Dodaj do ulubionych

Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom)

24.09.08, 22:27
Wydaje mi się że problem nie tkwi w niechęci Białostoczan, ale w ustawie o ochronie "praw" lokatorów, teraz płacą, ale jak przestaną to nie ma siły żeby usunąć ich z wynajmowanego mieszkania. To się tyczy ogólnie rodzin z dziecmi.
Obserwuj wątek
    • stolpin Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 01:41
      500zl na osobę. Małżeństwo Czeczenów z piątką dzieci - 3500zł. Ile rodzin w
      Białymstoku może tyle na siebie wydać?
      Druga sprawa, że jest ich dziś kilkadziesiąt rodzin, za 5 lat będzie kilkaset,
      za 10 lat kilka tysięcy. Jak już się ustawią u nas to ściągną swoich krewnych, a
      do tego rozmnażają się dużo szybciej niż Polacy.
      Uniknijmy tego co się dzieje w Niemczech z Turkami, w UK z Hindusami,
      Albańczykami, Turkami i czarnymi. Bądźmy mądrzejsi.
      I proszę bez posądzeń o rasizm. Tu chodzi tylko o różnice w kulturze i stylu
      bycia. Za 5 lat będzie widać ich wszędzie, ciemnych panów w dresie, złotym
      łańcuchu i z nożem w kieszeni. Pozdrawiam i proszę o opinie.
      • macrow Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 12:43
        "Uniknijmy tego co się dzieje w Niemczech z Turkami, w UK z Hindusami,
        Albańczykami, Turkami i czarnymi."

zapomniales o polakach.
        • m.madderdin Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 18:04
          macrow napisał:

> "Uniknijmy tego co się dzieje w Niemczech z Turkami, w UK z
          Hindusami,
          > Albańczykami, Turkami i czarnymi."
          >
          > zapomniales o polakach.

Z tym, że Polakom za granicą (we własnym kraju również) nie jest tak
          łatwo, pracują, płacą podatki, muszą dobrze posługiwać się językiem
          danego kraju. Muszą też walczyć z medialną nagonką, bo nas
          najłatwiej oskarżyć, nikt nie zostanie posądzony o rasizm.
          • macrow Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 18:10
            albo kradna, spia w parkach, bija sie, pracuja na czarno i zachowuja sie, ze az
            wstyd. nie dziwia mnie medialne "nagonki".
            • m.madderdin Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 18:16
              Gdzie to wyczytałeś? w "Wyborczej"? W Polsce też "kradna, spia w
              parkach, bija sie, pracuja na czarno i zachowuja sie, ze az
              wstyd", ale jest to zdecydowana mniejszość.
              • macrow Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 18:31
                zagranica widac przewaznie tych, ktorzy z powodu swej nieudolnosci nie potrafia
                sobie poradzic w kraju. inna proporcja.
                • vondemelon Glos z zagranicy 13.10.08, 00:07
                  Zyje w UK. Chcialbym sprostowac pare "informacji" z poprzednich postow:
                  1. Nie jest latwo, ale kto mowi ze gdziekolwiek jest latwo? Polacy za granica (a
                  przynajmniej tutaj) owszem glownie pracuja (pewnie bardziej niz w Polsce) i tak
                  samo korzystaja z pomocy spolecznej (o ile sa uprawnieni) jak wszedzie. Czy
                  musza dobrze poslugiwac sie jezykiem? To zalezy - wiekszosc moich znajomych nie
                  ma problemow z jezykiem, choc zdarza mi sie dzwonic do pani sprzatajacej u
                  kolezanki z pracy, zeby umowic/odwolac sprzatanie. Nie oszukujmy sie-do
                  niektorych prac jezyk nie jest az tak potrzebny.
                  2. Medialna nagonka? Tutaj jest The Sun, a w Polsce Fakt - co za roznica? I czy
                  warto sie tym przejmowac? Gorzej sie czulem gdy w normalnych gazetach mozna bylo
                  przeczytac o wspanialych blizniakach, albo ostatnio o PZPNie.
                  3. Polacy tutaj kradna tyle samo co miejscowi czyli od swieta. ;) Bezdomnego
                  Polaka nie widzialem, a miejscowych paru. Bija sie? Raz widzialem, ale Angielek
                  targajacych sie za wlosy, albo Walijczykow ganiajacych sie z krzeslem wiecej. A
                  jesli Polacy pracuja na czarno, to znaczy ze ktos ich tak zatrudnia.
                  4. Czy sa tu przewaznie ci, co sobie nie poradzili w kraju? Ja sobie nie
                  poradzilem - moja praca byla za nudna, a nie mialem zaraz po studiach 200tysiecy
                  na rozkrecenie malego biznesu w moim polu. Ani znajomych po fachu, z podobna
                  kwota, ani firm na podobnym poziomie co tutaj. Moja wina. Moja wina, ze mam
                  ambicje robic cos ciekawszego, konkurencyjnego, rozwijajacego. A co do
                  wiekszosci Polakow na wyspach - owszem poziom moze za wysoki nie jest, ale po
                  pierwsze tutaj tez trzeba sobie poradzic. A po drugie Ci Polacy ktorych znam sa
                  na poziomie.

Wracajac do sprawy bialostockiej.
                  Rozumiem argument z prawami lokatorow. Nie znam ich, ale latwo mi uwierzyc w
                  nadtroskliwosc polskiego panstwa.
                  W uprzedzenia niestety tez latwo mi uwierzyc - skad pewnosc ze Polak bedzie
                  placil, a Czeczen nie?
                  Nie rozumiem w czym maja przeszkadzac roznice w kulturze i stylu zycia? Czyzby
                  wielokulturowosc, II RP, unia litewska czy bardziej wspolczesna-europejska byly zle?
                  Kwestie historii niestety najnowszej Czeczenii przemilcze.
                  Swoja droga to ciekawe, ze komuna nauczyla Polakow prosic o wszystko panstwo,
                  oczekiwac ochrony lokatorow, pracownikow, pracy i zasilkow, a jakos zrozumienia
                  dla trudnych losow innych nie mamy...
      • macrow Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 25.09.08, 12:44
        "Za 5 lat będzie widać ich wszędzie, ciemnych panów w dresie, złotym
        łańcuchu i z nożem w kieszeni. "

mi bez roznicy, czy ci panowie sa ciemni, czy blondynami. i tak sa lysi i
        wszedzie ich pelno.
      • 3miastoorg Re: Czeczeńska rodzina z 5 dzieci - 3500zł 12.10.08, 21:36
        >I proszę bez posądzeń o rasizm. Tu chodzi tylko o różnice w kulturze i stylu bycia. Za 5 lat będzie widać ich wszędzie, ciemnych panów w dresie, złotym łańcuchu i z nożem w kieszeni. Pozdrawiam i proszę o opinie.

niestety bez posądzeń o rasizm się nie obejdzie, bo argumentacja jest czysto rasistowska... :(
        Czeczenii to ludzie uciekający przed eksterminacją i ludobójstwem. W ich ojczyźnie co 10 człowiek zginął z rąk opkupantów, na porządku dziennym były porwania przez "nieznanych sprawców", gwałty, okupy, pobicia i więzienia bez powodu. Trudno od człowieka, w takim wypadku, oczekiwac by siedział u siebie w kraju i czekał, aż przyjedzie na niego kolej.
        Nie tak dawno 20-30 lat temu Polacy uciekali na Zachód i dostawali pomoc w postaci pracy, miejsca do mieszkania, darów - nasza sytuacja wtedy nie da się wogóle porównac do tej jaką maja teraz Czeczenii. Nie wierzę że mamy tak krótka pamięc. Brak empatii i opieranie się na stereotypach, niejednokrotnie tworzonych przez przez rosyjskie słuzby na potrzeby polityki wewnętrzej Rosji, trochę zatrważa. Jestesmy społeczeństwem, ktore zaznało wojen, okupacji i obcej dominacji, nie zapominajmy o naszych doswiadczeniach i o tych co mają mniej szczęścia niż my...
    • maurycyzulicy redaktory dajcie przykład 25.09.08, 08:13
      Wynajmijta im swoje mieszkania
    • mis_fis a Studencka Poradnia Prawna na Wydziale Prawa, 25.09.08, 11:26
      Sekcja d/s cudzoziemców, jako jedyna sekcja SPP, nie ma co robić.. ://
      Czeczeni przybywajcie, otrzymacie tam pomoc prawną ZA DARMO.
    • tygrysio_misio Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 12:19
      2rodzicow + 6 dzieci = 8osob

8osob * 500zl= 4tys zl

do tego praca na budowie....nie zle;]

rzeczywiscie mozna ich obskubac na wynajmowaniu mieszkania;]
      • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 12:45
        coz, dzieci kosztuja.
        • tygrysio_misio Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 13:19
          powiedz to tym, ktorzy 3 dzieci wychowuja za 1200zl
          • tygrysio_misio Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 13:20
            ja rozumiem,ze te pieniadze maja byc wsparciem dla tych ludzi na start...ale nie
            moga byc ich utrzymaniem...
            nie moze byc tak,ze ktos za pieniadze zarobione przez innych (podatki) zyje
            lepiej niz oni...na ich koszt..to jest demoralizujace i niesprawiedliwe

wsparcie tak...ale tylko,zeby na podstawowe jedzenie starczylo...na reszte
            trzeba zapracowac
            • grat.nowy Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 13:25
              wsparcie ma w zasadzie pomóc do momentu osiągnięcia zdolności do samodzielnego
              działania :)
              • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 13:40
                nie wyobrazam sobie, by taka zapomoga byla wyplacana bezterminowo. trzeba
                ustawki i rozporzadzonka poczytac.
              • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 13:43
                a nawet, jesli nie jest to platnosc ograniczona w czasie: uwazam ja za bardziej
                usprawiedliwiona, niz podwyzke diet poselskich o 2000 zl.
                • grat.nowy Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 16:54
                  no już tu Cię poniosło... poseł również musi mieć z czego żyć, czy Ty wiesz ile
                  kosztuje życie w stolycy?!?
                  • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:41
                    nie mam pojecia, nigdy nie mialem rzadowej karty kredytowej, samochodu rzadowego
                    i pokoju w hotelu poselskim.
    • karex5 Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 14:58
      ....,,chodzi do szkoły" - chyba tylko jest zapisanych ??? bo z chodzeniem to
      nie ma nic wspólnego.
      • followthesun Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 16:34
        A ty co? Listę obecności tego dziecka sprawdzasz???
        karex5 napisał:

> ....,,chodzi do szkoły" - chyba tylko jest zapisanych ??? bo z
        chodzeniem to
        > nie ma nic wspólnego.

• koczisss Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 22:55
          Niestety taka jest prawda!
      • ultramontanist1 Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:16
        Natura nie lubi prozni.
        To co sie dzieje w Bialymstoku w stosunkach z ludnoscia
        przygarnieta - Czeczenami to tylko poczatek trendu ktory dotarl
        wlasnie do Polski.
        Trendu polegajacego na wlewaniu sie masy ludzkiej ktora przekroczyla
        na kuli ziemskiej liczbe 6-sciu miliardow do miejsca najwiekszej
        depresji ludnosciowej - Europy, gdzie juz od ponad 30-stu lat nie ma
        przyrostu ludnosci. Wszystkie problemy spoleczne
        przypominajace "przeciaganie sznura" pomiedzy grupami obcokrajowcow
        a ludnoscia miejscowa majace miejsce w Niemczech (glownie Turcy i
        muzulmanie), we Francji w okolicach chocby Paryza (Arabska ludnosc i
        Afrykanie francusko jezyczni), w Wielkiej Brytanii w Londynie
        (Pakistanczycy czy Hindusi), to wszystko zaczyna bombardowac teraz
        takze granice Polski.
        I, niestety, ten trend przelamie graniczne bariery naszego kraju bo
        Polki postanowily zbojkotowac Polakow i nie chca juz ani ich amorow
        ani ich dzieci...
        Co jest tego przyczyna? Czyzby mezczyzni w Polsce schamieli na tyle,
        ze Polki nie chca o nich slyszec? Czy tez ich poped seksualny jest
        tak przerazajaco niski, ze one wola wszystkich innych byle nie
        polskich znerwicowanych, ciagle zapitych i cpajacych slabeuszy?
        Stad Polska "moze sie pochwalic" wskaznikiem dzietnosci w granicach
        1,15 gdy dla samego zachowania liczby ludnosci ta liczba winna byc
        minimum 2,15! I to wszystko przy zalozeniu, ze nie bedzie zadnych
        wojen. Poniewaz matematyka wyraznie wykazuje, iz za lat 20-scia
        liczba Polakow spadnie do 30-milionow zas procent ludzi starych
        bedzie o wiele wiekszy od mlodych, zdolnych do roboty to nie ma co
        sie dalej wyglupiac.
        Trzeba przyjmowac kazdego obcego, nawet Czeczenow, bo w czym sa oni
        gorsi od Afrykanczykow lub muzulmanskich Pakistanczykow? Przyjmowac
        wszystkich kto chce razem zamieszkac a tylko dbac o jak najlepsza
        ich integracje. I to wszystko jedynie z powodu dosc brzydkiego bo
        samolubnej kalkulacji. Poprostu by bylo dosc rak mlodych za lat 30-
        sci by pomoc wszystkim staruszkom w dostarczeniu im strawy...
        No chyba, ze ktos ma lepszy instrument przepowiadania bliskiej
        przyszlosci niz matematyka.
        • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:35
          tu musze ci przyznac racje. w obecnym systemie sa nawet potrzebni.
          jednak kadencyjnosc rzadow oraz kneblujacy system ubezpieczen spolecznych tworzy
          taka potrzebe.
          stosujac antropologiczna dalekowzrocznosc, stagnacja przyrostu ludnosci jest
          zjawiskiem pozytywnym.
        • koczisss Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 22:59
          Jest mały problem, oni nie chcą pracować, a dzieciaki nie chodzą do szkoły.
          Zresztą po jakimś czasie, jak się odkują w Polsce uciekają do swoich rodzin w
          zachodniej Europie.

Nie dość, ze dostają wysokie zapomogi na dzieci, które i tak nie uczęszczają do
          szkoły, to jeszcze sprzedają na ryneczkach racje żywnościowe, które za darmo
          dostają. Plączą się całymi dniami i kombinują co by tu ukraść:)
        • scibor3 Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 12.10.08, 18:27
          Wygadujesz głupoty. We Francji pracuje zaledwie jeden na 15 imigrantów a w UK 1
          na 8. Nie dość,że trzeba będzie utrzymywać emerytów to jeszcze w dodatku czeredę
          leniwych brudasów którzy mnożą się jak króliki a co poniektórzy lubią
          "rozrywkowe" życie, a właściwie jego koniec. Ten koniec może być i twoim końcem.
          Myśl, to nie boli.
          • mama-123 Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 13.10.08, 15:23
            Popatrz tutaj, strona 29
            www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs2/rdsolr0503.pdf
            tu sa konkretne statystyki, ktore calkowicie neguja bzdury, ktore
            piszesz.Zatrudnienie u obcokrajowcow jest nizsze, ale to z roznych
            wzgledow (nieznajomosc jezyka, niedostosowanie do tutejszych norm,
            negatywne nastawienie tubylcow itd), ale o wiele wieksze niz
            napisales.
        • wyffydr Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 12.10.08, 18:46
          taaaaa
          ale bredzisz czlowieczku, wiekszosc imigrantow nei pracuje, polacy jak juz
          wyjezdzaja to do pracy i raczej mysla o powrocie, a przybysze z czarnego ladu i
          azji tylko chca tam sie osiedlac i zyc na benefitach
          w uk 70% czarnych nigdy nie pracowalo (fakt)
          a ty piszesz zebysmy ich wpuszczali? po co? zeby placic na ich zasilki?
          zamiast pracownikow mialbys tysiace nieintegrujacych sie imigrantow ktorzy tylko
          patrza jak brac zasilki i domy socjalne, spojrz co sie dzieje we francji,
          anglii, szwecji, etc. etc.
          • 3miastoorg Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 12.10.08, 21:43
            >taaaaa ale bredzisz czlowieczku, wiekszosc imigrantow nei pracuje, polacy jak juz wyjezdzaja to do pracy i raczej mysla o powrocie, a przybysze z czarnego ladu i azji tylko chca tam sie osiedlac i zyc na benefitach

gdybyś znał fakty, nie bredziłbys. Czeczenom w Polsce bardzo trudno jest uzyskac status uchodźcy, a bez tego pracy znaleźc nie mozna, nie mówiąc o swobodzie poruszania się. Polska robi wiele, by ludzie ci czuli się u nas źle i jak najszybciej wyniesli się z naszego kraju. Kazda próba protestu ze strony Czeczenów jest tłumiona przez nasze słuzby. Zdażyło się kilkarotnie już, że np. autobus z Czeczenami (zorganizowany przez poskie organizacje broniące praw uchodźców) był zatrzymywany w drodze z obozu dla uchodzców do Warszawy (Czeczeni jechali na demonstrajcę z okazji Dnia Uchodźdzcy). Przez kilkanascie godzin autobus był "kontrolowany", gdy było już "po ptokach" kazano im wracac spowrotem. To się dzieje u nas w kraju, w Polsce, w UE, teraz. Czy wam to czegos nie przypomina?
    • m.madderdin Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:00
      Dlaczego oni mają więcej pieniędzy na wynajem mieszkania niż Polacy?
      Jestem dyskryminowany we własnym kraju. Pracuję, znam doskonale
      język polski ale muszę szukać jak najtańszych lokali w Białymstoku,
      a tych coraz mniej. Druga sprawa to rzekome uprzedzenia Polaków:
      skąd one się wzięły? Dlaczego z góry zostało przyjęte, że są
      nieprawdziwe?
      • followthesun Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:05
        Ten Czeczen miał szczęscie. Nie ma rodziny, ta i problem z głowy,
        prawda? I jeszcze dużo pieniędzy dostanie.
        Zapomniały woły jak cielętami były.
        Ech...
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5734645,Strasburg__Rosja_skazana_na_odszkodowanie_za_Czeczenie.html
      • macrow Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 18:12
        najtanszych nigdy nie bedzie coraz mniej - zawsze sie znajda :D

uprezdzenia? sa nieprawdziwe, bo nie wiekszosc uprzedzonych nie mialo kontaktu z
        czeczenem. wiec skad uprzedzenie? ot mi katolicka moralnosc.
        • jonkation Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 21:13
          macrow napisał:

> najtanszych nigdy nie bedzie coraz mniej - zawsze sie znajda :D
          >
          > uprezdzenia? sa nieprawdziwe, bo nie wiekszosc uprzedzonych nie mialo kontaktu
          > z
          > czeczenem. wiec skad uprzedzenie? ot mi katolicka moralnosc.

ot mi żydowska moralność!!!!!!
          • macrow a ty co znowu bredzisz? 25.09.08, 21:36
            • jonkation macrow ,ty bredzisz 25.09.08, 22:32
              we wszystkie wątki ,żeby nie wiem na jaki temat były ,pokazujesz swoją
              ateistyczno-psią niechęć do Katolików.
              Obserwowałem yen wątek od dłuższego czasu nic nie wspomniałem o żydkach.jesteś
              zwykłycm zwyrodniałym o zdeformowanym umyśle prowokatorem
              ciebie to najlepiej by było zamknąc w schronisku dla zwierząt,w ostateczności w
              ZOO.oczywiscie w odosobnieniu i z daleka od normalnych zwierząt.
              • macrow Re: macrow ,ty bredzisz 25.09.08, 22:47
                oby nie w bialostockim zoo. jest w tragicznym stanie.
                • koczisss Re: macrow ,ty bredzisz 25.09.08, 23:03
                  Dla Ciebie i takie zbyt dobre:)
              • macrow Re: macrow ,ty bredzisz 26.09.08, 09:14
                moze mi wytlumaczysz, dlaczego w spoleczenstwie, ktore uwaza sie za
                super-katolickie, ktorego bardzo wysoka czesc praktykuje katolicyzm, istnieje
                najwiecej uprzedzen, nienawiscie, kradziezy i oszustw? gdzie ta milosc?
        • koczisss Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 25.09.08, 23:02
          Ja miałem do czynienia, jeszcze za czasów z przed pierwszej wojny w Czeczenii.
          Przyjeżdżali na handel do Białegostoku i nocowali u mnie.

Cóż, co by nie mówić dzicz, która kobiety ma za nic, a chłopy tylko by
          nadzorowali jak kobiety pracują.
          • jonkation Koczisss,odważny jesteś! 25.09.08, 23:33
            koczisss napisał:

> Ja miałem do czynienia, jeszcze za czasów z przed pierwszej wojny w Czeczenii.
            > Przyjeżdżali na handel do Białegostoku i nocowali u mnie.
            >
            > Cóż, co by nie mówić dzicz, która kobiety ma za nic, a chłopy tylko by
            > nadzorowali jak kobiety pracują.

Wpuszczałeś ich do swojego własnego domu!
      • 3miastoorg Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 12.10.08, 21:45
        >Dlaczego oni mają więcej pieniędzy na wynajem mieszkania niż Polacy?

są uchodzcami - uciekają przed wojna we własnym kraju, przed gwałtami, morderstwami, ponizaniem i porwaniami. Czy trudno zrozumiec róznicę między Twoja sytuacją a ich?
    • vsq Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 12.10.08, 21:42
      ...polaczki rasisci kazdy to powie...
      • pan_gerwazy Re: Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 13.10.08, 00:45
        vsq napisał:

> ...polaczki rasisci kazdy to powie...

a kysz chamie niedomyty
    • eastsider A to feler... 12.10.08, 21:47
      Zaluje niezmiernie, ze nie jestem Czeczenem, Romem, ani Tadzykiem.
      Po zalatwieniu prostych formalnosci dostalbym 500 zlotych
      miesiecznie. A ja, polaczek, przepracowalem w PRL-u 20 lat
      i na starosc dostalem 432 zlote emarytury a ZUS-u.
      • sselrats Re: A to feler... 12.10.08, 22:27
        Bo pozno zaczales pracowac - 45 lat?
    • trueapasz Multikulti się nie sprawdza 12.10.08, 22:18
      Lepiej pomóżmy braciom na Białorusi niż islamskim czeczencom w przyszłości
      bedziemy mieli z nimi problemy :( tak jak to jest w niemczech i holandii :(
    • guru133 Podjudzać Czeczenów przeciwko Rosji - czemu nie. 12.10.08, 23:11
      Pomóc Czeczenem, kiedy są w potrzebie - absolutnie nie.Dobrze pozanałem
      Podlasie i z przykrością muszę stwierdzić iż spora część jego mieszkańców to
      kaczystowsko - faszystowskie pomioty. Oczywiście nie dotyczu to wszystkich,
      ale porządne Poleszuki nigdy nie odmówią pomocy bliźniemu w potrzebie,
      natomiast zwolennicy Putry i Kaczystanu na ogól tak.
      • pan_gerwazy Re: Podjudzać Czeczenów przeciwko Rosji - czemu n 13.10.08, 00:51
        guru133 napisał:

> Pomóc Czeczenem, kiedy są w potrzebie - absolutnie nie.Dobrze pozanałem
        > Podlasie i z przykrością muszę stwierdzić iż spora część jego mieszkańców to
        > kaczystowsko - faszystowskie pomioty. Oczywiście nie dotyczu to wszystkich,
        > ale porządne Poleszuki nigdy nie odmówią pomocy bliźniemu w potrzebie,
        > natomiast zwolennicy Putry i Kaczystanu na ogól tak.

won politruku debilny
    • metenburg Szowinizm ! 13.10.08, 04:19
      Jezeli jest prawda ze czeczenska rodzina (2+3) ma dostac 3500 to
      dlaczego polska rodzina z bezrobotnymi rodzicami nie moze dostac
      tyle samo na leb? Odpowiedz: Bycie czeczenska rodzina uchodzcow
      rowne jest z byciem anty-rosyjskim a to jest w modzie. Niech kazda
      bezrobotna rodzina w Polsce okaze antyruskosc a 5 stow na leb
      gwarantowane. W przeciwnym razie to szowinizm. Osobiscie nie mam nic
      ani do Czeczenow ani do Rosjan co najwyzej do debili ktorzy szastaja
      podatnicza forsa.
    • sselrats Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 13.10.08, 04:34
      ڴژگ-ڒڅڈڲٸٿۑ ڿٯٮ
    • behemot_666 Mieszkanie wynajmę (tylko nie Czeczenom) 13.10.08, 07:51
      Ludzie nie rozumiem o co chodzi jak chca wynajac to czemu nie? Ja mieszkam w
      Czechach i tez spotkalam sie przy wynajmowaniu mieszkania z dyskryminacja ....
      jak czesi slyszeli ze dla polakow to nie bylo aktualne albo mowili wprost ze
      nie chca cudzoziemcow..... na koniec mieszkanie wynajelam od czechow ktorzy
      wyemigrowali do Irlandii - oni nie mieli uprzedzen a moze sami tez spotkali
      sie z dyskryminacja....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka