-
Bardzo proszę o przepis na ciasto z delicjami, autorstwa (prawdopodobnie )
siostry Anastazji. Ma to byc biszkopt z białek, maku i kokosu, z masą
budyniową z ananasami, na wierzchu połozone delicje i zalane wszystko
galaretką cytrynową.
-
czy ktos ma taki przepis
-
i nie wiem na co się zdecdować...
Anżelika w syropie.
Borowiki marynowane.
Borówki z gruszkami i jabłkami.
Bursztynowe cebulki.
Czatnej imbirowo-ananasowy.
Czereśnie marynowane.
Czosnek marynowany.
Dżem rabarbarowy.
Fenkuł w słodko-kwaśnej zalewie.
Galaretka z chrzanu.
Galaretka z jabłek.
Gruszki imbirowe.
Imbir w syropie.
Jarzębina do mięs i wędlin.
Kandyzowana skórka pomarańczowa w czekoladzie.
"Kapary" z owoców nasturcji.
Konfitura cytrynowa.
Konfitura i galaretka z pig...
-
wczoraj (7.1.2005) o 22.00 na National Geographic.
Przedstawiono ciekawe potrawy: zgniłe mięso rekina i baranie jądra z
Islandii, kozie płody z Indii, szczury z Togo i bycze penisy z Tajwanu.
Niektórych te przysmaki obrzydzają... Muszę przyznać, że wszystko wyglądało
apetycznie :)
-
Witam!
Mam przepis na w/w ciasto ale niestety nijak nie mogę się połapać jak przyrządzić krem. Może ktoś mógłby mi pomóc. Napiszę co mam:
krem:
1 puszka brzoskwiń
1 1/2 kostki masła
2 budynie śmietankowe
3/4 szklanki wody
1 łyżka mąki pszennej
5 żółtek
ciastka delicje (mogą być biszkopty)
spirytus
3 łyżki cukru
Sok z brzoskwiń + woda + 2 budynie + 1 łyżka mąki + 5 żółtek - ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć masło, połączyć ...
-
Kora orzechowa
Ubic 8 bialek.
Utrzec 3 zoltka z 23 dkg cukru. Dodac do ubitych bialek i delikatnie
wymieszac.
Wymieszac 10 dkg mielonych orzechow
10 dkg siekanych orzechow
10 dkg wiorkow kokosowych
10 dkg rodzynek
dodac lyzke maki i lyzeczke proszku - wsypywac delikatnie do piany. Wylac do
prostokatnej formy i piec ok. 1 godz. w temp. 170-180 st.
Krem:
Zagotowac "sok" z puszki brzoskwin (lub ananasow) + 3 lyzki cukru.
2 budynie smietankowe wymieszac w szklance zimnej wod...