Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      choroby zawodowe

choroby zawodowe

(5 wyników)
    • Boerloza jest uznana za chorobę zawodową Rolników. piwis78
    • Ca można zaliczyć do podstaw merytorycznych w zdaniu cytuję: BRAK PODSTAW MERYTORYCZNYCH DO UZNANIA RENTY Z TYTUŁU CHOROBY ZAWODOWEJ (BORELIOZA) zdanie to dla mnie jest zbyt ogólnikowe. Zadałem pytanie na temat co oznacza "brak podstaw merytorycznych" lekarzowi ZUS w trakcie badania uzyskałem odpowiedź: "Ja tego nie powiedziałem" pozostawiam to bez komentarza. Za odpowiedź z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam: Adam
    • Od kilku lat jestem leczony na boreliozę ... O to wyrok Sądu w mojej sprawie... " (...) Orzeczeniem Lekarza Orzecznika zostałem uznany za częściowo trwale niezdolnego do pracy, po rozpoznaniu zmian zwyrodnieniowych stawów kolanowych z ograniczeniem ich ruchomości wynikającymi z nadwagi (105 kg), przeciążenia oraz wieku badanego (62 lata), nadciśnienia tętniczego (90 na 140), niedosłuchu obustronnego. Przy czym uznano że niezdolność ta nie pozostaje w związku z chorobą zawodową t...
    • czy ktos moze mi udzielic fachowej odpowiedzi co do boreliozy jako choroby zawodowej.Chodzi konkretnie o to ,jak patrzy na to ZUS jesli dana osoba jest obecnie na rencie i leczy sie na borelioze.SLyszałam o wypalacaniu odszkodowan ale nie wiem kto ma do tego uprawnienia.
    • :( www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080525/REPORTAZ/372602658

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się