Dodaj do ulubionych

Pizza na supreme!!!

05.12.02, 00:45
Witam Zostalem zobligowany przez dziewczyne do znalezienia przepisu na ciasto
do pizzy takie jak w pizza hut o nazwie SUPREME grube i chrupiace a nie
zapadajace sie pod ciezarem dodatkow . Wiec gdzie mialem szukac pomocy jak na
Forum GW Dlatego bylbym wdzieczny gdyby ktokolwiek wiedzial "jak To sie
robi" to Z gory dziekuje Pozdrawiam Wesolych smacznych swiat
Obserwuj wątek
    • zboczek Re: Pizza na supreme!!! 06.12.02, 16:50
      kiciak napisał:

> Witam Zostalem zobligowany przez dziewczyne do znalezienia przepisu na ciasto
      > do pizzy takie jak w pizza hut o nazwie SUPREME grube i chrupiace a nie
      > zapadajace sie pod ciezarem dodatkow . Wiec gdzie mialem szukac pomocy jak na
      > Forum GW Dlatego bylbym wdzieczny gdyby ktokolwiek wiedzial "jak To sie
      > robi" to Z gory dziekuje Pozdrawiam Wesolych smacznych swiat

Nie wiem:(
      • willi2 Re: Pizza na supreme!!! 06.12.02, 17:49
        To po jakiego ....(Aby nie urazic tu Dam) sie tu wpisujesz jak niewiesz =
        oszuscie ??
        To ja tutaj zagldam aby sie cos dowiedziec a tu taki cham wpisuje "niewiem" =
        he??
        To teraz za moj zmarnowany czas pojdziesz i sie dowiesz = ale szybko

• zboczek Re: Pizza na supreme!!! 07.12.02, 00:56
          willi2 napisał:

> To po jakiego ....(Aby nie urazic tu Dam) sie tu wpisujesz jak niewiesz =
          > oszuscie ??
          > To ja tutaj zagldam aby sie cos dowiedziec a tu taki cham wpisuje "niewiem" =
          > he??
          > To teraz za moj zmarnowany czas pojdziesz i sie dowiesz = ale szybko
          >
          >

A kim Ty wogole jesteś !!! Żeby nazwać mnie "chamem" i " oszustem" trzeba coś
          sobą reprezentować. A Ty kim jesteś Jakimś willi i to na dodatek 2 !!! A jak
          sie chcesz czegos dowiedziec to idz do szkoły. Kultury może też Cie nauczą!
          Mimo wszystko życze Ci Wesołych Świąt !
        • Gość: mola Re: Pizza na supreme!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 11:27
          oj chlopcy brzydko, brzydko......
    • Gość: missy5 Re: Pizza na supreme!!! IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 07.12.02, 13:36
      No,gosciu napisal,ze nie wie i byl szczery.widocznie mial checi,a to tez sie
      liczy;)
      Ale dam Ci rade Kiciak: skontaktuj sie z pizza hut,wymysl cos ze jestes z
      jakiejs kontroli czy sanepidu i niech Ci dadza przepis.
    • Gość: klubas Re: Pizza na supreme!!! IP: *.southern.wvnet.edu 12.12.02, 04:13
      Dobra jest
      • Gość: mika_nice Re: Pizza na supreme!!! IP: *.tele2.pl 12.12.02, 10:22
        Niestety nigdy nei wyjdzie Tobie takie ciasto jak w Pizza Hut. To jest ciasto
        ktore oni robia z proszku i oleju (calj masy zreszta dlatego tluste). Przepis
        na "ow" proszek jest oczywscie tajemnica firmy. Mozesz ewentualnie zabajerowac
        jakas kasjerke, umowic sie z nia na kawe i wyciagnac od niej przepis. No, ale
        nie wiem czy jestes gotow na takie poswiecenie.

Wydaje mi sie ze zablysniesz przygotowujac normalna pizze wloska na cienkim
        spodzie z ogromna iloscia dodatkow i sera. Nie ma opcji aby taka swierzutka
        ciagnaca chrupiace nie smakowala Twojej damie. ;-)

Wesolych Swiat!
        • Gość: Inez Re: Pizza na supreme!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 20:33
          Gość portalu: mika_nice napisał(a):

> Niestety nigdy nei wyjdzie Tobie takie ciasto jak w Pizza Hut. To jest ciasto
          > ktore oni robia z proszku i oleju (calj masy zreszta dlatego tluste). Przepis
          > na "ow" proszek jest oczywscie tajemnica firmy.
          Kiedyś mój znajomy był jakims "managerem" w Pizza Hut i weszłam z nim na
          zaplecze -oczywiście w celu poznania tajników kuchni. Też mu wytknęłam, że ich
          ciasto jest tłuste. Odpowiedział, że to wynik natłuszczanie formy, a nie
          kwestia składu ciasta. Nie wiem ile w tym prawdy, nie wyglądał jednak na
          kłamczucha.
          Ciasto do pizzy robie sama i tez daje ok 3 łyżek oleju - na pól kg maki.
          Pozdrawiam ;-)
          • Gość: ania Re: Pizza na supreme!!! IP: *.ipt.aol.com 23.12.02, 01:47
            Gość portalu: Inez napisał(a):

> Gość portalu: mika_nice napisał(a):
            >
            > > Niestety nigdy nei wyjdzie Tobie takie ciasto jak w Pizza Hut. To jest cia
            > sto
            > > ktore oni robia z proszku i oleju (calj masy zreszta dlatego tluste). Prze
            > pis
            > > na "ow" proszek jest oczywscie tajemnica firmy.
            > Kiedyś mój znajomy był jakims "managerem" w Pizza Hut i weszłam z nim na
            > zaplecze -oczywiście w celu poznania tajników kuchni. Też mu wytknęłam, że
            ich
            > ciasto jest tłuste. Odpowiedział, że to wynik natłuszczanie formy, a nie
            > kwestia składu ciasta. Nie wiem ile w tym prawdy, nie wyglądał jednak na
            > kłamczucha.
            > Ciasto do pizzy robie sama i tez daje ok 3 łyżek oleju - na pól kg maki.
            > Pozdrawiam ;-)

a ja nie daje wcale oleju tylko smaruje nim forme
            i jest super
    • Gość: Malwina Re: Pizza na supreme!!! IP: proxy / *.w.club-internet.fr 23.12.02, 10:23
      poinformowalam sie u wlochow (nie wymawiajac oczywiscie nazwy pizza hut bo by
      mnie zabili ! jak mozna to jesc !) i powiedzieli mi ze to dodanie oliwy daje
      ten szyk !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka