gumki

(72 wyniki)
  • Pomóżcie!!! chcę wiedzieć czy stosujecie wyłącznie prezerwatywy podczas stosunku? Czy one faktycznie wystarczą? Boję sie wziąć tabletki gdyż obawiam sie utycia ale i powodem jest to, że nie wiem czy ten partner jest i bedzie moim stałym partnerem czy jest sens zaczynać tabletki. No i przyznam się że do lekarza mi też nie uśmiech sie za bardzo iść. Doradzćcie czy sama gumka wystarczy?
  • gumki(5)

Czy to możliwe aby przez używanie prezerwatyw był problem z erekcją? Bez gumki stoi wręcz na zawołanie, a jak tylko ją założy to koniec! Czy może być inna przyczyna?
  • No właśnie, część z was pisze,że używa tylko gumki w dni płodne,a w pozostałe nie. Ja przestałam brać tabl. , cykle od zawsze mam nieregularne,w takim razie jak mam określić swoje dni płodne? Pytam z ciekawości,z metodami naturalnym zawsze byłam na bakier,ale chetnie poczytam rad.Czy którasz was ma nieregularne cykle, a pomimo to wylicza dni płodne? pozdr
  • Właśnie odstawiłam tabletki,za rok chciałabym zajść w ciąże,ale boje się,że stanie się to wcześniej. Kto używa gumek dłuugi czas i czuje się bezpieczny:)? piszcie...
  • Czy spotkalyscie kiedys faceta, ktory zakladal kondoma na lewa strone, nastepnie nie byl w stanie go zalozyc (ze wzgledu na niewlasciwe uzycie), aby ostatecznie zdjac go i dopiero (tego samego sic!) zalozyc na strone wlasciwa. Mialyscie taki przypadek ?????
  • bylo to przed wytryskiem,ale wiadomo-w tym plynie ktory jest przed tez moga byc plemniki. Jednak wydaje mi sie ze 7 dzien cyklu wyklucza mozliwosc zajscia w ciaze no i nie bylo spermy w gumce- co myslicie?
  • w tym miesiącu odstawiam piguły, zdecydowanie mi nie służą, mam już serdecznie dość wszelkich możliwych "atrakcji" z nimi związanych, jedno tylko trzeba przyznać - ochrona niezawodna. poniewać dziecka w najbliższym czasie nie planujemy, trzeba bedzie wrócić do gumek ;(( i tu moje pytanie - czy one są naprawdę pewne, czy zdarzyło sie którejś z Was zajść w ciążę przy takiej antykoncepcji, ale przy takim naprawdę "uczciwym" stosowaniu tzn. nie pękła, nie zsunęła się itp. używałam gu...
  • Hej W przerwie w tabletkach musze zabezpieczac sie inaczej i padło na prezerwatywy ;) Jednak cos mnie w nich niepokoi... nie, nie pękają, nawet rzadko się zsuwaja, ale gdy kochamy sie dluzej [mąz narzeka na niskie doznania w gumie : ////] i nazbiera sie wydzieliny, to wydostaje się ona przez nasade gumki... normalnie wychodzi sobie do góry i wyłazi. Wkurza mnie to, bo niby jest wszystko ok, a tu nagle widze, ze sie wydostaje i znów stres - były tam plemniki, czy nie :/ Może źle jest co...
  • Wiem, że na ten temat było dużo, ale nieodmiennie mnie to intryguje. Rozpoczęłam współżycie 15 lat temu, zawsze używaliśmy prezerwatyw, nigdy nie zaszłam w ciążę. Od 8 lat jestem mężatką, staram się stosować NPR, ale różnie to bywa, nieraz się łamię i znowu gumka.... Trzy razy zaszłam w ciążę, zawsze planowaną, problemów z płodnością raczej nie mam - za każdym razem, zachodziłam w pierwszym cyklu. Mąż nie bardzo chce więćej dzieci, ale gdybyśmy wpadli, to trudno. Ale ja opowieś...
  • Witam!!! No właśnie co gdy pęknie. Od razu powiem, że brałam tabletki "po" postinor, ale ile można brać - w tym miesiącu 4 tabletki (2 razy po 2 tabletki, i 2 razy po 1). Jestem bardzo bardzo "ciemna" jeżeli chodzi o rodzaje antykoncepcji dostępnyc w aptece bez recepty. U ginekologa byłam raz w życiu - po postinor. Ta cholerna gumka pęka cały czas, chłopak żartuje, że bezpieczniej to już by było bez (oczywiście żartuje). Czy są w aptece jakieś środki bez recepty (pianki itd.),...
  • Witam zaglądające, historia stara jak świat - pękła gumka. I teraz pytanie co robić? Wiem, że istnieje cudowny środek o nazwie Postinor Duo, ale wiem też, że jest on na receptę. Poza tym martwi mnie jego działanie i ewentualne skutki uboczne. Drogie Kobietki, proszę o radę. Jestem w 18 d.c. ale te moje cykle ostatnio strasznie dziwne są. Przez dwa brałam Duphaston na wywołanie, później jeden cykl był już normalnie, tyle że po 17 dniach już wystąpił okres - a raczej krwawe plamie...
  • Przedtem bralam pigulki i teraz chyba mam jakies schizy.. Czy 2 kondomy na pewno wystarcza podczas tych szczytowych dni?
  • Sprawa maluje się tak: Ostanie cykle to 35, 46 dni. Teraz jestem w 36 dniu cyklu i gumka pękła:( Czy jest duże prawdopodobieństwo na wpadke??:(
  • mam problem... co robic, jesli facet na samo haslo prezerwatywa automatycznie traci wzwod? probowalismy normalnych i cienszych, ale po chwili okazuje sie, ze nic z tego... stosuję wprawdzie pigulki (mercilon), ale wpadka mi nie na reke, wiec zastanawialam sie nad podwojna antykoncepcja...(to moje pierwsze pigulki, wzielam juz 6, wszystko jest jak na razie oki...). czy ktoras z Was miala taki problem...? czy same pigulki brane jak nalezy sa wystarczajacym zabezpieczeniem? (chodzi o...
  • Stwierdziłam, że mam hemoroidy, ale niekrwawiące. Nie po ciąży, nie po wysiłkach. Odchudzałam się dość inensywnie, ale czy to może mieć coś współnego...? Lekarz powiedział, żeby usunąć, a nie zaleczać kremami, bo w przyszłości (odpukać) moze być coś gorszego, a ja wtedy będę myślała, że to hemoroidy i nic nie zrobię poza kremami. W każdym razie do rzeczy - lekarz mi powiedział, że teraz się nie wycina, tylko obowiązuje jakimiś gumeczkami (???), wysycha, i odpada samo. Ktoś ...
  • witam, wczoraj zdarzyla nam sie nie fajna sytuacja, gumka zrobila puf! - dosc duzo spermy bylo na zewnatrz, ale kila razy wszedl baardzo głęboko - bylo to wczoraj kolo 9-10, po jakis 5-6 godzinach od felernego stosunku dostałam okres, idealnie regularnie - w nocy (przed rozpoczeciem okresu i juz po) miałam olbrzymie bóle brzucha i mam pytanie: czy jest sens brac Postinor teraz? posiadam go w domu wiec nie ma problemu, ale martwią mnie wszelkie dolegliwosci, bóle po jego wzięciu i te...
  • piszcie, które prezerwatywy wam pasuja najlepiej, a jakie były kiepsckie:-) ja własnie odstawiłam tabletki, i w dziedzinie gumek nie mamy z meze doswiadczenia:-) (a moze juz nie pamietamy)
  • dziewczyny ktore stosuja diane ... uzywacie dodatkowo prezerwatyw czy tylko diane ?? sytasznie boje sie zeby nie wpasc a stosuje tylko tabletki i nie wiem czy moge byc ich pewna czy powinnam dodatkowo stosowac gumki
  • gumki(7)

Mam takie pytanie. Jeśli zakładam chłopakowi prezerwatywe przy np. 3 stosunku i w miedzyczasie dotykam członka, to jest możliwe abym na rękach przesniosła plemniki na gumkę. Czy jest na tyle środka plemnikobójczego aby zapobiec wpadce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się