Dodaj do ulubionych

berodual na stałe

08.02.07, 13:39
Często spotykam się w postach z tematem szybkiej zamiany wziewów przy
infekcji.Czy jest tu Ktoś kto stale stosuje berodual+pulmicort i jak wtedy
zapobiega się wczesnym objawom choroby?pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pibrokmarys Re: berodual na stałe 08.02.07, 14:51
      Alin, nie chce siac tzw. popeliny, ale Beroduau chyba nie powinno sie stosowac
      na stale... Moj synek najdluzej przyjmowal 3 tygodnie, po 2 tygodniowym pobycie
      w szpitalu, zapaleniu oskrzeli i pluc. W czasie trwania infekcji nie stosuje
      dluzej niz 10 dni, ale z reguly miedzy 5-7. Sciskam, Marysia
      • lena691 Re: berodual na stałe 08.02.07, 18:54
        berodual rozszerza oskrzela i my go podajemy przy ostrych kaszlach i pomaga. A
        pulmikort mieliśmy przez okres przeziębienia.mamy za to flexotide na stałe
    • alin9 Re: berodual na stałe 08.02.07, 20:37
      Ja dostałam takie pouczenie od jednego alergologa że jako spastyk i tak ma
      wąski przelot powietrza.Berodual toruje więc drogę aby lek główny mógł
      zadziałać.Inaczej to przyjmowanie mija się z celem.Wszystkie moje dzieci są
      ciągle na berodualu a chodzą do różnych lekarzy.pozdrawiam.
    • doizy Re: berodual na stałe 09.02.07, 08:41
      wszystko zależy od stanu chorego. Moje dziecko swego czasu brało i to przez
      bardzo długi okres: przeciwzapalne (pulmicort) i rozszerzajace oskrzela (np.
      berodual, zmieniony później na serevent + ventolin).
      Mój mąż od lat bierze te dwa rodzaje leków, bez nich nie może funcjonować.
    • alin9 Re: berodual na stałe 09.02.07, 11:20
      Uff.Uspokoiłaś mnie doizy bo koleżanki napędziły mi lekkiego stracha.Dziękuję
      za wszystkie wypowiedzi bo każda jest cenna.pozdrawiam.
      • pibrokmarys Re: berodual na stałe 09.02.07, 11:40
        Alin, przepraszam, naprawde nie chcialam Cie nastraszyc. Moja wiedza na ten
        temat ma duze braki:-)) Sorki jeszcze raz. Trzymaj sie cieplutko i zdrowka
        zycze. Marysia
    • alin9 Re: berodual na stałe 09.02.07, 12:16
      Marysiu jest dobrze.Cieszę się że padły takie słowa.To daje do
      myślenia.pozdrawiam.
    • alpm Re: berodual na stałe 09.02.07, 16:44
      Hej,

Trudno jest kochać te wziewy ale... Moja córka w kwietniu miala zalecone Oxodil
      i Mufloinide - wziewy proszkowe - miały być pewniejsze w użyciu, tzn. Budesonid
      w spray'u i inhalacje nie były wiarygodne. Jako 3 latek wierciła się i
      uciekała - nigdy nie wzięła pełnej dawki.:( Posłuchałam alergologa.
      Działały ale zawsze podawałam je z ciężkim sercem - właściwie u dzieci nie są
      stosowane. Latem całe szczęście była przerwa.
      A teraz w grudniu nagle obrzydliwe zapalenie gardła - trochę takie grzybkowe -
      powiedziała lekarka i wziewy poszły w odstawkę - dostaliśmy - tak jak wy -
      berodual + pulmicort - najniższe dawki z możliwych i kaszel minął szybciej niż
      po tych wstrętnych proszkowcach. No ale córka jest już rozumną 4,5latką.
      Niestraszna jej inhalacja. Berodual próbuję odstawić. I do Was pytania:
      - jak z tymi grzybkami po wziewach i inhalacjach? Myć zęby?
      - jak wycofywać inhalacje?

Sama załuję ze nie walczyłam o inhalacje - niepotrzebne zapalenie gardła.
      A wasze odpowiedzi pomagają.

Całusy,

alpm

• lena691 Re: berodual na stałe 09.02.07, 22:57
        trzeba myś zęby i umyć twarz bo wziew osiada na twarzy i może podrażniać. Tak
        nam radziła alergolog.
      • doizy Re: berodual na stałe 14.02.07, 16:45
        po każdej inhalacji pulmicortem przemywaj dziecku jamę ustną i buzię tam gdzie
        dotykała maseczka.
        odstawianie inhalacji powinno odbywać sie stopniowo, systematycznie zmijszajac
        dawki czy dzienne inhalacje
    • juliette79 Re: berodual na stałe 10.02.07, 10:24
      pierwsze o czymś takim słysze...z tego co nasza alergolog mówiła to beroudal,pochodne theofiliny czyli leki rozszerzające oskrzela podaje się tylko przez jakis czas!!!
      u nas tak własnie było...Berodual lub Theoplus ewentualnie syrop Baladex był..ale max.kilka dni,no do tygodnia czasu...potem odstawka...
      • doizy Re: berodual na stałe 14.02.07, 16:52
        długoterminowe branie leków rozszerzajacych oskrzela zależy od zaawansowania
        choroby. Są astmatycy którzy przeciwzapalne i rozszerzajace biorą całe zycie.

Osobiście od berodualu wolę leki, które w skłądzie mają salbutamol i takie
        bierze mój maż oraz córka
    • demarta Re: berodual na stałe 14.02.07, 22:01
      z berodualem żyjemy tygodniami (3 x dziennie). z pulmicortem miesiącami. a
      mamy.... 8 miesięcy zaledwie :((( i nic, ale to nic, z notorycznymi,
      regularnymi wizytami u najlepszego alergologa w województwie nie przepowiada
      końca ani jednego, ani drugiego.

pozdrawiam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka