Dodaj do ulubionych

gdzie obiad weselny Wwa?

02.07.06, 03:12
Ślub za rok, więc właśnie zabieramy się za wybieranie sali! Nie chcemy
organizować wesela, lecz obiad weselny na ok. 50 osób. Restauracji w Warszawie
nie brak, ale może Wy macie jakieś doświadczenia, znacie lokal godny polecenia
na zorganizowanie takego przyjęcia? - będę bardzo wdzięczna za wskazówki! Nam
chodzi o coś eleganckiego, ale w miarę w przystępnej cenie...smile
Obserwuj wątek
    • lanka_cathar Re: gdzie obiad weselny Wwa? 02.07.06, 10:21
      My organizujemy dwie części: obiad i wesele. Całość w Restauracji pod Gigantami
      w Al. Ujazdowskich. Restauracja bardzo elegancka, obrazy na ścianach, można
      ściągnąć pianistę, który jest z nimi zaprzyjaźniony (u nas będzie). cena za
      osobę na część obiadową to 110 zł. Obiad będzie z przystawką, dwoma daniami i
      deserem. Wszytsko wybiera sie samemu, jeśli macie wegetarian lub osoby jedzące
      tylko konkretny rodzaj mięsa, to bez problemu zostaną dla nich przygotowane
      oddzielne dania. Oczywiście spisujecie umowę przygotowaną przez lokal.
    • lanka_cathar Re: gdzie obiad weselny Wwa? 02.07.06, 10:22
      Obiad na 41 osób.
      • evelina2000 Re: gdzie obiad weselny Wwa? 02.07.06, 18:28
        Polecam Villa Foksal. Jest tam pieknie chcoc troszke drogo ale jak ma byc tylko
        obiad to moze nie wyniesie az tak duzo
        • saksana Re: gdzie obiad weselny Wwa? 02.07.06, 19:11
          ja organizuję obiad na Nowym Świecie za 75 od os. dla 40 os. Restauracja
          Conquistador... www.conquistador.pl świetny wystrój, świetnie podane jedzenie,
          fajna miejscówka...
          • asiak80 Re: gdzie obiad weselny Wwa? 03.07.06, 21:36
            Dzięki serdeczne! Macie super pomysły - obejrzeliśmy już stronki internetowe
            wskazanych przez Was restauracji, wyglądają bardzo fajnie, więc napewno do nich
            pójdziemy porozmawiać i wtedy zadecydujemy. A może któraś z Was już była na
            obiedzie weselnym w jakiejś warszawskiej restauracji i może polecić? Bardzo
            jestem ciekawa właśnie opinii z Waszych doświadczeń!
            • neskulka Re: gdzie obiad weselny Wwa? 04.07.06, 09:42
              Ja bylam w tamtym roku na takim weselnym obiadku w restauracji senator na starym miescie. Bardzo fajny klimat, mila obsluga, jedzonko pyszne smile
            • kwiatek02 Re: gdzie obiad weselny Wwa? 04.07.06, 10:51
              Ja byłam na własnym - w Domu Polskim na Francuskiej. Było fantastycznie, pyszne
              jedzenie, świetni kelnerzy, przepiekne wnętrze - jak we własnym domu nieco
              staroświecko urządzonym, ogródek. Może cena troszkę spora, ale polecam.
              • asiak80 Re: gdzie obiad weselny Wwa? 05.07.06, 01:46
                Restauracja Dom Polski na Francuskiej jest rzeczywiście śliczna, tyle, że
                myśleliśmy o tym, żeby było w centrum, bo wtedy blisko z kościoła, ale skoro
                piszesz Kwiatku 02, że mieliście udane przyjęcie tam, to weźmiemy pod uwagę! Nie
                wiem tylko na ile organizowałaś osób przyjęcie, bo wydaje się, że wnętrze
                restauracji jest dość niewielkie. A można spytać ile zapłaciłaś od osoby (i za
                co, tzn ile dań)?
                A wogóle jestem Wam bardzo wdzięczna - to, że się zna restaurację ze zjedzenia w
                niej obiadu jeszcze nie świadczy o tym, jak organizuje ona przyjęcie weselne,
                więc Wasze wskazówki są super cenne!
                • mam6lat Re: gdzie obiad weselny Wwa? 05.07.06, 01:51
                  ja miałam w CBR-ze
                  koło kościoła Sw. Anny,
                  catering EUREST
                • kwiatek02 Re: gdzie obiad weselny Wwa? 05.07.06, 10:48
                  my mieliśmy bardzo blisko z kościoła - przyszliśmy na piechote z Nobla smile))
                  przyjęcie trwało od 19.00 do 24.00. To był obiad - na stołach były przystawki -
                  różne, śledzie, sałaty itp., zupa - 2 do wyboru (żur i barszcz czerwony), danie
                  drugie (zrazy z dzika lub sum)i desery (owoce i cissteczka - maja świetnego
                  cukiernika), kawa, herbata, soki, woda i na sam koniec pyszny i wielki weselny
                  tort kajmakowy - to było w cenie za osobę nie pamiętam juz dokładnie ok 200 zł
                  za osobę (nie całe chyba bliżej 180 zł) plus osobno alkohole (mieliśmy ustalona
                  ilość - za radą restauracji 30 butelek wina i jakaś wódka) - za obiad na 60
                  osób zapłaciliśmy ok 13.000 zł razem z alkoholami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka