Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      depresja poporodowa

depresja poporodowa

(9 wyników)
    • Dziewczyny pomóżcie, bo niedługo zwariuję. Mam syna 3 letniego i 4 miesięczną córeczkę. Kocham je nad życie, ale ostatnio ta miłość mnie coraz więcej kosztuje. Jestem z młodymi sama przez większość dnia, mąż wychodzi z domu o 7.30, wraca ok. 18. POmaga mi moja mama, która w zasadzie codziennie idzie ze mną na poranny spacer. Od kilku tygodni dzieje się ze mną coś dziwnego. Jestem strasznie zmęczona, wieczorem zasypiam ok. 21, ciągle jestem podenerwowana, łapię się na tym, że młody dostaje b...
    • czy to mozliwe? starszy ma 3 lata i nie dopadla mnie a mlodszy ma pol roku a ja czuje sie jak wrak - nie mam na nic sily- czuje, ze rano nie dam rady wstac z lozka niedlugo wracam do pracy, mlodszy z opiekunka, starszy do przedszkola nic mnie nie cieszy(oprocz dzieci paradoksalnie) - budowa domu, zakupy, czytac nie daje rady bo oczy mnie bola bo malo spie (nie moge spac-mam natlok mysli-jakies narectwa chyba) moze ktos ma podobnie no i nie wiem czy bw dobrym miejscu o t...
    • prosze o odp
    • Zmagam się z depresją poporodową już kilka miesięcy. Macie jakieś sposoby by z niej wyjsć? Wolałabym uniknąć farmakologii, szczególnie, że muszę być w pełni sprawna w opiece nad dzieckiem. Jakieś pomysły na codzień? Dodam tylko tyle, że ciężko mi liczyć na przyjaciół...chyba ich już nie mam...
    • jestem rok po porodzie i czuję się coraz gorzej. kocham moje dziecko najbardziej na świecie, ale czuję się strasznie samotnie, z drugiej jednak strony zauważyłam, że unikam ludzi i zaczynam się ich bać. w ogóle jest mi źle i chciałabym gdzieś z tym pójść, jakoś leczyć, ale nie wiem jak i gdzie, bo wciąż karmię piersią, i mam wilekie problemy z odstawieniem małej, co też jest kolejnym utrudnieniem. czy któraś z was miała podobny problem i udało jej się coś z tym zrobić?
    • jeśli możecie to podajcie jakis namiar, nie będę wam tutaj o tym truć
    • Mam pytanie do mam które zastały mamami po raz drugi (lub kolejny). Chodzi mi o samopoczucie po porodzie (babty blues czy taż juz depresję). Tak sie złożyło, że po urodzeniu mojego pierwszego dziecka byłam w bardzo złym stanie fizycznym, ale jeszcze bardziej psychicznym. Pewnie zlozylo sie na to wiele okoliczności poza normalnym spadkiem poziomu hormonów: bardzo cięzki poród z urazami, ciężki stan dziecka. Tym razem czeka mnie cc, co w pewnym sensie pozwoli na utrzymanie "urazów" ...
    • Witam! Mam 3mczną córę.. wielkie problemy ze spaniem. Mała zazwyczaj zasypia po kąpieli ok 21, budzi się o czwartej na karmienie i śpi do 7-8.Mój problem polega na tym, że nie potrafię spać wtedy kiedy ona i rano jestem całkiem wyczerpana i zniechęcona. Od dłuższego czasu mam duszności, pewnie powiązane z nerwicą, a także dużo niedobrych myśli...Jeśli dziecko jest spokojne w ciągu dnia to ja też się uspokajam na moment, ale jeśli nie jest..to w nocy chodzę po mieszkaniu, bo boję się że...
    • Wiem że to nie jest odpowiednie forum, ale nie wiem gdzie szkukac informacji. Bardzo proszę o pomoc osoby które same przeszły depresję lub które miały z nią styczność. Chodzi o pomoc dla bliskiej mi osoby. Ma typowe objawy depresji poporodowej. Proszę o konkretne porady jak takiej osobie można pomóc (oczywiście poza pójściem do lekarza), jak z nią rozmawiać żeby do niej dotarło, co konretnie robić???
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się