-
Witam,
Wykryto u mnie nieliczne cysty lamblii. Po wizycie u lekarza zacząłem kuracje Metronidazolem 3*500mg (waga ciała: 75kg). Kuracja trwa od 2 dni, a ja niestety czuje się coraz gorzej mimo, że super widocznych oznak infekcji lamblii nie miałem. Najbardziej męczy mnie suchy kaszel i ból gardła. Czy jest to normalny objaw czy może za dużą mam dawkę metronidazolu (na ulotce napisane jest 250mg 3 razy dziennie, ja mam jednak 500mg)? Dziękuje za pomoc.
-
Witajcie,
będę bardzo wdzięczna za rady kiedy należy podać dziecku
metronidazol na lamblie - rano czy wieczorem, na ulotce nie ma tej
informacji, jest tylko napisane by po posiłku.
Lekarz stwierdził, że nie ma znaczenia kiedy ale wolałabym to u Was
potwierdzić. Właśnie rozpoczynamy walkę z lambliami w wątrobie i
candida w górnych drogach oddechowych... jesteśmy na początku,
trudno nam naprawdę :(
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
W końcu załatwiłam recepty mamy pełna kurację, lekarz rodzinny to wspaniała kobieta, wysłuchała, przeczytała dawkowanie w "słynnym artykule" i przepisała mi wszysko co chciałam.
Tylko, że macmiroru nie można brać podczas karmienia. Czy brała któraś z was podczas karmienia. Wiem, że na forum karmienie piersią ekspert mówiła, że METRONIDAZOL jest dozwolony. Nie wiem, co robić.
-
Byliśmy u gastrologa wypisł dla małego 2latka-3xdziennie półtabl.metronidazolu przez 5dni
dla nas 3xdziennie 1tabletke metronidazolu przez 5dni i tyle jak spytałam o powtórzenie kuracji stwierdził ze nie potrzeba i wogóle lekarz nie znajacy sie widać,mówił ze teraz sie nie leczy pasozytów Ze tylko jak są obiawy typowe tzn chudnięcie.Nie wiem czy szukać innego lekarza czy podać ten metronidzol nie 5dni a 7 a na powtórke pewnie uda mi sie od pediatry recepty zdobyć,jak myslicie?szkoda ze tak d...
-
Co polecacie?
podajcie linki