Re: U nas goraczka . Niedobrze 06.03.05, 19:44
      Madziu wiesz w tym wszystkim niepokoi mnie to że wypija bardzo dużą ilość
      plynów ale mało siusia przetoka nie jest nie drożna bo coś leci więc z skąd ta
      mała ilość moczu wczoraj tak samo a ja zawsze licze ilość wypitych płynów
      dlatego chyba sprawdze ten mocz Dzięki Madziu za słowa otuchy
      • madziulaw Re: U nas goraczka . Niedobrze 06.03.05, 22:42
        Sprawdzić oczywiście trzeba. Rzeczywiście - mjiejsza ilość moczu przy duzym
        piciu. A przeczytaj no Grazka co tam pisza na ulotce do antybiotyku? Mój Mikołaj
        np. rzadziej siusia po Furaginie ...
        Zresztą, słuchaj to może być po CUMie - warto sprawdzić...

Będę o was myślała. Daj jutro znać.
        Buziaki.
        • anakon Re: U nas goraczka . Niedobrze 07.03.05, 13:19
          Bakter jednak roznicuje wyniki...odebralam w sobote ogolne...i mialam niestety
          nosa, leukocyty 30-35...wiec tu jest ten brak apetytu...a infekcja swoja droga,
          z przeziebienia od razu zlapala zakazenie...tylko,ze ona u licha teoretycznie
          nie ma refluxu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka