Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      drewno

drewno

(330 wyników)
    • można kupić ? szukam okazji może byc drewno porąbane lub w całości Hej
    • Witam! Szukam przyzwoitego tartaku, okolice Szczytna i Pasymia w warmińsko-mazurskim. Niby jest ich trochę, ale oferują świeże , mokre drewno, nie maja suszarni. Może miał ktoś z forumowiczów jakieś doświadczenia. Pozdrawiam, 1ppmaster
    • Najlepsze tego typu podłogi ma chyba w swojej ofercie balticwood ;)
    • Co najlepiej się sprawdza do barwienia drewna dębowego (na podłogę)? Bejca + lakier czy olej barwiący?
    • Mam okazję tanio kupić wangi z drzewa świerkowego. Wiem, że to miękkie drzewo i nie bardzo bym chciała z tego stopnie. Czy istnieje drewno o podobnej barwie ale trochę twardsze? Oglądałam trochę w internecie, brzoza i klon wydają się być podobne.
    • Cześć, powiedzcie, jakie drewno najbardziej sie nadaje na schody strychowe? Słyszałam, że najlepszy jest buk, ale znajomi mówili ostatnio, że na obróbkę lepszy jest jesion czy świerk. Teraz nie za bardzo wiem, co jest lepsze. Co do obróbki nie jest taki problem, bo mój brat ma hammerka, ta maszyna wszystko obrobi. Chodzi mi bardziej o jakość drewna. Które jest stabilniejsze? I które nie zostanie zżarte przez owady? Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu!
    • Na długi weekend zaplanowaliśmy z mężem małą przemianę w naszym ogrodzie. Chcę kupić trochę większych kamieni i odgrodzić delikatnie ogródek, w którym chcę posiać trochę kwiatów. Chciałabym zrobić również jakąś ładną ścieżkę, wiecie póki co po ogrodzie jak się chodzi to zadeptujemy trawę, jest to totalnie bez sensu. Znalazłam coś takiego w internecie : www.ceneo.pl/23987092 Wygląda jak drewno, a jest to kamień. Fajny ma okrągły kształt, poukładałabym z takich kilku / albo kilkunastu ści...
    • O mam to samo u siebie w domu. Albero na prawdę wygląda znakomicie, szczególnie już położone. Zastanawiałem się chwilę, co wybrać, padło właśnie na Albero i w ogólnie nie żałuje.
    • Witam, proszę o poradę - który z tych kotłów jest Waszym zdaniem najlepszy: Do ogrzania 300m ocieplonych styropianem 15 cm. Z góry dzięki za pomoc.
    • Mam podłogę z drewna 'Jatoba -wspaniały ciemno wiśniowy kolor przeplatany złotymi żyłkami.Twarde i nie ciągnie wilgoci. Po 5 latach użytkowania mogę polecić innym.
    • No drewno na elewacji to fajnie wygląda, ale chyba nie do końca się sprawdza, Dom piekny.
    • Witam Proszę o poradę Jestem zainteresowana postawieniem na działce domku z drewna lub bali całoroczny Jestem nowicjuszem w tej dziedzinie dlatego proszę o poradę Poszukuję domku nie dużego dla rodziny 2+2 ( ok 60-70m2 POW ZABUD)Działka ma pow 1200 m2 więc domek najlepiej jakbybył z możliwością zagospodarowania poddasza.Na co mam zwrócić uwagę Proszę o informacje gdzie u kogo najlepiej zamawiać domki Może macie sprawdzonych wykonawców.Domek będzie stawiany w woj.mazowieckim
    • Kupiłam mieszkanie w stanie deweloperskim, więc muszę zrobić wszystko od zera. Zastanawiam się nad drewnianą podłogą oraz jakimiś dodatkowymi elementami (fragment ściany, blat pod umywalkę). Przejrzałam wiele katalogów w których są takie projekty. Nie wiem jednak gdzie kupić tak zakonserwowane deski. Druga sprawa, że wszystkie oferty jakie znalazłam są z drzewa egzotycznego, które jest z natury ciemne. Ja natomiast chciałabym coś zbliżonego do jasnego buku. Czy jest to w ogole realne? Byłabym...
    • Kupiłam mieszkanie, w jednym z pokoi z wnęki zrobiona jest szafa z drewnianymi drzwiami. Chciałabym zmienić kolor tego drewna, jest ono polakierowane. Czym pozbędę się lakieru? Opalarką? Proszę o rady.
    • Ja jestem wielką fanką drewna i drewnianych podłóg najbardziej podoba mi się dąb, ole szczotkowany. Sprzedawca polecał nam Baltic Wood, rzeczywiście podłogi piękne i trwałe.
    • Drewno egzotyczne, by spełniać fanaberie bogaczy. Nie przeszkadza wam to, że to drewno pochodzi z wycinki np. lasów Amazonii, od której istnienia, zależy nasza egzystencja na Ziemi ?! Nikt o tym nie myśli a w Brazylii rżną puszczę na potęgę. Ma być ładnie w łazience. Po nas choćby potop.
    • W Castoramie można dostać schody sosnowe bardzo tanio. Zastanawiamy się nad kupnem 10 stopni bo robimy remont mieszkania. Kolorem pasują nam do paneli, ościeżnic i drzwi. Nie trzeba byłoby malować. Jedynie kilka warstw lakieru bezbarwnego. Pozostałe gatunki drewna są ciemniejsze. Pytanie tylko ile warte są schody z sosny bo jest to jedno z najmiększych gatunków drewna. Warto inwestować w takie stopnie?
    • Od pewnego czasu mam problem ze szkodnikami drewna. W belkach na poddaszu domu widoczne są otwory, wokół których jest dużo mączki. Dochodzą z nich również dźwięki jakby stukanie. Czy ktoś może mi pomóc? Co mam zrobić w tej sytuacji?
    • poradzcie prosze jak odmienic zimne, konglomeratowe parapety. nie stac nas na calkowita wymiane na drewniane, klejone, ale moze jest jakas mozliwosc oblozenia drewnem albo korkiem takich parapetow? bede wdzieczna za Wasze porady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się