1993

(3 wyniki)
  • 3 stycznia 1993 roku - odbył sie pierwszy koncert Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy. W czasie kwest zbierano pieniądze na leczenie chorób serca. W każdej kolejnej edeycji WOŚP zebrane środki przeznaczano na ochronę zdrowia, szczególnie zdrowia dzieci. W tym roku XVI finał Orkiestry odbędzie sie 13 stycznia. Zebrane pieniądze przeznaczone zostana na pomoc dzieciom ze schorzeniami laryngolicznymi. W ubiegłym roku WOŚP zebrała ponad 10 mln. dolarów. Wielka Orkiestra Świąteczn...
  • Bardzo subiektywne zestawienie meczów od czasu, kiedy interesuję się piłką. Nie zawsze są to mecze najlepsze, najgorsze - po prostu te, które zapamiętałem 1981 - NRD-Polska 2:3. Pięć minut i dwa razy widziałem ojca kulającego się po podłodze. Potem już mu się to nie zdarzyło. 1982 - Polska-Włochy 0:2 (MŚ) - pierwszy mecz, po którym się poryczałem (mając 8 lat) 1983 - Widzew - Liverpool 2:0. Słynny kiks Grobelaara. 1984 - Francja - Portugalia 3:2. Nigdy żaden gracz nie zdominow...
  • z basenotes.net Excerpts of authentic restaurant menus written in "fluent" English Shrimp and crap salad Tepid chicken salad with bread You can have crap on your pizza. We give you water only when you ask. (Café Rico, Turku 1997) Dead snails from Ĺland in garlic and butter sauce The cock is recommending today's beef. We can serve your steak with much blood, some blood, medium or well-done. (Ramada Hotel, Turku 1993) Finnish mushroom salad ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się