Dodaj do ulubionych

Siedziba taniej linii LOTu ?

02.08.04, 21:01
Może i wyskoczę jak Filip z konopii z informacją dobrze znaną wszystkim zainteresowanym (w zasadzie przez 2 tygosdnie nie czytałem w ogóle Forum),ale...

czy wiecie gdzie będzie znajdowała się siedziba taniej linii LOTu?
Siedziba,siedziba.

to tak gwoli ciekawostki...
Obserwuj wątek
    • Gość: spott Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 02.08.04, 21:04
      Wiemy EPKK KRK czyli Krakow, jak narazie.
      • Gość: MarcinK Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:18
        Kraków... no może i Kraków.

MK
      • krzykowal Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 09:11
        > Wiemy EPKK KRK czyli Krakow, jak narazie.

Maaaaaaaaałe szanse :))
        Geograf - potwierdzam z moich źródeł Twoje nieopisane podejrzenia. Kto ma szare
        komórki niech się domyśla :)))

pzdr
        Krzysiek
        • yarro Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 17:03
          krzykowal napisał:

> > Wiemy EPKK KRK czyli Krakow, jak narazie.
          >
          > Maaaaaaaaałe szanse :))
          > Geograf - potwierdzam z moich źródeł Twoje nieopisane podejrzenia. Kto ma
          > szare komórki niech się domyśla :)))
          ==
          Mam szare komorki i sie domyslam, ale uwierze jak zobacze :)

A teraz cicho, co by nie zapeszac ;]

Pozdróki!
    • geograf ha! 02.08.04, 23:34
      a ja mam inne informacje.
      i to z Penwego źródła.
      Mało tego: powiem,że są to informacje nader pozytywne...
      • yarro Re: ha! 03.08.04, 01:23
        Hm. Ciekawe skąd ;]
      • Gość: MarcinK Re: ha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:48
        Czyżby zaczynało się potwierdzać, hmmm ;-)

MK
        • protz Re: ha! 03.08.04, 17:29

Mam pewną informacje, z bardzo pewnego zrodła.

Zgadnijcie, gdzie powstanie polskie Heathrow? W Szymanach, Zielonej Górze czy w
          Łodzi?

Nie chce zapeszać, ale sami popatrzcie:

EPLL - EGLL , przecież to tylko jedna literka róznicy.

Ale na razie cicho sza, nikomu nie mówcie, bo z planow bedą nici.

--
          Protz, konspiracyjny na maksa.
          Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
          • geograf Re: ha! 03.08.04, 17:38
            BAZA (czyli tam,gdzie dolatuje i skąd wylatuje najwięcej samolotów itd),
            a siedziba (firmy)
            to chyba coś innego ?
            • protz Re: ha! 03.08.04, 17:43
              geograf napisał:

> BAZA (czyli tam,gdzie dolatuje i skąd wylatuje najwięcej samolotów itd),
              > a siedziba (firmy)

Tym bardziej wiec, co z tego ze w Lodzi mogla by byc siedziba nowego
              lotowskiego wynalazku? Znow zaczna latac zeby dowozic pracownikow? Innych
              pozytywów nie widze. :)
              • geograf Re: ha! 03.08.04, 17:52
                ja widzę:
                PODATKI
                zatrudnionych chociaż kilku pracowników...
                oraz wykorzystanie wolnej powierzchni biurowej...
                • Gość: Protz Re: ha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:53
                  > PODATKI
                  > zatrudnionych chociaż kilku pracowników...
                  > oraz wykorzystanie wolnej powierzchni biurowej...

ale to juz nie to forum chyba...

Protz
                  • geograf Re: ha! 03.08.04, 18:06
                    ale czy patrząc perspektywicznie: czy bliskość siedziby nie przyda się,chociaż raz przez cały czas istnienia firmy?

chociaż fakt.
                    forum niekoniecznie to,ale ponieważ firma nomem omen związana z lotnictwem...
                  • krzykowal Re: ha! 03.08.04, 19:06
                    > ale to juz nie to forum chyba...

Taaa, to forum pozostawmy suchym dyskusjom o kącie ustawienia pasa czy wysokości
                    wieży... Ok, przesadzam, ale przede wszystkim kilkanaście, kilkadziesiąt miejsc
                    pracy związanych z LOTNICTWEM (a o ile mnie nie myli w nazwie tej grupy jest
                    wyraz Lotnisko). Ogromna renoma w walce konkurencyjnej o inwestycje z
                    Wrocławiem, Krakowem itd. Także świadomość dla pracowników LOTu w Warszawie, że
                    w Polsce jest w ogóle takie miejsce o nazwie Łódź i że nie jest to środek
                    torfowiska...

Krzysiek
          • krzykowal Re: ha! 03.08.04, 19:03
            > Zgadnijcie, gdzie powstanie polskie Heathrow? W Szymanach, Zielonej Górze czy w
            >
            > Łodzi?

Wiesz co Protz? Miałem o Tobie lepsze zdanie - ale rozumiem teraz Twoich
            oponentów. Dziwny z Ciebie człowiek :)

Szkoda, że nie mogę napisać tego co wiem i dlatego śmiesznie patrzeć jak robisz
            z siebie niemal błazna :) Nie wiem czy wypali co ma wypalić ale zdziwiłbyś się
            bardzo gdybyś wiedział ile DZIŚ miasto XXX ma wspólnego z projektem taniego
            przewoźnika LOT.

Krzysiek
            • Gość: Protz Re: ha! IP: 217.153.156.* 05.08.04, 20:48
              > Wiesz co Protz? Miałem o Tobie lepsze zdanie - ale rozumiem teraz Twoich
              > oponentów. Dziwny z Ciebie człowiek :)

Dziekuje. :)

> Szkoda, że nie mogę napisać tego co wiem i dlatego śmiesznie patrzeć jak
              > z siebie niemal błazna :)

taa, błazna... dla mnie błazna robia z siebie ci, ktorzy przekonywali ze w
              lipcu na pewno ruszy rozbudowa. Na razie wiec racje miałem ja, bo chyba mamy
              sierpień. :)

A teraz w jaki sposob blaznuje? Tylko dlatego, ze uwazam ze nic z tych planow
              nie wyjdzie? Poczekamy, zobaczymy kto miał racje.

> Nie wiem czy wypali co ma wypalić ale zdziwiłbyś się
              > bardzo gdybyś wiedział ile DZIŚ miasto XXX ma wspólnego z projektem taniego
              > przewoźnika LOT.

Zdziwie Cie, ze wiem moze nawet wiecej niz Ty.
              :)

Protz
      • Gość: spott Re: ha! IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 03.08.04, 21:55
        "a ja mam inne informacje.
        i to z Penwego źródła.
        Mało tego: powiem,że są to informacje nader pozytywne..."
        Ok to co to za info i z jak pewnego zrodla tak procentowo.
        • Gość: MarcinK no jak dzieci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:13
          Poczekacie, a sami zobaczycie co i jak będzie (a może raczej będzie coś, czy
          nie). Ja wierzę inni mogą nie wierzyć i tyle ;-)

Natomiast nawet gdyby ktoś wiedział coś od samego prezesa LOTu to i tak nie
          mógłby tego tu powiedzieć - to są zasady biznesu póki sam zainteresowany
          oficjalnie nie poda, póty najwyżej można wypuścić plotkę ;-)

Pozdrawiam, MK
          • maxxman Re: no jak dzieci... 03.08.04, 23:21
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Natomiast nawet gdyby ktoś wiedział coś od samego prezesa LOTu to i tak nie
            > mógłby tego tu powiedzieć - to są zasady biznesu póki sam zainteresowany
            > oficjalnie nie poda, póty najwyżej można wypuścić plotkę ;-)

Profesjonaliści nawet plotek nie puszczają. Chociaż mogliby, oczywiście :p

Pozdrawiam, maxxman
        • geograf Re: ha! 03.08.04, 23:50
          przykro mi ale jeszcze nie mogę nic bardziej szczegółowego napisać.
          jeżeli już-dopiero w przyszłym, tygodniu...
    • dziad_borowy Czyżbym miał coś zapeszyć??? 03.08.04, 12:31
      W Łodzi???
      Dzierżsięcopiątek!!!!
    • Gość: ktos Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.lot.pl 03.08.04, 14:52
      Hmmm bardzo ciekawe wywody.
      • protz Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 17:26
        A ja na ten cały wątek mowie:

ROTFL

Bo przeciez lepiej smiac sie niz plakac widząc zataczajaca coraz szersze kregi
        naiwnosc i nieracjonalne myslenie naszych forumowiczow.

Mam nadzieje ze GW nie podchwyci tematu, bo znowu bedzie smieszny artykuł w
        porannej gazecie. :-D

--
        Protz
        • Gość: MarcinK Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:25
          Obawiam się drogi Protzu, że jak już będziesz wchodził pod stół odszczekiwać to
          dużo kibiców się zbierze ;-)

MK
          • Gość: spottt Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 03.08.04, 21:20
            czyli, ze co mowicie ze loe cost LOTu bedzie w Lodzi ??? hmmmm nie wiem ale to
            jakos budzi we mnie pusty smiech.
            • Gość: MarcinK Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:42
              A czemu to budzi "pusty śmiech"??? Jeżeli chciałbyś coś zrobić w miarę tanio
              (koszta pracowników, lokali itp.) a jednocześnie chciałbyś mieć spory wybór
              kadry to gdzie byś to zrobi? W dużym mieście raczej. A które duże miasto jest
              najtańsze? No chyba Łódź.
              Zatem racjonalnie patrząc Łódź to dobre miejsce.
              Z resztą dlatego TP SA ma tu swoją główną serwerownię i kilkuset zatrudnionych
              informatyków. A gdy mówiło się, że będzie to zlokalizowane w Łodzi to wszyscy
              się śmiali...

MK
            • krzykowal Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 04.08.04, 15:31
              > czyli, ze co mowicie ze loe cost LOTu bedzie w Lodzi ??? hmmmm nie wiem ale to
              > jakos budzi we mnie pusty smiech.

To czytaj uważnie między wierszami. Nie zwróciłeś chyba uwagii na to, że nie
              piszemy tylko o tym co może się stać i gdzie. Nie zwróciłeś uwagi na to co
              napisałem ile TERAZ-DZIŚ miasto XXX ma wspólnego z tanim LOTem. Cholernie byś
              się zdziwił gdybyś wiedział :))))

pzdr
              Krzysiek
          • Gość: fr Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 04.08.04, 21:14
            BRAWO PROTZU,
            Jakby co wejdę tam z Tobą jednak z całą pewnością to nam nie grozi a razie to
            chyba ktoś inny powinien sie szykować do wchodzenia pod stół.No panie Marcinie
            i panie Albercie jak tam ???

Swoją drogą to zaczęliście uprawiać nowy gatunek literacki - aviation fiction
            ale podoba mi się zwłaszcza ta eskalacja. Powiem Wam szeptem że już wielu
            przewoźników wybrało sobie Łódź jako przyczółek do walki na rynkach wschodnich.
            Sam widziałem jak kilku dyerektorów tych największych lini lało się po twarzach
            który ma być pierwszy.

Ludzie zejdźcie na ziemie PLIZZZZZZ.

d
            • Gość: spottt Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 04.08.04, 21:20
              Hmmm ciekawe kto tam bedzie odsczekiwal ja jako kibib mysle ze jednak 55% SZANS
              maja MK i Albert. No ale mam nadzieje ze sie myle i ze bede milo zaskoczony.
              • Gość: MarcinK Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:44
                A czy Wy - malkontenci uważacie, że jeśli kilka dosyć poważnych osób, nie
                wypisujacych na forum bzdur, coś pisze i jest to zbieżne to robi to dla jaj? No
                to dajecie świadectwo tylko o sobie. Sorry Winteou...
                A niestety pewne sprawy muszą być poufne, bo inaczej wszystko może wyglądać tak
                jak z Polskim Holdingiem Farmaceutycznym, którego siedziba ma być w Łodzi,
                warszaffka protestuje.
                Pamiętajcie jednak o jednym - obecny premier nie jest z Żyradowa i zawsze zwykł
                był mało mówić, a dużo robić ;-)

Oczywiście są to tylko moje spekulacje i logiczne wnioskowania na podstawie
                ogólnie znanych faktów.

Pozdrawiam, MarcinK
              • geograf Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 04.08.04, 23:30
                jest tak:
                rowniez bym nie uwierzyl,gdybym rpzeczytal na Forum slowa napisane przeze mnie.
                Malo tego-znam troche Polske i zdaje sobie sprawe z tego,ze tak naprawde nic moze nie wyjsc:)

aha-czemu mam wrazenie,ze ktos mnie myli z Albertem? (bo on ani slowa w watku nie napisal,a mialby pod stol wchodzic...)
                • Gość: spott Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 05.08.04, 12:37
                  Hmm jedno jest jak narazie FAKTEM grono malkontentow stale sie powieksza.
                  • Gość: Albert Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 21:47
                    Bo zwolennicy, jak sprawa jest oddana w dobre ręce, nie muszą dużo już pisać.
                    Np. ja ostatnio mało pisze, choć czytam. Albo wpisuję się w rózne inne miejsca,
                    siejąc zamęt, służący promocji Łodzi jako przyszłościowo dużego portu
                    lotniczego na mapie Polski. A że przeciwnicy się ukatywnili to normalne, jak
                    coś się posuwa do przodu. Ale "psy sczekają, karawana jedzie dalej"...
                • protz Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 05.08.04, 20:55

> Malo tego-znam troche Polske i zdaje sobie sprawe z tego,ze tak naprawde nicmo
                  > ze nie wyjsc:)

Otóż to!~Tylko tyle i az tyle. :)

> ie napisal,a mialby pod stol wchodzic...)

Ludzie, co wy z tym wchodzeniem pod stół dzisiaj? Ja nikogo pod stołem nie chce
                  widziec, wolałbym raczej zeby cos zmrożonego NA stole stało... :)

Oczywiscie , pozniej niektorzy mogliby sie znalezc pod stołem, ale to z innych
                  powodów chyba. ;)

--
                  Protz
                  • Gość: spottt Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 05.08.04, 21:12
                    hahaha brawo Protzu a tak na marginesie to kiedy to zmrozone na stole??
                    • Gość: Protz Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 05.08.04, 21:52
                      > hahaha brawo Protzu a tak na marginesie to kiedy to zmrozone na stole??

Jak bedzie okazja mozna zrobic spotkanie forumowiczow, ale bron Boze nie na
                      lotnisku. ;)

Protz
                      • Gość: spott Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 05.08.04, 22:00
                        Ja sie pisze czyli zimne na stole :). Hmm a tak na marginesie to ktos policzyl
                        ilu juz jest malkontentow czy jak sie tam zwie.
                      • default_user Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 05.08.04, 22:10
                        Gość portalu: Protz napisał(a):

> Jak bedzie okazja mozna zrobic spotkanie forumowiczow, ale bron Boze nie na
                        > lotnisku. ;)

Jasne!!
                        Tutaj się odbywają spotkania malkontentów ;-)
                        pozdrawiam
                        M..M
                        • kriku Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 06.08.04, 09:47
                          default_user napisał:

> Gość portalu: Protz napisał(a):
                          > > Jak bedzie okazja mozna zrobic spotkanie forumowiczow, ale bron Boze nie na
                          > > lotnisku. ;)
                          >
                          > Jasne!!
                          > Tutaj się odbywają spotkania malkontentów ;-)
                          > pozdrawiam
                          > M..M

To nie tylko spotkania, ktore sie czasami odbywaja a to nowy Organ Sluzby
                          Urealniana Informacji Quasilotniczej funkcjonujacy w dyzurach praktycznie 24h.
                          Pozdrowionka dyzurujacym
                        • Gość: spott Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 06.08.04, 10:27
                          negative na lotnisku spotkania optymistow malkontenci musza wybrac inna
                          destynacje :)
                      • Gość: frt Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 05.08.04, 22:13
                        I to mi się podoba. Protzu kiedy spotkanie? Będzie zmrożone na stole sam
                        przyniosę.Spocie gdzie ja mam kurnia zadzownić bo już niewiem pogubiłem się jak
                        kierowca wózka na zakupy na lotnisku.
                        • Gość: frt Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 05.08.04, 22:15
                          Chiba wiesz o co biega I hope so.
                          d
                • default_user Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 05.08.04, 22:17
                  geograf napisał:

> Malo tego-znam troche Polske i zdaje sobie sprawe z tego,ze tak naprawde nic
                  > moze nie wyjsc:)

Szczególnie jak ktoś zbyt wcześnie kłapie publicznie dziobem psując innym trudne
                  i wymagające pewnych niedomówień, negocjajce ;-)

>
                  > aha-czemu mam wrazenie,ze ktos mnie myli z Albertem? (bo on ani slowa w watku
                  > nie napisal,a mialby pod stol wchodzic...)

Chodzi o sąsiednie wątki
                  Pozdrawiam
                  M..M
          • Gość: Protz Re: Siedziba taniej linii LOTu ? IP: 217.153.156.* 05.08.04, 20:50
            Najpierw przewertuj archiwum, wypisz sobie na karteczce co mam odszczekiwać...
            bo jakos nie pamietam zebym obiecal publicznie jakies odszczekiwania, wiec z
            Twoich marzen nici.

Protz
      • geograf Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 17:26
        tak myślisz?
        :)
    • default_user Re: Siedziba taniej linii LOTu ? której nie będzie 03.08.04, 21:22
      Zgodnie z ostatnimi doniesieniami z biórowca przy ulicy 17 stycznia, może w
      ogóle nie dojść do utworzenia taniej linii lotniczej w ramach struktur LOT-u.
      Podobno u podnóża leży konflikt na linii dyrekcja-związki zawodowe. Więcej będę
      wiedział 10 sierpnia, wieczorem.
      Pozdrawiam
      M..M
    • maxxman Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 23:23
      Tiaaaaaa... ciekaw jestem co powie autor wątku jak to jednak nie będzie Łódź :p
      Może jakaś mała dymisja???

Chociaż miód na serce by mi się wylał gdyby to jednak była Łódź.

maxxman
      • geograf Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 03.08.04, 23:51
        hmmm..
        zdymisjonują mnie ze stanowiska piszącego na Forum Łódź?
      • krzykowal Re: Siedziba taniej linii LOTu ? 04.08.04, 15:32
        > Może jakaś mała dymisja???

A czemu dymisja? Autor wątku jest właśnie bardzo ostrożny. Nie wiadomo co będzie
        - głównie dlatego, ze nie wiadomo czy w ogóle ten przewoźnik będzie. Ale to nie
        zmienia faktu co jest już DZIŚ. I co jest faktem - choć skrywanym - i dobrze.

pzdr
        Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka