Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      antyperspiranty

antyperspiranty

(20 wyników)
    • czy uzywaniae codzienne antyperspirantu moze wplynac na powstanie raka piersi? ja uzywam tych oglnie dostepnych ale one slabo dzialaja i chce zaczac uzywac takich silnijeszych, a dodam ze jestem w grupie ryzyka, siostra mojej mamy zmarla na raka piersi ,
    • witam, mam pytanko,uzywam antyperspirantu AA w kulce i bardzo skutecznie eliminuje zapach i do tej pory dzialal rowniez antypotowo.Jendka chyba za dlugo go uzywam,bo zapach ok, ale pojawiaja sie te obrzydliwe plamy potu na ubraniach...wystarczy chwila i mokre kola pod pachami.Prosze doradzcie co jest 100% skuteczne?czy moze VICHY? prosze pilnie o porade.z gory dziekuje
    • jak w temacie. dostalam dzis maila-lancuszek: Jakiś czas temu brałam udział w seminarium popularyzującym wiedzę o raku piersi. W czasie dyskusji zapytałam, dlaczego najczęstszym miejscem występowania raka piersi jest pacha. Na moje pytanie nie można było wtedy udzielić odpowiedzi. Właśnie dostałam ten e-mail i uważam za bardzo interesujący fakt, że znalazła się odpowiedź na moje pytanie. Proszę was wszystkie o zastanowienie się nas codziennym stosowaniem pro...
    • Witajcie. mam problem od ładnych kilku lat. duża część dezodorantow i antyperspirantów na mnie nie działa. to znaczy: po baaardzo krotkim czasie niestety naturalna won sie przebija. zdaje się, ze ideą antyperspirantow jest to, by nie pocic sie wcale, ale nie spotkalam jeszcze takiego, ktory dawalby u mnie taki efekt - to znaczy poce sie i (wybaczcie) smierdze. ale od czasu do czasu trafiam na dezodorant, ktory dziala u mnie calkiem przyzwoicie. ale mam jeszcze jeden powazny proble...
    • Chciałam zapytać jaki mam kupić sobie antyperspirant,aby nie drażnił pach. Moje pachy są bardzo wrażliwe i chciałbym, żeby ten antyperspirant był nieszkodliwy, jakiś bezalkoholowy, bo chyba taki musi być, taak??? Nie znam się, więc proszę o pomoc. Pozdrawiam:)
    • Mam ogromny problem z zapachem mojego potu wydzielanego spod pach!!! Nie mam na myśli ilości potu (nie mam problemu mokrych plam) ale sam jego zapach! Poradźcie mi jakieś naprawdę dobre i skuteczne antyperspiranty, proszę! Od razu mówię, że środki typu Etiaxil i Antidral przetestowałam i nie pomogły mi one w ogóle, nie ma się zresztą co dziwić - one nie mają wpływu na zapach potu, a jedynie na nadmierną jego ilość
    • Pani doktor, czy należy robić przerwę w używaniu antyperspirantów? Podobno raz na jakiś czas trzeba zmieniać je na zwykłe dezodoranty, aby odblokować pory. Czy to prawda?
    • Dziewczyny!Przestańcie stosować antyperspiranty!Zawierają w składzie aluminium, które zatyka gruczoły pod pachą, przez co toksyny nie mogą zostać usunięte i po jakimś czasie to prowadzi do raka piersi!Kupujcie tylko te dezodoranty, które nie nazywają się antyperspirantami i nie mają w składzie aluminium!Lekarze w Anglii już dawno wszczęli alarm na ten temat a u nas nikomu nie zależy na zdrowiu kobiet, dlatego nikt nie nagłaśnia tego problemu, ale uwierzcie mi i wyrzućcie z domu anytpers...
    • W jednej z "babskich" gazet, chyba niezbyt madrych, przeczytalam, ze codzienne uzywanie antyperspirantu moze sie przyczynic do powstawania raka piersi u kobiet. Podobno sa tam jakies zwiazki glinu, ktore moga go powodowac. To prawda??? Troche mnie to wystraszylo... Jesli to prawda, to czy zwykle dezodoranty, te np w sztyfcie, ale nie antypespiranty, nie maja takiego dzialania??? Pani Doktor moze sie tez wypowiedziec???
    • Prosze uratujcie mnie!Potrzebuje jakiegos dobrego antyperspirantu,kiedys kupowalam w aptece ale od nich bylo jeszcze gorzej...moze cos 'normalnego'jakis:fa,nivea...to takie 'zabezpieczenie' przed latem i wakacjami.Dzieki.pozdrowienia!Milych wakacji!!
    • wiem że to jest może trochę głupi temat tutaj ale nie wiem gdzie to mam zakwalifikować.znacie skuteczne i nie pozostawiające białych śladów antyperspiranty w kulce.próbowałam już chyba wszystkiego i każdy jeden pozostawia białe ślady!!!jeżeli macie coś sprawdzonego to piszcie!z góry dzięki! KASIA
    • Dziewczyny pomóżcie, przez codzienną poranną depilację i stosowanie antyperspirantów mam strasznie podrażnione pachy, są wrażliwe i pieką mnie delikatnie. Czy to cos groźnego? Nie mogę funkcjonować bez antypespirantu.
    • Przypuszczam, że to coś złego z węzłem chłonnym się dzieje. Wyskoczyła mi ta gulka wczoraj wieczorem. Boli do dzisiaj. Znajduje się tuż pod skórą... Nie jestem przeziębiona.
    • Od dwóch tygodni pieką mnie pachy, pojawilo się zaczerwienienie, skóra stala się twarda, szorstka, przypomina ranę. Farmaceutka aptece polecila mi zasypkę, efekty jednak są mierne. Najbardziej piecze w momencie, kiedy zaczynam się pocić. Dodam jeszcze, że golę się zawsze czystą maszynką, antyperspirantów używam bezalkoholowych i noszę bawelniane podkoszulki. Co robić?
    • mialyscie kiedys cos takiego od antyperspirantu?? pod jedna pacha mam 2 dosc twarde a pod 2 wiele :-((( az mnie boli kiedy podnosze reke do gory...spotkalyscie sie z czyms takim?
    • mam wstydliwe pytanie, ale sama już nie daję rady.Jestem w ciąży 37t i pocę się przeokropnie (paszki).Przed ciążą miałam podobnie, ale teraz nie mogę wyjść z domu, bo za chwilę mam mokre plamy. Nie chcę wyjść na jakąś niechluję.Antyperspiranty w moim wypadku działają 5 minut, potem się chyba rozpuszczają?Proszę o pomoc, awet nie wiem do jakiego lekarza sie udać? Endokrynolog?problem trwa od kilku lat, teraz się nasilił.Nie wierzę, że po ciąży przejdzie, bo myslałam, że w ciąży hor...
    • witam czy któraś z Was miała może problem podobny do mojego? otóż od kilku miesięcy swędzi mnie skóra pod pachami... byłam u dermatologa i przepisał mi maść antygrzybiczą jednak ona nie pomogła... poszłam ponownie i przepisał mi maść sterydową...również nie pomogła... a pachy jak swędziały tak swędzą... oczywiście się drapię co powoduje powstawanie ran... co to może być??? depiluję pachy maszynką, żel do golenia ten sam od wieków... zmieniłam deo na aerozol i dalej nic.. jak sw...
    • Strasznie sie poce pod pachami, to teraz w lato, jest krępujące. Do tego nogi strasznie mi się pocą. Co radzicie drogie koleżanki ??
    • Drogie kobietki może tez to macie lub miałyście- szybkie i obfite pocenie sie -chodzi mi o pachy.Używam od lat antyperspirantu w sztyfcie i zawsze byłam zadowolona bo skutkował, zmieniło to się kiedy urodziłam dziecko (3,5 miesiaca temu).Niesamowicie pocę sie i czasem czuć ten zapach i nie mam na to żadnej rady.Jeśli chodzi o higiene to nie mam sobie nic do zarzucenia ale jak jestem w mieście to oczywiste jest to ze nie mam gdzie sie umyć i klapa bo plama pod pachami :((( straszni...
    • od miesiąca pod prawą pachą mam guzka. Byłam u lekarza i powiedział że to najprawdopodobniej jakiś stan zapalny; nic poważnego. Zauważyłąm jednak, że powiększa się on trochę. Czy któraś z Was tak miała i co to było? Dodam, że jestem w ciązy i daltego wszelkie zabiegi i kuracje antybiotykowe odpadają.Proszę o opinię bo bardzo mnie to martwi.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się