Forum   delicje

delicje

(6 wyników)
  • Bardzo proszę o przepis na ciasto z delicjami, autorstwa (prawdopodobnie ) siostry Anastazji. Ma to byc biszkopt z białek, maku i kokosu, z masą budyniową z ananasami, na wierzchu połozone delicje i zalane wszystko galaretką cytrynową.
  • czy ktos ma taki przepis
  • i nie wiem na co się zdecdować... Anżelika w syropie. Borowiki marynowane. Borówki z gruszkami i jabłkami. Bursztynowe cebulki. Czatnej imbirowo-ananasowy. Czereśnie marynowane. Czosnek marynowany. Dżem rabarbarowy. Fenkuł w słodko-kwaśnej zalewie. Galaretka z chrzanu. Galaretka z jabłek. Gruszki imbirowe. Imbir w syropie. Jarzębina do mięs i wędlin. Kandyzowana skórka pomarańczowa w czekoladzie. "Kapary" z owoców nasturcji. Konfitura cytrynowa. Konfitura i galaretka z pig...
  • wczoraj (7.1.2005) o 22.00 na National Geographic. Przedstawiono ciekawe potrawy: zgniłe mięso rekina i baranie jądra z Islandii, kozie płody z Indii, szczury z Togo i bycze penisy z Tajwanu. Niektórych te przysmaki obrzydzają... Muszę przyznać, że wszystko wyglądało apetycznie :)
  • Witam! Mam przepis na w/w ciasto ale niestety nijak nie mogę się połapać jak przyrządzić krem. Może ktoś mógłby mi pomóc. Napiszę co mam: krem: 1 puszka brzoskwiń 1 1/2 kostki masła 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki wody 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek ciastka delicje (mogą być biszkopty) spirytus 3 łyżki cukru Sok z brzoskwiń + woda + 2 budynie + 1 łyżka mąki + 5 żółtek - ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć masło, połączyć ...
  • Kora orzechowa Ubic 8 bialek. Utrzec 3 zoltka z 23 dkg cukru. Dodac do ubitych bialek i delikatnie wymieszac. Wymieszac 10 dkg mielonych orzechow 10 dkg siekanych orzechow 10 dkg wiorkow kokosowych 10 dkg rodzynek dodac lyzke maki i lyzeczke proszku - wsypywac delikatnie do piany. Wylac do prostokatnej formy i piec ok. 1 godz. w temp. 170-180 st. Krem: Zagotowac "sok" z puszki brzoskwin (lub ananasow) + 3 lyzki cukru. 2 budynie smietankowe wymieszac w szklance zimnej wod...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się