Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      horrory

horrory

(5 wyników)
    • Jestem pierwszy raz na tym forum, więc jeśli była już mowa o tym autorze, to z góry przepraszam. Przeczytałam własnie Abarat tegoż autora i jest to jedna z fajniejszych książek w gatunku, jakie ostatnio czytałam, choć w sumie dla młodzieży, ale mnie całkowicie zafascynowła erupcja wyobraźni autora, oprócz opisów okraszona cudnymi ilustracjami tegoż. Jeśli ktoś czytał, może mógłby się podzielić wrażeniami, jeśli nie - polecam każdemu miłosnikowi lekko szalonej, zakręconej części fan...
    • Przeczytałem właśnie kolejny numer SF.Poczułem sie na tyle zawiedzione że zdecydowałem sie przekazać to na forum.Nie chodzi mi tu do końca o jakość opowiadań(choć tez bym sie czepiał) a raczej o tematykę. To juz któryś numer z kolei ,gdzie na okładce oglądamy twardą sf(statki kosmiczne itp),tytuł też zreszta to sugeruje a zawartość to fantasy i horror. Rozumiem że podchodzi to pod gatunek ale do diaska czemuz tylko to. Gdzie cyberpunk,gdzie solidna ,twarda sf,skończyła sie? przejadła...
    • ...czyli co ciekawego z fantastyki w TV. Zazwyczaj jest tego niewiele, samych filmów fantastycznych jest mało, a jeszcze takich wartych obejrzenia już w ogóle brak (najczęściej możemy zobaczyć typowe produkcje telewizyjne, albo niskich lotów horrory sprzed kilkunastu lat). W tym tygodniu troszkę lepiej ze względu na święto Odzyskania Niepodległości. 11.XI poniedziałek 11:35 "Niekończąca się opowieść" - fantasy, przyzwoita ekranizacja znakomitej powieści (a właściwie tylko części...
    • Jak wiadomo, niektórzy mają trudności z klasyfikowaniem fantasy, która, wbrew pozorom, nie ogranicza się bynajmniej do "Conana", "Władcy Pierścieni" i "Wiedźmina" (nie koniecznie w tej kolejności). Czasami nawet działa z gatunku fantasy są uznawane za sf i odwrotnie, czasami nie do końca wiadomo do jakiego gatunku należy dana książka. I tak na przykład: "Księgę Nowego Słońca" uznałabym za fantasy i sf równocześnie. "Jeźdźcy Smoków" to wbrew tytułowi zdecydowanie sf (ziemska kolonia,...
    • Czesc Własnie skończyłem tom 1 z ilu nie wiem bo nie napisali.Jestem pod wrażeniem,solidny kawał wszechswiata i bynajmniej nie cukierkowe. Do kupna skusiła mnie rozsadna proporcja ceny do tekstu(35zł za ponad 600 stron) krótkie powiastki tylko podrazniaja mój czytelniczy apetyt ,) Ktos moze juz przeczytał ? Jak wrazenia? Pomysł piekła brrr,troszkę traci horrorem jak na space operę.Moze wiecie ile jeszcze bedzie części? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się