aankaa 15.04.04, 20:24 "robiąc" okna nie wystarczyło mi kasy (i pewnie odwagi) na wymianę parapetów z lastrika. Teraz czeka mnie wymiana co (a więc burdel że hej). Może przy tej okazji ? pytanie - czy nie zniszczą mi okien ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barteq Re: wymiana parapetów wewnętrznych IP: *.man.polbox.pl 16.04.04, 11:30 Nie przejmuj się. Porządna ekipa zupełnie nie zniszczy okien, ponieważ parapety są mocowane pod oknami (do ściany, lub tylko podparte na specjalnych kotwach i wyparte o okno). Także przy demontażu starych parapetów i montażu nowych nie powinni uszkodzić okien (ale warto patrzyc im na ręce, żeby z pośpiechu nie nabrolili). Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: wymiana parapetów wewnętrznych 16.04.04, 18:57 Bartek ma całkowitą racje - parapety nie są elementem samego okna, ani z nim nijak związane. Aczkolwiek gapowatemu fachowcowi może omsknąc się meselek.... Kurzu może być trochę (ale nie tyle, co przy wymianie okien), wszystko tez zależy jak istniejące parapety były zamontowane. Najprawdopodobniej, jak pisze Bartek, parapety leżą po prostu na kotwach. Zresztą w dziedzinie parapetów nie jestem specjalistą. W innych dziedzinach też nie - urodziłem się w niedzielę z dwoma lewymi recami, a wcale nie jestem mańkutem. I co ty w zasadzie, Aanka chcesz ode mnie? Ja umiem tylko sprzątać.... a i tak trzeba po mnie poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: wymiana parapetów wewnętrznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 20:07 widziałam w sklepie z oknami nakładki na parapety z lastrika,szerokość 30 cm,cena za mb 45 zł,do wyboru 3 kolory biały, jasne drzewo,ciemne drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: wymiana parapetów wewnętrznych 16.04.04, 20:50 Gość portalu: cytryna napisał(a): > widziałam w sklepie z oknami nakładki na parapety z lastrika,szerokość 30 > cm,cena za mb 45 zł,do wyboru 3 kolory biały, jasne drzewo,ciemne drzewo. takie "nakładki" to już mam na dwóch - i to nie byle jakie :))) robione wg mojego projektu i jeden z nich własnoręcznie chcę (a właściwie będę zmuszona do wyrwania kolejnych dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: wymiana parapetów wewnętrznych 16.04.04, 20:48 vampi_r napisał: > Kurzu może być trochę (ale nie tyle, co przy wymianie okien), wszystko tez > zależy jak istniejące parapety były zamontowane. Najprawdopodobniej, jak > pisze Bartek, parapety leżą po prostu na kotwach. pod parapetami są teowniki, na których (z powodzeniem) możnaby słonia zawiesić > I co ty w zasadzie, Aanka chcesz ode mnie? > Ja umiem tylko sprzątać.... a i tak trzeba po mnie poprawiać. to na kolejne sprzątanie umawiamy się u mnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: wymiana parapetów wewnętrznych 17.04.04, 12:27 Pasuje, Moja droga. Zaczynam specjalizować się w sprzątankach. Co do paraprtów - zapewne są bokami lekko wpuszczone w ścianę (raczej w tynk). Przy wyciąganiu parapetów nastaw się w tych miejscach na małe szpachlowanko i malowanko. Jak pisał Bartek - dobry fachowiec nie powinien uszkodzić okien. Ale czy u nas są dobrzy fachowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawy Re: wymiana parapetów wewnętrznych - aankaa !!!! 17.04.04, 14:51 Jak zrozumiałem ? szykuje Ci się wymiana CO . A więc bądż cierpliwa! Spróbuj zegrać te roboty ,tak aby mieć okazje wykonać właściwie tło za kaloryferami . To są miejsca które bardzo żadko się odwiedza a które często wymagają wymiany tynku lub docieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: parapety - koszt... 19.04.04, 14:20 wiecie może jaki jest przybliżony koszt montażu parapetu wewnętrznego? jeszcze się nie rozpytywałam, ale muszę założyć w nowym mieszkaniu 2 parapety, jeden ok. 1,5 m długości a drugi ok.2,5 łamany w "L" drewniane... może mi ktoś podpowie mniej więcej ile to kosztuje? Fly Odpowiedz Link Zgłoś