luizkasz 23.08.10, 11:07 Dziewczyny pomóżcie, przez codzienną poranną depilację i stosowanie antyperspirantów mam strasznie podrażnione pachy, są wrażliwe i pieką mnie delikatnie. Czy to cos groźnego? Nie mogę funkcjonować bez antypespirantu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaśka Re: Podrażnione pachy IP: *.mikemi.net 23.08.10, 11:49 większość antyperspirantów (ale tych z prawdziwego zdarzenia) ma w sobie dość sporo alkoholu, więc on powoduje podrażnienie, nie wiem czego Ty dokładnie używasz, ale sama stale jestem na etiaxilu i przede wszystkim nie ma mowy o używaniu go po depilacji. Idź do dermatologa, może on poradzi coś lepszego dla Twojej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drus Re: Podrażnione pachy IP: *.CNet.Gawex.PL 23.08.10, 12:23 Gol pachy wieczorem, do rana skóra zdąży się zagoić i po problemie. Antyperspirantów nie uzywa się zaraz po goleniu, na podrażnioną skóre. Odpowiedz Link Zgłoś
nina28z Re: Podrażnione pachy 24.08.10, 09:26 Wydaje mi się, że nie. Chociaż nie jestem lekarzem Ostatnio w sklepie widziałam Rexone Skin Care. Ona jest do wrażliwej skóry. No i może depiluj się wieczorem aby skóra pooddychała do rana Odpowiedz Link Zgłoś