takale 13.03.08, 17:11 No pięknie, ludzie po wypadkach muszą płacić za operacje plastyczne, a ten gościu wstawił szefowi więzienia bajer o trudnym dzieciństwie i o tym, że siedzi za niewinność i ma operację darmową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wroc Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: *.telsat.wroc.pl 13.03.08, 17:32 oczywiście, yntelygentny inaczej robi sobie kuku na czole (brawo) i na życzenie tatuaż jest usuwany przez najlepszych lekarzy. A ludzie z poważnymi problemami czekają na przyjecie w tym szpitalu w kolejkach. Koles powinien se to zetrzeć pumeksem i do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby.grzesio Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż 13.03.08, 18:12 Lepiej spisać go na stratę i mieć kolejnego kryminalistę? Mam nadzieję że spełni swoje marzenia. Z takim zaparciem na pewno osiągniesz to co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 14:37 Uważasz, że to jest sprawiedliwe jak ktoś czeka na operację kilka lat a tu jakiś typ ma taką operację robioną poza kolejnością i bezpłatnie. Rozumiem taką sytuację gdzie ludzie nie czekają na operację latami i nie muszą dokładać do zabiegów z własnej kieszeni, ale jakbyś nie zauwazył w Polsce tak nie jest, z powyszej sytuacji wynika, że zamiast czekac kilka lat na operację można dokonać kilku rozbojów i iść do naczelnika więzienia i czekać jak za miesiąc góra dwa wyląduje się na stole operacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec_tede Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu IP: *.centertel.pl 13.03.08, 17:58 Zanim jednak usuną ten tatuaż to będzie musiał przejść szykany innych. Z taka gulą na czole będzie wyglądał jak człowiek słoń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A kto zapłaci? IP: *.e-wro.net.pl 13.03.08, 18:09 Jeśli operacja będzie na koszt państwa to ja tez tak chcę. Chcę aby podatnicy sfinasowali mi operację nosa. Jesli trzeba to moge nawet kogos zabić aby państwo sfinansowało mi operację. Skoro kobieta po pożarze mająca straszne blizny po pożanieniach na ciele nie ma co liczyc na taka operacje a bandyta spoko, bez problemu dostanie taki zabieg w prezencie to ja sie pytam w jakim państwie żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASZ Re: A kto zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 20:09 ... bo to po prostu czasy się zmieniają, teraz modne są sądy 24-godzinne więc zrobi sobie miejsce na nowy wpis "Je...ć sądy 24-godzinne", bo znając życie szybko trafi do kolegów z powrotem, a gotyk jest już nie na topie polecam Time New Roman, najlepiej kursywą Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik I to za moje podatki? 13.03.08, 20:36 Z moich podatków ma być to finansowane? A kulę mu do nogi i niech drogę buduje. Obwodnicę na ten przykład. Niech zapłaci za operację! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: I to za moje podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 01:06 > Z moich podatków ma być to finansowane? nie może nosic czapki lub beretu albo kaptura (chyba najbardziej polubi:) ile kosztuje ta operacja?, może mniej niż jego miesięczny pobyt w pudle, może warto zainwestowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: I to za moje podatki? IP: *.wroclaw.mm.pl 05.08.08, 01:30 Czarowniku. Będzie chłop uczciwie pracował i płacił podatki. Pewno pójdą też na Twoją emeryturę i leczenie w zakładzie zamkniętym, które z pewnością Cię czeka. A tak to mógłbyś liczyć jedynie na to, że nie Twoje auto ukradnie jak wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż 14.03.08, 08:14 Zawistne bydło. Cóż, jak laseczki chodzą w kusych kurteczkach zimą, to nikt nie protestuje, że potem z publicznych pieniędzy trzeba im leczyć nerki i jajniki. Jak ktoś żre w fastfoodach, to nikt nie płacze, że z publicznej kasy trzeba leczyć serce, żołądek. Jak ktoś uprawia sporty ekstremalne i ulegnie poważnemu wypadkowi? Jak ktoś żyje obok najbardziej ruchliwej ulicy w mieście i ma później nerwicę, chore płuca? Wrocław- miasto spotkań zadufanych w sobie egoistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 08:32 całkowicie się z Tobą zgadzam! Przecież ten chłopak ma dopiero 21 lat, całe życie przed nim. Dlaczego mu nie pomóc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaloguj_sie Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 14:48 O czym ty piszesz, uprawiałeś sporty ekstremalne? W większości krajów jest wymóg odrębnego ubezpieczenia, każdy kto uprawia takie sporty nie robi tego bez odpowiednich polis ubezpieczeniowych. Te przykłady są nieadekwatne do tego co zrobił ten chłopaczek, jedzenie nie tylko w fastfodach może kończyć sie chorobą serca, mieszkanie przy ruchliwych ulicach, nie każdy może sobie pozwolić na domek w spokojnej dzielnicy, mając nerwową prace też można sie przekręcić, ale jaki to ma związek z tym, że młody człowiek, który robił wiele złego ma miec usunięty tatułaż w jednym z najlepszych szpitali w Polsce. Może zacząc pracę na budowie i chodzić w kasku, czy czapce, lepiej zamiast wydawania pieniędzy na takiego typa mogliby przeznaczyć tą kasę na leczenie osoby która tego naprawdę potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meryl Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.08, 08:47 kasa kasa kasa kasa kasa to was podnieca. Mam wrażenie, że ten gość jest porządniejszym człowiekiem niż Wy. Życzę mu powodzenia i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga A ja zycze ci abys go spotkal na swojej drodze... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.08, 19:43 Tak, tak porzadny musi byc, podobnie jak cale hordy jemu podobnych. Nie daja ludziom przejsc spokojnie ulica, atakuja bezbronne staruszki, bluzgaja wszystkim w twarz, kradna, pija, sieja postrach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu IP: *.gprs.plus.pl 14.03.08, 09:01 Z waszych postów wnioskuję że jakby mu zazdrościcie tej "kasy" "naszej kasy" za którą zostanie opłacona jego operacja - Ja mu osobiście nie zazdroszczę ani nie żałuję "moich" pieniędzy - a na bzdurne wydawanie "naszych publicznych" pieniędzy znajdę milion innych głupich/błachych/idiotycznych i zupełnie bezwartościowych przykładów!!! Mam nadzieję, że spełnisz swoje marzenia i staniesz sie dobrym/lepszym człowiekiem :-) Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życie Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu IP: 80.48.4.* 14.03.08, 09:07 A może po prostu warto dać szansę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: *.50.akron.net.pl 14.03.08, 09:42 Warto, jak najbardziej, ale uważam, że przynajmniej część kosztów swojej operacji powinien odpracować, może właśnie w szpitalu, gdzie mają mu pomóc. I nie chodzi mi tutaj o pieniądze, ale o uświadomienie, że Państwo nie jest od tego, żeby naprawiać błędy młodości. Za głupotę trzeba zapłacić - na przykład pomagając innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życie Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: 80.48.4.* 15.03.08, 14:18 Z pokryciem (odpracowaniem) części kosztów tez świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu 14.03.08, 10:08 Tak, zdecydowanie najłatwiej krytykuje się, gdy się miało lajtowe dzieciństwo, skończyło mniej lub bardziej renomowane liceum oraz mniej lub bardziej prestiżowe studia, zaś obecnie ma się dobrą pracę, siedzi się wygodnie przed kompem, popija kawę typu Gold, przegląda światową prasę i zastanawia gdzie wyjść wieczorem. Cały problem tej sytuacji polega nie na tym, że chłopak chce naciągnąć podatników na całe 3 tysiące PLN tylko na tym, że nie stworzono mu w więzieniu możliwości zarobienia tej kasy, co dodatkowo pomogłoby mu uświadomić skalę popełnionego błędu. Socjalistą nie jestem, w resocjalizację, zwłaszcza w warunkach polskich, za bardzo nie wierzę, ale w tym konkretnym przypadku wydaje mi się, że warto zaryzykować te trzy koła i dać mu szansę na powrót do społeczeństwa. A swoją drogą - państwo polskie marnuje ogromne kwoty na bezsensowene leczenie na przykład alkoholików i to dopiero jest powód do oburzania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xapur Litowanie się nad oprawcami IP: *.umwd.pl 14.03.08, 11:15 W artykule podano, że siedzi za pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Czyli krótko mówiąc ZAKATOWAŁ człowieka na śmierć. Nagle go olśniło i mówi "SORRY"! Jasne, że każdy ma inne warunki wychowania, ale dla mnie tenże każdy powinien dostawać jasną informację: albo stosujesz się do reguł w tym społeczeństwie albo spadaj. Jak cię ich nie nauczono w domu, to naucz się w więzieniu. Dalej nie kumasz - do widzenia. Ofiary kryminalistów nie mają takiej szansy. Żyją sobie spokojnie dopóki nie spotkają kretyna, który akurat musi rozładować energię i złość na cały świat. Najlepiej rozbijając bejzbolem twarz słabszego i nie wadzącego nikomu człowieka. A potem lituj się nad takim, bo miał trudne dzieciństwo... Moi dziadkowie mieli trudne ŻYCIE, a nie tylko dzieciństwo, które spędzili w biedzie i ucieczce przed siepaczami spod różnych znaków, czasem także przed własnymi "rodzicami". I jakoś nie musieli kraść i zabijać, ale do końca ciężko harowali. Więc mam już dość tego chrzanienia o winie społeczeństwa, że paru debili wychowało się na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Litowanie się nad oprawcami 14.03.08, 15:38 Gość portalu: Xapur napisał(a): > W artykule podano, że siedzi za pobicie ze skutkiem śmiertelnym. > Czyli krótko mówiąc ZAKATOWAŁ człowieka na śmierć. Nagle go olśniło > i mówi "SORRY"! > Jasne, że każdy ma inne warunki wychowania, ale dla mnie tenże każdy > powinien dostawać jasną informację: albo stosujesz się do reguł w > tym społeczeństwie albo spadaj. Jak cię ich nie nauczono w domu, to > naucz się w więzieniu. Dalej nie kumasz - do widzenia. > Ofiary kryminalistów nie mają takiej szansy. Żyją sobie spokojnie > dopóki nie spotkają kretyna, który akurat musi rozładować energię i > złość na cały świat. Najlepiej rozbijając bejzbolem twarz słabszego > i nie wadzącego nikomu człowieka. A potem lituj się nad takim, bo > miał trudne dzieciństwo... > Moi dziadkowie mieli trudne ŻYCIE, a nie tylko dzieciństwo, które > spędzili w biedzie i ucieczce przed siepaczami spod różnych znaków, > czasem także przed własnymi "rodzicami". I jakoś nie musieli kraść i > zabijać, ale do końca ciężko harowali. > Więc mam już dość tego chrzanienia o winie społeczeństwa, że paru > debili wychowało się na ulicy. 1. Gdyby zakatował człowieka na śmierć, to siedziałby za zabójstwo z premedytacją. 2. Gość w więzieniu nauczył się jakie reguły panują w społeczeństwie i usuwając tatuaż chce zerwać z regułami grypsery i dostosować się do bardziej społecznie akceptowanych norm. 3. Nikt nikomu nie każe się litować nad gościem. Odsiedział swoje, chce żyć normalnie. Nikt też nie każe nikomu obwiniać społeczeństwa - to nie ten wątek. 4. Reguły w społeczeństwie są też takie, że jak się siedzi na posadce za pieniądze podatników, to się zasuwa a nie siedzi na forach dyskusyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Litowanie się nad oprawcami 14.03.08, 23:06 Gość portalu: Xapur napisał(a): > Ofiary kryminalistów nie mają takiej szansy. Żyją sobie spokojnie > dopóki nie spotkają kretyna, który akurat musi rozładować energię A skąd wiesz, że ta ofiara sobie spokojnie żyła? Może to była "ustawka"? Odpowiedz Link Zgłoś
lk1982 Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu 14.03.08, 11:19 I na zdrowie mu! Życzliwie pragnę zwrócić uwagę, że chłopak zapłacił cenę za trafienie na niewłaściwych rodziców. Jeśli popełniał ciężkie przestępstwa mając nawet 14 lat, to jak sądzicie, kto go tego nauczył? Bo na pewno nie sam! (vide bardzo dobra reklama "one same się tego nie nauczyły"). Chłopie, powodzenia! Zawsze się znajdzie miejsce dla Ciebie "wśród ludzi", jeśli tylko tego chcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąska Gdzie my zyjemy?! IP: *.as.kn.pl 14.03.08, 14:36 To juz przechodzi ludzkie pojecie !Z moich podatkow finansuje sie mordercy-frajerowi operacje plastyczną!Ludzie ktorzy cale zycie pracowali,placili podatki nie maja teraz za co kupic lekow,a takiemu bandycie za 3 tys robia zabieg plastyczny! W jakim kraju my zyjemy?!Apeluje do mlodych ludzi -spieprzajcie z z tego burdelu zwanego Polska jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie my zyjemy?! IP: *.gprs.plus.pl 14.03.08, 15:09 a nie wku...wia Ci to że z Twoich podatków opłacane są złodziejskie pensje polityków?? Dla tego chłopaka to TYLKO 3000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lk1982 Re: Gdzie my zyjemy?! 14.03.08, 17:24 No to wiej stąd, skoro nie widzisz wszystko w kolorach czarno - białych. Nie chcę generalizować ani wrzucać wszystkich do jednego wora, ale biedota bywa nieświadomym wyorem - nie chce mi się pracować, nie chcę niczego więcej od życia niż zawodowe wykształcenie i jedna praca (i oby mnie nie zwolnili) i nie chcę się uczyć. Do tego alkohol to fajna rozrywka, fajki mają smak, a na starość nie ma na leki, serce nawala, a rak czycha na co drugi organ w ciele. Wszystko ma co najmniej podwójne dno, zajrzyj głębiej, niż własne uprzedzenia. Chociaż na brak wyobraźni nie ma lekarstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąska Re: Gdzie my zyjemy?! IP: *.as.kn.pl 15.03.08, 13:02 Zastanow sie co piszesz i nie obrazaj ciezko pracujacych ludzi ze srednim i wyzszym wykształceniem ktorzy sa obecnie na rentach lub emeryturach i musza posrednio dołozyc kase do bandyty-frajera.Jak jestes samarytaninem to zasponsoruj mu sam ten zabieg plastyczny. Smierc frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Gdzie my zyjemy?! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 16:14 przepracowałam 40 lat i smuci mnie fakt,iż z moich podatków i składki zdrowotnej musiałam utrzymywać takich młodych przestępców w poprawczakach i więzieniach. A teraz muszę przestępcy z własnej emerytury sponsorować operację plastyczną,która jest konieczna z powodu jego nieodpowiedzialności i głupoty. Niech na nią zapracuje-jak ktoś wyżej już napisał. Sądzę iż to byłoby bardziej wychowawcze. Ja nie mam pieniędzy aby sobie zoperować palce prawej ręki zdeformowane przez artretyzm. A dla przestępcy,który chce wyjść z więzienia aby założyć "przede wszystkim rodzinę" muszę się dołożyć. Przecież on tam wróci, tylko najpierw unieszczęśliwi kilka osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pff Re: Gdzie my zyjemy?! IP: *.158.udn.pl 16.03.08, 19:37 to pracujcie na czarno, jak nie chcecie placic podatkow. Macie wielki problem z tym,ze komuś w zyciu coś sie nie udało?Tak was to boli,ze zwyklym chlopakiem z wiezienia ktoś sie w koncu zainteresował i chce mu pomoc? Pewnie, bo WY najmadrzejsi wyksztalceni obywatele nigdy nie popelniliscie najmniejszego bledu. Sam place podatki, i jesli moj podatek moze pomoc choc jednej, nawet durnej osobie to niech sobie robi ta operacje!Jesli mu to pomoze w zyciu to niech sobie bierze moj podatek,lepsze to niz budowanie kolejnych palacow zusowskich i wszystkich innych!A moze chlopakowi sie uda i wyjdzie na ludzi. A nie jest prawdą,ze kazdy przestepca wraca do wiezienia,wiem coś o tym z racji swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuaż IP: 85.219.175.* 02.08.08, 18:00 To idz do wiezienia to tez bedziesz mial za darmo. Ale z ciebie zawistny typ. Typowy pies ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscv Kończy odsiadkę, chce zacząć życie bez tatuażu IP: *.chello.pl 03.08.08, 22:42 w zakładach karnych sie rowniez pracuje--pracuj od switu i zarobek na operacje bedzie!!!!dlaczego podatnicy za to zapłaca Odpowiedz Link Zgłoś