hashimoto

(4 wyniki)
  • Stwierdzono u mnie hasimoto na podstawie podwyższonych pciał (ok.10krotnie) oraz guzków w tarczycy. Póki co hormony mam idealne i nie biorę żadnych leków. Oczywiście jestem pod stałą kontrolą i w razie zajścia w ciążę mam się natychmiast zgłosić. Jednak niestety w tą ciążę nie zachodzę i zaczełam się zastanawiać czy może jednak powinnam zacząć przyjmować leki. Do lekarza idę za miesiąc, to na pewno to skonsultuję, ale chciałabym Was prosić o podzielenie się Waszymi doświadczenia...
  • W marcu jadę na USG tarczycy w celu potwierdzenia choroby hasimoto. Przyznam się ze bardzo się boję:(Czym rożni się takie usg od zwykłego? Teraz przyjmuje Euthyrox 50. Nie długo chcemy postarać się z mężem o 2 dziecko.Synek ma 3,5 roku. Jak wygląda leczenie przed ciążą i w trakcie? Kiedy udało się Wam zajść w ciążę? Poradźcie!
  • Euthyrox(20)

Drogie staraczki na euthyroksie, krótka piłka. pierwszy raz od kiedy biorę ten lek, zaziębiłam się, boli gardło i ogólne rozłożenie. mąż mi poleciał po Gripex, a tam w ulotce cała litania "w przypadku równoczesnego stosowania leków ....... zasięgnąć opinii lekarza". wymienione między innymi antyki, hormony tarczycy i leki przeciwcukrzycowe (biorę jeszcze metformax, więc się chyba łapie w to również). zanim dostanę się do jakiegoś lekarza, rozłożę się na maksa albo zdąży mi już to przeziębieni...
  • czesc dziewczyny:) no i udalo sie zajsc:)))) i odebralam wyniki tarczycy: tsh=3,18(0,4-4,0), ft3=2,02 (1,8-4,2), ft4=0,99 (0,8-1,9) zmartwilo mnie troche wysokie tsh, wiec weszlam na forum hashimoto i choroby tarczycy...i sie zalamalam. wyglada na to, ze mam niedoczynnosc i bede musiala sie leczyc do konca zycia i jeszcze ze konsekwencje dla plodu moga byc wrecz tragiczne:((( czy to moze wygladac tak strasznie? moze ktoras z Was badala tarczyce i wie cos na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się