Dodaj do ulubionych

Dom drewniany

IP: 193.59.95.* 19.10.06, 11:58
Dzień dobry.
Mam ogromną prośbę- czy mógłby mi ktoś polecić solidną firmę zajmującą się
budową i montażem domów drewnianych mieszkalnych? W internecie jest mnóstwo
tego typu firm, ale nie wiadomo, która jest naprawdę dobra- solidna, szybka i
w miarę tania.
Pozdr.
Monika
Obserwuj wątek
    • mario9975 Re: Dom drewniany 19.10.06, 13:38
      Nie wiem z której strony kraju jesteś. Z uwagą śledzę strony w necie i inne
      informacje o domach drewnianych. chcę taki postawić w przyszłym roku. Szukaj
      firm w najbliższej okolicy, posiłkuj się opiniamii innych o już wybudowanych
      domach. Z tego co się zorientowałem cena około 2tyś. zł za m2 w tzw. stanie pod
      klucz to minimum, chyba że masz kogoś kto wspomoże tą budowę. Wtedy część prac
      możesz wykonać sposobem gospodarczym. Ja wybrałem firmę z Obornik WLKp. bo
      mieszkam w tym mieście. Firmy podchodzą różnie do kosztów przewozu mater.
      budowlanych i ludzi do montażu, czasem trzeba zapewnić im wyżywienie czy
      nocleg, choć nie jest to powszechne. Jeśli idzie o domy z bali to najlepiej
      wybrać firmę od lat działającą na rynku, zresztą w przypadku szkieletowych
      także.na stronie, nie pamiętam dokładnie, chyba -domy drewniane -ekspertem jest
      p. Nitka rozsądnie pisze o budowie takich domów. Pozdrowienia
      • monia515 Re: Dom drewniany 19.10.06, 15:12
        dzięki- ja jestem z Płocka, czyli Mazowsze- w okolicy nie ma takich firm,
        niestety; więc szukam firmy w całym kraju. Pozdrawiam.
        • Gość: Ziemianka Re: Dom drewniany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 15:50
          Coś słabo szukasz na tym Mazowszu, bo w samej okolicy Warszawy jest klikanaście
          firm.
          A ja mam firmę z daleka, wcale nie z okolicy. Cenę transportu, zakwaterowania i
          inne mam wliczone w ogólną cenę, która z resztą wynosi ok. 1800 pln/m2 pod klucz.
          Ale nie będę się chwalić która to firma, bo jeszcze nie wiem czy jest solidna i
          nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca.
          Jak już się upewnię, że są dobrzy, to dam znać.
          • mpieszak Re: Dom drewniany 24.10.06, 12:24
            Mi buduje firma z Pleszewa i jestem zadowolony. W przyszłym tygodniu wprowadzam
            się, buduję w okolicach Poznania, ale z tego co wiem to firma buduje w całej
            polsce.
    • Gość: rympal1 Re: Dom drewniany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:36
      kiedyś w Gostyninie była firma która budowała domy w technologii kanadyjskiej
    • nikunia4 Re: Dom drewniany 27.10.06, 09:57
      Ja mam nowowybudowany dom z bali. Budowała go firma Biernacki (wpisz do Googla
      Biernacki domy z bali i znajdziesz). Gorąco polecam. Zawsze polecają najpierw
      osoby któym juz wybudowali żeby tam pojechać ,zobaczyc samemu i pogadać. To
      mnie przekonało i nie załuję.
      Powodzenia!
      • Gość: mieszko Re: Dom drewniany IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.10.06, 02:20
        Ktos kiedyś pisał tu, że jak dom z bali to tylko od prawdziwych górali. Ja też
        się przymierzam. Podpisałem nawet wstępną umowę z firmą z Białki. Adres
        www.domzbali.pl. Póki co nie mam zastrzeżeń. Widziałem kilka ich domów- są
        świetne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka