Dodaj do ulubionych

Zapomniałam tytułu

22.12.15, 09:28
Dawno temu oglądałam w TV teatr polski. Rzecz dzieje się w Boże Narodzenie. Do współczesnej (wówczas) rodziny przyjeżdża babcia z prowincji i wspomina jak się kiedyś obchodziło święta. Pamiętam, że wnuczkowi chyba na koniec wręczyła starego drewnianego konika, którym przed laty bawił się jego ojciec. Mądra sztuka o lataninie przedświątecznej, nie zwracaniu uwagi na tradycję. Polska rodzina w rozsypce itd, itd. Nie pamiętam tytułu. Ktoś pomoże? Ktoś pamięta?
Obserwuj wątek
    • mhops Re: Zapomniałam tytułu 15.04.18, 11:03
      Cześć. Znalazłaś już tytuł? teatrtelewizji.vod.tvp.pl/592137/wigilijna-opowiesc
      • be.el Re: Zapomniałam tytułu 20.04.18, 11:26
        To nie ten tytuł. Pamiętam, że tam chyba grał aktor Janusz Bukowski - ale może się mylę, ponieważ w jego filmografii (czasem wymieniane są teatry) nie znalazłam nic podobnego. Nie, to nie ten spektakl:)
    • mhops Re: Zapomniałam tytułu 21.04.18, 00:45
      Znajdę Ci ten teatr. Zobacz na te tytuły www.encyklopediateatru.pl/teatr-telewizji/n
    • mhops Re: Zapomniałam tytułu 21.04.18, 00:56
      Mam spisane ponad 200 spektakli, ale nie mogę tego odnaleźć. Potrzebuję czasu.
    • Gość: leszek Re: Zapomniałam tytułu IP: *.cluster-a.forcepoint.net 04.06.18, 23:36
      a ja szukam tytulu sztuki ,bohaterowie: morderca,ksiadz i prostytutka czekaja na dylizans ,ktory zabierze ich do nieba... tyle pamietam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka