Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      borelioza

borelioza

(1527 wyników)
    • Witam, Ile osob tutaj na forum ma oba dziadostwa ? Ja mam !
    • Witam Bardzo proszę o pomoc. Odebrałam wyniki ze szpitala na których jest informacja: przeciwciała IgG przeciw borrelia burgodorferi , Borrelia afzelii, Borelia garinii 21,46 RU/ml gdzie <16 wynik ujemny ,16-22 wynik wątpliwy, >22 Ru wynik dodatni przeciwciała IgM przeciw borrelia burgodorferi , Borrelia afzelii, Borelia garinii 103,60 RU/ml gdzie <16 wynik ujemny ,16-22 wynik wątpliwy, >22 Ru wynik dodatni Czy to oznacza , że jestem chora na boreliozę? Opiszę m...
    • Wszyscy chorzy wiedza ze borelioza jest bardzo powazna choroba ktora potrafi skomplikowac nasze zycie ; wiemy ze opieka zdrowotna na swiecie nie posiada odpowiedniej strategi leczenia i lekow zeby skutecznie pomagac chorym na borelioze . Rzady krajow w ktorych wystepuje borelioza zaprzeczaja ze borelioza jest choroba . Chorzy nie maja wyboru wiec samoleczenie stalo sie koniecznoscia . Chorzy szukaja pomocy wszedzie gdze jest mozliwe , loguja sie na nasze forum w nadzieji ze znajda pomoc...
    • Kleszcz dopadł mnie w maju 2012. W pierwszym teście ELISA we wrześniu IgM było dwukrotnie powyżej normy, pod koniec listopada - trzykrotnie. Dodatnie IgM wyszło też w teście Westernblot. Ale IgG się wykształciło, dalej jest ujemne i w każdym badaniu na tym samym poziomie. W Lublinie wyszła mi koinfekcja z jersiniozą. Szukałam informacji o reakcjach krzyżowych, ale nie znalazłam nic o takiej sytuacji. Ktoś coś wie?
    • Witam was wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i pod wielkim wrazeniem ze dzeiki temu forum mozemy mimo tego zmagania sie z Borelioza miec ze soba kontakt i swiadomosc ze jest na wielu i mozemy sobie przekazywac informacje i sie wspierac. Zycze sobie aby juz wkrotce powstalo nowe forum o tematyce "uwolnieni od Boreliozy". Sadze ze jest to mozeliwe jak wszystko we wszechswiecie. Chcialbym ta droga nawiazac kontakt z innymi ktorzy calkowicie wierza i ufaja w naturalne podejscie i leczenie z t...
    • Witajcie, Zapewne jak większośc osób na tym forum, rozpoczynam wątek, licząc na pomoc doświadczonych. Otóż mając objawy neurologiczne, dostałam skierowanie na rezonans. Pierwszy rezonans pokazał ogniska demielinizacyjne. Dostałam skierowanie do szpitala specjalistycznego, gdzie podejrzewano SM. W szpitalu po dokładniejszym rezonansie z kontrastem, punkcją, wykluczono SM. Demielinizacja ma podobno podłoże infekcyjne, zmiany neurologiczne są też raz większe, raz mniejsze. Do tego mam ogromne...
    • Witam wszystkich. Nie wiem od czego zacząć. No dobrze.. Może od tego, że kleszcza pamiętam (jak przez mgłe) ok 9/10 lat temu. Coś małego na mojej szyi, nawet już nie ejstem pewna czy to był on. Ok 5/6 lat zaczęły mi doskwierać różne objawy. Chyba pierwszy z nich to problemy z pamięcią, koncentracją, uczeniem się. Z każdym rokiem się nasilają. W tym momencie mam problemy z przypomnieniem sobie tego co oglądałam w tv 3 wczesniej przed przerwą reklamową, po co weszłam do kuchni, nie umiem zap...
    • Witam korzystając z chwilowej okazji pragnę oddać pod rozmyślenie dosłownie dwie rzeczy, może administratorzy w trosce o "porządek" nie usuną tego wątku. 1. Uważam ze coraz bardziej liczne niepowodzenia terapii ILADS w głównej mierze są spowodowane faktem ze osoba lecząca boreliozę jest po prostu chora na coś innego. Osób z boreliozą przybywa coraz więcej, pojawiają sie tez nowi lekarze ILADS, którzy nie odmawiają leczenia prawie nikomu, chyba ze juz nie mają miejsc - nie przekonują tu...
    • czesc mam pytanie.czy to czy borelioza jest wrodzona czy np.dziecko zarazi kleszcz tak samo sie leczy?czy borelioze wrodzona traktuje sie inaczej?
    • Jestem mamą 2 letniego Wojtka - kleszcz na początku czerwca, po ok 2,5 tyg poza miejscem ugryzienia wyskakuje grudka - jakby ukąszenie komara. Lek. rodzinny orzeka, że to nie od kleszcza, ale obserwować. Tego samego dnia - drugi kleszcz, po 3 tygodniach rumień wokół grudki na plecach i wokół sladu po ukąszeniu na brzuchu. Od tego dnia jesteśmy na Augmentinie Es 2x5 ml plus 2x dziennie probiotyki (od 18.07) Odesłali nas na zakaźny, dziś byliśmy i jestem załamana. Lekarka chce go leczyć samą am...
    • Witam. Od pewnego czasu zaczęłam się interesować boreliozą. Wcześniej bardzo sceptycznie podchodziłam do tej choroby u mnie, nigdy nie miałam kleszcza. Jednak czytając trochę to forum i wasze objawy zaczęłam się poważnie nad tym zastanawiać. Od mniej więcej listopada tamtego roku borykam się ze strasznym zmęczeniem (śpię po 10-12 godzin i cały czas chce mi się spać) i szumami usznymi, które nie cichną nawet na chwilę, mam ich już dosyć, ciągle ich słucham... Do tego często kolory przed oczami...
    • Witam ! Czy mogę prosić o linki do opracowań medycznych,przeprowadzonych przez lekarzy-naukowców o tematyce : Borelioza,a seks Borelioza,a ciąża Mogą to być opracowania różnojęzyczne. Czytałem pyt. i odp na różnych forach,ale tylko zapewnienie jakiegoś ,jednego lekarza w tej kwestii,przepraszam ,ale nie przekonuje mnie,tym bardziej,że nie jest poparte żadnymi argumentami naukowymi i odniesieniami ..dlatego chciałbym przejrzeć fachowe opracowania w powyższyc...
    • Wklejam post Paukeny ze Zdrowia z ogromną prośba o radę: Witam serdecznie! Mój wujek od dwóch lat zmaga się z JESZCZE niezdiagnozowaną chorobą. Jego życie kręci się wokół lekarzy i szpitali, którzy bezradnie rozkładają ręce. Podejrzewano u niego Boreliozę. Wujek zrobił badania w Polsce i wyszły negatywne. Później odwiedził jeden ze szpitali w Niemczech ponowił badania. Wykonał bardzo czuły test na boreliozę, który dał wynik pozytywny. Zaczęła się 4 miesięczna kuracja antybiotykami, które ...
    • Witajcie, Tym razem chciałam poruszyć sprawę, która bardzo mnie niepokoi od dłuższego czasu. Boreliozą najprawdopodobniej zaraziłam się w 2000 roku (brak - tj. niezauważanie kleszcza, rumienia, ale miesiąc spędzony na włóczędze autostopowej w Szkocji - spadnie na wrzosowiskach, w lasach, trawach, etc. - bardzo zwiększyło ryzyko ekspozycji na kleszcze). Po powrocie z wakacji zaczęły stopniowo pojawiać się dziwne objawy: najpierw potworne wypadanie włosów, potem nocne wybudzenia ze skoka...
    • Dziękuję za przyjęcie przede wszystkim i witam wszystkich. Przechodzę od razu do rzeczy. Elisę miałam dodatnią. Wb tylko jeden pasek (nie mam wyników przy sobie, ale były tylko 4 paski na wyniku przy czym OspA (p31) dodatni - mocno wybarwiony) lekarz twierdzi, że skoro tak, to znaczy, że zapewne zrobili i inne paski i zapewne są dobre i nie chciało im się drukować reszty (?) Wynik ogólny jest negatywny. Objawów mam aż nadto, mam ewidentny nawrót, boję się, że przestanę chodzić, na raz...
    • Witam Chciałbym się zapytać państwa o wynik badania na boreliozę. Dzisiaj dostałem taki wynik: test Western Blot Borelia IgM-ujemny p41++ Western Blot Borelia IgG-ujemny p41+ Chciałbym się zapytać czy ze mną wszystko wporządku?
    • Witam wszystkich! Przyznam, że czytam Was od 3 miesięcy, ale dopiero dziś debiutuję postem... Historię choroby opiszę pomijając szczegóły – wiadomo, że większość z nas napotkała na swojej drodze „dochodzenia” do diagnozy i leczenia trudności, zarówno ze strony losu, jak i ludzi (przede wszystkim niedouczonych lekarzy), ale to mniej ważne. Ja zostałam zakażona [b]prawdopodobnie[/b] w [b]maju 2011 roku[/b] – nie widziałam ani kleszcza, ani rumienia. [b]W połowie czer...
    • Witam, martwię się o stan zdrowia mojego narzeczonego. Ma 28 lat, w młodości trenował Taekwondo, wtedy miał problemy ze stawami lub ścięgnami - sam nie pamięta, odczuwał wtedy różne bóle, miał często podwyższoną temperaturę. Później jak chodził na siłownię, też miewał różne bóle w okolicach stawów. Ale przejdźmy do objawów domniemanej boreliozy: Wszystko zaczęło kilka tygodni temu. Narzeczonego zaczęło boleć kolano. Męczyło go to ponad tydzień, zaczął to smarować maścią rozgrzewającą. Jak...
    • Moi drodzy, Potrzebuje Waszego wsparcia psychicznego, bo jestem świeżo po badaniach, diagnozie i mnie to przerasta. Moją historię opisałam tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,128384857,128384857,Dziedziczenie__przenoszenie__zakazenie__zarazenie_.html W skrócie - moj M ma diagnozę SM, szukając alternatywnych rozwiązań zrobiliśmy mu WB na borelkę, a ja zrobiłam badanie razem z nim, bo od jakiegoś czasu nie czułam się dobrze (pare lat temu miałam oczopląs, obecnie ciągle zawroty głowy, bi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się