Forum eDziecko Porozmawiajmy Poronienie
ZMIEŃ
      hashimoto

hashimoto

(3 wyniki)
    • witajcie, dziś mi bardzo bardzo smutno, bo wczoraj po raz czwarty w życiu przeżyłam poronienie. Pierwszy raz już po udanej ciąży i mając dziecko, ale boli jak nigdy dotąd. Teraz, kiedy mam już córkę, już wiem, co straciłam. Moje pierwsze poronienie było wywołane w 17 tygodniu z powodu obumarcia płodu. Moja córcia miała wady wrodzone spowodowane jak się potem okazało moją zrównoważoną translokacją chromosomalną. Mam świadomość, że to się może jeszcze kiedyś powtórzyć... niestety... Ale ...
    • Joanno006 wyczytalam, ze masz wiedze na temat hormonow tarczycowych. ja robilam badanie 3 tyg. po lyzeczkowaniu, wiztyte u endo mam pod koniec tyg. ale widze, juz, ze cos jest nie tak TSH 1.6, ft3 i ft4 w normie ft4 15.90 (12- 22 norma). chyba OK ale ATG i ATPO jakies anomalia mi powychodzily, moze dlatego, ze nie bylam na czczo? ATG 55.5 norma do 32 a ATPO 114.3!!!! norma do 12. Dziewczyny czy ktoras tak miala????
    • Jestem 3 tygodnie po zabiegu łyżeczkowania. Zrobiłam sobie różne badania na przeciwciała i wynik TPO to 425 przy normie poniżej 100. Ciąża była po in vitro, lekarz nie kazał mi wcześniej badać przeciwciał, zrobiłam wszystkie badania na własną rękę. Czy któraś z Was miała problem z tymi przeciwciałami? Czy trzeba je od razu zbijać lekami i ponowne starania zacząć dopiero jak się unormują, czy nie ma to znaczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się