Gość: Irek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:41 Z czym jecie smażonego camemeberta? Z ryżem? Z frytkami? Czy z czymś innym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f z czymś innym. 20.10.07, 21:59 :-) a poważnie zalezy czym mam być. Na sałacie z vinegretem - mały i lekki posiłek:-) Z frytkami - podaje sie jako samodzielne danie. Zawsze najchetniej - z bagietką, lub grzankami - tak najbardziej lubie, bo jest czym płynną mase wsuwać. Z ryżem - jakoś nie, bo sucho. No i żurawina, borówka, chutney każdy lub sosoy wyraźne. Mniam. Polecam tez nie panierowany lae taki w typie minifondue - sam stopiony. Wtedy bagietka lub ciabatka tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: z czymś innym. 21.10.07, 00:08 z zurawiną / borówką/ sosem tatarskim itp i sałatą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: z czymś innym. IP: *.net.autocom.pl 21.10.07, 11:30 A jak takiego przyrządzić? Kilka razy próbowałam i w wersji panierowanej, i niepanierowanej i za każdym razem porażka... Podobnie zresztą było ze smażonym serem żóltym... Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Natalicja:) 21.10.07, 12:07 sprobuj tak fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,65741307,65741307.html obojetnie jaki ser w srodku:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f jezeli nie chcesz smazyc, to najprosciej w folię 21.10.07, 12:13 alu, lekko natłuszczoną masłem - połozyć zawinąć luźno w sakiewkę i do pieca 15 min 180-200 st. Mozna naciac wierzch i wlozyc platki czosnku. SMazenie serów - kazdych - w panierce to mocno rozgrzana patelniai oliwa na poczatku, a potem zmnijeszony ogien i dosmazenie. Jak z rybą - zamknąć na poczatku zeby sie nie rozpadlo i potem dosmazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: jezeli nie chcesz smazyc, to najprosciej w fo IP: *.net.autocom.pl 21.10.07, 13:12 Brzmi sensownie, bo ryba tez mi sie zawsze rozpada(ła) :) Spróbuję przy najbliższej okazji - dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Camembert panierowany 21.10.07, 13:09 Na liściach sałaty, na boku sos jogurtowo - żurawinowy, lub z samą żurawiną. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Camembert panierowany 22.10.07, 13:35 z żurawiną i bagietką albo pieczonymi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Camembert panierowany 23.10.07, 12:57 warto panierować "podwójnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: Camembert panierowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:04 W Szwecji jadłam z grubymi paluchami z kminkiem i z marmoladą żurawinowo- cynamonową. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś