boli brzuch

(43 wyniki)
  • witajcie dziewczyny mam problem choc zdrowo sie odzywiam od kilku miesiecy nekaja mnie bóle brzucha tzn tydz boli, tydz nie boli i tak w kolko.bylam u lekarza pierwszego kontaktu dal mi leki po ktorch na 2miesiace bole przeszly i znow sie zaczely.mam pytanie miala taka"dolegliwosc"ktoras z was?? jestem wdzieczna za odpowiedzi, zycze zdrowia Prosze o sensowne odpowiedzi a nie chamskie
  • Dzewczyny chce porady. Jestem w 11 tyg ciazy i codziennie boli mi dól brzucha. Bóle nasilają sie popołudniu. Odczuwam jakiś taki ciążar . Przy oddawaniu moczu wszystko ok. Tylko czuje jak mi cos napiera. Kiedy siadam także odczuwam ból. Ból jest podobny jakby zapalenie jajników czy przydatków. Czy któraś z was miala podobne bóle. Proszę o radę
  • Dziś przeżyłam swój pierwszy raz. Po przebiciu błony krwawiłam ale wiem, że to jest normalny objaw. Niepokoi mnie jednak nieustający ból brzucha bardzo podobny do tych, które mam podczas miesiączki. Czy to jest normalne??
  • Zawsze po owulacji jak zaczyna mi sie PMS to mam pobolewania w dole brzucha- takie króciutkie parosekundowe skurcze. Wtedy wiem , że na pewno za około 12 dni będe miała okres. Potem więcej pobolewa mnie na dzień , dwa przed. A jak przyjdzie okres to już mam typowy jedno-dwu dniowy ból brzucha. Czy ktoś też tak ma? Endometriozę raczej wykluczam.
  • Dziś rano na śniadanie zjadłam płatki na mleku za jakieś 1,5 godz zaczął mnie tak straszliwie boleć brzuch że dosłownie słabo mi się robiło, nie wiedziałam czy pierwsze będę wymiotować czy mieć biegunkę. Dodam że lekarz miesiąc temu stwierdził u mnie zespół jelita wrażliwego. Czy takie objawy mogą być oznaką uczulenia na mleko?
  • wać?
  • Dziś miałam dziwny ból brzucha, w miejscu gdzie są jajniki, najpierw kłuło mnie po prawej stronie, potem po lewej, w jednym miejscu.....ale co dziwne biorę pigułki od 2 lat i nie powinnam mieć przeciez bóli takich jak przy jajeczkowaniu bo teoretycznie jajeczkowania nie ma biorac pigułki. A co najdziwniejsze to wzdecia które temu towarzyszyły, tak jakby mi brzuch urusł, i jakbym nie mogła sie załatwić. Jak myślicie co to jest???Słyszałam ze jak są wzdecia to rak jajanika np....tro...
  • Witajcie! Szukam w internecie, ale nic nie znalazłam w miarę podobnego :/ Z 2 mce temu miałam potworny ból: zaczęło się od narastającego bólu w okolicy nerek, aby coraz silniej przemieścić się na brzuch. Ból "w nerkach" nie był punktowy, ale taki jak wtedy gdy zbiera się na miesiączkę (nie był to ten czas). Tak jak kurczy się macica i daje taki obły ból. Brzuch też mnie potem bolał tak obło tj. nie był zlokalizowany, ale bardzo mocny. Wręcz myślałam,że to jakiś skręt jelit. Ch...
  • Od pewnego czasu boli mnie dół brzucha oraz obszar na wysokości jajników -tak jakby to był skurcze- coś podobnego do bólu podczas okresu. czasami ten ból jest kłujący. Co to moze byc? lekarz ogólny coś zaradzi? jakie badania można wykonać aby cokolwiek wiedzieć?
  • Witam wszystkich! Od rana boli mnie podbrzusze, tak na środku. Biorę pigułki antykoncepcyjne od dawna, okres powinnam dostać w najbliższą niedzielę. Zauważyłam też zmieniony śluz, tak jak zawsze przed krwawieniem. Czy jest możliwe że to nietypowy pms i to o tyle wcześniej? Czy mam od razu biec do lekarza, czy poczekać do jutra, ew. parę dni? Przepraszam, że tak panikuję, ale to dla mnie nietypowy objaw i się boję różnych rzeczy.... Pozdrawiam.
  • mialam ostatnio straszny ból brzucha po stosunku, jakby mi ktoś szpilkę tam wkładał, strasznie kłucie..nie mogłam usiąść ani przerwócić sie na drugi bok. zdenerwowałam się...od 3 dni czekam na miesiączke, może to coś z jajnikami? help..
  • Cześć, mam prośbę o poradę, może znacie ze swoich doświadczeń. jestem w 6 tygodniu ciazy od ostatniej miesiaczki (czyli wiek ciazy jakis 4 tydzien) napadaja mnie wieczorami zazwyczaj albo rano bole brzucha, nie podbrzusze tylko brzuch, mam wrazenie ze brzuch jest pelny i zagazowany. cieprie na jelito nadwrazliwe. troche sie naczytalam w internecie o ciazy pozamacicznej i teraz mam schize ze to moze byc taka ciaza. ginekolog powiedziala ze jest sens robic usg dopiero okolo 20 wrz...
  • CZęsto boli mnie brzuch - zwłaszcza ta część nad pępkiem. Czuje się słaba i jakby mnie mdliło (ciąża wykluczona). Czy może to mieć np. związek z tym, że w posiewie moczy wyszło, że mam paciorkowce zieleniejące? Nie dam tak rady dalej, to już staje się okropne, ten ból. Lekarz rodzinny twierdzi, że to na tle nerwowym (ale ja na prawdę dużo się nie stresuje - szczególnie w wakacje). Czy może mieć wpływ na moje samopoczucie np spożywanie ciężkostrawnych potraw? Bądź te bakterie? Help
  • Witam Od 3 dni czuję co jakiś czas kłujacy ból w okolicach macicy. Nie jestem raczej w ciąży, chociaż kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia, ale był to 18 dzień cyklu. Czym więc może być to spowodowane? Dziękuję za info i pozdrawiam :)
  • Witam! Po 4 miesiącach ciężkiej pracy zobaczyłam na teście 2 kreski. Problem w tym, że się nie spodziewałam, bo mnie brzuch bolał normalnie jak przed @, a nawet momentami bardziej, i z tego wszystkiego w ciągu ostatnich 2 dni wzięłam w sumie 4 ibupromy- po 2 jednocześnie, a przecież nie wolno!!!!! I teraz siedzę i się zamartwiam czy nie zaszkodziłam dziecku.... a to dopiero 2 tydzień. Czy któraś z Was miała w ciąży objawy typowe dla @ tyle że bez krwi??? Czy możliwe, że mimo to ...
  • Podczas jajeczkowania boli mnie brzuch, tak ciagnie, dziwne uczucie...ale ostatnio zastanawiam sie, ze moze to nie jest jajeczkowanie tylko cos zaczyna sie zlego dziac?? Bo boli mnie przez kilka dni...czy tyle czasu moze bolec?? Czasami ostatnio mam nawet wrazenie, ze boli mnie prawie co drugi dzien, juz ponad tydzien...zadnych innych objawow nie ma. Ani uplawow, swedzenia, miesiaczkouje tez regularnie...
  • witam Panie od kilku dni mam zgage , caly czas jakby odbijac mi sie chce ale jakos nie moge i boli mnie zoladek.wyjezdzam an wczasy i nie mam czasu przed isc do lekarza czy moze mi ktoras z was powiedziec ajk zlagodzic te objawy.Pozdrawiam i zdrowia zycze
  • od miesiąca przyjmuje jasmine... generalnie - troche przytyłam, ale...najgorsze jest to - ze boli mnie dól brzucha - chyba jajniki najbardziej... czy to normalnie - nim sie organizm dogra do hormonów.... - bo wczesniej nie brałam żadnych pigułek....
  • Od jakiegoś czasu codziennie po śniadaniu dostaję tak potwornych skurczy jelit że natychmiast muszę udać się do toalety, ostatnio to samo dzieje się po innych posiłkach. Doszło do tego że boję się gdziekolwiek ruszyć z domu bo nie wiem czy np gdzieś w mieście znajdę w odpowiednim momencie wc :(
  • Witam. Od trzech dni mam narastające bóle nisko z prawej strony brzucha, uczucie przypomina nieustająca kolkę, na dodatek co wieczór gorączkuje. Dzisiejsza noc była straszna, rano nie byłam w stanie wstać z łóżka. Wczoraj byłam u internisty, ale nie był w stanie jednoznacznie zdiagnozować co mi jest. Dostałam refastin- przeciwbólowy i skierowanie na bdanie krwi. Dziś miałam pobierana krew i mocz, dopiero jutro będę miała wyniki. Zaczynam się denerwować, bo miejsce wskazuje na wyrostek, al...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się