Dodaj do ulubionych

NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:06
Zastanawiam się, co teraz będzie z tą masą szaraczków. Obserwuję forum
nowoemitowanego przez TVN serialu "Magda M.". Sami zobaczcie, ile dziewczyn
marzy o ideale!!! Ja zresztą też, a tego ideału jakoś nie widać. Coś mi się
wydaje, że teraz macie u nas marne szanse panowie...
Obserwuj wątek
    • t.king Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? 19.11.05, 19:07
      chyba się rozpłaczę;
    • Gość: balum spokojnie dziewczyny trudności przezwyciężymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:14
      Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą,
      usmiechaj się błogo jeśli chcesz wyjśc za młodo !!!
      Ja mam na to czas ! Ja mam na to czas !
      A zegar biologiczny tyka
      tik-tak
      tik-tak
      tik-tak
      I z każdym rokiem daje się coraz bardziej w znak !
      O tak !
      O tak !
      O tak !
    • Gość: Janas Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:17
      Faktycznie duzo jest nadzianych dziewczyn, ktore nie wiedza czego chca...
      Az serce sie kroi kiedy serialowa Magda traktuje Piotra przedmiotowo, a
      ostatnia scena ostatniego odcinka swiadczy o tym, ze ona pilnie potrzebuje rady
      psychologa!!!
      Niestety takich osob jest duzo...
      • Gość: serdelek madrycki Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:34
        nie mam czasu na ogladanie seriali. sa zwyczajnie glupie sa a ci ktorych
        sztuczna rzeczywistosc rajcuje rowniez.
        • Gość: ja też Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:42
          wy nie do konca rozumiecie o co chodzi. my, dziewczyny, zawsze marzylysmy o
          ksieciu z bajki, ale jakos ciezko nam bylo sobie go dokladnie wyobrazic. teraz
          wiemy, czego chcemy. i bedziemy szukaly az znajdziemy, nie zadowolimy sie
          namiastka
          • Gość: Janas Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:54
            Tak,tak...
            i to jest powod ranienia innych?
    • Gość: oleolsen Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:57
      Najsmieszniejsze jest to, ze najbardziej wybredne sa te niezbyt urodziwe
      dziewczyny...
    • unsatisfied6 czego tu się bać ? 19.11.05, 21:07
      Gość portalu: kobietka napisał(a):

> Zastanawiam się, co teraz będzie z tą masą szaraczków. Obserwuję forum
      > nowoemitowanego przez TVN serialu "Magda M.". Sami zobaczcie, ile dziewczyn
      > marzy o ideale!!! Ja zresztą też, a tego ideału jakoś nie widać. Coś mi się
      > wydaje, że teraz macie u nas marne szanse panowie...

idealny mężczyzna , idealna kobieta i idealna rodzina , to idealne państwo .
      jeżeli mężczyzna ani kobieta nie może zadbać o swoje środowisko bo są
      ubezwłasonowlnieni w tworzeniu swojego środowiska to idealnego
      państwa nie stworzą i daleko będzie w takim państwie od ideałów i nie
      znajdziesz w nim idealnego mężczyzny a tylko mit o takim .

mężczyna tworzący pod dyktando innych nigdy nie może być idealny .

czego mozna się bać ? niżu demograficznego ? redukcji ludności Polaków
      do 50% ?
      • Gość: pleple Re: czego tu się bać ? IP: 212.122.214.* 19.11.05, 21:29
        Tu nie chodzi o pieniadze ani o zachowania propanstwowe. Chodzi mianowicie
        o ... Jedna z moich kolezanek powiedziala mi, ze dzis prawdziwych mezczyzn juz
        prawie nie ma. Sa pantoflarze, minimalisci i metroseksualne lalki. Smutne to ..
        Ja sie nie poddaje. :-)
        • Gość: kobietka Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:42
          Masz rację! Dlatego ja wolę być sama niż związać się z taką np. lalką, by
          koniecznie kogoś mieć. Wydaje mi się, że kobiety już nie będą desperacko
          szukały "dawcy obrączki". I dobrze!
          • Gość: serdelek madrycki Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:57
            facetowi ma walic z geby cebula, parchy pod pachami, brak skrepowania przy
            puszczniu bąkow,brud pod paznokciami. to jest prawdziwy mezczyzna. konkretny i
            pracowity. nie ma czasu o siebie zadbac ale seks z takim to paleta doznan na
            pograniczu sado macho jakiej nie dostarczy 10 metroseksualistow :-)

rozumiem juz o co chodzi kobietki.
            • Gość: kobietka Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:40
              I to jest jeden z waszych problemów - od skrajności w skrajność. Tego u was nie
              znoszę! A jakby nie patrzeć, popadanie w skrajności znacznie częściej zdaża się
              mężczyznom. My marzymy o takim ideale, jakim jest Piotr K. Jeśli nie chcecie
              wyginąć, to spróbujcie być chociaż trochę do niego podobni.
              • Gość: serdelek madrycki Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:51
                wyginac? masz sklonnosci lesbijskie?
                • Gość: kobietka Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:54
                  Wolę zostać starą panną, niż męczyć się przez całe życie z kimś takim, jak Ty!
                  O to mi chodziło. Nie ma już nawet umiarkowanie inteligentnych mężczyzn. Smutne
                  to...
                  • Gość: serdelek madycki Re: czego tu się bać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:59
                    dziwne. widzialem na scianie windy w akademiku taki napis: "5 rok mija a ja
                    wciaz niczyja". swiadczy o sporej desperacji a ty wybrzydzasz. he he.
                    wiesz ze jest was mniej, wsrod mezczyzn sa chomiki i ksieza?
                    zamiast straszyc co tam sobie wolisz zacznij sie z ta mysla powoli oswajac :)
                  • unsatisfied6 jest czego się bać 19.11.05, 23:03

> Wolę zostać starą panną, niż męczyć się przez całe życie z kimś takim, jak
                    Ty!
                    > O to mi chodziło. Nie ma już nawet umiarkowanie inteligentnych mężczyzn.
                    Smutne
                    >
                    > to...

smutne , co piszesz - faktycznie rozglądam się wkoło i boję się o przyszłość
                    moich wnuków - kto będzie moim zięciem , jak wychowa moje wnuki ?

myślałem by może stowrzyć jakąś organizację odnowy narodu dbającą o dobre
                    wychowanie i edukację - bo tak dalej być nie może . ten naród ginie .
                    • Gość: moniam3 Re: jest czego się bać IP: 212.244.49.* 20.11.05, 18:10
                      Wszyscy ( nie chcę uogólniać, ale tak jest), może prócz Piotra K. mają jakieś
                      niedociągnięcia! A najgorsi i najśmieszniejsi zarazem są ci, którzy mieli po 20
                      kobiet i więcej i wieku lat 26 nadal rozglądają się za siedemnastoletnimi
                      dziewczynami
                  • Gość: IconaWypasu kobietko: czy to oznacza, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:44
                    ...moje "Bang, bang!" i "Malenka" juz dziewczyn nie kreci?!?!
          • Gość: ubawiony DZIEWCZYNY! Ale wydziwiacie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:53
            Trzeba powiedziec sobie prost: Idealu nie ma /no moze poza moja skromna osoba/
            wiec nie warto obierac nieosiagalnych celow...
    • generallo i dlatego dziewczyny... 19.11.05, 22:58
      wiąż jesteście samotne i nieszczęśliwe :(
      samą karierą zawodową szczęścia sobie nie zapewnicie :)
    • Gość: ja też Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:08
      smiejcie sie, ale dotad to nasze marzenie o ideale bylo nieco uspione,
      zadawalalysmy sie tym, co bylo. teraz tak nie jest. mysle, ze scenarzysta tego
      filmu nie zdawal sobie sprawy z tego, jak niebezpieczne jest stworzenie takiego
      bohatera {Piotr Korzecki}. a ciezko rywalizuje sie z idealem.
      • unsatisfied6 marzenie 19.11.05, 23:16
        Gość portalu: ja też napisał(a):

> smiejcie sie, ale dotad to nasze marzenie o ideale bylo nieco uspione,
        > zadawalalysmy sie tym, co bylo. teraz tak nie jest. mysle, ze scenarzysta
        tego
        > filmu nie zdawal sobie sprawy z tego, jak niebezpieczne jest stworzenie
        takiego
        >
        > bohatera {Piotr Korzecki}. a ciezko rywalizuje sie z idealem.

też mam takie - więcej ideałów a ich coraz mniej , i płci męskiej i żeńskiej .

w ostanie wakacje na plaży wyległa grupka młodzieży -huczący rap , przekleństwa
        i chamstwo - żeby to raz , i żeby to tylko z ust nieidealnych mężczyzn .
        z dziećmi musiałem zwinąć się do domu .
        • Gość: serdelek madrycki Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:56
          zawsze uwazalem ze najwieksza krzywde dziewczynkom wyrzadzaja bajki o pieknych
          krolewnach i ksieciach na rumakach.
          faceci sie nie zmieniaja, to kobiety sie zfeminizowaly, doszly w pewnym
          momencie do wniosku ze facet nie jest autorytetem, nie jest im niezbedny a jak
          juz to czasem i musi byc idealnie taki jak sobie wymarza i tylko w zakresie
          jaki potrzebuja. czyli bezwolna plastelinka na kazde zawolanie paniusi. jak w
          bajkach czytanych przez mame gdy mialy po 4 lata.ksieciunie przyjezdzal
          wyratowac krolewne,czule calowal i obsypywal zlotem.

znam wiele kobiet ktore tak mysla, wszystkie sie jeszcze ludza ze sobie kogos
          znajda, kogos kto upora sie z ich wzrastajaca pozycja spoleczna ,ambicjami i
          potrzebami. poniewaz je znam gryze sie w jezyk. wam nieznajomym moge rzec
          szczerze: prozna wasza nadzieja,same sobie zrobilyscie ku ku i pozostaje wam
          juz tylko wibrator.
          • Gość: brunhilda Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:07
            Ja prekrasnaja Brunhilda chce byt żenoj tiego chłopca z rieklamy gumy do żucia.
          • Gość: ona Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:37
            serdelku:
            Zdobyłam wykształcenie, pracę, forsę.
            Jestem młoda, ładna, zadbana i temperamentna.
            Dużo pracuję ale i na odpoczynek mam i forsę i czas.
            Stać mnie na wyjazd i nad morza ( różne ) w góry (narty).
            Jeżdżę do spa.
            I tam, gdzie jeżdżę jest wszystko.
            Nawet faceci, robiący to co lubię.
            Twoja teoria o mej samotności lub konieczności korzystania z wib... jest błędna.
            Nie jest natomiast błędem twierdzenie, że:
            na takich jak Ty nie mamy ochoty.
            Musisz się sam zadawalać lub namiastki brać.
            • Gość: serdelek madrycki Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:42
              glupia i pusta. ot, co.

wibrator jest symbolem. synonimem tego co cie czeka za pare latek,jak juz
              bedzie za pozno na wszystko. tylko ten przyjaciel ci zostanie. milosc za
              pieniadze, marzenie o rodzinie,wlasnych dzieciach. za pozno.
              • Gość: serdelek madrycki Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:51
                poza tym ja nie wiem co to za puszenie sie. przed kim? przede mna? no przeciez
                nie jestem obiektem twoich marzen to co mi chcesz udowodnic?

a bym cie spotkal to szybko bysmy sie pozegnali.nie spelniasz z kolei moich
                oczekiwan. jezeli bym utrzymywal kontakt to tylko po to zeby rozladowac
                napiecie seksualne.

narka. baw sie dobrze,ale nie obudz sie za pozno.zycie szybko mija.
              • Gość: ona Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:31
                serdelku:
                tacy jak Ty to mi się często kłaniają ( bo, np. o pracę proszą).
                To będzie śmiesznie, jak kiedyś i Ty staniesz w moim gabinecie i będziesz
                udawał, że mnie lubisz.
                Jak będę stara, to:
                ludzi zatrudnię, sowicie opłacę = będą się mną ( za pieniądze ) opiekować.
                Albo do luksusowego pensjonatu pójdę.
                Teraz mam i pieniądze i towarzystwo.
                Nie chcę i nie muszę zadawać się z byle kim.
                A Ty?
                I tak sam zostaniesz, bo
                - żona z Tobą nie wytrzyma, ucieknie
                - dzieci się Tobą nie zaopiekują - bo będą w Anglii naczynia myły.
                - na pielęgniarkę, opiekunkę nie będzie Cię stać.
                Taka świetlana przyszłość przed Tobą.
                • Gość: ona Opieka nad straszymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:40
                  serdelku:
                  o emerytach to jakoś dzieci nie pamiętają.
                  To ja emerytom robię paczki, wysyłam ich do sanatorium, urządzam wigilię,
                  odwiedzam w szpitalu i pilnuję, by dział socjalny doniósł zakupy ( gdy leżą
                  chorzy).
                  To ja organizuję ich pogrzeby i to ja zapalam im świeczki ( a nie ich nieobecne
                  dzieci lub niewdzięczne dzieci).
                  To ja widzę ich samotność, opuszczenie i zaniedbanie.
                  Sama na to nie pozwolę.
                  Nie dam swojego życia jakieś mizerocie, która mnie opuści,pójdzie do młodszej,
                  ładniejszej, zdrowszej.
                  Swoje życie powierzę ( notarialnie ) personelowi w luksusowym pensjonacie.
                  I tylko problem w którym - bo wybór pensjonatów wielki.

• Gość: on Re: Opieka nad straszymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:50
                    Gość portalu: ona napisał(a):

> serdelku:
                    > o emerytach to jakoś dzieci nie pamiętają.
                    > To ja emerytom robię paczki, wysyłam ich do sanatorium, urządzam wigilię,
                    > odwiedzam w szpitalu i pilnuję, by dział socjalny doniósł zakupy ( gdy leżą
                    > chorzy).
                    > To ja organizuję ich pogrzeby i to ja zapalam im świeczki ( a nie ich
                    nieobecne
                    >
                    > dzieci lub niewdzięczne dzieci).
                    > To ja widzę ich samotność, opuszczenie i zaniedbanie.
                    > Sama na to nie pozwolę.
                    > Nie dam swojego życia jakieś mizerocie, która mnie opuści,pójdzie do
                    młodszej,
                    > ładniejszej, zdrowszej.
                    > Swoje życie powierzę ( notarialnie ) personelowi w luksusowym pensjonacie.
                    > I tylko problem w którym - bo wybór pensjonatów wielki.

dlaczego tak sie tlumaczysz? musisz w.w. tekst sobie powtarzac zeby w koncu
                    uwierzyc? czyli masz jednak watpliwosci i trapi cie wizja samotnej pupy?
                  • unsatisfied6 tego się obawiałem 20.11.05, 20:16
                    Gość portalu: ona napisał(a):

> serdelku:
                    > o emerytach to jakoś dzieci nie pamiętają.
                    > To ja emerytom robię paczki, wysyłam ich do sanatorium, urządzam wigilię,
                    > odwiedzam w szpitalu i pilnuję, by dział socjalny doniósł zakupy ( gdy leżą
                    > chorzy).
                    > To ja organizuję ich pogrzeby i to ja zapalam im świeczki ( a nie ich
                    nieobecne
                    >
                    > dzieci lub niewdzięczne dzieci).
                    > To ja widzę ich samotność, opuszczenie i zaniedbanie.
                    > Sama na to nie pozwolę.
                    > Nie dam swojego życia jakieś mizerocie, która mnie opuści,pójdzie do
                    młodszej,
                    > ładniejszej, zdrowszej.
                    > Swoje życie powierzę ( notarialnie ) personelowi w luksusowym pensjonacie.
                    > I tylko problem w którym - bo wybór pensjonatów wielki.
                    >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=32222740&a=32245144&t=1132513787292

dobroczyńcy w naszym kraju to zasadniczo odnóżki wielkiego brata .
                    wielki brat ma wybór pośród luskusowych pensjonatów i wielki brat
                    tworzy w naszym spoleczeństwie antagonizmy .

nie jesteś przeciętną kobietą która marzy o przeciętnym księciu
                    z bajki . ty budujesz mity i zniekształcasz prawdę .

tych odnóżek wielkiego brata tutaj tak wiele - forum wciskania
                    ciemnoty a nie forum . forum tworzenia antagonizmów a nie wspólnoty .
                    forym niszczenia solidarności ludzkiej a nie tworzenia dla wspólnego
                    dobra .
            • Gość: Kaczor Re: marzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:49
              "zadbana" kojarzy mi sie z rubryka sprzedam w dziale motoryzacji...
          • unsatisfied6 każda kobieta zasługuje na księcia 20.11.05, 12:19
            Gość portalu: serdelek madrycki napisał(a):

> zawsze uwazalem ze najwieksza krzywde dziewczynkom wyrzadzaja bajki o
            pieknych
            > krolewnach i ksieciach na rumakach.
            > faceci sie nie zmieniaja, to kobiety sie zfeminizowaly, doszly w pewnym
            > momencie do wniosku ze facet nie jest autorytetem, nie jest im niezbedny a
            jak
            > juz to czasem i musi byc idealnie taki jak sobie wymarza i tylko w zakresie
            > jaki potrzebuja. czyli bezwolna plastelinka na kazde zawolanie paniusi. jak w
            > bajkach czytanych przez mame gdy mialy po 4 lata.ksieciunie przyjezdzal
            > wyratowac krolewne,czule calowal i obsypywal zlotem.
            >
            > znam wiele kobiet ktore tak mysla, wszystkie sie jeszcze ludza ze sobie
            kogos
            > znajda, kogos kto upora sie z ich wzrastajaca pozycja spoleczna ,ambicjami i
            > potrzebami. poniewaz je znam gryze sie w jezyk. wam nieznajomym moge rzec
            > szczerze: prozna wasza nadzieja,same sobie zrobilyscie ku ku i pozostaje wam
            > juz tylko wibrator.

bo daje mężczyźnie dziecko . niestety nie każdy jest księciem i nie każdą
            stać na tego księcia . ile złota warte jest to co kobieta ci może dać ?

znająć niegdyś wiele atrakcyjnych , wrażliwych i inteligentnych kobiet
            uważam , że "szukanie księcia obsypujacego ich złotem" jest pewną parafrazą
            ich poszukiwań - szukają mężczyznę który doceni ich wartość i uszanuje ich
            osobę a nie kogoś kto faktycznie obsypuje ich złotem . znałem taką która
            miała prawdziwego VIP-a za męża ( młody , przystojny ze starej rodziny
            amerykańskiej - jak książę z bajki ) . i ta dziewczyna uciekła od niego i...
            wcale nie walczyła o żadne alimenty .

ja tego wówczas nie rozumiałem , jak i ty zwpewne nie rozumisz jeszcze czego
            te kobiety szukają w mężczyźnie . ona uciekała z facetem , który był niemalże
            przeciwieństwem jej męża - pracownik budowy . myślałem , że może chodzi
            o seks , ale ona twierdziła że jej mąż był niezły w tych klockach .
            mówiła , że czuła się wartościowa ze swoim nowym partnerem ... tego
            wtedy nie rozumiałem .
    • slaww3 NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANIE? 20.11.05, 00:57

> Zastanawiam się, co teraz będzie z tą masą szaraczków. Obserwuję forum
      > nowoemitowanego przez TVN serialu "Magda M.". Sami zobaczcie, ile dziewczyn
      > marzy o ideale!!! Ja zresztą też, a tego ideału jakoś nie widać. Coś mi się
      > wydaje, że teraz macie u nas marne szanse panowie...

A WY KOBIETY SIĘ NIE BOICIE?

SPÓJRZCIE CHOĆBY NA SUPERPRODUKCJE KINOWE NASZEJ RODACZKI TERESY ORLOWSKY.

Same zobaczcie, ilu facetów marzy o ideale, a tego ideału jakoś nie widać. Coś
      mi się wydaje, że teraz macie u nas marne szanse panie...
      • Gość: jaxxxx Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:11
        W dzisiejszych czasach mężczyzni sa slabi psychiczne niz kiedys.Więc kobiety
        wzieły ster w swoje rece i są niezalezne i własnie o to chodzi.Dlatego coraz
        wiecej kobiet wybiera niezalezność niz byc łasce faceta.I tak kobitki
        trzymać!!!!
        • unsatisfied6 Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANIE? 20.11.05, 11:47
          Gość portalu: jaxxxx napisał(a):

> W dzisiejszych czasach mężczyzni sa slabi psychiczne niz kiedys.Więc kobiety
          > wzieły ster w swoje rece i są niezalezne i własnie o to chodzi.Dlatego coraz
          > wiecej kobiet wybiera niezalezność niz byc łasce faceta.I tak kobitki
          > trzymać!!!!

prawdziwa władza leży w rękach tych co decydują o tym kto jest słabszy
          lub silniejszy , komu może się powodzić a kumu nie i tę władzę tworzy
          zasadniczo grupa mężczyzn , których decyzje powodują to w jakiej kondycji są
          pozostali .

wprowadzenie 6 letniej szkoły pdst to jedna z przyczyn eliminujących
          konkurencyjność mężczyzny - chłopcy nabierają dyscypliny nauki później
          niż dziewczęta i selekcja w tym juz wieku jest dla chłopców wielce niekorzystna.
          wielu z nich o dużym potencjale nawet nie dowie się o tym czego mogliby
          dokonać , gdyby nie tak wczesna selekcja .

nikt nie jest na łasce czy niełasce swojego partnera - to jest wielkie
          nieporozumienie . tworzą zespół i jeden drugiego wspiera tworząc rodzinę .
          praca w domu i z dziećmi to nie jest coś mniej wartościowego a to że
          wielu mężczyzn nie widzi w tym swojej roli to błąd w ich wychowaniu -
          tak wychowały ich matki .
        • unsatisfied6 tworzenie antagonizmów 20.11.05, 11:58
          Gość portalu: jaxxxx napisał(a):

> W dzisiejszych czasach mężczyzni sa slabi psychiczne niz kiedys.Więc kobiety
          > wzieły ster w swoje rece i są niezalezne i własnie o to chodzi.Dlatego coraz
          > wiecej kobiet wybiera niezalezność niz byc łasce faceta.I tak kobitki
          > trzymać!!!!

tworzy się na tym forum antagonizmy terytorialne i dla mnie intencje tych
          twórców są wyraźne - osłabić społeczeństwo . tworzenie antagonizmów między
          płciami też może skutecznie temu służyć .

mężczyzna a kobieta , to może być twoja matka , ojciec brat lub siostra .
          wspólnie powinno tworzyć się środowisko w którym ci realizują się wedle
          swoich potencjałów - stwierdznie że mężczyźni są coraz słabsi psychicznie
          w naszym kraju jest niestety prawdziwe , ale i dotyczy warunków nie normalnych .
          w obozach koncentracyjnych również kobiety charakteryzowały się większą
          odpornością psychiczną - czy ktoś wówczas wyszedłbyz tak absurdalnym hasłem
          "kobiety , trzymać tak dalej . jestęmy górą " ? nie , te warunki były
          nienormalne i każdy rozsądnie myślący wiedział , że tak nie da się tworzyć
          normalnego życia .
    • jot.em Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? 20.11.05, 20:40
      film to bajka! tak naprawdę kobieta "zaprogramowanana" jest do "pracy" w domu.
      nie widzę innej możliwości. taki film nie pokazuje rzeczywistości, a ta jest
      całkiem inna. pozdrawiam wszystkie feministki.jacek
      • Gość: onie! Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:19
        Moja mama ma tak:
        Rodzice oglądali tv i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona, pójdę
        spać".
        Poszła do kuchni zrobić kanapki,wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła kiełbasę z
        lodówki na dzisiejszą kolację, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w
        puszce, nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole
        i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano.
        Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową
        partię do pralki, uprasowała koszulę i przyszyła guzik.
        Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na
        ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady.
        Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do
        wysuszenia.
        Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni.
        Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela,
        odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła odręcznik
        schowany pod krzesłem.
        Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała
        kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie
        spożywczym. Obie kartki położyła obok torebki.
        Potem Mama zmyła twarz mleczkiem "trzy w jednym", posmarowała
        się kremem "na noc i przeciw starzeniu", umyła zęby i opiłowała
        paznokcie.
        Ojciec zawołał: "Myślałem że przyjdziesz do łóżka". "Właśnie idę" -
        odpowiedziała Mama.
        Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem
        sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz
        jest zapalone.
        Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i
        telewizory, powiesiła koszulki, wrzuciła brudne skarpety do kosza
        i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje.
        W sypialni Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na
        jutro, naprawiła stojak na buty.
        Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do
        wykonania.
        Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele.
        W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w
        powietrze":
        "Idę spać". Co też bez namysłu uczynił.
        Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego
        kobiety żyją dłużej?
        "BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG".... ( i nie możemy
        umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia !!!) Wyślij
        dziś tę historię do 5 fantastycznych kobiet - na pewno będą Ci
        wdzięczne.
        A potem- IDŹ SPAĆ !!

Nie będę robić tak, jak moja mama!

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

• Gość: xxx Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.11.05, 00:14
          Strasznie nudny tekst, aż się czytać nie chce. Wolę już obejrzeć Teresę
          Orlowsky.
          • Gość: xxx Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.11.05, 00:40
            A po drugie wolę być sam (a mam firmę i dzieki niej kasy tyle, że mi
            starcza na wszystkie moje potrzeby) stać mnie i na panią, która posprząta i
            wypierze, i na parę innych pań (bardzo atrakcyjnych), które mi dają d... (za
            tzw. sposoring) kiedy chcę i jak chcę.

A stały związek mam gdzieś - żeby słuchać zrzędzenia starej, wytapiania czasu w
            marketach, czekania aż sie wytynkuje przed wyjściem gdziekolwiek, a potem
            odliczania wypitych kieliszków na imprezie....

Lepiej być sobie sterem, żeglarzem, okrętem...

• Gość: xxx Samemu taniej IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.11.05, 00:44
              A po trzecie - samemu jest TANIEJ!!! Chata, samochód, jakieś wyjazdy czy
              imprezki, pare dupek za pieniądze i FINAŁ.

Ale odchodzi UTRZYMANIE STAREJ I DZIECI. Policzcie sami - naprawdę taniej!!!
    • Gość: semeon Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 00:42
      A co zrobić jak ktoś nie ogląda seriali?
      • Gość: xxx Samemu lepiej IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.11.05, 00:47
        No właśnie - i nie trzeba (będąc samemu) oglądać siłą rzeczy tych ogłupiających
        seriali po 1500 odcinków. Masz rację.
        • slaww3 Re: Samemu lepiej 21.11.05, 11:29
          Racja w 100%. Seriale są tak denne, że szkoda słów. Zajęcie dla oligofreników.
    • tytt Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? 21.11.05, 10:50
      hhehehee uczyc i wnioskowac o rzeczywoistosci na bazie serialu tv-oto totalne
      uprzedmiotowienie widza przez tv

ciekawe do jakich wnioskow doszłabyś w oparciu o plebanie?
    • Gość: [B]B Re: NIE BOICIE SIĘ TERAZ PANOWIE? IP: *.era.pl 21.11.05, 14:07
      Co to za film?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka