Dodaj do ulubionych

Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak do sku

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 19:55
Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak do skutku!

Dzięki rekordowo szybkiemu uchwaleniu zmian w miejscowych planach dojdzie
jednak do skutku, (po kilkumiesięcznych perturbacjach) wielka inwestycja
polskiego potentata w branży luksusowych hoteli - Gołębiewskiego. W ciągu 2
lat zainwestuje on w Karpaczu ponad 300 mln zł i wybuduje olbrzymi, luksusowy
hotel z 1500 miejscami noclegowymi wraz z kompleksem rekreacyjno-
wypoczynkowym oraz centrum konferencyjnym.
W kompleksie planowane są m.in: parking na 600 aut, aquapark, hale sportowe,
lodowisko, kręgielnie, jaskinie solne i lodowe, pole golfowe, niewielkie
centrum handlowe oraz ponad 30 sal konferencyjnych.
Pracę w nowym kompleksie Gołębiowskiego w Karpaczu znajdzie 450 osób.
Prace na budowie powinny ruszyć na początku przyszłego roku.

Polskie Radio Wrocław - serwis gospodarczy 17:30
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.dami.pl 03.10.05, 23:01
      Był jeszcze problem z wykupem jednej działki przez Gołębiewskiego od gminy
      Karpacz, czy już uporano się z tym problemem? Cieszę się że ta inwestycja
      ruszy, a Karpacz i okolice mają możliwośc stać się zagłębiem turystycznym i
      narciarskim.
      • Gość: ! Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 23:09
        Tak, pamiętam, jest nawet o tym w archiwum naszego forum. Widocznie jednak
        sprawa się wyjaśniła, skoro informują o tej inwestycji.

Ta inwestycja to powinien być wielki, pozytywny kop inwestycyjny i jakościowy
        dla Karpacza i okolic...
    • kazimierzp Mam nadzieję, że to się sprawdzi! 03.10.05, 23:46
      Mam nadzieję, że to się sprawdzi. Mam też nadzieję, że pożar hotelu w Wiśle
      (uzytkowanym choc nie oddanym do użytkowania) nie zahamuje rozwoju sieci
      hotelowej Gołebiowskiego!
      • Gość: ! Re: Mam nadzieję, że to się sprawdzi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 23:49
        W jakiejś gazecie wyczytałem, że ten pożar to nie dzieło przypadku. Spróbuję
        poszukać tego w necie.
    • Gość: wiking Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.10.05, 14:31
      Biorąc pod uwagę wygląd pozostałych hoteli "Gołębiewski" szykuje się nam w
      Karpaczu niezły koszmarek. Oby tylko stał w mało eksponowanym miejscu.
      • Gość: obywatel Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:53
        Jeśli tylko ta inwestycja dojdzie do skutku to będzie to największa inwestycja
        turystyczna na Dolnym Śląsku, Trzymam kciuki!
        • Gość: skrzat Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: 213.199.204.* 04.10.05, 16:36
          Żeby sie tylko nie skonczyło jak w Wiśle. Tzn pożarem obiektu działałajacego
          bez zezwolenia ale z turystymi.
          • Gość: ! Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.05, 19:02
            W FAKTACH o 18:00 mówiono o tej inwestycji. Pokazano też działkę na której
            stanie - jest to 12 h działka w Karpaczu Górnym, na dość eksponowanym miejscu,
            z pięknym widokiem na okolice.
            Pokazano też przez kilka sekund wizualkę tego nowego kompleksu. To będzie
            prawdziwy gigant! O architekturze się nie wypowiadam, bo wizualkę pokazano
            przez może raptem 5 sekund :(
            • Gość: ! Re: Wielka inwestycja w Karpaczu dojdzie jednak d IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.05, 23:01
              www.golebiewski.pl/index.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka