Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      analiza moczu

analiza moczu

(6 wyników)
    • Proszę Was, kto się na tym zna żeby mi powiedział, lekarz coś wspominał o leukocytach ale ja się nie znam. Robiłam analizę moczu, wyszło coś źle, brałam Furagin ale nie pomógł co wykazała następna analiza moczu, dostałam antybiotyk ale się trochę martwię o swoje zdrowie. przejrzystość: przejrzysty kolor moczu: słomkowy glukoza: ujemny bilirubina: ujemny pH: 6.5 ciężar właściwy: 1.022 białko: ujemny leukocyty: dość liczne erytrocyty: ujemny azotyny: jemny ketony: 0.2 urobi...
    • kolor słomka przejrzystośc niezupełna erytrocyty wył. 2-4 wpw leukocyty 3-5 bakterie nieliczne śluz obfity posiew moczu: ujemny, brak wzrostu bakterii. cała morfologia w normie, ale mam silne bóle brzucha czy te wyniki mogą świadczyć o zapaleniu układu moczowego?
    • Witam, mam 19 lat ostatnio dwa razy podrząd zdarzyło mi się zmoczyć w nocy. Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was tak może miała. Dodam do tego, że jakieś pół roku temu miałam przeziębiony pęcherz co 2 tyg. ;/ wtedy nawet nie byłam w stanie iść do szkoły ;/ wyglądało to tak, że siedziałam przez ok 4 h bez przerwy w toalecie i piłam wodę. Oczywiście co było nie przyjemne bolała mnie cewka, gdy sikałam po kropelce przez ten cały czas :( Rzecz jasna, że wybrałam się do lekarza, który skiero...
    • odebrałam wyniki analizy moczu do lekara ide dopiero za tydzien. Moze kytos by mi pomógł je zanalizowąć Glu negativ Bil negativ ket negativ SG. 1.020 Blo 3-5 ph 5.5 Protran - m. śladowe URO 0,2 Nit liczne LEV liczne
    • Proszę rozwiać moje wątpliwości, dotyczące ciałek ketonowych w moczu. Wszędzie piszą, że nie powinno ich być. Ja jestem w ciąży i mam ich 40mg/dl. Podobno ciężarne wydalają takie produkty 'w niewielkich ilościach'. Czy 40 to niewielka ilość?
    • Hej, mam taki "problem" - chodze kilkakrotnie do toalety w nocy nie wiem ile razy dokladnie bo jestem wtedy polsenna, napewno wiecej niz 3. Zazwyczaj zanim zasne tez ide, ostatnio byla sytuacja ze musialam 6 razy siku doslownie co 10 minut choc wcale duzo nie wypilam.I zawsze nad ranem tez ze 2 razy. Pije ok 1-2 szklanek do kolacji wiec ogolnie nie jest to duzo. Moj chlopak idzie raz przed snam raz rano a pije podobnie i stad wydaje mi sie ze ze mna chyba dzieje sie cos tylko nie ...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się