Dodaj do ulubionych

lodówka 70cm szerokości - jaką markę wybrać?

IP: *.chello.pl 30.05.06, 09:15
Czy macie jakieś doświadczenia z takimi lodówkami?
Mam w kuchni wnekę akurat na taka lodówkę 70cm. Zależałoby mi tez na tym, aby
zamrażarnik był w dolenj cześci.
Oglądałam juz takie:
WHIRLPOOL ARC 8120 IX www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=93725
Ariston MBAA 4531 CV www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=7542

czy macie z nimi jakies doświadczenia?
A może inne propozycje?
mam budżet 2500zł.

z góry dziękuje za opinie :)
Obserwuj wątek
    • qr700 Re: lodówka 70cm szerokości - jaką markę wybrać? 31.05.06, 19:25
      przy tym wymiarze to nastawiaj się na większy wydatek. Jesli już to zacznij od LG. Te wymienine czyli > WHIRLPOOL ARC 8120 IX
      > Ariston MBAA 4531 CV
      • Gość: Mila Re: lodówka 70cm szerokości - jaką markę wybrać? IP: *.chello.pl 01.06.06, 09:00
        te wymienione w sklepie internetowym kosztują do 2500, więc w budżecie się
        mieszcze :)

"Te wymienine czyli > WHIRLPOOL ARC 8120 IX
        Ariston MBAA 4531 CV
        • ssaczek Re: lodówka 70cm szerokości - jaką markę wybrać? 03.06.06, 00:24
          Od dwóch latek używam Indesit BEAA 35PGF tak na oko wygląda w środku dokładnie
          tak jak Ariston MBAA 4531 CV i muszę przyznać, że jest rewelacyjna, agregat w
          tym modelu jest Elektroluxa, jeden i to mały, ale sprawdza się rewelacyjnie, po
          18 miechach już z przyzwoitości rozmrażałem zamrażarkę (110 litrów)do której
          wkładam połowę prosiaka. Potężna chłodziarka (280 litrów)też wiele razy naprawdę
          się sprawdzała w przypadku imprez jest niezastąpiona polecam każdemu to niby 10
          cm więcej szerokości, ale efekt jest naprawdę powalający.
          www.agdexpert.pl/chlodziarko-zamrazarki-wolnostojace/indesit-beaa-35pgf
          • qr700 Re: lodówka 70cm szerokości - jaką markę wybrać? 03.06.06, 08:17
            Inteligenta Technologia Szósty Zmysł

Szósty Zmysł to unikalna technologia, która sprawia, że Twoja lodówka staje się inteligentnym urządzeniem. Zespół specjalnych elektronicznych czujników przekazuje informacje do centralnego układu sterowania, który rozpoznaje warunki panujące we wnętrzu urządzenia i w razie potrzeby reaguje natychmiast.Jeżeli temperatura wewnątrz urządzenia jest zbyt duża następuje włączenie układu chłodzącego, który przywraca wnętrzu właściwa temperaturę w czasie 5 razy krótszym niż w zwykłych lodówkach. Dzięki temu, żywność jest zawsze przechowywana w optymalnych warunkach i przez dłuższy czas zachowuje swoją jakość i świeżość
            System automatycznego rozmrażania TOTAL NO FROST
            Zastosowany przez Whirlpool system TOTAL NO FROST zapewnia optymalnie jednolitą wentylację, dzięki której wnętrze staje się bardziej higieniczne, bezpieczne i lepiej przystosowane do przechowywania żywności. System TOTAL NO FROST zmniejsza wilgotność w komorze chłodziarki, zapobiegając tworzeniu się lodu i szronu, a tym samym eliminuje konieczność okresowego rozmrażania urządzenia.
            MULTIFLOW
            Specjalny system wentylacji rozprowadza chłodne powietrze do każdego zakątka chłodziarki, utrzymując stała optymalną temperaturę.
            Nowy wyświetlacz ciekłokrystaliczny
            Charakterystycznym elementem najbogatszych modeli roku 2004 jest nowy wyświetlacz ciekłokrystaliczny LCD. Jest to doskonale połączenie zaawansowanej technicznie jakości i funkcjonalności chłodziarek z ich nowoczesnym wzornictwem. Whirlpool dołożył szczególnych starań, aby obsługa urządzenia i jego funkcji była łatwa i przyjemna, a użytkownik otrzymywał zrozumiale i bieżące informacje na temat pracy urządzenia.Funkcja szybkiego chłodzenia
            Funkcja szybkiego chłodzenia

Funkcja ta umożliwia super szybkie chłodzenie napojów (30 min.) w komorze zamrażalnika.
            Tryb wakacyjny

Funkcja ta zmniejsza moc pracy chłodziarki podczas Twojej długiej nieobecności w domu. Pozwala ona na ograniczenie zużycia energii w czasie gdy nie korzystasz z lodówki,a jednocześnie eliminuje niedogodności związane z koniecznością jej całkowitego wyłączenia.
            A tutaj niby to samo www.aged.com.pl/liebherr/technologie.php
            Jeden agregat dla tak dużej lodówki to trochę mało.
            Ten "szósty zmysł" nie do końca mnie przekonuje ale o tym może powiedzieć ktoś , kto ma taki system np. od roku.

72.14.221.104/search?q=cache:mPVQSz7BUqUJ:www.centrum2000.pl/wip02/forum/info_wiecej.php+awaryjno%C5%9B%C4%87+lod%C3%B3wek&hl=pl&ct=clnk&cd=9&client=opera
            Witam wszystkich i ostrzegam przed kupnem lodówek firmy Ariston, jak okazało sie na moim przykładzie to nic innego jak jeden wielki BUBEL. Kupiłem ją w grudniu 2002r za prawie 2600zł. a teraz okazuje sie że za naprawe musze wywalic kolejne 500 zł. To śmiech żeby lodówka miała tak poważną awarię po dwuch latach użytkowania. Ludzie ARISTON to złom.
            Daras
            00:17, 11-12-2004

Nie demonizował bym tej opinii ale awaryjność Aristona jest większa niż np, Boscha a wypowiedz serwisu że "prawie niemają zgłoszeń tej firmy " potraktowałbym jako wynik stosunku ilościowego sprzedaży (Bosch jest bardzo popularny i dużo się go sprzedaje a Ariston nie jest topową marką dla lodówek i sprzedaje się go znacznie mniej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka