Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kinkiet

kinkiet

(10 wyników)
    • Zastanawiam się nad kinkietami w korytarzu, podoba mi się coś takiego i-ledy.pl/pl/p/LEDINO-Kinkiet-336043116/1336 ale nie wiem czy ten rodzaj oświetlenia jest nadal modny i nadaje się do nowoczesnego mieszkania - co o tym myślicie ? :)
    • Po 2 latach wreszcie chcemy powiesci kinkiety, problem w tym ze caly salon jest ladnie pomalowany, a kable z pradem o 40cm za wysoko, trzeba wiec wkuc sie w sciane wpuscic kable i zatuszowac cala sprawe, tylko jak zeby nie bylo sladow? Powiedzmy ze teraz bedzie widac lekko roznice, po przejechaniu walkiem, ale chcemy zeby po konkretnym malowaniue, powiedzmy za 2 lata nie bylo sladow tego kucia. Jak to zrobic??
    • Na jakiej wysokości najlepiej montować kinkiety? Odległość od sufitu czy od podłogi jest kluczowa? Mam do remontu pokój 3m x 3m i na której ścianie najlepiej zamontować kinkiety? Na ścianie z telewizorem, na ścianie naprzeciw telewizora czy może po bokach okna?
    • witam wszystkich, a zwlaszcza elektrykow! potrzebuje zalozyc 3 dodatkowe kinkiety oczywiscie z okablowaniem i podlaczeniem ich do rozdzielki no i wylaczniki na scianie. z tych 3 kinkietow 2 beda wlaczane z 1 wlacznika a trzeci z drugiego. czyli 2+1. prosze o info, jak mam poprowadzic kable, jakie kable, czy moge te wszystkie kinkiety polaczyc na 1 kablu czy na 2 roznych kablach tak jak zgrupowalem kinkiety? dzieki za info, pozdrawiam.
    • Witam Kochani, chciałabym zamontować w salonie kinkiety gipsowe- ceramiczne do pomalowania.Zastanawiam się czy takie kinkiety będą pasowały do salonu( dużego pokoju w blokach).Chciałam powiesić nad kanapą rogową nad krótszym i dłuższym bokiem i pomalować na taki sam kolor jak ściany.Z tego co szukałam to są różne kształty: rynienki,kostki,tulipany, itp...Czy ktoś z Was ma takie kinkiety i może mi podpowiedzieć jak one się prezentują na ścianie. Bardzo proszę o podpowiedzi w tym temacie....
    • Witam, niedługo będą zakładać nam schody drewniane i zastanawiamy się czy zamiast kinkietu na ścianie nie zrobić halogenów ok 3-4 z boku schodów, boję się tylko tego że te halogeny nie dadzą odpowiedniego światła bo cała nasza klatka schodowa jest zabudowana ( nie jest za duża bo ok 14 schodków)
    • Witam, kochani jestem w trakcie remontu, zakupiłam na allegro 2 kinkiety ceramiczne nad kanapę rogową.Zastanawiam się jaki żyrandol pasowałby do takich kinkietów.Orientowałam się że są też takie ceramiczne do malowania - ale nie wiem jakby to wyglądało.Może ktoś z Was mógłby mi pomóc w doborze żyrandola, bedę wdzieczna za wszystkie podpowiedzi. Poniżej wklejam stronę z tymi zakupionymi kinkietami. www.allegro.pl/item1046028028_lampa_kinkiet_ceramiczny_allan_od_producenta.html
    • Czy wiecie może czy lampa nad lustrem powinna być skierowana na lustro czy na twarz człowieka. Chodzi o dobre oświetlenie do golenia, makijażu itd. Zastanaiwma sie na kupnem takiego kinkiety jak do oświetlenia obrazu - tylko na ścianę, all widze ze typowe lazienkowe kinkiety są raczej otwarte - pełne światło, dzięki, wanda
    • Co poradzilibyscie jako oświetlenie w kuchni. Halogeny w suficie czy tradycyjny żyrandol na srodku w kuchni? Dodam, że meble mam tradycyjne, bez halogenów, ani żadnych innych podświetleń. Kuchnia jest przeciętnej wielkości - 3x4.
    • Czy są jakieś normy jakości wykończenia ścian. Mam pomalowane ściany zgodnie z umową jednak kiedy poświeci się światłem widać czasem sporo nierówności, uskoków i górek. Kierownik budowy stwierdził, że ścianę ogląda się z odległości 2-óch metrów a nie "pod światło". W umowie w specyfikacji wykończenia wewnętrznego mam napisane: Tynki: - mieszkania i klatki schodowe - tynki gipsowe - pozostałe pomieszczenia - tynki kat. III.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się