Dodaj do ulubionych

Jak to jest z tą powłoką reflex?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 11:19
Czy powłoka reflex np. w umywalkach, kompaktach np. KOŁO, to nie jest taki
blef producentow, aby zainkasować więcej kasy za nic?
Czy ktoś z Was mających tego typu kiblelek lub umywalkę zauważył różnicę?
Proszę o wyrażanie opinii przez zwykłych śmiertelników, a nie producentów -
co jest dosyć istotne.

Jak coś wiecie - piszcie?
Obserwuj wątek
    • Gość: margo Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 217.96.19.* 18.05.07, 13:58
      mam z KOŁA całą armaturę i stwierdzam że ani na kibelku ani na umywalce nie
      widac wcale efektów tej powłoki, natomiast na kabinie prysznicowej rewelacja i
      to jak najbardziej polecam bo wystarczy przetrzeć i kabina jest czyściutka bez
      szorowania i wysiłku. Utrzymanie jej w czystosci nie zajmuje więcej niż pół
      minuty.
      • Gość: Ja Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:13
        Chodzi o to,że to musi być zaznaczone, że jest z powłoką reflex. Nie każdy
        produkt KOła posiada powłokę reflex. Może dlatego mój przedmówca nie zobaczył
        nic, bo zakupił zwykły kompakt Koło... :)
        • Gość: margo Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 82.160.155.* 19.05.07, 08:05
          bardzo dokładnie wiem co zamawiałem i prosze nie posądzać mnie o debilizm.
          Zamówienie było specjalne własnie z powłoką na wszystkie elementy więc wiem co
          mówie. A swoją drogą to uwielbiam takie domorosłe mądrale na forum które lepiej
          wiedza co autor miał na mysli. Pozdrawiam i zycze dalszych błyskotliwych
          wypowiedzi
          • Gość: Ja Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:23
            Co za gbur z tego mango!
    • jaki71 Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? 20.05.07, 10:18
      Posiadam "kibelek" plus dwie umywalki z ta powloka. jesli chodzi o kibelek to
      wystarczy przetszec szczotka i wyglada jak po szorowaniu odpowiednimi srodka.
      Przez ponad 6 lat zero problemow z kamieniem, jakimikolwiek zabarwieniami. To
      samo tyczy sie umywalek - nawet zwykle mydlo im nie straszne nie pozostaje osad.
      • Gość: ingrid Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 212.160.172.* 21.05.07, 09:19
        a czy produkty z powłoką reflex trzeba myć jakimiś specjalnymi środkami? czy
        może być domestos czy inny cif lub ajax?
        • iskial1 Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? 21.05.07, 10:15
          A może mi ktoś powie co to jest ta powłoka antybakteryjna bo własnie zakupiłam
          wannę akrylową i nie wiem jak to bede czyscic a specjalne płyny za 50zł nie
          bardzo mi odpowiadaja pozdr. :)
          • Gość: abc Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 217.96.19.* 21.05.07, 11:14
            powłoka refleks nie jest antybakteryjna tylko ułatwia utrzymanie w czystosci bo
            jest bardzo gładka i nie osadza się na niej kamień z wody i mydła i bardzo
            łatwo usunąć ewentualne plamki. Ale z tego co wiem nie pokrywa sie nią
            elementów akrylowych tylko szklane i ceramiczne.
            • Gość: abc Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 217.96.19.* 21.05.07, 11:35
              "reflex" miało być
          • jaki71 Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? 23.05.07, 01:00
            Wbrew temu co sie czyta o akrylu to on bardzo lubi cifa. przeciez zestawy
            regeneracyjne to nic innego jak wodny papier scierny o roznej grubosci.
            Regeneracja polega na zeszlifowaniu porysowanej warstwy. Kwestia otwarta
            pozostaje jakosc akrylu czyli jego twrdosci i grubosc...
            • Gość: Lusia Re: Jak to jest z tą powłoką reflex? IP: 83.18.102.* 02.08.07, 08:39
              to jak jest z czyszczeniem powłoki reflex?
              bo nie wyobrażam sobie czyszczenia kibelka tylko ścierką z wodą lub płynem do mycia szyb?! trzeba go przecież zdezynfekować! a to nie zniszczy powłoki? jeśli np. potraktuję ją domestosem????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka