Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      antygeny

antygeny

(8 wyników)
    • Czy ktoś się może orientuje, co praktycznie oznacza w badaniu Western-Blota zapis "Obecne antygeny flG.B.Garinii" przy ujemnym wyniku IgG? IgM też jest ujemny.
    • zrobilam WB i mam wynik : Antygen p31 kDa dodatni a pozostałe w IgG i IgM mam UJEMNE, O DALEJ????
    • Badanie robi się m.in. w Zabrzu. Proszę o radę osoby, które je robiły, albo które znają temat. Chciałabym zrobić takie badanie i napisałam w tej sprawie do dr Wielkoszyńskiego. Niestety nie bardzo wiem jak rozumieć odp. doktora. Rzekomo badanie wykonuje się z trzech próbek, z trzech kolejnych dni. Czy tak robiliście to badanie? Czy wyniki z kolejnych dni różniły się między sobą? Czy jednego dnia przynosiliście trzy próbki, czy każdego dnia nosi się świeży mocz? Jak jest skutec...
    • Witam, proszę Was o radę, które badanie będzie czulsze PCR RT czy test na antygeny krętkowe w moczu? Dodam, że ok 3 tyg temu przestałam brać Metypred i nie wiem czy on nie będzie miał wpływu na wynik badania, warto jeszcze wspomnieć, że incydent z kleszczem miał miejsce 2 lata temu... Proszę doradźcie
    • Na Lutyckiej w Poznaniu od niedawna mozna zrobic test EUROLINE-WB .Odebrałam wynik, i jest on dla mnie bardzo niejasny...Czy jest to "prawdziwy test WB??"WYGLADA TAK: Pasmo: VIsE- Antygen: Variable major protein-like seguence expressed , Pasmo 83 kDa- Antygen o ciężarze molekularnym 83 kDa, Pasmo 41 kDa Antygen Flagellina, p.41, Pasmo 39 kDa Antygen Bmp A, p 39; Pasmo 31 kDa Antygen Osp A,p.31, Pasmo 25 kDa antygen Osp C, p. 25, pasmo 30 kDa antygen p.30, pasmo 21 kDa antygen p21...
    • Witam wszystkich. Nie bede się rozpisywał na temat moich objawów bo jest ich dosyć duzo i są podobne do tych w boreliozie,chciałbym tylko przedstawić moje wyniki: Elisa nic nie wykazała obie klasy ujemne. Western Bloot : IgG Antygen VIsE słabo dodatni Antygen p 83 kda dodatni(+) Antygen p 41 flag. kDa dodatni(+) Antygen p 39 kDa dodatni(+) Antygen p 31 kDa ujemny (-) Antygen p 30 kDa ujemny (-) Antygen p 21 kDa słabo dodatni Antygen p 19 k...
    • Witajcie, dziś odebrałam wyniki. Borrelia IgG blot VlsE - ujemny w komentarzu: wynik dodatni - obecny prażek VlsE lub przynajmniej 2 prążki innych antygen ow specyficznych wynik graniczny - słaby prażek VlsE i brak prazków innych antygenów specyficznych lub 1 prażek antygenu specyficznego przy braku prazka VlsE BOrrelia IGM blot Ospc - ujemny w komentarzu: wynik dodatni - co najmniej wyraźny prażek antytgenu OsPc lub innych antygenów specyficznych wynik graniczny - słaby pr...
    • Wyglada, ze laboratorium Bowen z Florydy albo zostalo zamkniete, albo przestalo zajmowac sie borelioza. Zamiast tego tzw Bowen test czy tez jakas kolejna jego wersja staje sie dostepna w nowym laboratorium na Florydzie - nazwa testu to 'cytometria przeplywowa'. Znakowane przeciwciala sa dodane do krwi pacjenta i potem maszyna wychwytuje wszystkie miejsca gdzie p/cialo zwiazalo sie z antygenem. Wynik jest w procentach i im wyzszy procent tym wyzsze prawdopodobienstwo ze pacjent ma boreli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się