borelioza

(6 wyników)
  • czesc dziewczyny.mam pytanie.czy ktoras z was chorowala przed ciaza czy w ciazy na borelioze lub inne choroby odkleszczowe?jak tak , to jak sobie radzilescie?czy bylyscie leczone?dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
  • Przyniosłam go w niedzielne popołudnie, wczoraj wieczorem wyrwałam. Byłam dziś u lekarza, ale nie dostałam żadnych antybiotyków ani nic profilaktycznie. Co o tym sądzicie? Czytałam trochę na necie wszędzie piszą o jakiejś płynnej immunoglobulinie do 4 dni po ugryzieniu... mieliście to?
  • Rany. Zaczyna mnie to gnębić, zawsze staram się czekać. Klops mam ślad pod kolanem po wyciągniętym kleszczu 2 tyg - swędzi ale się nie powiększa. A co najlepsze na drugiej nodze też mam dziwny bąbel. Doradźdcie iść do lekrza, czy to tak długo się goi?
  • Dzień dobry, od dłuższego czasu borykam się z uczuleniem, które pojawia się w różnym miejscu ciała o różnych porach dnia. Są to czerwone, napuchnięte placki. Dodatkowo mam spuchnięte dłonie a uczulenie może pojawić się, np.: w kolanie i kostce stopy uprzednio zapowiadajac się bólem a potem swędzeniem. Dodam, że dosyć często bardzo pocę się nocą, jestem ogólnie zmęczona, bez wigoru i energii do życia. Jest to o tyle uciążliwe, że powoduje ból wówczas, gdy uczulenie wystąpi właśn...
  • Kleszcze(10)

Sluchajcie, jade nad morze i strasznie boje sie kleszczy.... mozecie polecic jakis skuteczny srodek, zeby je odstraszyc?
  • Miewam ostatnio mocne bólu głowy. tylko z tyłu. Jakby cisnał, nie wiem taki puls czuje. Co to moze byc? Tabletki mi nie pomagaja. Na poczatku myslalam, ze to zwykle przeziebienie ale chyba nie.. do tego mam bardzo zla pamiec. Czy to moze miec z tym związek? Mam 18 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się