Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      blues

blues

(5 wyników)
    • Witam Chcialbym sie dowiedziec czy jakas szanowne wydawnictwo zamierza wydac ta ksiazke w Polsce ("Hokkaido Highway Blues" Willa Fergusona) oczywiscie w jezyku polskim? Chcialbym tez dowiedziec sie gdzie ew. w Polsce mozna kupic ta ksiazke w wersji angielskiej jezeli w ogole istnieje taka mozliwosc? Pozdrawiam
    • jaki tytuł i autor? thx
    • autor(5)

Kto jest autorem wiersza wykorzystanego w filmie cztery wesela i pogrzeb? Treści też nie pamiętam, tyle tylko, że przeraźliwie wzruszający był. Tak mi się kołaczą jakieś zegary i zgasłe słońca... pomoże ktoś?
    • Zdarzało wam się wziąć do ręki książkę o absolutnie kretyńskim tytule, z samej ciekawości, o co w tym może chodzić? ja ostatnio czytałam Glena Cooka "Śmiertelne rtęciowe kłamstwa". Tytuł absolutnie powalający, a jedynym jego uzasadnieniem jest to, że powieść należy dodlugaśnego cyklu fantasy, którego autor przyjął zasadę, że w każdym tytule musi się znaleźć nazwa jakiegoś metalu. Na początku był "Słodki srebrny blues", ale potem to już mu chyba pomysłów zabrakło.
    • Jesli nie to szybko do ksiegarni i kupowac, polecam szczegolnie "Pizzerie Kamikadze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się