Forum Kultura Teatr
ZMIEŃ
      makbet

makbet

(4 wyniki)
    • Widziałem wczoraj próbę generalna przed dzisiejszą premierą. Szekspir w Starym po tylu latach. I coż. I załamałem się. Totalna porażka. Jakbym widział wajdowską Antygonę sprzed ilus tam nastu lat z Hukiem. Ta sama maniera natrętnego uwspółcześnienia kostiumu. Próba udowodnienia wszechobecmości zła? niemożności odkrycia jego źródeł? zagrożenia terroryzmem ? ;) Smutno mi się zrobiło , smutno, W końcu to Wajda. Nie bronia się uniwersalne odczytania. Nie broni się Globisz-Makbet, Biel...
    • Makbet(6)

Czy już ktoś był na Makbecie w Teatrze Polskim w Wawie? Warto się na to wybrać? R.
    • Witam, Przygotowuje się do prezentacji maturalnej. Potrzebuje kilka fotografii lub filmów robionych na deskach teatru podczas przedstawień utworów literackich takich jak: "Antygona", "Makbet", "Rozmowy z katem", "Zbrodnia i kara". W jaki sposób można je posiąść? To jest juz mój drugi dzień przeszukiwania internetu w ich poszukiwaniu i NIC ;( Mam nadzieje że ludzie siedzący bardziej w temacie odpowiedzą na moje nurtujące mnie pytanie. -- Pozdrawiam, Tomasz K.
    • Burgtheater ogłosił swoje plany repertuarowe na bieżący sezon. W marcu przyszłego roku Grzegorz Jarzyna będzie tam reżyserować "Medea-Projekt". No, no, ciekawe, jakie szanse na sukces ma Jarzyna w konserwatywnym i drobno- mieszczańskim Wiedniu?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się