Dodaj do ulubionych

tylko gumka?

11.08.08, 09:06
Pomóżcie!!! chcę wiedzieć czy stosujecie wyłącznie prezerwatywy podczas
stosunku? Czy one faktycznie wystarczą? Boję sie wziąć tabletki gdyż obawiam
sie utycia ale i powodem jest to, że nie wiem czy ten partner jest i bedzie
moim stałym partnerem czy jest sens zaczynać tabletki. No i przyznam się że do
lekarza mi też nie uśmiech sie za bardzo iść. Doradzćcie czy sama gumka wystarczy?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: tylko gumka? 11.08.08, 09:38
      Przez wiele lat same gumki nam wystarczyły. W ciążę zaszłam po jakiś pół roku bez nich.

No i przyznam się że do
      > lekarza mi też nie uśmiech sie za bardzo iść.

I tak będziesz musiała iść, bo jest to standar higieniczny aktywnej seksualnie kobiety. To jakbyś pisała na forach, że zębów nie myjesz i bierzesz prysznic raz do roku przed Wielkanocą.
    • anika305 Re: tylko gumka? 11.08.08, 09:52
      Skoro dopuszczasz możliwość zmiany partnera to gumki są ok. są jeszcze globulki
      jako dodatkowe zabezpieczenie, ale popytaj w aptece jak wygląda ich wpływ na
      gumkę. Albo kup jedno opakowanie na próbę i poczytaj ulotkę.
    • kasiak37 Re: tylko gumka? 11.08.08, 11:44
      jezeli juz w tej chwili masz watpliwosci czy to ten wlasciwy facet to po cholere
      w ogole zaczynasz?
      I gumki to standard,wazne zeby je dobrze zakladac.
      • dididia Re: tylko gumka? 11.08.08, 13:02
        tak nie wiem czy to ten właściwy bo on tqwierdzi że on mi nie da szczęscia bo
        jest draniem, babiarzem i take tam trele morele. A mnie sie on podoba i
        chciałbym aby on byłe ze mną bardzooo blisko i boje sie użyć tylko gumki?
        • eciepecie8 Re: tylko gumka? 11.08.08, 13:27
          interesujące - i z kimś takim chcesz przezyć swój pierwszy raz?
          no, to wyobraź sobie, że zachodzisz w ciąże z draniem i babiarzem a
          on zgodnie ze swoimi słowami znika - i co, tylko gumki? a nie lepiej
          pigułka, gumka i globulka na dodatek?
          • dididia Re: tylko gumka? 11.08.08, 14:15
            też tak myśle i chce pożądnej antykoncepcji
            • sisigma Re: tylko gumka? 11.08.08, 19:20
              > też tak myśle i chce pożądnej antykoncepcji

Słyszałaś może o szklance wody?
              Nie ma pożądnej antykoncepcji. ZAWSZE może pojawić się KTOŚ jeszcze wink
            • anika305 Re: tylko gumka? 11.08.08, 19:39
              z każdą anty można zajść w ciążę dlatego żadna metoda nie jest na 100 % pewna. A
              w takim razie chciałabyś wychowywać sama jego dzieci. Z tego co piszesz to jeden
              z tych co znikają jak tylko jest ciąża.
              • Gość: agiee1988 Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:42
                gumka to chyba najodpowiedniejsza na seks bez zobowiazan.globulka jest wskazana,
                ale to z pewnoscia popsuje zabawe.

a co kobieta nie mozna sie zabawiac, jak ma na to ochote? z kazdym mozna sypiac
                i wpasc.

moze to byc babiarz, zonaty, zlodziej, morderca itd.
                • Gość: kiecha3 Re: tylko gumka? IP: 83.142.202.* 11.08.08, 22:05
                  pewnie ze można. tylko niech nie płacze potem ze ciężarna..

> a co kobieta nie mozna sie zabawiac, jak ma na to ochote? z kazdym mozna
                  sypiac i wpasc.
                  ech agiee... pewnie że można. ale trzeba to robić tak, by nie powiedzieli o
                  tobie puszczalska alibo jeszcze gorzej...
                  • lilith76 Re: tylko gumka? 12.08.08, 09:08
                    Gość portalu: kiecha3 napisał(a):

> pewnie ze można. tylko niech nie płacze potem ze ciężarna..
                    >
                    > > a co kobieta nie mozna sie zabawiac, jak ma na to ochote? z kazdym mozna
                    > sypiac i wpasc.
                    > ech agiee... pewnie że można. ale trzeba to robić tak, by nie powiedzieli o
                    > tobie puszczalska alibo jeszcze gorzej...

A ja się z agiee wyjątkowo zgadzam. To dziewczyny ciało, życie i niech bawi się jak chce. A teksty, że sypiać można byle nie powiedzieli o tobie puszczalska to "hipokryzja miesiąca" - chylę czoła.
                    Zajść w ciążę można nawet z wieloletnim partnerem, który mówi, że kocha, chce najpierw chłopca, potem dziewczynkę, w odstępie dwóch lat, a po pozytywnym teście ciążowym zmywa się do Irlandii, bo to ejdnak nie gra RPG tylko życie prawdziwe.
                    Uprawiając seks z KAŻDYM trzeba się liczyć, że kiedyś może się być samotną matką.
                    • anika305 Re: tylko gumka? 13.08.08, 11:59
                      albo nosicielką czegoś tam. Nie będę wymieniać bo sporo tego a każda wie chyba
                      czym się można zarazić...
                • Gość: ?????????????????? Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 22:56
                  gumka to chyba najodpowiedniejsza na seks bez zobowiazan.

agiee, czy mozesz rozwinac swoją jakże twórczą myśl?
                  • Gość: ?????????????????? Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 22:58
                    o drugiej mysli, tej o zabawianiu sie z morderca, litosciwie nie
                    wspomne
                    • dididia Re: tylko gumka? 13.08.08, 11:01
                      a mam pytanko czy sa dostepne bez recepty globulki dopochwowe antykoncepcyjne?
                      Jeśli tak to jakie polecacie? Mam nadzieję że mogę to połączyć z użyciem
                      prezerwatywy. I co wiecie o ich skutecznosći?
                      • lilith76 Re: tylko gumka? 13.08.08, 11:07
                        Wszystkie globulki są bez recepty. Wyboru wielkiego nie ma - chyba 1-2 preparaty, np. Patentex Oval. Stosowane same są ryzykowne, ale z prezerwatywą ok. Minus to straszne pienienie (ale i poślizg), wyciekanie długo po i uczucie rosnącego ciepła w środku.
                        Lepszą alternatywą dla nich są prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym.
                        • anika305 Re: tylko gumka? 13.08.08, 12:06
                          Patentex jest ok. Te uboczne atrakcje owszem są ale mi aż tak strasznie nie
                          przeszkadzały a masz świadomość dodatkowego zabezpieczenia. Musisz spróbować i
                          będziesz wiedziała czy Ci pasuje. Co do gumek to też trzeba dobrze dobrać bo ja
                          czułam straszny dyskomfort czasami ból aż znalazłam odpowiednie.
                • anika305 Re: tylko gumka? 13.08.08, 11:57
                  dokładnie aggee1988 z każdym można wpaść. Ale uwierz mi na słowo, bo po postach
                  wnioskuję, że nie masz o tym pojęcia, najbezpieczniej i najprzyjemniej uprawia
                  się sex, zabawia i wpada z własnym mężem (poważnym partnerem)smile
                  • madziaaaa Re: tylko gumka? 13.08.08, 12:12
                    jeśli nie masz doświadczenia i w dodatku nie wiesz, czy będziecie ze sobą, to
                    tym bardziej oprócz prezerwatyw powinnaś używać tabletek.Żeby mieć pewność, ze
                    nie zostaniesz sama z jego dzieckiem.
                    • Gość: agiee1988 Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 22:19
                      ja uzywalam tych globulek. za 6 sztuk placilam z 14 zl. minus to ze sie pienia
                      no i jak pekla gumka to mojego eks tak bardzo szczypalo ze odmowil dalszej zabawy

z kazdym mozna wpasc, nawet mimo pigulek. wspomnialam o moim "kochanku", ktory
                      zdradzal dziewczyne. jak sie okazalo jest w ciazy i ona brala pigulki(on mi tak
                      powiedzial). on ja zdradzil tez ze mna, po fakcie o ciazy.
                      ciagle "wrzucal" na jej zachowanie. ze ona go unika, ze ona sie z innym spotyka,
                      ze nie uszczesliwia go w lozku, bo on woli ostro a ona mu tego nie moze dac (z
                      powodu gwaltu?)

niedawno spotkalam sie z jego kolega. i padl ich temat. oni sa rok po slubie,
                      dziecko urodzilo sie na pozna jesien. klocili sie, podobniez ona chciala
                      rozwodu, on zaczal pic. wczasie rozmowy ...potem wspomnialam o tym co mowil mi
                      "kochanek"- o jej zachowaniu. a jego kolega na to : "oni wiecznie sie obrzucaja
                      - ona na niego ze ona ja zdradza, on na nia, ze ona jego zdradza. nie rozumiem..
                      po co byc z wiazku gdzie nie ma zaufania, tylko dlatego ze zaliczyli wpadke?"

Moj EKS kochanek nawet mi powiedzial ze jej nie kocha. fajnie sie z nia
                      rozmawia, ale tylKo tyle.

zreszta jakby facet kochal to by nie zdradzal - tAK UWAZAM

takze wiecie na przykladzie tej histori.z kazdym mozna wpasc.
                      • Gość: gosc Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 22:29
                        tak sie spytam - ktos to rozumie?
                        • Gość: aaa Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 23:47
                          A czy ktoś to przeczytał w całości?wink
                          • dididia Re: tylko gumka? 14.08.08, 10:28
                            ja przeczytałam i nie wiem co powiedzieć. Myślę że to błędne koło.

A co do mojego pytania to wybiorę gumkę i globulki> Mam nadzieję że to wystarczy!
    • Gość: Maja Re: tylko gumka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:04
      jak Wam peknie gumka,zeslizgnie sie badz jeszcze co innego to sa
      zawsze tabletki 72h po stosunku, ale to ostatecznosc,i nie nalezy
      tego uzywac jako anty. I to potężna dawka hormonów, na to już
      potrzebujesz recepty, chyba ze trafisz na farmaceute,ktory sprzeda
      Ci bez,ale chyba to sie nie zdarza.
      Pozdrawiam i wyluzuj,bo nie bedziesz miala przyjemnosci,jak sie tak
      stresujesz.
      • dididia Re: tylko gumka? 15.08.08, 07:22
        Dziękuję Maja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się