Dodaj do ulubionych

Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach!!

17.05.07, 22:01
Tramwaje stoja w calym miescie:/ Podobno cos na tarnogajskiej sie stalo.wie ktos???
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczek Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:37
      tramy stoją od Galerii Dominikańskiej do Mostu Pokoju (czy dalej też nie wiem, nie widziałem), Plac Społeczny również stoi... chyba są jakieś problemy z zasilaniem
      • moniczkabb Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach 17.05.07, 22:51
        Na Pułaskiego też stoją, na Księże Małe jeżdżą autobusy zastępcze.
        Prądu nie było też w niektórych domach.
    • Gość: zdziwiony Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: 89.174.231.* 18.05.07, 08:09
      PONOĆ (!) popsuła się jakaś rozdzielnia czy coś takiego właśnie w południowej
      częście Wrocławia. ................wczoraj miałem problem, żeby dojechać rano
      tramwajem z Pilczyc na Tarnogaj bo wypadek, dzisiaj awaria, do tego od tygodnia
      ruch wahadłowy na Legnickiej (też mnie zaskoczył pierwszego dnia), ..... CZY
      MPK MOGŁOBY WYSTOSOWAĆ JAKIEŚ PISMO DO SZEFÓW FIRM Z POPARCIEM, ŻE NOTORYCZNE
      SPÓŹNIENIA DO PRACY WYNIKAJĄ Z NIEPRZEWIDZIANYCH SYTUACJI KTÓRE SPOTYKA MPK
      WROCŁAW? ....czy może ludzie powinni wychodzić z domu 2 godziny wcześniej na
      wypadek, jak MPK nie poradzi sobie z kolejną niespodzianką?!
      • Gość: Martix Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 08:28
        Dzisiaj nadal tramy nie jeżdżą.Wieczorem i w nocy widziałem ciekawą rzecz-
        cztery razy dżwig wypadkowy ciągnący tramwaje odłączone od sieci od strony
        Księża Małego w stronę miasta do strefy czynnej w zasilanie.Ciekawie wyglądał
        ciągnący 205 WR AS "pod prąd" około 1.00 w nocy który jeżdził wcześniej na "5".
        Zastanawiam się czy ta awaria nie jest spowodowana przez nowe SKODY które biorą
        ponoć trochę więcej prądu niż inne tramy.Może się mylę bo tu gdzie awaria to
        SKODY nie jeżdżą.Ale podejrzenie nasunęło się przez to że wyszło na jaw że na
        Szewskiej jest za słabe zasilanie i trzeba wybudować nową stację zasilającą
        sieć.
        • Gość: raf Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:41
          tutaj jest info zdiku
          zdik.wroc.pl/ogloszenia/show-content.html?Id=2400
          • Gość: szpinak_wro Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:57
            w końcu... jak dojechałem już do pracy... :/
            takie informacje powinny wrzucać od razu na stronę , a najlepiej jakby
            dyspozytor ruchu miał dostęp do strony i wszystkie awarie i wypadki umieszczał
            by na niej.
            co do zaświadczenia do pracy to jest to możliwe :D
            kiedyś kumpel dostał banie bo nie dotarł na sprawdzian, więc pojechaliśmy do
            centrali mpk i dostaliśmy takie zaświadczenie :D
            • Gość: Martix Maratończyk Re: Do pracy biegiem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 09:07
              Byłby niezły trening gdybyś zamiast na tramwaje czy autobusy liczył na własne
              nogi.Strój sportowy,plecaczek i biegiem.Może byś wygrał w przyszłym roku
              Maraton Wrocław.Kto wie?
              • Gość: szpinak_wro Re: Do pracy biegiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:23
                lepiej rowerkiem :D
              • Gość: WK i śmierdzieć potem 8 godzin za biurkiem IP: *.ig.pwr.wroc.pl 18.05.07, 15:49
                W pracy, np. w biurze, bedzie miły smrodek, gdy cały personel przybiegnie i bez
                przebierania się i mycia (bo przecież nie ma gdzie) zasiądzie do roboty?
        • Gość: gość Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.akron.net.pl 18.05.07, 09:55
          możliwe, że za duża koncentracja Skód w jednym miejscu (czyli Szewskiej)
          przyczyniła się do problemów z zasilaniem w południowej części miasta. Może
          część pasikoników powinna wrócić tymczasowo na 2 albo inną linię? Poczekamy
          zobaczymy co sie stało i dlaczego
          • Gość: szpinak_wro Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:04
            raczej nie bardzo... przecież 6 i 7 śmiga normalnie :/
    • Gość: gonzo Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 10:18
      podobno to przez misję weryfikacyjną expo - wozili ich tramwajem specjalnym,
      żeby nie musieli stać w korkach i ze względów bezpieczeństwa trzeba było
      unieruchomić pozostałe tramwaje
      • Gość: heh Re: Tramwaje stoją w .Tłumy ludzi na przystankach IP: *.akron.net.pl 18.05.07, 10:27
        albo Dzień Pieszego Pasażera
    • Gość: haft Wrocław się sypie. IP: *.as.kn.pl 18.05.07, 12:33
      Przykre. Ciekawe co nas czeka w następnym tygodniu?
      • Gość: Martix Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 15:14
        Już coś znowu się przytrafiło.Ponoć na Pułaskiego pod wiaduktem jakiś TIR
        zerwał sieć tramwajową.Swoją drogą na cholerę jest ona tutaj potrzebna,ędy i
        tak tramwaje nie jeżdżą.
        • Gość: fakir Re: Wrocław się sypie. IP: 217.153.72.* 18.05.07, 15:23
          jeżdzą...
          • Gość: Martix Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 15:33
            Jak jeżdżą jak nie jeżdżą.Tory sa zasypane piachem,kiedyś widziałem tu 102-kę
            NAUKĘ JAZDY apotem juz nic.Dyrekcyjna jest do przebudowy,ale kiedy to nastąpi?
            • Gość: Marta Re: Wrocław się sypie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.07, 20:37
              Czy ktoś mi może powiedzieć czy w związku z tymi utrudnieniami dojadę
              tramwajem - 12 - spod hali targowej na most pokoju? (urząd wojewódzki) bo z
              powrotem to wiem, że nie bardzo...pomoże ktoś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka