Dodaj do ulubionych

Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g

21.03.12, 12:15
Mam do sprzedania jedno opakowanie deramtixu 15g
data ważności 2012.listopad
posiadam dowód zakupu

cena 80 zł

Mieszkam w centrum Warszawy, proszę o kontakt przez maila
samanta_miller@gazeta.pl

Sprzedaję ponieważ mojemu dziecku nie będzie już potrzebny.
Córka obecnie nie ma blizn walczymy już tylko z przebarwieniami.
Czego wszystkim dzieciom i rodzicom życzę.
Trzymam kciuki za powodzenie terapii.
Oparzenia 13% IIb z lata 2010

Przy okazji hołd dla Wschodniego centrum leczenia poparzeń w Łęcznej,
i dr Hoffman z Warszawy. Profesjonaliści i ludzie dobrego serca.

Samanta
Obserwuj wątek
    • ol2 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 23.04.12, 20:31
      witam Panią,

czy ma Pani jeszcze Dermatix na sprzedaż?
      • samanta_miller Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 25.04.12, 10:22
        Tak jeszcze aktualne
        • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 25.04.12, 17:37
          Witam,
          ja chciałabym zapytać, czy w fazie kiedy u Pani dziecka były świeże blizny stosowaliście dermatix i jeśli tak, to jakie były efekty i po jakim czasie ?My mamy zalecenie smarowania tylko kremem no scar. Na miejscu gdzie byłą najgłębsze oparzenie pozostało lekkie zgrubienie i boję się,że no scar to za mało.Od wypadku minęły 2 m-ce.Bardzo proszę o odpowiedź.pozdrawiam
          • samanta_miller Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 30.04.12, 11:35
            Na stosowanie dermatixu mieliśmy zlecenie z Łęcznej, zaraz po wygojeniu się ran czy był to miesiąc czy dwa po wypadku trudno mi powiedzieć nie pamiętam. Ponieważ poparzonych zostało
            13% ciała u naszej rosłej 7 latki. Był to znaczny koszt w naszym budżecie. Dr Hoffman do której trafiliśmy wkrótce po tym zaproponowała alternatywna terapię. Noscar+Lipobaza+lasery która stosujemy z rewelacyjnymi skutkami.
            Deramarix stosowaliśmy zbyt krótko bym mogła się wypowiedzieć co do jego skuteczności, mam jednak całkowicie subiektywne wrażenie, że cieńka warstwa sylikonu którą pozostawia lepiej się sprawdza w miejscach nie osłonietych ubraniem (np. twarz), Pod ubraniem miałam wrażenie że się ściera. jest to jednak tylko moje subiektywne odczucie.

Pozdrawiam

samanta
          • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 10.05.12, 21:20
            A w jakich odstępach czasu odbywają się zabiegi ?Czy są codziennie ?My nie jesteśmy z Warszawy,a w naszym rodzinnym mieście nie wykonują tych zabiegów u tak małych dzieci (1,5 roku). Mamy ich mieć 10.
            pozdrawiam
            Marzena
    • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 02.05.12, 08:45
      Dziękuję za odpowiedź.Chciałabym jeszcze zapytać o sposób nakładania kremu no scar. Mamy zalecenie, żeby zbytnio nie masować blizny. Na kremie jest informacja,że dobre efekty daje jego wmasowanie. Ostatnio czytałam tutaj na forum, że masaż (głaskanie, rozcieranie blizny) powoduje jej ukrwienie i ostatecznie twardnienie lub rozrost. Jakie są Pani doświadczenia ?
      pozdrawiam
      Marzena
      • samanta_miller Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 02.05.12, 14:51
        My nie masowaliśmy- lekarz tez nam powiedział że nie wolno, gdy blizna była zbyt świeża łatwo uszkodzić odbudowującą się skórę wydaje mi się że masuje się gdy budują się bliznowce u nas tak się nie stało.

Po prostu krem nakładaliśmy, ja kupuję no scar w aptece ale przez internet zdecydowanie taniej.

pozdrawiam
    • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 09.05.12, 22:25
      Witam ponownie !
      Wiem,że wątek dotyczy sprzedaży dermatixu,ale mam jeszcze jedno pytanie .Byliśmy dziś na wizycie lekarskiej i mamy rozpocząć zabiegi laserowe. Czy orientuje się Pani,gdzie w Warszawie można je wykonać ?Jakie są efekty takiej terapii ?
      pozdrawiam
      Marzena
      • samanta_miller Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 10.05.12, 10:51
        My chodzimy na lasery do szpitala na Działdowskiej,
        mamy skierowanie od dr. Hoffman.
        w tym miejscu są one odpłatne ( wychodzi około 300 za 15 zabiegów- choć płaci maż i mogę się mylić) wiem ze są jakieś miejsca w Warszawie gdzie nie płaci się za nie.
        Ale my trzymamy się Działdowskiej ponieważ tam zabiegi wykonuje bądź nadzoruje osoba której ufamy Pani Ola - jest rehabilitantem.

W moim odczuciu to lasery najbardziej pomogły mojej córce, po każdej serii widziałam wyraźną różnice.

pozdrawiam
        • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 11.05.12, 17:38
          A w jakich odstępach czasu odbywają się zabiegi ?Czy są codziennie ?My nie jesteśmy z Warszawy,a w naszym rodzinnym mieście nie wykonują tych zabiegów u tak małych dzieci (1,5 roku). Mamy ich mieć 10.
          pozdrawiam
          Marzena
          • samanta_miller Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 11.05.12, 23:02
            Codziennie,
            seria to albo 15 zabiegów, albo 10 dzień po dniu.

Myślę że trzeba by porozmawiać i uprosic o to by przyjęto i takiego maluszka, w końcu to nie wasza fanaberia tylko rzeczywista potrzeba na którą jest zlecenie od lekarza.
            • 2mama7 Re: Sprzedam opakowanie DERMATIXU 15g 12.05.12, 22:29
              Czy mogę prosić o nr telefonu do tej pani Oli ?Wyszukałam go gdzieś w innym miejscu na forum,ale jest z błędem sad Wiem już, że na Działdowskiej robią zabiegi b.małym dzieciom. Jak szybko po wygojeniu zaczęliście lasery ?U nas jest 2 m-ce po oparzeniu,a pewnie jeszcze kilka tygodni minie, zanim rozpoczniemy te zabiegi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka