Dodaj do ulubionych

KEMY W HAĆKACH

22.07.02, 21:11
Kochani z gazety zaiteresujcie sie kemami w hackach, jeszcze troche i nic z
nich nie bedzie. Ktos sobie kopie i kopie olewajac wszystkich.
marek
Obserwuj wątek
    • Gość: habitus Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.zigzag.pl 22.07.02, 21:38
      Czy kemy w haćkach to to samo co pupodrygi w melumardach?
      • Gość: Andi Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 21:56
        Gość portalu: habitus napisał(a):

> Czy kemy w haćkach to to samo co pupodrygi w melumardach?

Przepraszam, a co chodzi? Może to ktoś z polskiego na mój przetłumaczyć?
        Byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam
        Andrzej
        • Gość: habitus Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.zigzag.pl 22.07.02, 21:58
          Andrzeju, właśnie pytałam o co chodzi. Co to są kemy, i w dodatku w haćkach?
          Może to Frugo nowe...
          • Gość: Andi Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 22:03

> Andrzeju, właśnie pytałam o co chodzi. Co to są kemy, i w dodatku w haćkach?
            > Może to Frugo nowe...

Od razu lepiej się czuje, nie tylko ja jestem nieuświadomiony w tej
            dziedzinie ;)
          • Gość: Andi Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 22:05

> Andrzeju, właśnie pytałam o co chodzi. Co to są kemy, i w dodatku w haćkach?
            > Może to Frugo nowe...

Kemy, formy terenu w obszarach młodoglacjalnych, powstające w trakcie
            wycofywania się lądolodu z terenów nizinnych, na skutek osadzania w szczelinach
            topniejącego lodowca materiału przynoszonego przez potoki roztopowe.

Kemy mają kształt grzęd, wałów lub pagórów zbudowanych z warstwowanych piasków,
            żwirków lub mułków.

No to kawałek już wiem :)

• Gość: habitus Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.zigzag.pl 22.07.02, 22:36
              Pagór z żwirków i mułków. A dlaczego nie pagórek z żwiru i mułu? Swoją drogą
              specjalistyczny język wymaga jednak jakiegoś skrótowego wyjaśnienia.
            • Gość: habitus Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.zigzag.pl 22.07.02, 22:37
              Czyli to morena jakaś czołowa, a nie Frugo nowe?
              • Gość: Andi Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 22:42
                Była kiedyś tak margaryna Kama (to po niej serce miało być mocne jak dzwon) to
                może na rynek wchodzi nowa Kema? Jak będą reklamowali że po niej serce będzie
                mocne ja kżwir to nie skorzystam i to nie tylko dlatego że nie jadam margaryny
                (a właśnie tylklo mnie denerwuje reklama Dosi? Ta gdzie babki siedzą i mówią ze
                to jest reklama dosi ale to nie dosia i w końcu okazuje się że dosia?)

Pozdrawiam
                • saunne Re: KEMY W HAĆKACH 22.07.02, 23:46

> (a właśnie tylklo mnie denerwuje reklama Dosi? Ta gdzie babki siedzą i mówią
                  ze
                  >
                  > to jest reklama dosi ale to nie dosia i w końcu okazuje się że dosia?)
                  >
                  > Pozdrawiam

Nie tylko Ciebie ;) w ogóle to porażka, że tak głupie reklamy są w ogóle
                  dopuszczane do emisji! Miałam kiedyś okazję uczestniczyć w przeglądzie filmów
                  reklamowych. Żebyście wiedzieli jakie dzieła sztuki można zrobić z tego! Nawet
                  z za przeproszeniem proszku do prania, nie wspominając już o reklamie
                  społecznej. Ale to były filmy zagraniczne...
                  • chatka_ Re: KEMY W HAĆKACH 23.07.02, 00:02
                    Nie wiem reklama jak i telwizja na czele z prezenterami traktuja ludzi jak
                    idiotow, sa strasznie mili, wszytko jest naj,albo pierwsze, jedyne, albo
                    krolem, czegos itd.
                    Widzialm kiedys program o filmach reklamowych i dwie reklamy samochodowe bardzo
                    mi sie spodobaly:
                    Jedzie facet noca samochodem, rozglada za noclegiem, ale wszedzie neony
                    wyswietlaja no vaccany, trwa to dluzsza chwile, w koncu zjezdza z drogi i
                    uderza w slupek i ...otwiera sie poduszka powietrzna i pan sklada na niej
                    glowe...

Ooo polnoc!!!
                    • saunne Re: KEMY W HAĆKACH 23.07.02, 00:06
                      szkoda w ogóle mówić o TVP, bo to porażka kompletna... :((((
                      Na szczęście mamy kina, teatry i internet :)
                      • chatka_ Re: KEMY W HAĆKACH 23.07.02, 00:12
                        saunne napisała:

> szkoda w ogóle mówić o TVP, bo to porażka kompletna... :((((
                        > Na szczęście mamy kina, teatry i internet :)

Na szczescie mamy Forum i skrzynki mailowe, glownie z tych korzystam, a odkad
                        jestem tu do telewizji nie zagladam, az kapie od nieszczerosci i tandety.
                        Oczywiscie zdarzaja sie dobre filmy, ale szkoda mi czasu by przebrnac przez
                        caly program by cos wylowic...Dodam jeszcze video, to warto miec.
                        • saunne Re: KEMY W HAĆKACH 23.07.02, 00:33
                          to ja na video polecam "Requiem dla snu" i "Pi" Darrena Aronofskiego (ale
                          ostrzegam filmy nie są lekkie)
                          • chatka_ Re: KEMY W HAĆKACH 23.07.02, 01:10
                            saunne napisała:

> to ja na video polecam "Requiem dla snu" i "Pi" Darrena Aronofskiego (ale
                            > ostrzegam filmy nie są lekkie)

Filmu nie mam ale Requiem i sen sie znajdzie. Requiem tylko w wykonaniu The
                            Academy of Ancient Music pod dyrekcja Christophera Hogwooda. To prawdopodobnie
                            jedno z trzech najlepszych wykonan tego dziela Mozarta i to sluchac, nie trzeba
                            byc melomanem. Dobry sen gwarantowany :))) Dobranoc Saunne!
                            • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 09:10
                              Nie podsłuchuję, ale obawiam się, że chatce może chodzić o sen wieczny, bo do
                              czego ten Mozart?
      • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 18:33
        To gdzie te Haćki są, w jakim powiecie czy gminie, bo jeszcze nigdy nie
        widziałem takiej kemy?
        P.S. Te dziewczyny są niesamowite, gadają bez przerwy i byle gdzie, na
        przystanku, w sklepie, na parkingu, w Haćkach.
        • Gość: saunne Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 19:04
          > P.S. Te dziewczyny są niesamowite, gadają bez przerwy i byle gdzie, na
          > przystanku, w sklepie, na parkingu, w Haćkach.

a Ty nie wiesz, że podsłuchiwać jest nie ładnie? ;)))))
          • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 08:51
            Kto by tam podsłuchiwał takie dziewczyńskie paplanie. Noo, tylko trochę, z
            ciekawości.
    • Gość: Acro Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 21:18
      1. Haćki to wioseczka paręnaście kilometrów przed Bielskiem P., jadąc od
      Boiałego, oczywiście. Odbija się z głównej drogo w prawo, kemy są za wsią.
      2. Nie byłem tam dawno, ale kiedyś w wyższym kemie kopali archoelodzy - był on
      kiedys podwyższony i funkcjonował jako grodzisko. Czy to sa regularne
      wykopaliska, czy rabunkowe?
      3. Zwróćcie tez uwagę na ciekawostkę - w dołach (po składowaniu ziemniaków?)
      gnieżdżą się jaskółki brzgówki! A kemy porastaja rzadkie zawilce
      wielkokwiatowe.

W ogóle fajne miejsce.
      • Gość: saunne Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 21:31
        fajnie to opisałeś :))) Dzięki :)))
      • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 08:48
        Wyjątkowo mam to samo zadanie, co dziewczyna (podsłuchane).
        Dzięki.
        • Gość: chatka Re: KEMY W HAĆKACH IP: 212.33.92.* 24.07.02, 09:09
          Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Wyjątkowo mam to samo zadanie, co dziewczyna (podsłuchane).
          > Dzięki.
          Eeee nie bierze do siebie moze kolezance zart nie wyszedl. Zagladaj do nas i
          podsluchuj smialo. Jestes na wakacjach w Sandomierzu?
          Pozdr.
          • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 09:13
            Sam nie wiem. Wygląda, że jestem tu za karę. To juz kilkadziesiąt lat, z
            krótkimi przepustkami.
            Pozdrowienia
            • Gość: chatka Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.piasta.pl 24.07.02, 09:22

> Sam nie wiem. Wygląda, że jestem tu za karę. To juz kilkadziesiąt lat, z
              > krótkimi przepustkami.
              > Pozdrowienia

Za kare, hm...? To dobrze ze przynajmniej dostep do internetu w tym internacie
              masz, a moze na przepustce jestes ?:)
              • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 09:49
                Gość portalu: chatka napisał(a):

> Za kare, hm...? To dobrze ze przynajmniej dostep do internetu w tym
                internacie
                > masz, a moze na przepustce jestes ?:)

Nie. Skoro tu jestem, to nie na przepustce. Tu jest jak w więzieniu, albo
                gorzej. Więzi mnie tu wszystko. Ale kiedyś pójdę przed siebie, "jak szary brat
                zakonny albo włóczęga lnianowłosy, w tę stronę, z której na zagony leje się
                jasne mleko brzozy". Wygląda więc na to, wg Jesienina, że pójdę w stronę Haciek
                (Haćków).
                • Gość: chatka Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.piasta.pl 24.07.02, 09:54
                  Pojdziesz tam skad przyszedles?

I ja pojsc musze :)Na razie.
                  • Gość: Jakub Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 10:06
                    Tylko w pewnym sensie. Jestem bardzo miejscowy.
                    Brakuje mi dawnej przestrzeni, u nas stare krajobrazy są już jak umarłe, tylko
                    w pamięci, a na wschodzie te przestrzenie jeszcze trochę trwają.
                    Cześć.
                    • Gość: habitus Re: KEMY W HAĆKACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 14:38

> Tylko w pewnym sensie. Jestem bardzo miejscowy.
                      > Brakuje mi dawnej przestrzeni, u nas stare krajobrazy są już jak umarłe,
                      tylko
                      > w pamięci, a na wschodzie te przestrzenie jeszcze trochę trwają.
                      > Cześć.
                      Smutny Jakubie,
                      mam nadzieję, że Twój depresyjny nastrój opuści Cię wkrótce. Bywa, że dalsza
                      egzystencja wydaje się mało porywająca, a wręcz ma się wrażenie, że wciska się
                      do czasowo-przestrzennego lejka, bez perspektyw i, co gorsza, bez odwrotu. To
                      mija. Każdy dzień spędzony w uczuciu dojmującego smutku, zamknięcia w
                      potrzasku, braku nadziei przybliża Cię do dnia, w którym doświadczysz
                      szczęścia, poczucia siły i porządku świata. Jeżeli Twój stan przygnębienia nie
                      mija - to może być choroba i MUSISZ poprosić o pomoc. Musisz, bo samo nie
                      przejdzie. Wtedy to nie jest egzystencjalny smutek wrażliwego faceta, tylko
                      depresja i bez pomocy możesz się wykończyć. Pisz na forum, odzywaj się. Chyba
                      pasujesz do tego grona zacnych przewrażliwieńców i łagodnych dziwaków,
                      pozdrawiam. Zaniepokojony(a) Habitus
    • mamink Re: KEMY W HAĆKACH 26.07.02, 08:54
      A jeszcze jedno za chwile na srodku kemu pojawi sie przedzialek, i bedziemy
      mieli przelecz he he.
      A teraz na powaznie to nie tylko kemy to takze ptaki, ktore teraz maja okres
      legowy i swoje gniazda porobily w piasku. A podczas wykopkow gniazda te sa
      miszczone.
      Zajmijcie sie tym!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka