1976

(11 wyników)
  • www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2048&news_id=81483 Co o tym Myślicie??. Jezeli na lipcowym zjeździe związkowcy nie poprą pomysłu, być może zostanie utworzony społeczny komitet, który powalczy o realizację projektu. Projekt wraca po latach Walka o pomnik upamiętniający wydarzenia czerwcowe Brama o wysokości czteropiętrowego bloku otwarta podmuchem wiatru wolności – tak wygląda projekt pomnika poświęconego robotniczemu protestowi w czerwcu ...
  • Może ktoś mi coś wyjaśni.Kosztowniak tak się podnieca wydarzeniami czerwca '76 twierdząc że był to słuszny protest choć podwyżki były wtedy niewielkie.Dziś kiedy wszystko drożeje na maksa a pensje stoją w miejscu Kosztowniak strajku pielegniarek nie popiera.Rozdwojenie jaźni?To może wpuścic do szpitala ZOMO niech zrobi służbie zdrowia ścieżki zdrowia?
  • "25 czerwca przed budynkiem dawnego Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Radomiu pojawią się demonstranci, a z okien gmachu zaczną wylatywać różne przedmioty. Zaatakuje ich milicja, zacznie się bicie, pałowanie i polewanie wodą. Przygotowana przez Instytut Pamięci Narodowej inscenizacja wydarzeń sprzed 30 lat ma być pierwszym takim przedsięwzięciem w Polsce." www.echo-dnia.com.pl/?news=29935&mutacja=5&dzial=3
  • ZNOW RADOMSKIE WRCHOŁY WYGONIŁY CZERWONE SWINIE I PO-BRATYNCOW Z MIASTA BRAWO RADOMIANIE ______________________________________________________________________________ PAMIĘTAMY TE CZERWCOWE DNI ULICE SKĄPANE WE KRWI ______________________________________________________________________________ GDYBY NIE URSUS GDYBY NIE RADOM .................................
  • to duże wyróżnienie dla Radomia w Płocku i Ursusie Premiera nie było, do zobaczenia a oto program obchodów w niedzielę 25 06 2006 roku www.kprm.gov.pl/434_17652.htm
  • Jak to Radomianie było z tym warchołem? Zdaje się, że dobrze kojarze, 1976 rok, tak? Ostatnio premier go znowu ruszył, Leppera tak nazwał.
  • ale jazda! tak to chyba jeszce nie waliło u nas; jasno jak w dzień było; a tak swoją drogą to współczuje tym, ktorzy mają Vectre - słyszałam o Waszych problemach, a u mnie w piatek podczas burzy nawet net smigał ;))))); pozdrawiam wszystkich z zalanymi piwnicami; zadzieram kiecę i lece robic porządki po tej ulewie;
  • Przed chwilą wyły syreny alarmowe w mieście, ludzie nie zwrócili na to uwagi. Wszystko toczyło się dalej bez zmian, a przecież dziś jest najważniejsze Radomskie Święto, rocznica wydarzenia którego skutki sięgają do dnia dzisiejszego. W Warszawie, gdy 1 sierpnia o 17 wyją to całe miasto staje, a u nas jak zawsze. Może lepiej dać sobie spokój z syrenami, co roku jest ta sama ignorancja.
  • Powiadomiono TVP, Polsat, TVN, CNN, BBC? Wydrukowano koszulki, zrobiono kubki? Zgłoszono zapotrzebowanie na karty telefoniczne z tym wydarzeniem? Wybito medale, może okolicznościowe pieniądze? Zadbano o pocztowe stemple okolicznościowe? Powstał album ze zdjęciami z tego okresu?
  • Podyskutujemy? Czy raczej nie ma o czym i przyjmujemy to za fakt nie podlegający wątpliwościom? Osobiście skłaniałbym sie za drugą opcją, podstawy przemawiające za tym stanowiskiem z przyjemnością (ową przyjemność dostarczy mi wyłącznie osobnik spoza Radomia) przytoczę zainteresowanym (aczkolwiek prawdziwy, rasowy warchoł zna je doskonale gdyż oddaje się im na co dzień).
  • Jak byśmy na d.. cicho siedzieli to byśmy województwo mieli (jak Kielce) a tak i lewica i prawica w nas bije i ma gdzieś!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna