Forum   1966

1966

(58 wyników)
  • Witam wszytkich ktorzy zechca mi pomoc.Mianowicie szukam artykulu z gazety ktory byl zamieszczony grudzien 1966 roku.Nie wiem jak sie tego zabrac.Artykul byl o kobiecie ktora urodzila dziecko w studni:-) znaczy mnie bylo to 4 grudnia 66roku, wtedy istniala (jakas gazeta jeleniogorska)i tam to bylo zamieszczone.Przez wszytkie lata tylko bylo to mowione przez nas ale teraz chcialabym odszukac ten artykul.Mieszkam w Szwecij i jedyna droga to internet.Jeli ktos moze mi pomoc jak sie ...
  • wino białe a w sumie barwy ciemno-złotej nawet troszke rudawe z 1966 roku Bordeaux napisy na etykiecie grad.A1 alk.11% APPELLATION CONTROLEE imbottigliato da RICHARD GRANDAIS Negociant a Pineuilh (Gironde) France R.C.Bordeaux 55-B-54 szukałem w internecie ale nigdzie nie znalazłem o nim informacji a chcialbym wiedziec czy moze warto go sprzedac zamiast wypić jesli jest cos warte, prosze o pomoc ekspertów z góry dziekuje
  • 1966 - Rok obchodów Millenijnych i największej operacji milicyjno-eSBeckiej do 13 grudnia 1981 r. Celiński szedł w spontanicznej kilkudziesięciotysięcznej manifestacji śpiewającej pieśni religijne w tym "My chcemy Boga". Manifestacji rozpędzonej armatkami wodnymi i pałami ZOMO. Można dodać, że dziś z pederastami woła "My chcemy małżeństw i prawa do adopcji dzieci." Mazowiecki siedział i stał klaskaniem mając obrzękłe prawice, w ławie tzw. sejmu tzw. prl. Oklaskiwał między innymi ro...
  • Swoimi postami, wpisami z ostatnich dni skłoniliście mnie do wyciągnięcia pewnej drobnej sprawy nad którą od czasu do czasu myślę. Otóż, mam kilka nietypowych hobby, jednym z ich jest kolekcjonowanie starych pocztówek z mojej rodzinnej miejscwości. Kiedyś, kilka miesięcy temu przybyła mi do kolekcji pocztówka z roku 1966. Przedstawia jezioro, na nim żaglówka... . Kartka, jak kartka. Ale jakoś tak zastanawiam się czasem nad tekstem. Kartka była wysłana do Namysłowa, do jednostki woj...
  • Nareszcie jakis sensowny wywiad i kawalek prawdziwej historii Szczecina... Widac ze kiedys Szczecin nie tylko "mewką" i marynarzem stał.. :-)
  • Kiedy widzę reakcje coniektórych na wybór nowego papieża, który zresztą nie jest moim jakimś szczególnym idolem, zastanawia mnie jedno. Wyobraźcie sobie - jest rok 1966. Właśnie powstał list polskich biskupów do niemieckich zakończony słowami "przebaczamy i prosimy o przebaczenie". Już widzę co by się działo tu na forum.
  • " W 1966 roku pojechałem do Polski na wycieczkę. Podjeżdżam do wsi, a tam druty. To jeszcze Niemców trzymają? Dostałem paniki To był mały obóz koncentracyjny, ale cierpienia wielkie. Katowanie na śmierć, głód. Przymusowe kąpiele w przeręblu. Strażnicy kazali więźniom gwałcić kobiety, lizać zwłoki, nosić na głowie czapki wypełnione własnym kałem. Był jeden, który zabijał ciosem młotka w głowę. Potrafił tak uderzyć w potylicę, że wypadało oko. Krótko mówiąc: obozowa norma. Tylko że ...
  • "Drodzy Bracia niemieccy, nie bierzcie nam za złe wyliczanie tego, co wydarzyło się w ostatnim odcinku czasu naszego tysiąclecia." Link do całego orędzia: ekai.pl/kna-niemcy/?MID=10053
  • Nie znam się na ekonomii i nie wiem, co o tym sądzić. Zanazłem takie dwie tabelki: www.stat.gov.pl/gus/5840_1630_PLK_HTML.htm bi.gazeta.pl/im/5/3918/m3918735.jpg Jeżeli porównamy te tabelki, to okazuje się, że 20 lat po upadku komunizmu zarabiamy tyle, ile zarabialiśmy w okresie głębokiego PRL. Mylę się czym mam rację? Niech ktoś wyedukowany ekonomicznie wspomoże mnie swoją wiedzą.
  • -------------------------------- Płyty z Waszego rocznika Autor: joseph80 01.01.04, 23:57 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany Czołem, Na myśli mam płyty, które spełniają dwa warunki: 1. Są z tego samego rocznika co Wy 2. Podobają Wam się --------------------------------- Nalepszy okres dla muzyki rockowej to lata 1966-1976, z czego absolutnym szczytem są lata 1969-1971, podaję część mich ulubionych, rewelacyjnych płyt powstałych w roku 1969: AMON DUUL II - Phallus Dei BEA...
  • www.kibiceplocka.glt.pl
  • "Przekrój" Nr 1100 (a był to maj 1966 roku) pisze: Nasza doroczna ankietka na Dni Książki. W tym roku pytania ankiety brzmiały: 1) Jaką książkę pan(i) przeczytał(a) OSTATNIO? 2) W odniesieniu do jakiej książki ma pan(i) wyrzuty sumienia,     iż jej dotychczas NIE przeczytał(a)? Pod tym opublikowano wypowiedzi ponad pięćdziesięciu respondentów. Oto mały wybór: STEFANIA WITCZUK, pracownica fizyczna: 1. Rodziewiczówna: Szary proch 2. Rodziewiczówna: Kwiat lotosu ...
  • Watykan znosi Indeks ksiąg zakazanych, bo nie spełnia już zadania i naraża Kościół na ostrą krytykę. Sie barany obudziły ::))))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się