gorlice

(10 wyników)
  • i mam pytanie, bo wiem, że są tu Gorliczanie. Gdzie jest w Gorlicach Plac Kościelny (chodzi o budynek gimnazjum). Da się tam dojechać w miarę spokojnie? Pozdrowienia
  • ...i nie tylko wirtualnie ;) Pozdrawiamy N.Sącz :)))
  • Witam serdecznie.... Coś dla Gorliczan i nie tylko Gorlice - cerkiew prawosławna pod wezwaniem św. Trójcy - krótka, kilkuletnia historia oraz kilka zdjęć www.beskid-niski.pl/index.php?pos=/obiekty&ID=376 Pozdrawiam...Bartek Wadas gg 4636245 www.beskid-niski.pl "Sercu bliski Beskid Niski"
  • 18 czerwca (w najbliższą sobotę) o godzinie 12:00 w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Gorlicach odbędzie się spotkanie literackie z pisarzem i poetą MACIEJEM MALICKIM, autorem takich książek jak "Kawałek wody", "Saga ludu", "60% słów". GORĄCO POLECAM !!!
  • bardzo glosno,ale nie wiem co .jedni mowia, ze to na rafinerii ,inni ze na cpn,slychac R-ki i wycie syren ,sasiedzi chcieli pojechac zobaczyc ,ale droga zablkowana,korki do Glinika,moze nic groznego,ale roznie to bywa,dzis gorac jak diabli ,wiec mala iskierka moze narobic wiele zlego
  • 5-osobowy zespół z wokalistką. Gramy na żywo na weselach, zabawach, studniówkach i festynach. Repertuar: Bajm, K.Kowalska, M.Rodowicz, Stachurski, Kombii, Lady pank, Cz. Gitary, the Beatles, Ramazotti i inni. Poprowadzimy zabawy i konkursy. tel. 696 895 850 Mieczysław.
  • Piotr Barszczowski - "NEOWITRAŻ" Małopolskie Centrum Kultury "SOKÓŁ" - Nowy Sącz, ul. Długosza 3 10-27 marca 2007 Ekspozycja 20-stu kolaży fotograficznych z cyklu "Neowitraż", wydrukowanych specjalną techniką na bezbarwnych płytach o wym. 100 x 100 cm Warto zobaczyć tu próbki: img87.imageshack.us/img87/8210/orkawpieninachic4.jpg img87.imageshack.us/img87/7831/neowitrazplakatbl9.jpg
  • www.widokowki.gorlice.pl/index.php?cat=intro super sprawa!!!! jestem pod wrazeniem zbiorow,dziele sie tym z wami bo wiem ze tu sa osoby z gorlic!
  • być dzisiaj Zastępcą Głównego Elektryka Forum, nie ja jednym pstrykiem włączyłem tu światło, ale i tak dobrze, że jak na pierwszą zmianę, znajwiam się mniej więcej w przyzwoitej porze, że nie ma wstydu na całą parafię, że nikto je doma ;-) A doma wszystko pięknie, w Krakowie pogoda super, świeci słońce (a jak tam w Nowym Sączu i okolicach??? pewnie dużo ładniej... takie wschody słońca nad górami, mmmm, miodzio, pojechałoby się zobaczyć...)
  • Witam serdecznie. Na początku zaproszę wszystkich do jednej z najbardziej znanych i charakterystycznych cerkwi w Beskidzie Niskim a mianowicie do cerkwi greckokatolickiej pod wezwaniem Wniebowstąpienia Pańskiego w Gładyszowie. Naprawdę warto odwiedzić to dzieło huculskich budowniczych, które powstało tuż przed II-gą wojną światową. Dziś świątynia jest we współużytkowaniu przez grekokatolików i rzymskich katolików a juz wkrótce doczeka sie ikonostasu, którego nigdy w gładyszowskiej cerk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się