Dodaj do ulubionych

Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!!

21.01.03, 00:20
Cześć! Trochę mnie nie było, a tu sieriozno i publicystycznie bardzo się
porobiło i powyprawaiło... No to trzeba trochę poluzować! Gdzie w
Białysmtoku powinien stanąć pomnik śledzia? Proponuję zrekonstruować rondo u
zbiegu Sienkiewicza i Lipowej, (było w latach 70 tych) i niech tam
stanie;Śledź nasz ukochany! I niech Fontanniści mają radość: z śledzia
apyska woda tryska- oto hasło na rok 2003. Pozdrawiam was Foremki i
Forumowicze!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: saunne Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 12:42
      :)))) Fajnie, ze wrociles :)

naprawde na skrzyzowaniu Sienkiewicza i Lipowej (Rynku Kosciuszki?) bylo rondo?
      Pierwszy raz slysze...
      • inks Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 21.01.03, 23:48
        Było-przysięgam na moje buty. A podobno ( tj. podobno na pewno) wiaduktu przy
        ul.Sienkiewicza (tego koło czołgu) też nie było. Były normalne tory i szlaban
        ( ulicę potem obniżono i skierowano pod wybudowany wiadukt)...
        • kalisia Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 21.01.03, 23:51
          Abstrahując od problemów topograficznych Białegostoku- postawienie pomnika przy
          Białce zwiększy naturalizm: te zapachy przy oglądaniu rzeźby:)
          • Gość: saunne Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 00:02
            i moze sledzie pojma aluzje i pojawia sie w Bialce... ;)
    • inks Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 22.01.03, 17:21
      Mam jeszcze propozycję, żeby każdonowmianowany prezydent Białegostoku tuż po
      zaprzysiężeniu kierował się wraz ze świtą pod Pomnik Śledzia i całował ową
      rzeźbe w czółko-zeby uprawomocnić swoje rządy...
      • kalisia Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 22.01.03, 19:15
        Wyobrażacie sobie Tura w tej sytuacji? Bo ja już sobie go wyobraziłam: śmiech
        po pachy:)
    • inks Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 22.01.03, 22:08
      Za to mielibyśmy spotkanie fauny lądowej z fauną morską. Ja tam wszystko jestem
      w stanie sobie wyobrazić. Prezydent na białym koniu, za nim szwadron radnych i
      przyboczni w postaci naczelników wydziałów i pomniejszej gawiedzi biurowej.
      Podjeżdżają. Z śledzia pyska woda tryska. Prezydent się pochyla, ale uwaznie,
      tak żeby nie zmoczyć garnituru i wtedy orkiestra gra hymn (ten się napisze " O
      śledziu nasz....- taki byłby początek), werble, trąby jerychońskie... I proszę!
      Jak widać: jak się chce to można!
      • ralston Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 27.01.03, 17:40
        Pomysł z sąsiedztwem Białki mi się podoba. Ale jednocześnie musiałoby to być
        miejsce reprezentacyjne. Jakieś sugestie?
        • Gość: ono Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: 212.33.74.* 27.01.03, 17:45
          moze plac przed teatrem ? hy, hy :)))
          • Gość: Stanislaw Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.03, 21:00
            Jest dobre miejsce bo w calkiej nieodleglej przeszlosci byla w Bialymstoku
            ulica Sledziowa. Radze poszukac na starych mapach.
            • inks Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 27.01.03, 23:34
              A może przed Urzędem Miasta?
              • Gość: chatka_ Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: *.piasta.pl 28.01.03, 00:04
                Pomysl ze sledziem jest bardzo akuratny! Mongolowie juz dawno na to wpadli, w
                kazdym miasteczku na stepie stoi pomnik konia, a na pustyni wielblada!:)
              • Gość: chatka_ Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! IP: *.piasta.pl 28.01.03, 00:07
                inks napisał:

> A może przed Urzędem Miasta?

W takim wypadku to powinien pomnik tura stanac!
                • ralston Re: Return of Pomnik Śledzia!!!!!!!! 30.01.03, 10:52
                  A pomnik śledzia - na każdym moście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka