Dodaj do ulubionych

Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świętu...

IP: 195.116.92.* 20.11.03, 22:07
Tadziu, jestem z Tobą.
Będę tam !!!!!!!!!!!!!!!
100 LAT !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: projeks POZDRO ZIOOOM!!!!! IP: *.dami / 172.19.0.* 20.11.03, 22:52
      zycie,zycie jest nowela..
    • Gość: Jur@ Ojciec polskiego blusa IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 10:43
      Pamiętam, jak słuchałem jego krążki na adapterze BAMBINO.
      Wówczas był to jedyna znana polska kapela blusowa. Te
      przytulanki na prywatkach przy muzyce Nalepy...
      Niech nam żyje 100 lat!!!
      • Gość: Mimi Re: Ojciec polskiego blusa IP: 80.51.255.* 22.11.03, 22:16
        Nalepa ojcem polskiego bluesa, dziadkiem i pradziadkiem. Strasznie się męczył
        na koncercie. Nie pomogła mu ani Dramowicz, ani nie pomógł mu Sojka. Jako tako
        Korzonek i Kubasińska.
        No i wali wszystko akustyka na Podpromiu. Lud zamiast się bawić siedzi jak na
        koncercie w filharmonii.
        • Gość: ginger Kto był na koncercie - niech opowie IP: 213.25.159.* 22.11.03, 22:34
          widziałem I część z TV, też mam wrażenie, że było drętwo
          w ogóle coś mi się wydaje, że na koncert przyszło strasznie mało ludzi,
          telewizja wciąz pokazywła tylko pierwsze rzędy, ze smutnymi panami w
          garniturkach.
          Może się mylę. Ci, ktorzy byli na kocercie, wpisujcie się tutaj!
    • Gość: Barbara Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.03, 23:48
      Byliście absolutnie rewelacyjni. Żal, że nie mogłam być na
      koncercie.
      PS
      no i oczywiście super słuszne wygwizdanie R. Kwatkowskiego!
      • Gość: kris Re: Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świę IP: *.dnet.pl / *.dnet.pl 23.11.03, 00:10
        Dziwne że tv pokazała jak Kwiatek wchodzi na estrade przy gwizdach (obecnie w
        kraju to się tylko chyba na Pola bardziej gwiżdże), mogli to wyciąć - co za
        niedopatrzenie...
        No i jak zwykle Mann z Materną ponabijali się z Rzeszowa.
        Miłośnicy Tadka lepiej by się czuli jakby to było w Bohemie.

• Gość: ginger Re: Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świę IP: 213.25.159.* 23.11.03, 00:12
          Ktoś wie o co chodziło z tym łosiem, który podarował Nalepie gitarę? Ja ni
          huja ni paniał.
          • Gość: volny_86 Re: Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świę IP: *.wsiz.rzeszow.pl / *.wsiz.rzeszow.pl 23.11.03, 11:37
            jak był kwaitkowski to pewnie o Lwa chodziło :>
            • Gość: jak Re: Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa, świę IP: 80.51.255.* 23.11.03, 12:06
              Oczywiście że było drętwo, nawet "klaski" do rytmu bardzo łatwego w bluesie
              wypadły anemicznie. Duże brawa dla Kubasińskiej i bis, szkoda że tylko jeden.
              Świetnie się trzyma. Ta młoda przy Nalepie (schorowanym) to jakiś zgrzyt
              estetyczny. Więcej takich koncertów. I wreszcie poprawić trzeba nagłośnienie,
              obojętnie ile to miałoby kosztować, bo hala bez dobrego nagłośnienia przypomina
              zwykłą tancbudę.
              A co do uszczypliwości wobec Rzeszowa - Materna ma złe wspomnienia z tego
              miasta ze swojej młodości.
          • Gość: AntyK Re: Tadeusz Nalepa, ojciec polskiego bluesa IP: 81.190.15.* 23.11.03, 12:07
            A kojarzysz "Przystanek Alaska" ?
            Poza tym "Niedźwiedź" jest zbyt wyświechtany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka