Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      domy drewniane

domy drewniane

(11 wyników)
    • Planujemy zakup domu drewnianego (bale, całoroczny) i myślimy nad postawieniem nowego, ale zastanawiam sie też czy nie lepiej kupic starszy i go wyremontować. C zy ktoś miał takie doświadczenia z remontem starszego, jego ewentualnymi przenosinami i remontem. Czy to są duże koszty?
    • Cześć, wiem ze jest duzy podział wśrod osób na forum - drewniane domy czy metoda tradycyjna. Ja mam kilka plusów istotnych dla mnie w domach drewnianych. Pytanie mam do zwolenników tej technologii. Którą firmę polecilibysie do budowy domu drewnianego? oczywiscie najwazniejsza jest dla mnie jakość,ale tez prosze o info z jakimi kosztami trzeba sie liczyć "pod koszt"? Pozdrawiam Andrew
    • Żaden. Absolutnie żaden. Przerysowane domy z bajek. Każda zachowana wiejska chałupa, domek podmiejski - są lepsze. Każdy skandynawski prosty katalogowiec.
    • Kupilismy dom drewniany. Wolnostojący, parterowy z poddaszem, wysokości ok. 7 m, pod lasem. W projekcie jest napisane, że musi być wyposażony w instalację odgromową, ale niczego, co by przypominało piorunochron ja tam nie widzę. Jedyne, co widzę, to metalową antenę telewizyjną wysoko na kominie, od której kabel wchodzi do domu (i telewizora) :DDDDDDDDDDDD - nie nastraja mnie to optymistycznie, jak rozumiecie. Pomóżcie - jak rozpoznać ten piorunochron, jeżeli on tam jest (może ja je...
    • dlaczego warto budować z drzewa
    • poszukuję solidnego producenta drewnianych domów rekreacyjnych. proszę o ewentualne dane adresowe tych firm.mieszkam w Warszawie. z góry dziękuję !
    • No tak... dołączam się do grupy osób które pytają się o to czy można wybudować dom małym kosztem. Chodzi o 100 metrowy domek, w konstrukcji szkieletowej lub modułowej. Co wy na to ? Pozdrawiam
    • Znalazłam wiele "gotowych cen" domów drewnianych na stronach firm budowlanych. Jak to się ma do rzeczywistości?? Jaka suma potrzebna jest na 100 m dom, " pod klucz"?? Czy ktoś z Was ma taki drewniany dom???
    • Dzień dobry. Mam ogromną prośbę- czy mógłby mi ktoś polecić solidną firmę zajmującą się budową i montażem domów drewnianych mieszkalnych? W internecie jest mnóstwo tego typu firm, ale nie wiadomo, która jest naprawdę dobra- solidna, szybka i w miarę tania. Pozdr. Monika
    • Planuję przeniesienie domu drewnianego na działkę leśną-budowlaną. Chciałbym usytuować dom w odległości 2,5m od granicy. Ściana bez okien. Posadowienie w innym miejscu wiązałoby się z koniecznością wycięcia kilku ładnych drzew. Za granicą działki mam las. Powiedzcie proszę czy jest to możliwe. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się