bartekwroclaw 17.05.07, 22:01 Tramwaje stoja w calym miescie:/ Podobno cos na tarnogajskiej sie stalo.wie ktos??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaczek Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:37 tramy stoją od Galerii Dominikańskiej do Mostu Pokoju (czy dalej też nie wiem, nie widziałem), Plac Społeczny również stoi... chyba są jakieś problemy z zasilaniem Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkabb Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach 17.05.07, 22:51 Na Pułaskiego też stoją, na Księże Małe jeżdżą autobusy zastępcze. Prądu nie było też w niektórych domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: 89.174.231.* 18.05.07, 08:09 PONOĆ (!) popsuła się jakaś rozdzielnia czy coś takiego właśnie w południowej częście Wrocławia. ................wczoraj miałem problem, żeby dojechać rano tramwajem z Pilczyc na Tarnogaj bo wypadek, dzisiaj awaria, do tego od tygodnia ruch wahadłowy na Legnickiej (też mnie zaskoczył pierwszego dnia), ..... CZY MPK MOGŁOBY WYSTOSOWAĆ JAKIEŚ PISMO DO SZEFÓW FIRM Z POPARCIEM, ŻE NOTORYCZNE SPÓŹNIENIA DO PRACY WYNIKAJĄ Z NIEPRZEWIDZIANYCH SYTUACJI KTÓRE SPOTYKA MPK WROCŁAW? ....czy może ludzie powinni wychodzić z domu 2 godziny wcześniej na wypadek, jak MPK nie poradzi sobie z kolejną niespodzianką?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 08:28 Dzisiaj nadal tramy nie jeżdżą.Wieczorem i w nocy widziałem ciekawą rzecz- cztery razy dżwig wypadkowy ciągnący tramwaje odłączone od sieci od strony Księża Małego w stronę miasta do strefy czynnej w zasilanie.Ciekawie wyglądał ciągnący 205 WR AS "pod prąd" około 1.00 w nocy który jeżdził wcześniej na "5". Zastanawiam się czy ta awaria nie jest spowodowana przez nowe SKODY które biorą ponoć trochę więcej prądu niż inne tramy.Może się mylę bo tu gdzie awaria to SKODY nie jeżdżą.Ale podejrzenie nasunęło się przez to że wyszło na jaw że na Szewskiej jest za słabe zasilanie i trzeba wybudować nową stację zasilającą sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:41 tutaj jest info zdiku zdik.wroc.pl/ogloszenia/show-content.html?Id=2400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak_wro Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:57 w końcu... jak dojechałem już do pracy... :/ takie informacje powinny wrzucać od razu na stronę , a najlepiej jakby dyspozytor ruchu miał dostęp do strony i wszystkie awarie i wypadki umieszczał by na niej. co do zaświadczenia do pracy to jest to możliwe :D kiedyś kumpel dostał banie bo nie dotarł na sprawdzian, więc pojechaliśmy do centrali mpk i dostaliśmy takie zaświadczenie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Maratończyk Re: Do pracy biegiem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 09:07 Byłby niezły trening gdybyś zamiast na tramwaje czy autobusy liczył na własne nogi.Strój sportowy,plecaczek i biegiem.Może byś wygrał w przyszłym roku Maraton Wrocław.Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak_wro Re: Do pracy biegiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:23 lepiej rowerkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK i śmierdzieć potem 8 godzin za biurkiem IP: *.ig.pwr.wroc.pl 18.05.07, 15:49 W pracy, np. w biurze, bedzie miły smrodek, gdy cały personel przybiegnie i bez przebierania się i mycia (bo przecież nie ma gdzie) zasiądzie do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.akron.net.pl 18.05.07, 09:55 możliwe, że za duża koncentracja Skód w jednym miejscu (czyli Szewskiej) przyczyniła się do problemów z zasilaniem w południowej części miasta. Może część pasikoników powinna wrócić tymczasowo na 2 albo inną linię? Poczekamy zobaczymy co sie stało i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak_wro Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:04 raczej nie bardzo... przecież 6 i 7 śmiga normalnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 10:18 podobno to przez misję weryfikacyjną expo - wozili ich tramwajem specjalnym, żeby nie musieli stać w korkach i ze względów bezpieczeństwa trzeba było unieruchomić pozostałe tramwaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.akron.net.pl 18.05.07, 10:27 albo Dzień Pieszego Pasażera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haft Wrocław się sypie. IP: *.as.kn.pl 18.05.07, 12:33 Przykre. Ciekawe co nas czeka w następnym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 15:14 Już coś znowu się przytrafiło.Ponoć na Pułaskiego pod wiaduktem jakiś TIR zerwał sieć tramwajową.Swoją drogą na cholerę jest ona tutaj potrzebna,ędy i tak tramwaje nie jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 15:33 Jak jeżdżą jak nie jeżdżą.Tory sa zasypane piachem,kiedyś widziałem tu 102-kę NAUKĘ JAZDY apotem juz nic.Dyrekcyjna jest do przebudowy,ale kiedy to nastąpi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 20:37 Czy ktoś mi może powiedzieć czy w związku z tymi utrudnieniami dojadę tramwajem - 12 - spod hali targowej na most pokoju? (urząd wojewódzki) bo z powrotem to wiem, że nie bardzo...pomoże ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś