hashimoto

(8 wyników)
  • witam, czy są szanse na in-virto ( z pozytywnym skutkiem) z endometrioza IIIst i prawdopodobnie hashimoto ( tak zasugerował mi inny lekarz robiac usg tarczycy, a wizyte u swojego gina mam pod koniec tyg)? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Pozdrawiam,
  • Jestem po 4 poronieniach , robiłam setki badań ,wszystko jest OK oprócz chorej tarczycy którą leczę 15 lat z rozpoznaniem Hashimoto {wysoka wartość przeciwciał tarczycowych }. Endokrynolog twierdzi,że nie jest to przeciwwskazanie do ciąży.A jednak ..... Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam... jestem z wami
  • czesc dziewczyny:) no i udalo sie zajsc:)))) i odebralam wyniki tarczycy: tsh=3,18(0,4-4,0), ft3=2,02 (1,8-4,2), ft4=0,99 (0,8-1,9) zmartwilo mnie troche wysokie tsh, wiec weszlam na forum hashimoto i choroby tarczycy...i sie zalamalam. wyglada na to, ze mam niedoczynnosc i bede musiala sie leczyc do konca zycia i jeszcze ze konsekwencje dla plodu moga byc wrecz tragiczne:((( czy to moze wygladac tak strasznie? moze ktoras z Was badala tarczyce i wie cos na ten temat?
  • Mam kolejny do Was pytanie. W grudniu robiłam sobie podstawowe badania hormonów. Niepokoił mnie wynik TSH 3.42 (norma 0.4-4.0). Udałam się do endokrynologa. Zlecił dodatkowe badanie TSH, ft4 oraz p/c anty-TPO i p/c anty-ATG. Wyniki: TSH 2.62 (norma 0.27-4.20) ft4 18.6 (norma 12.0-22.0) anty_TPO 264.1 (norma 0-34) anty-ATG 131.1 (norma 0-115) Czy tak wysokie wyniki przeciwciał mogą wpłynąć na in vitro, czy przez to mamy szansę na próbę in vitro? Idę w poniedziałek do endo, zob...
  • Mam pytanie: czy jodid ma działanie obniżające TSH u kobiet z niedoczynnością tarczycy?
  • o czym świadczy duży poziom w/w p/ciał?
  • Błagam pomózcie co mogą oznaczać takie wyniki badań robione w 2dc. TSH 0,35 norma uIU/mL(0,47-5,01) fT4 0,86 norma ng/mL (0,71-1,85) fT3 1,09 norma pmol/I (3,1-6,8) FSH 7,61 mIU/ml (2,8-11,3) LH 3,62 mIU/ml (1,1-11,6) testo. 21,20ng/dl norma do 80 z tego co wcześnie czytałam to jest chyba bardzo żle z TSH ale nie wiem do końca co to może oznaczać. Może któraś miała podobnie? Bardzo Was proszę o interpretacje.
  • Powiedzcie mi czy można zajść w ciążę z hashimoto?Czy to jest przyczyną niepłodności?Mam podejrzenie,muszę zrobić dodatkowe badania.Zalecili mi L-Thyroxsynę. Czy to prawda,że przy tej chorobie istnieje wysokie ryzyko urodzenia chorego dziecka?Troszkę pogrzebałam w necie i się przeraziłam.Może ktoś obali część tych nieprzyjemnych stwierdzeń o tej chorobie? a już myślałam,że w grudniu podejdę do in vitro... Staram się już ponad 4 lata. 5 iui. wierzę,że kiedyś będę mamusią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się